דיון המושאלים ואקס המדרידיסטאס ::

מסוט אוזיל הצטרף למפלגה של ארדוהן. מה שרק מזכיר לנו שאף פעם אי אפשר לדעת כמה חולירות השחקנים יכולים להיות מחוץ לדשא.

הוא לא בדיוק מושאל, אבל צריך לדבר על ניקו פאס.
לריאל מדריד יש סעיף רכישה חזרה בקיץ במחיר סביר מאוד (9 מיליון אם אני לא טועה).
קראתי שיש מספר קבוצות באיטליה שמעוניינות בו- ביניהן גם רומא ואינטר.
מישהו ראה אותו משחק העונה? (מודה שלי לא יצא).
מבחינת סטטיסטיקה הוא עם 6 שערים ו- 5 בישולים בסריה א’ שזה סביר לגמרי.

מדברים עליו המון. הכל סובב סביבו בקבוצה שלו. אבל אני לוקח הכל בערבון מוגבל. הוא משחק בקבוצה קטנה ולא תמיד היכולת בקבוצה הקטנה מספיקה לריאל מדריד, למרות המחמאות הוא איטי ופחות מתאים לכדורגל המודרני ברמות הגבוהות, ובעמדה שלו יש לנו אופציות יותר טובות. אני מאמין שנממש את סעיף הרכישה ונמכור אותו בסכום יותר יקר, כמו מה שעשינו עם נגרדו למשל בזמנו.

אני מבין את הטענות על זה שהוא איטי אבל בגדול- כל שחקן שמארוטה רוצה זה שחקן שכנראה כדאי לנו לחשוב עליו גם (בהנחה שאינטר באמת רוצה אותו)…

אני חושב שאם הוא יחזור אלינו יקרה איתו מה שקרה עם אודגור, הוא ישב על הספסל שנה ויבקש לעזוב. אני לא באמת רואה מקום עבורו. אם יחזירו אותו והוא יצליח זו תהיה הפתעה בעיניי. לשחקנים מוכשרים אך איטיים אין מקום בקבוצות הגדולות באמת, איסקו לדוגמה.
אופציה אחרת היא שמזיזים אותו לעמדת הקשר באמצע סטייל המעבר שעשה קרוס. הגרמני מאוד אהב אותו והחזיק ממנו. למרות זאת אני לא רואה את זה קורה, ניקו פאס שחקן מאוד ישיר בדומה ליתר הקשרים שלנו. השאלה היא האם הוא יוכל להתמודד עם קמא פדה וג’וד? בתחרות כישרונות אין לו הרבה מה למכור מולם.

אדיוס קאייחון!| המדרידיסטה חוסה קאייחון שגדל בקבוצת הילדים של ריאל מדריד, שיחק שנתיים בקבוצה הבוגרת בהובלת ז’וזה מוריניו והמשיך לתקופה ארוכה ומפוארת בנאפולי עם 350 הופעות - הודיע אתמול על פרישה בגיל 38 כשאת העונה האחרונה העביר במדי מרבלה הקטנה שם תרם עשרה שערים ועשרה בישולים. במבט לאחור כמובן שהוא יכול להיות גאה. שחקן התקפה שמשחק על פניו בצד ימין, מהירות ולא פראייר בכלל, תנועה קטלנית לעומק, סיומת, חצי חלוץ.

קאייחון שהגשים חלום וחזר לקבוצה הבוגרת שלנו אחרי השתפשפות באספניול, כבש 20 שערים בשנתיים בלבן, 13 מהם בעונת הבכורה - עונת האליפות עם ז’וזה מוריניו וכולל שער ניצחון על מאיורקה ב-2011/12 וחגיגה אייקונית עם המאמן וכל זה במעט מאוד דקות משחק. עם כל שער שהבקיע הוא מיהר לנשק את הסמל של ריאל.

לאחר שעזב בקיץ 2013 יצא להרפתקה מדהימה בנאפולי שם היה לסמל גדול. הוא כבש 20 שערים בעונת הבכורה המוצלחת וסה"כ 82 כאלה ב-349 הופעות. בסה"כ, מעל 700 משחקים בקריירה, כמעט 150 שערים וגם חמש הופעות בנבחרת ספרד. אלבארו ארבלואה שמכיר אותו מקרוב - נפרד בפוסט מרגש באינסטגרם עם תמונות משותפות ואייקוניות מאוד.

שחקן אהוב ומרגש, ללא ספק, שאחראי ללא מעט רגעי אושר שלנו כאוהדי ריאל, וזה ממש לא דבר מובן מאליו עבור שחקן כמוהו.

מה שכן - אני מתגעגע לתקופה שבה שחקן כמוהו היה מה שהוא אמור להיות בקבוצה כמו ריאל מדריד - שחקן משלים חביב, שיכול להכניס אנרגיות ופתרונות חדשים במשחקים שדברים לא הולכים בהם. ולא, למשל, המגן הפותח והקפטן של הקבוצה…

אוי זה ממש מצחיק.
מאריאנו דיאז נשאל מדוע לא עזב את ריאל מדריד לפני תום החוזה וענה:
“For financial reasons or for a project? It wasn’t for financial reasons, it was probably for sporting reasons. I had offers from Qatar, Türkiye, Saudi Arabia… for more money,” he noted.
בטח, בטח.
הבחור בן 31 , ובלי קבוצה כבר שנה.

חסוס ואייחו, שים לב מה לענות. תגיד שהפרויקט הספורטיבי שכנע אותך, למרות ההצעות הגבוהות מקטר וסעודיה …

אם זה ציטוט ממה שאמר, אז אפילו הוא לא יודע למה נשאר כי אחרת לא היה עושה שימוש בביטוי כנראה

העתקתי ממארקה, בתרגום גוגל

בכותרת כתוב
Mariano Díaz explains to Edu Aguirre that “I didn’t stay at Real Madrid for financial reasons, but for sporting reasons.”
הוא טוב המריאנו הזה. אנדרייטד.

