לז’ולן לופטגי אתה יכול להנחית דברים מלמעלה, לזינדין זידאן, אני מניח - שפחות. אני חושב שזה הכדורגל הכי גרוע ששיחקנו והתוצאות גם כן איומות, זידאן מתקרב לסולארי - וזה פשוט לא הגיוני להשאיר אותו נקי. לזידאן אין חלק בכלל שזו ההתקפה שלנו? זידאן כן יודע ‘למחוק שחקנים’. ואנחנו לא צריכים להיות כל כך רחוקים מאתלטיקו מדריד בטבלה ואוטוטו גם צמודים לברצלונה, או לעוף בשלב הבתים, או שגם לגבי זה אתה לא מסכים? לטעמי יוביץ’ לא היה צריך להגיע אבל כבר שמו עליו 60 מיליון - היה צריך לשחק יותר בעונת הבכורה שלו גם אם זה לא היה מדהים והולאנד או חצי הולאנד הוא לא יהיה עוד 200 שנה. שים לב שמנדי ומיליטאו ביחד זה מאה מיליון יורו, רק אומר.
זה לא יהפוך את העונה שלנו מקצה לקצה אבל הייתי רוצה לראות את רודריגו (עדיפות ראשונה) או ויניסיוס (שיחק כדורגל מעולה אצל סולארי, בקבוצה פחות טובה - פחות מאוזנת) מקבלים המשכיות דומה לזו שקיבל אסנסיו שלא סיפק לא שער ולא בישול. בשורה התחתונה: גם לנקות את זידאן מהכל ולצעוק ‘פלורנטינו תתפטר’ זו לא חוכמה גדולה. אגב, אתה האחרון שיכול להגיד “הכל כבר נטחן עד דק”. עדיין יש לי תחושת בחילה מהדיון שהיה על ראול
האם זה הגיוני לדעתך להניח שזידאן העדיף להישאר עם התקפה הכוללת את נערי הסמבה, הזאר הפציע ובנזמה ? איפה ההגיון ? הוא לבטח רצה לשדרג את ההתקפה, הרי כל מה שאנחנו ראינו עונה שעברה זידאן ראה עוד יותר מקרוב, וגם אם לא תתן לו קרדיט כמאמן לפחות תן לו קרדיט כשחקן ענק שיודע מה זה שחקן התקפה טוב וכמה הוא חשוב לקבוצה מנצחת.
את וניסיוס אני מעדיף לא לראות בכלל, רודריגו סביר ועדיך שישחק בקבוצה אחרת יצבור ניסיון ויחזור, אסנסיו כן מקבל קרדיט מזידאן, אבל וניסיו קיבל המון קרדיט עונה שעברה.
אוף טופיק קטן, שמתם לב שוניסיוס כמעט לא משחק מאז שבנזמה טעו שהוא לא איתנו ? כנראה באמת שולט בזידאן.
עדיין לא הודחנו מאירופה וכנראה גם לא נודח, אם הייתי צריך להמר אני מהמר שנעלה מהמקום הראשון.
בליגה אתלטיקו עוד יעברו תקופות רעות, ולמרות הפתיחה החלשה שלנו ושל ברצלונה אני עדיין מסתכל רק עליהם ועדיין בטוח שריאל וברצלונה יסיימו במקומות הראשון והשני כמו כל עונה.
אין ספק שהסגל שלנו לא מספיק טוב, ולזידאן יש אשמה חלקית בכך (הקורונה שיבשה תכניות, אני לא חושב שמישהו יכול להכחיש את זה). מנגד, אני חושב שלאף אחד גם אין ספק שגם עם הסגל הנוכחי הכדורגל יכל להיות טוב יותר תחת בערך כל מאמן אחר, ואני חייב להגיד שהכדורגל של זידאן הוא הגרוע ביותר שראיתי מאז שהתחלתי לצפות בקבוצה באופן קבוע (כמעט 20 שנה). לושמבורגו, קארו, קאפלו, שוסטר, ראמוס, בניטז, לופטגי, סולארי - אצל כולם הקבוצה נראתה טוב יותר מאיך שהיא נראית בקדנציה השנייה של זידאן (כבר שנה שלמה, להזכירכם). אי אפשר להגיד שלכולם היה סגל טוב יותר, בטח לא באופן משמעותי. כן אפשר להגיד שכולם היו מפוטרים (ופוטרו) עם חצי מהיכולת הרעה של הקבוצה של זידאן.
