זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

הסגל ברובו לא מעולה, הסגל ברובו רחוק מאוד מהטופ, ההגנה נראית מאוד-מאוד פגיעה ובוא נגיד שההגנה “האמיתית” שלנו היא ממוצע בין העונה לבין העונה שעברה שהייתה סטיית תקן. לטעמי גם לבנדובסקי היה מתקשה לכבוש שערים, אנחנו לא מייצרים מצבים. חסרים לנו שלושה שחקני התקפה לפחות, לא רק סקורר. זה הגיע למצב שאני מקנא באינטר או במנצ’סטר יונייטד, מי היה מאמין.
אני חושב שלזידאן יש מעמד על אצלנו בלבל של מוריניו, הוא לא מקבל כל מה שרצה (וטוב שסגרו את הברז על פוגבה לדוגמא), אבל כן היה לו מנדט לעשות שינויים והוא פשוט לא בנה קבוצה מספיק טובה, רחוק מזה.

אגב, נושא שלא עלה כאן - עמדת המגן הימני. אשרף רצה ללכת, זה נכון, אבל בהתחשב בכך שקרבחאל מזקן ותמיד היה פצוע - אנחנו עוד נבכה על זה לא מעט. אודריוסולה תמיד פצוע כשצריך אותו.

חכימי עדיין אחראי על שני שערים לזכותנו העונה :slight_smile:

וירד לספסל באינטר כי הוא לא עושה הגנה אפילו ביחס למצופה במערך של שלושה בלמים, ראוי לציין. ואני מאוהדיו.

אבל שוב, איש לא טען שאין בעיות בסגל, טענו שאפשר להוציא יותר.
גם לאלבס יש בעיות בסגל אם נשווה אותה לקבוצות טוב, וגם לשחטאר.
השפעה של מאמן נמדדת בהבדל שהוא מייצר. אם הקבוצה הכי טובה תיקח אליפות אז המאמן עשה את העבודה.
אם קבוצה גרועה תיקח אליפות אז המאמן שידרג את הקבוצה.
אם קבוצה טובה תדרדר לקבוצה סבירה אז המאמן לא עושה את העבודה.
ריאל קבוצה טובה שמשחקת כנו קבוצה סבירה.
שוב אתן דוגמאות.
יורנטה שלפי זידאן פחות טוב מכל הקשרים שלנו משחק בהרכב הפותח של אתלטי שמצליחה יותר מאיתנו.
יוביץ לפני ריאל היה מהחלוצים הטובים בגרמניה, ויש הסכמה שהוא פחות טוב מבנזמה.
אודגור היה מהמצטיינים בסוסיאדד.
אחרי מנדי לא סתם כולם רדפו.
יכול להיות שיש עוד סיבות, לא קונה את זה שתמיד שחקנים נהיים פחות טובים בריאל של זידאן, לדעתי יש אשמה נוספת ולא רק של זידאן

יותר מאליפות ?

ריאל קבוצה טובה רק כי זידאן מאמן אותה, הסגל שלה לא שווה אליפות בשום עונה.

ומה קשור אלאבס לדיון שלנו ?

כן שוב תתן דוגמאות.

יורנטה היה קשר אחורי בינוני בריאל ועזב לאתלטיקו וגם שם לא מצא את המקום שלו והיו משחקים שהוא אף היה מחוץ לסגל, פתאום הוא פרץ בתפקיד אחר לגמרי ובאופן מקיר לגמרי, לקחת את הדוגמא של יורנטה ולטעון שזידאן לא מצליח להוציא את המקסימום מהשחקנים שלו זה לא רציני.

יוביץ’ לא היה אחד החלוצים הטובים בגרמניה, הוא הגיע אחרי עונה סבירה בקבוצה בינונית להחריד בליגה בינונית, עונה של 17 שערים זאת העונה היחידה הסבירה של החלוץ הזה לפני זה הוא לא הצליח אפילו בפורטוגל, לקחת עונה של 17 שערים והפכת את יוביץ’ לחלוץ מדהים. כל שמחק שהוא משחק אפשר לראות שהוא לא ברמה המתאימה.

אותו הדבר אודגארד, היה שחקן סבבה בקבוצה בינונית, זה לא הופך אותו לשחקן שמתאים לריאל, היו עשרות שחקנים כאלה שהגיעו לריאל ועזבו בלי שעשו כלום, כך היה לפני זידאן וכך יהיה אחרי זידאן, באודגארד אין שום דבר מיוחד, לא דריבל ולא מהירות ולא בעיטה, כן יש לו ראיית משחק סבירה פלוס.