קודם כל הייתי בקלאסיקו של ה-0:2 וצרחתי SSUUII בגול שלו, זה קטע הזוי לחלוטין. אני זוכר בבירור שבמארקה וב-AS היו כותרות חזקות על התעניינות של סביליה עוד הרבה לפני העונה שעברה, וגם ראיו וייקאנו שזה אומר לגור קרוב-קרוב וכדומה. באמת תמוה. היה צריך להיפרד ב-2020 אחרי השער הזה. אני יותר כועס על זה שהיו לו את הביצים לשחק עם החולצה מספר 7 וכועס על כל אוהד שהעז לרכוש חולצה כזו.

“לסיפור שלנו יחד יש עוד דפים לכתוב” - רוסאריו סנטרל מקבלת בברכה ובגאווה את הקשר אנחל די מאריה (37) שעזב את בנפיקה וחזר לקבוצת נעוריו אותה עזב ב-2007..לבנפיקה. שם החל המסע האדיר שלו בכדורגל האירופי. יש לציין שזה כמעט קרה קודם - אשתקד. חזרתו של די מאריה למולדתו הייתה רצופה במחלוקת כבר לפני שנה, כאשר עלו חששות ביטחוניים רבים סביב הנושא. די מאריה בלט גם בעונה שעברה עם 15 שערים ב-40 הופעות בפורטוגלים, ושנה קודם לכן אפילו היה טוב יותר עם 17 שערים ב-48 הופעות.

מאוד אהבתי את די מאריה וכשהוא משחק זה נראה כאילו לא איבד את המהירות, הזריזות ובעיקר את אהבת המשחק. איזה מסע יפה יש לו..

אשרף חכימי - פספוס שלנו שהוא היה בחפיפה עם דני קרבחל. ועדיין, טעות שנתנו לו לעבור מדורטמונד לאינטר, וטעות פאטאלית שנתנו לו לעבור מאינטר לחור השחור שנקרא פסז. גם בזמן אמת לא הבנתי איך לא נלחמים על נכס כזה.

אני מקווה שהקבוצה תפיק לקחים מהטעויות איתו ועם קרארס. חובה חוזי מכירה עם אופציות חזרה. חובה להחזיר את ניקו פס.

זה מרגיש עכשיו שטרנט הוא כאילו “קופי” שלו, אבל חכימי פרץ במערך של שלושה בלמים הן בבורוסיה דורטמונד ובהמשך בפריז סן ז’רמן. מעבר לכך שזינדין זידאן לא ממש עף עליו ואני גם חושב שהוא לא רצה להתחרות באמת בקרבחאל - נדמה לי שזה קשור קצת לפאניקה כלשהי בעונת קורונה ולכן היה רצון למכור אותו במחיר שאולי נשמע נמוך מדי אבל כן זמין. אחר כך כשכמובן פ.ס.ז’ השתלטה על העניינים והיא בשרשת המזון מעל אינטר - לא היה לנו מה לעשות. אבל כן יש תחושת החמצה גם כי הוא מדרידיסטה.

רק לדייק, שני השחקנים שאולי הכי שונים שיש, חאכימי בנוי על מהירות ואתלטיות, ארנולד בכלל לא מהיר ולא יכול לעבור שחקן באחד על אחד גם אם חייו תלויים בכך, אבל אחד המוסרים הכי טובים בעולם עם ראיית משחק מדהימה.

אבל כן דומים בעמדה, בתרומה ההתקפית מעמדה הגנתית ובחור ההגנתי שיוצרים.

יש סיכוי שהמשחק היום הופך את זידאן כמאמן צרפת במונדיאל הקרוב, למשהו ריאלי?

צרפת מזעזעת ולא מהיום. נראה אם זה ישנה משהו. שימשיכו ככה אבל.

כי כמו אנצלוטי דשאן מאמן מיושן שעבר זמנו, אין לי מושג איך הם נתנו לו עוד קדנציה עם מונדיאל שמגיע שנה הבאה, איך לעזאזל הוא עדיין נותן לשחקן כמו ראביוט לפתוח בהרכב?

אל תזלזל בראביו. הוא קשר שמגדיר מחדש את המושג בוקס טו בוקס. זה בערך מה שמתחשק לי לעשות כשאני רואה אותו משחק כדורגל.
אבל שימשיך לדפוק את צרפת, לדפוק את צרפת זה טוב.
לא להאמין שזידאן מחכה לאמן אותם כבר שנים והם ממשיכים עם דשאן.

להתעקש להמשיך עם דשאן כמאמן, בזמן שזידאן מחכה בצד רק לך במשך כל הזמן הזה, זה כאילו שתתעקש להמשיך להזרים ליידי-בוי בתאילנד בזמן שסקרלט ג’והנסון מחכה לך מחוץ לחדר.
לא להאמין שהדור המדהים הזה של צרפת התבזבז על דשאן המקובע והמיושן. ההתאחדות הצרפתית בסדרת החלטות שגורמת להתאחדות הישראלית להיראות כמו מופת של מקצוענות וענייניות.

ולמי שעוד היה צריך הוכחה לכוחו הפוטנציאלי של מאמן אחרי העונה הזאת, וההשוואה המאלפת בין ברצלונה של פליק לבין ריאל של אנצ’לוטי - שרק יסתכל איך בדיוק אותם שחקנים שנראו כמו מכונה משומנת ומתואמת לפני בקושי שבוע, פתאום נראו הערב כמו אסופה אקראית ומבולבלת של כשרונות מבודדים. ולא, זה לא (רק) ויטינייה.