מנגד, כשמתעלמים מהכדורגל, קשה להתווכח עם התוצאות של זידאן. כמו שטיטי אמר, לבחור יש אצלנו 3 עונות מלאות ועוד 2 חצאי עונות, והוא זכה ב-3 ליגת אלופות ו-2 אליפויות. זה מאזן פסיכי לגמרי ויותר טוב מהמאזנים של המאמנים הטובים ביותר בעולם. איך אפשר לפטר מאמן כזה?
הבעיה, לטעמי, היא לא שזידאן לא מאמן מוצלח (אני חושב שטיפשות תהיה לטעון כך), אלא שהוא לא מתאים למצב הנוכחי של הקבוצה. יש מאמנים שהגדולה שלהם זה עבודה עם שחקני על והיכולת להתמודד איתם ולהוציא מהם את המיטב. עד כה נראה שזידאן הוכיח שהוא ברמה הראשונה בעולם בהקשר הזה. הבעיה היא שלריאל מדריד כבר אין סגל על, ונדרשת מהפכה וחריש עמוק בסגל. עם כמה שאנחנו מכירים את זידאן, הוא ההפך ממה שנדרש כדי לבצע דבר שכזה, מדובר בשמרן מהמעלה הראשונה. גם אני חושב שסולארי התחיל תהליך חיובי שלצערינו נעצר בגלל התוצאות הרעות. חבל.
כרגע אין סיבה לפטר את זידאן, לא נרוויח מזה כלום ושום דבר מעבר להעמקת חוסר היציבות במועדון. אני נותן לו לסיים את העונה לא משנה מה, ומחליט בהמשך מה הלאה בהתאם למצב בשוק (אין כרגע מציאות) ואיך שהעונה נגמרת.
זה נכון. לבצע מהפכה זה לא רק לבחור שחקנים. זה בעיקר להוציא מהם את המיטב. לפני שקלופ הגיע לליברפול אף שחקן שכעת כוכב על שם לא היה כזה. הוא הפך אותם לכאלה.
אז כן, קלופ יש רק אחד והדשא של השכן וכו’.
אבל מרוב רצון להיראות ריאליסטים אנחנו מקלים ראש בתכונה הבעייתית הזו של זידאן. הוא לא הופך שום שחקן לטוב יותר. המקסימום זה לייצר תנאים טובים לשחקנים הטובים. זה חשוב, אבל זה לא מספיק. בטח לא עם סגל שהטובים בו עוד רגע פורשים.
מסכים, אבל אני רוצה להעלות חיסרון משמעותי נוסף שיש לזידאן שרואים מקילומטרים, ואולי זה בכלל יתרון: היכולת למקסם את הקבוצה בתקופה מצומצמת מאוד.
עונת 2017-18 היתה רעה, אבל שלב נוקאאוט בליגת האלופות של 7 משחקים השכיח אותה. ככה גם עונת 2019-20. אתם זוכרים איך העונה ה"סדירה" הסתיימה במרץ, עם תיקו נגד סלטה, הפסדים לבטיס ולבאנטה. אם לא היכולת הרעה של בארסה אז, ריאל היתה יוצאת לפגרת הקורונה בפיגור גדול יותר מהמקום הראשון.
מה שהביא את הזכיות בליגת האלופות הוא ריכוז היכולת למשחקי הנוקאאוט, כמו שמה שהביא את האליפות בעונה שעברה היה ריכוז היכולת ל-10 משחקים בלבד. הרבה אומרים שריאל זכתה באליפות בזכות היכולת של בארסה, אבל זה לא נכון לאחרי הקורונה, הרי אי אפשר לצפות מבארסה לנצח 11 משחקים ברצף.