ולא, שחקנים שעוזבים את ריאל לא מצליחים יותר, חאמס עושה בדיוק את המצופה ממנו, בייל משחק בדיוק את כמות הדקות המצופה ממנו, קובאצ’יץ’ וסבאיוס לא מראים רמת משחק שאמור לגרום לנו להצטער שעזבו, הם עדיין לא לרמה הדרושה ולא היו פותחים בריאל, גם חאכימי לא מבריק כרגע באינטר ורגילון הוא אותו מגן בינוני.
לקחת את יורנטה שבדרך נס התגלה כששחקן התקפי מחונן ובנית על זה תיאוריה שלמה.

עונה שעברה הייתה כאן חגיגה שאתלטיקו עם רכש מצויין יותר טובה מריאל ותסיים מעליה, טענתי אז שנסיים לפני אתלטיקו וכך היה, כל אלה שטענו שאתלטיקו תסיים לפני ריאל(היית ביניהם גם אז ?) נעלמו בחצי השני של העונה רק כדי לצוץ בחזרה עכשיו.
אי אפשר לטעון שקבוצה מסויימת יותר טובה מהאלופה אחרי פחות משליש עונה, אי אפשר למדוד מי יותר טובה לפי שבוע זה או אחר, לא לפי חודש או אפילו לפי 3 חודשים, נחכה שנעבור לפחות מעל 60% עונה ואז נתחיל לדבר, אני מניח שכמו עונה שעברה אתה ואחרים כאן תפסיקו לציין את אתלטיקו לקראת סוף העונה.

אי אפשר לנקות את זידאן מאחריות בזה שאומרים שהבעיה בסגל,הרי ידוע שיש לו סיי חזק בכל מה שקשור לרכש וניהול הסגל.
רצית את פוגבה והוא לא הגיע? אז למה לא להביא את ברונו פרננדש?
רצית את אמבפה וזה עדיין מוקדם מידי? אין בעיה,תביא קיצוני יצירתי לאגף ימין שיהיה בינתיים משהו…אבל זידאן מקובע על השחקנים שלו,אלה שכן נמצאים במועדון ואלה שלא,והוא לא מוכן להסתכל מעבר אליהם,ככה אנחנו נשארים עם בנזמה חלוץ פותח ועם קישור עייף ושבע שחושף את הבעיות בהגנה משחק אחרי משחק.
כשכבר הוא החליט סוף סוף להביא רכש,הוא הביא שחקנים לא מספיק טובים להרכב של ריאל או כאלה שהוא פשוט לא מסוגל לתת להם הזדמנות אמיתית והכסף הלך לפח.
אחרי שאמרתי את כל זה,אני עדיין רוצה שיישאר,על העונה הזו ויתרתי עוד כשהיא התחילה,מבחינתי לסיים מקום 4 בליגה ולעוף ממקום אחרון בבית כדי לא להיות מושפלים בליגה האירופית,עם הסגל הנוכחי+קורונה+פציעות אין לנו סיכוי להתקרב לשום תואר משמעותי.
אבל לעונות הבאות יש תקוות אחרות,אם יגיע למדריד רכש גלאקטי ונכון,זידאן הוא האיש המתאים ביותר לנהל אותו מבחינתי,כמו בקדנציה הקודמת.

לא יודע מה הסטנדרטים שלך אבל זה שלריאל דרוש חיזוק משמעותי לא אומר שככה הקבוצה אמורה להיראות. יש פער עצום בין הדברים.

כשהקבוצה לא יודעת לבצע משחק לחץ, כשהמרחק בין שחקנים עצום, כשאין תנועה, כשיש נתק בין הקישור להתקפה ובעיקר כשהשחקני היריבה מעבירים כדור בקלות מאחד לשני אתה מבין שזה לא רק חומר שחקנים.

לא מזמן יצאה ביוגרפיה עליו. נטען שם שזידאן הוא פרגמטיסט. הוא מתאים את עצמו לשחקנים שלו. זאת גישה מצוינת כשיש שיטה שעובדת ויש לך יתרון ברור על היריבות (ימי רונאלדו העליזים) אבל המצב כבר לא כך כמה שנים. וריאל נראית רע. למרות האליפות האפורה להחריד שנה שעברה.

אתה רואה את סיטי בפתיחת העונה החלשה שלה ומקנא בהם. גם תקופות פחות טובות צריכות לשמור על כבוד מינימלי. ריאל כבר חצתה את הגבול הזה.

בין כל הרכש שהגיע מה שבטוח זה שזידאן רצה רק את מנדי והזאר, זידאן נאמן לבחירות שלו, אם יוביץ’ ומיליטאו והילדים הברזילאים היו בחירה שלו הם היו משחקים כמו מנדי והזאר, זה שהם לא מקבלים מספיק הזדמנויות רק מוכיח שהם לא היו הבחירה שלו.

ולמה לא הביא קשר אחר מפוגבה או קיצוני אחר מ אמבפה אנחנו לא יודעים מה היה, יכול להיות שקיבל הבטחה מפרז שיגיעו בקיץ, יכול להיות שבגלל שביזבזו 200 מיליון על נערי הסמבה וחלוץ ובלם שזידאן לא רצה אז לא נשאר כסף לרכש שזידאן כן רצה.

יש רצוי ויש מצוי, ריאל יכולה לשחק יותר טוב, אתם טוענים למה אלאבס יכולה לשחק התקפה יותר טובה וריאל לא, אז ריאל כן יכולה לשחק התקפה יותר טובה מאלאבס עם השחקנים שיש לה, אבל אז היא תהיה בדיוק כמי אלאבס( סתם דוגמא אלאבס, לא יודע אם משחקים כדורגל התקפי, רק רשמו את שמה ואני זורם), קבוצה שמשחקת כדורגל חיובי ונשארת עם מחמאות ובלי נקודות, זה מה שרוצים?
אם לא היו משחקים חרא עונה שעברה לא היינו זוכים באליפות, אי אפשר לשחק התקפי וחשוף עם שחקנים ברמת הביצוע של וניסיוס ורודריגו, כי אז אומנם הכדורגל אולי יהיה מהנה יותר אבל הרבה פחות נקודות, ואז אותם אנשים כאן יקפצו שאנחנו נאיביים ומאבדים סתם נקודות.
ההבדל בין עונה שעברה לעונה זה שעונה שעברה פעולות הגנתיות הביאו לנו נקודות והעונה פעולות הגנתיות נקודתיות בדרך כלל מחרבות משחקים, כמו כל הפנדלים המטומטמים והרחקות כמו מנדי אתמול. בסוף זה יתאזן.

אי אפשר לקחת אליפות עם משחק התקפי עם שחקנים כמו וניסיוס, אליפות מפוארת והתקפית לוקחים עם שחקני התקפה גדולים, עם וניסיוס, רודריגו ואסנסיו אפשר לקחת אליפות רק עם חרא כדורגל, אז עם הסגל הזה צריכים לבחור, אליפות או כדורגל? בריאל תמיד קודם כל בוחרים הצלחה ותארים.

יותר מלהיות על סף הדחה היסטורית מליגת האלופות.
יותר מלהיות ממוקמים במקום שמוביל לליגה אירופית (אולי נקווה להגיע לליגה האירופית בשביל הסיכוי לכרטיס לאלופות).
יותר מלשחק לא טוב ומשעמם.
למה יובנטוס באיירן ופסז אז מפטרות מאמנים? גם הן זוכות באליפויות.
לפי ההגדרות שלך להצלחה פסז ויובה הן הקבוצות המצליחות בעשור האחרון.

נסכים שלא להסכים. באותה עונה שהיו לנו 3 מאמנים זידאן עם יחס הניצחונות/הפסדים הגרוע ביותר, רק אומר.

אלאבס קשורה כי התירוץ שלנו להפסד נגד אלאבס הוא סגל לא מספיק טוב, כאילו שאצל אלאבס משחקים שחקני ליברפול ומאמן אותה קלופ. אם זה היה משחק נפל מילא, אבל זוהי הנורמה.

יוביץ חלוץ בינוני שכבש 17 שערים בליגה בינונית, בה קבוצה בינונית אחרת כבשה עשיריה נגד שחטאר הבינונית שניצחה אותנו ניצחון כפול.
אני לא אמרתי שיוביץ לרמה, אני טוען שאולי יש עוד אשמים. הרי לא יתכן שגם משחק אצלינו חלוץ טוב מאותו חלוץ שהצליח בליגה הגרמנית וגם לטעון שאין לנו חלוצים טובים מקבוצה עם חלוצים בינוניים אחרים.
שחטאר שיחקו פאקינג בלי חלוץ!