זידאן מתקשה לנהל את הסגל שלו באווירת ליגה כמו עכשיו, ואפשר היה להריח את זה מקילומטרים. הזכייה באליפות סינוורה הרבה אנשים. עכשיו כשבארסה עוד יותר חלשה וריאל עוד יותר חלשה, מאמן ההגנה הטוב בעולם, דייגו סימאונה, זיהה שהליגה הספרדית נעשתה הגנתית יותר, זיהה שריאל זכתה באליפות דרך ההגנה, ודווקא העונה משחק כדורגל התקפי יותר ומשנה מערכים יותר מבדרך כלל.
והבעיה של ריאל שוב, ידועה בשורה אחת: כשההגנה לא מתפקדת, קשה יותר להסתיר את ההתקפה האנמית. אז במקום 1-0, ייגמר 2-1.
אני מסכים אבל גם לא מסכים, הבנתי וגם לא הבנתי. מישהו בשנה שעברה הייתה צריכה לקחת אליפות, זה היה או ריאל או ברצלונה כי אתלטיקו לא הייתה בתמונה, נכון? אז מצד אחד אני חושב שריאל עם ברנבאו מלא לא הייתה יכולה לשחק כדורגל כזה ולגלח את כל ה-0:1ים האלה - המטפחות הלבנות וכו’. מצד שני ברצלונה של קיקה סטיין לא הייתה דומה לכלום. ולא רק עונת הקורונה היא מדד. אני מזמין אותך לבדוק את המאזן של זידאן בעונה הראשונה שלו, בכמה משחקי ליגה הוא ניצח מתוך 20, ובכמה מחזורים הולכנו את הטבלה בעונת הדאבל האגדית 2016/17 אז היה לנו סגל מפלצתי, זה נכון.
והתשובות לשתי השאלות:
זידאן ניצח ב-17 משחקים מתוך 20, במתמטיקה פשוטה: 53 נקודות מתוך 60, והיו 12 ניצחונות רצופים בסיום העונה.
ריאל הוליכה את הטבלה 32 מחזורים ועוד היה פרק זמן שהיה לנו משחק חסר.
כמו שאי אפשר לקבל את הטענה שזידאן זכה בליגת האלופות 3 פעמים רק בגלל רונאלדו וראמוס כך אי אפשר לקבל את זה שלזידאן אין אחריות בכלל כרגע.
אם אתה ראש הקבוצה אז יש לך אחריות ומשקל, לטוב ולרע.
זידאן לא אשם בסגל החלש מאד שלנו וקשה לי להאמין שמאמן אחר יוציא הרבה יותר מהקבוצה הנוכחית אבל הוא כבר התפטר כי לא נתנו לו לעשות את העבודה שלו כמו שהוא חושב וזה לא קרה, בין אם זה הסגל שהוא רצה וחלם עליו ובין אם פרז הבטיח לו דברים שלא קיים הקבוצה הזו נמצאת במשמרת שלו.
וזידאן ממש לא חף מטעויות, זה שהקבוצה לא מסוגלת לעשות מהלך כדורגל ראוי בשום משחק וכל התקפה באופן אוטומטי מסתיימת בהגבהה ואולי באופן מקרי יקרה משהו זה בהחלט עליו, זה שאין אף שחקן בכושר או שזוכה להמשכיות בהרכב זה גם בהחלט עליו.
מבחינתי אם זידאן ישאר או לא תלוי אך ורק בשינוי הקיבעון שלו, אם יבין סוף סוף שהקבוצה שנתנה לו את התארים נגמרה ובאמת הוא מעוניין להתחיל משהו חדש אז אין שום בעיה שישאר, אם הוא עדיין ישאר נאמן לפרות הקדושות אז עדיף שמאמן אחר יקח את המושכות ויתחיל לבנות מ0.
גם אם הופכים את זידאן לאנצ’לוטי או דל בוסקה שטובים רק באימון כוכבים, ומניחים שאחריו יבוא לפה הטייפ של טקטיקן על - לעולם לא יהיה שקט בריאל מדריד בלי כוכבים. הקונספט הזה שבו יבוא קלופ ויהפוך אוסף שחקנים צעירים סבירים לקבוצה מאומנת איכותית לא יעבוד פה. גם כי הוא דורש זמן רב וסבלנות וגם כי… המועדון הזה נבנה ומבוסס על להחזיק בכוכבי על מהמון בחינות. זה המותג, זה פשוט לא ישתנה ולכן התכונה החשובה הראשונה למאמן במועדון הזה היא שכוכבים יכבדו אותו. וכהערת אגב לדעתי זידאן ממש לא מהטייפ הזה. אין פה סגל של כוכבים והאליפות אשתקד לא הגיעה בזכות כוככבים. זידאן אכבר טקטיקן שמקטיקן, אם כבר יותר מידיי טקטיקן ופחות מידיי מה שהוא היה כשחקן.
יש פה בעיה מתמשכת בבניית סגל. גם כשזידאן יצא לפגרה לא היה רכש אז זה בודאות לא רק באשמתו (כמו שטיטי הזכיר: 8 מועמדים לכדור הזהב וכו’). הפיתרון צריך לבוא מההנהלה, ואם זידאן הוא המחסום לשדרוג הסגל אז שיתפטר. הוא כבר הוכיח שאין לו בעיה לעשות את זה, הוא לא האיש שנדבק לכיסא או לחוזה בכל מחיר.
לושמבורגו, קארו, קאפלו, שוסטר, ראמוס, בניטז, לופטגי, סולארי - אצל כולם הקבוצה נראתה טוב יותר מאיך שהיא נראית בקדנציה השנייה של זידאן (כבר שנה שלמה, להזכירכם).
אני יודע שזה נשמע מוזר אבל לכולם היו שחקנים טובים יותר ממה שיש לזידאן בקדנציה הזאת, לפחות בהתקפה שזה תאכלס מה שמשפיע על החוויה כצופה. רבאק אין פה כלום, היגוואין אצל חואנדה ראמוס נראה כמו סופרמן לעומת שחקני ההתקפה שלנו. כולל ההוא המדהים עם התחבושת על היד. אפילו רסיסי גלקטיקוס כמו שהיו ללושה וקארו אין פה. להם לפחות היה את זידאן כשחקן, לזידאן יש את איסקו ואסנסיו.
לגבי הביטוי שחוזר פה לפיו גם עם השחקנים האלה אפשר לשחק יותר טוב - אכן אפשר, ולפרקים זה גם קורה. אבל אי אפשר להפריד את התוצאות מהסיפור. כשלא מנצחים האווירה מסביב כל כך רעה ויש תחושת כאוס שתמיד מובילה לכדורגל רע. אין פה באמת אלטרנטיבה של מאמן שיביא בשורה של כדורגל חיובי בלי תוצאות. זה יכול לעבוד רק לטווח קצר כמו שקורה כמעט תמיד אחרי חילופי מאמנים באמצע העונה.
האם זידאן חף מטעויות ? לא, הוא עושה טעויות ויש בו בעיות כמו כל בנאדם, האם רוב האשמה במצבה של הקבוצה היא עליו ? בהחלט לא !
מדברים על איכות הכדורגל, השאלה היא האם זידאן משחק ככה כי הוא לא יודע לשחק כדורגל אחר או שהוא משחק ככה בכוונה כי רק ככה אפשר להוציא משהו מהקבוצה הזאת ?
אני מאמין שזידאן בוחר לשחק ככה ובצדק, בעונה שעברה אחד המאמנים בליגה(לא זוכר את שמו) אחרי משחק מול מדריד אמר: ריאל היא הקבוצה הכי חזקה בליגה, הקבוצה שהכי קשה לשחק נגדה בעולם, קבוצה חזקה וטקטית שלא נותנת לך כלום ומאמללת אותך כל המשחק, קבוצה שמכה בך שוב ושוב כמו פטיש עד שאתה נשבר.