שחקן סבבה שנבחר מעל מודריץ וקרוס ב11 המצטיינים של העונה אם אני זוכר לנכון.
שוב לא הפכתי אותו לכוכב על, רק נתתי הוכחה לשחקן שכששיחק תחת מאמן שאינו זידאן הוא הוציא מעצמו יותר.

לא הייתי ביניהם. הייתי מאלה שאמרו שזה קדם עונה.
אבל, כן הייתי מאלה שקטלו את הרכש של ריאל וטענו שהסגל לא מספיק טוב. מצד שני באותו זמן סמכתי על זידאן.

למה טענת שנסיים לפניהם? מתוך אמונה בסגל או בגלל שראית את ריאל של 2019? כנראה מהסגל שלא האמנת שהוא כזה גרוע. אז מה השתנה שדווקא הסגל אשם ולא זידאן?
גם הסגל זכה באליפות שנה שעברה אז אולי אמבפה והאלאנד בכלל לא נחוצים.

אני חושב שצריך להיות פיירים. להגעד שזידאן זכה באליפות והשחקנים גורמים לנו להראות רע זו טענה שוות ערך לאמירה ההפוכה.
בגלל זה באתי ואמרתי שגם לזידאן יש אחריות באיך שאנחנו נראים.
קראתי לו להתפטר? לא.

אז בוא תגיד לי איפה הטעות? אתה לא חושב שאפשר להוציא יותר מהסגל? רק שנה שעברה זכינו באליפות ספרד, אני חושב שזה אומר שאנחנו שווים יותר מספק עליית שלב באלופות בבית קל (כן, קל, בית של קבוצות בינוניות סך הכל פשוט מסתבר שגם אנחנו) ויותר מאמצע טבלה בספרד.

אני מניח שקל להכניס לי אמירות לפה. לא אמרתי שלריאל אין סיכוי, ההפך אני נמנה לרוב בין האופטימיים בפורום.

שורה תחתונה, הקבוצה נראית כמו שהיית רוצה שנראה? אתה חושב שכל הבעיות שלנו יפתרו כשאמבפה והאלאנד יגיעו? אתה בתור אוהד ליברפול חושב שאנחנו קבוצה מאומנת עם שיטת משחק?

כרגע אנחנו על סף הדחה( גם לא מדוייק כי עתידנו ברגלינו), אי אפשר לשפוט עונה על פי נקודת זמן מסויימת, בסוף העונה תשפוט, עונה שעברה בסופה היינו אלופים.

גם ריאל פיטרה מאמן אחרי שלקח צ’מפיונס ואחר אחרי שלקח אליפות.
בכל מקרה המצב של יובנטוס ובאיירן שונה, כי אצלהם האליפות בארון הגביעים עוד לפני שמתחילה העונה והם משקיעים מיליונים כדי לקחת צ’מפיונס ולפי זה נמדד הצלחה של מאמן, אנחנו לקחנו רק 2 אליפויות בעשור האחרון ועל שניהם חתום זידאן שעימן פה רק 3 עונות מלאות.

וגם ליברפול הפסידה 7-2 מול אסטון וילה, אז מה?

אם כך אם בטיס מנצחת את ברצלונה ואלאבס( שוב היא) מנצחת את בטיס אז אלאבס יותר טובה מברצלונה?

כי יש סגל יותר טוב ומאמן יותר טוב.

ושום דבר לא השתנה, אין לנו סגל שיכול לשחק כדורגל טוב ולזכות באליפות, עונה שעברה לא הייתה לי בעיה לזכחת באליפות ולשחק חרא, העונה ציפיתי שנשדרג את הסגל כך שנזכה באליפות וגם נשחק טוב.

זו בדיוק הבעיה,גישת הכל או כלום הזו שלו גרמה להזנחה מחרידה של הסגל,השחקנים מזדקנים ולא מגיע שום רכש לרענון.
אם אין פוגבה,תביא מישהו אחר,אל תחכה לו שנתיים גם אם הבטיחו לך כי בינתיים הסגל שלך מזדקן וגם ככה הוא לא הסגל הכי טוב ומאוזן בעולם,הפסדנו כל כך הרבה שחקנים מצויינים בגלל התעקשות הזו וההבטחות האלה שעוד שנתיים נביא את פוגבה ואת אמבפה.

הכסא של מאמן בריאל מדריד מתנדנד מלכתחילה, כסא נדנדה, הבעיה היא שהכסאות של חלק ניכר מהשחקנים לא מתנדנדים, או לצורך העניין שיש להם עדיין כסא בכלל.
יש לי הרבה טענות לזידאן (התפשרות על התקפה שמורכבת מבנזמה וילדודס, שחרור יורנטה ועוד), אבל האם החלפתו תביא את הישועה? לא.
יש כאן ניסיון מתמשך לסחוט שוב ושוב את הלימון העבש שהביא 3 גביעי אירופה, והתוצאה היא כדורגל עצוב, עייף, משעמם וחסר מעוף.
את הבעיה הזאת אף מאמן חדש לא יפתור.

תרחיש שעלול לקרות עוד כמה ימים:
ז׳ולן לופטגי המושמץ מפרק עם סביליה שלו את ריאל מדריד וזידאן ובעצם גורם לפיטוריו מאימון ריאל מדריד.

נסכים שלא להסכים, אנחנו מתחילים לחזור על עצמינו.
לטעמך הבעיה היחידה של הקבוצה היא בסגל, ולטעמי יש בעיה גם בסגל וגם על הקווים.
אני לא אוהב את איך שהקבוצה משחקת תחת זידאן.

אגב, שוב, לא קראתי לפיטורים, רק נמאס לי שהופכים את זידאן לחסין ולא משנה מה יקרה.

לא, לטעמי הבעיה העיקרית היא בסגל.
והאחראי העיקרי למצב הסגל הנוכחי הוא האשם העיקרי למצב הקיים.

וזידאן לא חסין, כל עיתונאי שרוצה קצת פירסום תוקף את זידאן, וכמובן שפלורנטינו כמו כל פוליטיקאי לפניו לא יהסס לזרוק את זידאן לכלבים ולפטר אותו כדי להטיל את כל האשמה על הצרפתי ולצאת מהברוך הזה עם מינימום נזק תדמיתי אישי.

גיא, אתה צודק ב100%, אבל אני חושב שצריך לבחון את זה כך: האם סולארי עף ונכשל כי:

א. הוא לא יודע לאמן?
ב. היו לו שחקנים גרועים?
ג. לא סופרים אותו כמו שסופרים את זידאן?

עכשיו, מכיוון שסעיף ב’ תופס גם לגבי סולארי וגם לגבי זידאן, ועם זידאן עוד זכינו באליפות עם קבוצה שהיא לא יותר טובה פלוס חיזוקים, אז אני פוסל את סעיף ב’ - מה שמשאיר אותי עם או סולארי לא יודע לאמן, או שלא סופרים אותו.
ופה באה הנקודה שלי: איך שזידאן חזר, פתאום חזר קצת צבע ללחיים, שחקנים התחילו לשחק, הקבוצה הייתה ‘בסדר פלוס’ ואף זכינו עונה אחרי באליפות לא מרשימה בעליל. בעיניי, זה אומר שהשחקנים פשוט כיבדו את זידאן (ובוא נודה בזה, אף מאמן לא קיבל כזו פריבלגיה ולוקסוס).

בנוגע לסעיף א’, אני חושב שכולם פחות או יותר מרגישים שזידאן לא ממש יודע לאמן, הוא פשוט פיגורה כל כך מזוהה ואגדית בכדורגל שזה משחק לטובתו. ואם גם זידאן וגם סולארי לא ממש יודעים לאמן ולשניהם היו פחות או יותר שחקנים שהם כבר לא בשיא (פחות או יותר אותו סגל), אז מה שהבדיל בינהם, אולי, זה שאת זידאן ספרו וההילה שלו החדירה משהו בשחקנים.

ופה בדיוק הנקודה שלי נכנסת: עובדתית, הקבוצה השנה נראית חרא, עם אותו זידאן, עם טיפה יותר חיזוקים. אז זה מוביל אותי לחשוב שאפילו הקסם וההילה של זידאן כבר לא תופסים כי או שהשחקנים שלו גרועים או שהוא לא יודע לאמן, או שניהם. כמעט 100% מאיתנו רואים שלקבוצה אין שיטה, אין דרך, לא יודעים לצמצם פערים, לא יודעים ללחוץ, כלום. דברים כאלה לא תמיד מושרשים ביכולות של השחקנים אלא ביכולת של המאמן להשתית אסטרטגיות, שיטות, בקיצור אימון. ואפילו זידאן בעצמו אומר שהוא “מתאים את עצמו לשחקנים”, שזה בעיניי קצת מוזר כי מה אתם בעצם עושה באימונים?