זאת הייתה השיטה של זידאן למי ששאל על שיטה, אין שחקני התקפה מתאימים ? הזאר גמר את העונה עוד לפני שהתחילה ? אז משתמשים בבריונים, הופכים את וראן, פדה, מנדי, קסמירו וראמוס למרכז הקבוצה, משחקים בהתאם ליתורנות שלהם ונועלים את השער לא נותנים ליריבה לנשום ומאמללים אותה ובצד השני חוצבים וחוצבים עד שמוצאים שער ואז כולם יודעים שהמשחק נגמר.
למזלנו, מודריץ’ שזידאן בכוח השאיר ברוטציה והמשיך לתת לו קרדיט גם אחרי שכולם היו בטוחים שנגמר חזר לחיים אחרי הקורונה והביא קצת ברק שמאוד עזר לקבוצה(אולי גם מרסלו ? ).
מדברים על קלופ שיוציא משהו מהסגל הזה, אבל קלופ לא הוציא כלום מהסגל שהוא קיבל בליברפול, הליברפול שלו שזכתה בתארים כללה רק את פירמינו והנדרסון שהוא ירש מקודמו, כל השאר היו שחקני רכש שהגרמני הביא, הוא בנה את המפלצת מ 4 חלונות העבררה שהוא היה פעיל בהם, זידאן קיבל רק חלון אחד ורק שני שחקנים שהוא רצה(מנדי והזאר).
זידאן לא קלופ, אף מאמן אחר זה לא קלופ, אבל גם קלופ היה צריך 9 שחקני רכש להרכב כדי להצליח בליברפול והוא עוד קיבל קבוצה התקפית יותר טובה ממה שזידאן קיבל.
אם זידאן הוא האחראי הבלעדי על הסגל הקיים והיה יכול להביא שחקנים ולא עשה אז שיפטרו אותו היום, אם לא כך המצב אז זידאן עושה עבודת קודש וחוצב אליפות מסלע.
הטענה היא לא שקלופ עבד עם החומר הקיים, אלא שהיה מסוגל לזהות שחקנים מוכשרים ולהפוך אותם לכוכבים.
סלאח ומאנה הם הדוגמאות המוכרות.
אנחנו משוועים לכוכבים מוכחים כמו אמבפה או הלאנד. כאלה שקשה מאוד להביא.
העניין הוא שכדי למצוא את הסלאח ומאנה הבאים צריך מאמן שיודע לעשות עבודה טובה עם שחקנים.
ושוב, זה לא זידאן או קלופ. יש הרבה בתווך ביניהם. זה לא שזידאן איננו קלופ, אלא שזידאן הוא כמעט ההפך ממנו.
לפני כמה חודשים ראיתי ידיעה שסאנצ’ו כמעט חתם בריאל ב2017. אמרתי לעצמי באותו רגע “איזה פספוס”. אבל למען זה לא כ"כ נכון. אם סאנצ’ו היה כאן סביר מאוד שהוא היה עוד אחד מהויניסיוסים.
בשוק של היום אין לריאל את אותו יתרון שהיה לפני עשור ויותר. הפריזאים בתמונה, הליגה האנגלית פותחת פער וגם האיטלקיות מתחילות להשתלב בסדרים החדשים.
אנחנו רודפים אחרי אמבפה כבר שלוש שנים. פעם זה היה כמה ימים ופרז מנחית אותו. לא כך היום.
זה לא אומר שצריך לוותר על כוכבים אלא שאי אפשר להיות מונותאיסטים בהקשר הזה.
האם אני חושב שצריך לפטר את זידאן? כרגע לא. באמת הסגל חלש. אבל כן כדאי להבין שמה שעבד עד 2018 כבר לא עובד. וזידאן צריך לשאול את עצמו אם הוא מסוגל להמציא את עצמו מחדש.