אומר זאת אחרת: אם זידאן היה עושה את מה שסולארי עשה, בשילוב עם לאמן את השחקנים שלו, אולי הטענות לא היו כלפי זידאן. אבל זה מרגיש שהבן אדם מקובע או מסורס, מה שלא נראה לי כי עוד פעם, הבן אדם מקבל את הגב הכי גדול שמישהו קיבל במועדון (עד בנזמה…מצטער טעות שלי*).

חשבתי הרבה על מה שקרה, אני חושב שהדיון הוא בכלל לא האם זידאן צריך ללכת מחר או בעוד שבוע כשנודח מליגת האלופות, אלא האם אנחנו רוצים לראות אותו על הקווים ב-2021/22 וכמובן שזה תלוי גם האם תהיה מהפכה או לא וכמה זידאן עצמו היווה ‘חסם’ למהפכה הזו. אנחנו כבר לא בשלב הזה של ניהול כוכבים בחדר ההלבשה, הכוכב האמיתי שלנו הוא סרחיו ראמוס וזהו-זה.
הצליחו לשכנע אותי בשנה שעברה שהכדורגל שלנו לא יכול להיות הרבה יותר טוב, וששינוי כזה או אחר בהרכב לא היה מרחיק לכת - אין הרבה הבדל בין ויניסיוס לרודריגו, אבל אסנסיו לדעתי קיבל את ההמשכיות הארוכה מכולם, אמונה עיוורת. רודריגו שקט מול השער ואולי זו הצדקה לתת לו מקום לכמה משחקים ולא להחליף אותו אחרי 60 דקות רעות. זידאן גם קיבל ירושה לא רעה מסולארי בדמות ויניסיוס ששיחק נהדר והיה חסר לו את יכולת הכיבוש, שזה דבר שלא קל לשפר ואולי הדבר הכי חשוב - אבל הוא יצר בלאגן והמון מצבים, פשוט חיכינו שהכדור יגיע אליו לרגל.

אני חושב שגם עם שיטה יותר התקפית העונה כלומר שלושה קשרים בלבד - אין שום הצדקה להגנה ליגה ג’ שלנו. יש פנדלים מטופשים, יש טעויות אישיות אבל אין משחק לחץ. אנחנו לחלוטין נראים קבוצה לא מאומנת, ממש אלאבס.
עד כמה הטיעון שהסגל חרבנא תופס כשמפסידים כל שני וחמישי ואנחנו על סף הדחה מליגת האלופות? אם היינו בבית של פ.ס.ז’ ויונייטד אז ניחא, איכשהו (עזבו שזה לא היה אפשרי ברמת ההגרלה). אותה שחטאר דונייצק ופסטיבל ערוץ הספורט - כבשה את כל שעריה במפעל נגדנו. הם חטפו עשירייה מגלדבאך.

לזידאן יש המון כוח במועדון הזה, אני לא חושב שקיץ 2019 נכפה עליו, אלה שחקנים שהוא בחר. הוא הבטיח ביום שהוצג: “Vamos A Cambiar Cosas”. וגם “לטעות” ולהביא את מנדי הצרפתי ב-50 מיליון יורו כשיש לך את רגילון ביד - זה חשוב. אני מרגיש שזרקנו 300 מיליון יורו לפח. וגם זידאן אשם בסגל עצמו. אני מתגעגע לרעב של ריאל מדריד, אפילו למגלומניה. כשהביאו את בקהאם כשכבר היו פיגו וזידאן, וזה היה דווקא אולי מצליח ליד מקאללה - במקום להניע כדור לאט ולהיכנס עד השער - יש שחקן שיכול בכדור ארוך של 50 מטר לבשל שער או לשנות כיוון מהר. ב-2002 הצמד-חמד ראול ומוריינטס עבד נהדר אבל הייתה הזדמנות להביא את רונאלדו הגדול שנתן שנתיים אדירות. אני מרגיש שמוריניו היה מביא את אוזיל ב-2010 גם בלי הפציעה הקשה של קאקה. שבמועדון בימים אלה נותנים לשחקנים עוד ועוד ועוד ועוד הזדמנויות בלתי נגמרות. אגב, יש כאן כאלה שלא העריכו את הזאר כמוני ולא חשבו שהוא שובר-שיוויון או משהו קרוב לזה, לא ברמת המספרים. אז אולי גם הרכש שלו היה מיותר. ואם לא אמבפה אז כלום? סאנצ’ו נמצא קצת מתחת בשרשת המזון (דורטמונד) - למה לא בעצם?
אני רוצה ללכת רגע לברצלונה. רונאלדיניו היה לא מקצוען אז נניח שלפפ היה קל להיפטר ממנו. אבל דקו? שחקן מהטופ העולמי, ו-ויתרו עליו. חשבו שאטו לא מספיק? הביאו את זלאטן, ניסו, זה לא חשוב אם זה הצליח או לא.

אני באמת לא זוכר מצב כזה בקבוצה מאז שאני רואה כדורגל שיש לנו חצי שחקן התקפה בטופ העולמי. אני מסתכל על הקבוצות שהודחו בשמינית הגמר וידעת שרונאלדו פתאום משקיע כשבא הרס"ר לושמבורגו ומסיים את העונה עם פארטידזו נגד ברצלונה ורצף הבקעות. אצל לופז קארו היה אפילו רוביניו שהיה לא רע בכלל. הקבוצה “הנכה התקפית” של קאפלו ריגשה אותנו בלי סוף. יש לנו היום ילד כמו היגואין? ובטח שלא מכונת שערים כמו ואן ניסטלרוי או מוסר כמו גוטי.

אגב לגבי סולארי וכל הדיבורים עד כמה היה סמרטוט ריצפה וכאלה. יכול להיות שראמוס בכלל לא ידע מי זה ושהוא שיחק במועדון. אבל מבחינת התוצאות ואחוזי ההצלחה זה ממש שם. הקבוצה נראית מופקרת כמו ברצף השחור עם סולארי, ואין סיבה לכך. אגב, לא שהצדקתי את היחס (לאיסקו) והספסול (מרסלו) אבל החוכמה היא לזהות בזמן מתי שחקן דועך ולא להוציא אותו מה-11 רק כשהוא משדר פנסיה. לא חושב שסולארי היה מנצח בסאן סירו ובקאמפ נואו (בגביע נגדם, אגב - היה לנו חוסר מזל מטורף), אבל הסטטיסטיקה שלנו במשחקים “הגדולים” עוד תתיישר, אוטוטו הפיחואן (בשנה שעברה בהרכב היו קרבחאל, ראמוס - יישמר לצ’מפיונס לדעתי, חאמס שפתח טוב, בייל שלא ידענו שייאכזב וגם הזאר) ודרבי.

מדיניות הרכש שלנו: בתחילת העשור הקודם היינו מבריקים, לא פחות. לא חוכמה לציין את כריסטיאנו (עזבו שהגיע בקיץ 2009), כל אחת הייתה חולמת על שחקן כזה שידעת שלא ייכשל. אבל ואראן הגיע בגרושים וכילד פלא, אוזיל, די מאריה, החזרתם של קאסמירו וקרבחאל שיצאו להשאלות, אפילו אסנסיו בגרושים כשחקן 13-14 באותה נקודת הזמן. זה כבר שנים לא קורה. לא רק עניין הגלאקטיקוס. הקיץ הטוב האחרון באמת היה 2016 עם מוראטה. ב-2017 החלה הקטסטרופה עם שחרורי שחקני ספסל טובים מאוד והבאת הפמיליה הספרדית - ואייחו, סבאיוס, בורחה מאיורל שהוא שחקן משני, גם תיאו הרננדס…

אני שוב רוצה לציין את העובדות, זידאן אימן את ריאל רק 3 עונות מלאות עד עכשיו, ב 3 עונות היא זכה פעמיים באליפות ופעמיים בצ’מפיונס.
בפעם הראשונה הוא קיבל קבוצה מבניטז שכולם פה קברו ובחצי עונה עשה מהפך סגר פער 12 מברצלונה לנקודה בודדת ולקח צ’מפיונס.
בפעם השנייה שהוא חזר קיבל קבוצה אף פחות טובה מהקבוצה הראשונה שקיבל, בלי רונאלדו ועם מרסלו ובייל גמורים ומודריץ’ שנראה שסיים את הקריירה ומיד לקח אליפות כאשר הרכש העיקרי שלו כמעט ולא משחק.

להוציא 2 אליפויות ו 3 צ’מפיונס כשאתה מקבל סגל שנראה גמור פעמיים ברציפות אי אפשר רק כי אתה פיגורה, אתה עושה זאת כי אתה אחד המאמנים הטובים בעולם.
אי אפשר לקחת 3 צ’מפיונס רצוף כשאתה מנצח שלב נוקאואט אחרי שלב נוקאואט רק כי השחקנים מכבדים אותך בחדר ההלבשה, זה דורש הכנה טקטית מהרמה הכי גבוה שלב אחר שלב ובהתאם לקבוצות העילית של אירופה.

הסגל הזה הגיע לסיום מחזור החיים שלו עוד לפני שנתיים וחצי וזידאן עדיין הוציא אליפות.

תשמע הקבוצה של בניטס ספגה רביעייה מברצלונה בהרכב פיפ"א שאף אחד לא העלה בדעתו עדיין היה ‘חומר גלם טוב’ לעבוד איתו, סגל מהטופ העולמי ללא ספק גם אם ה-BBC דעכו. סגל ששפך לאגר בהשוואה לדסימה או לאליפות של מוריניו, לא ביחס לטופ באירופה. באיירן הייתה עם סגל מפלצתי לפני שרובן וריברי נכנעו לגיל, וכמובן ברצלונה, אבל לא היינו במקום השלישי או אפילו השני עם איכות השחקנים? זה לחלוטין לא המצב כרגע ואי אפשר תמיד לנקות את זידאן מאשמה. לא על הכדורגל, לא על התוצאות, ולא גלבי הסגל, גם אם לא קיבל גלאקטיקוס. לרעתו של זידאן אפשר לציין, במקצת, שגמרנו את הליגה ב-2017/18 כבר בדצמבר, אפילו לפני הקלאסיקו, כשברצלונה במשבר על הנייר אחרי עזיבת ניימאר. אני לא חושב שמישהו לקח משהו מזידאן המאמן, שים לב שאני מאלה שמיעטו להשתמש במונח “תחת”. הסיטואציות הפעם שונות.

אגב, משהו שברח לי מהראש - אף אחד לא ידע שדל בוסקה יהיה הצלחה גדולה. אף אחד לא ידע שפפ יהיה הצלחה וגם זידאן. לא תמיד יש תותח ‘פנוי’ שמפלרטט איתנו כמו מוריניו. גם ארסן ונגר נתפס מוזר לפני שחתם בארסנל. אני מדבר, שוב, על העונה הבאה, ומאוהדיו הגדולים של זידאן.

בנושא אחר, אשמח אם תפרט לי מהי שיטת המשחק שלנו. מה המערך מעבר ל"מוד אוססונה כמוד באיירן". יש משהו חוץ מלהניע כדור לאגפים ולהרים לרחבה? ופעם היה לך את בייל ורונאלדו שם לצד קארים. יש משחק לחץ קבוצתי?

הכל כבר נטחן עד דק, שיטת משחק ולחץ, אגפים והרמות ומה לא, הכל חוזר לאותה נקודה, לאותה אמירה של מוריניו, אי אפשר לצאת לצייד עם חתול,
הבעיה שאפילו חתול אין לנו כרגע, ההתקפה שלנו מורכבת משחקנים כמו וניסיוס, רודריגו ואסנסיו הגמור, ואסקז ומריאנו מחליפים ראשונים.
איזה מאמן היה מוציא מהם יותר? מה זה משנה איזה שיטת משחק אתה משרטט על הלוח בחדר ההלבשה אם אין לך שחקנים שיכולים להוציא את זה לפועל?
הסגל לא יכול להבריק, כן הוא יכול לשחק יותר טוב ממה שהוא נראה בשבועות האחרונים, אבל לא ממש להבריק ולתת משחק באמת טוב, אז שוב, האשמה היא לא ביכולות האימון של זידאן, לא בשיטה ולא בהעדר לחץ, האשמה היא על מי שאחראי על הסגל הנוכחי, האם זה זידאן? אני מאמין שמר “יש לנן 8 מועמדים לכדור הזהב בסגל” אשם עיקרי במצב הסגל הקיים.