אז יש הסכמה שזו ריאל מדריד הגרועה ביותר בשנות ה-2000? הקבוצה שאני ראיתי לפחות (לך יש פער עליי, ראית בסוף שנות ה-90).
אני מסכים לגבי מה שאמרת, אבל את הסגל צריך לשדרג וכדאי לצאת למלחמה עם שחקנים טובים כמה שאפשר. אני סתם אזרוק כאן שם ואל תיתפס אליו - גונסאלו גדש היה נראה שחקן מבטיח בתחילת דרכו בוולנסיה, בלי הפציעות. עדיף היה להחתים שחקן כזה מאשר להישאר בלי כלום ולחכות לגלאקטיקוס. אני עדיין מחכה לזווית שלך על קיץ 2019 כשהיה כסף, וברור לי ש-300 מיליון יורו היום הם לא מה שפלורנטינו הביא עשור קודם לכן. זידאן בובה? הוא קיבל את כולם כהנחתה מלמעלה? נראה שאין לנו בכלל שחקני כדורגל. לא צריך להביא לפה את סלאח ומאנה כדי שההתקפה תשחק טוב יותר ונוכל לקחת עוד אליפות בעוד עונה די חלשה של הליגה הספרדית. אני גם מניח שאתלטיקו לא תנצח לנצח, לא תבקיע באותם המספרים. היא לא תסיים עונה עם קרוב ל-90 שערים ו-90 נקודות.
אגב אם היינו פותחים עם שלושה הפסדים ברציפות בצ’מפיונס, לא יודע אם זה היה מתאפשר מתמטית להעפיל ואין לי כח לחשב, אבל אני חושב שכן הייתי בכיוון דעה של ‘לזעזע’ כלומר לפטר את זידאן גם בהגנה שהמאמן הבא לא ישיג הרבה אבל אולי כדי להראות לשחקנים שאף אחד לא חסין ובתקווה להציל את הכרטיס לשמינית הגמר. כן, לי חשוב להעפיל לשמינית הגמר בידיעה שלא ניקח את הגביע וסיכוי טוב שנודח שם.
סלאח ומאנה הם שחקנים של 40 מיליון יורו, לא צריך מאמן שיזהה את הפוטנציאל שלהם אלא מועדון שיעזוב את קונספצית הויניסיוסים, שלטענת כולם פה לא מגיעה מזידאן שכן הוא לא סופר את הצעירים לשיטתכם. לא חושב שההחלטה “אמבפה או ברזילאים בני 18” מגיעה מזידאן. לנשיא המועדון יש היסטוריה עם המדיניות הזאת…
כשריאל מדריד רצתה לרכוש שחקני על סף הכוכבות כמו שמאנה וסלאח היו בזמנו היא עשתה את זה עם די מאריה ואוזיל למשל. להביא מישהו כמו גדש במקום את רודריגו זה עניין של מדיניות שבודאות לא מגיעה מזידאן כי הוא לא היה במועדון כשזה קרה.
אם סאנצ’ו היה חותם פה בגיל נוער הוא בהחלט היה מצטרף לויניסיוסים. זה לא קשור למאמן, זה קשור למועדון. יש סיבה לכך שסאנצ’ו (והאלנד) בדורטמונד ולא במועדון מהשורה הראשונה.
אז יש הסכמה שזו ריאל מדריד הגרועה ביותר בשנות ה-2000?
גיא אני חולק עלייך.
לטעמי יש הבדל בין להביא ילד מוכשר מברזיל אחרי עונה אחת - אפילו לרוביניו היו ברזומה קרוב ל-200 משחקים - מאשר להביא שחקן כמו סלאח שאתה רואה שהוא מהיר בטירוף ומסוכן וקצת הססן מול השער. יש לו ניסיון באירופה. מה דעתך על דיוגו ז’וטה?.
אתה בעצמך אמרת שההתקפה היא הדבר הכי חשוב או משהו בסגנון. אף שחקן בסגל לא מאמין שאפשר לחזור למשחק אחרי שחוטפים גם אם חילצנו 2:2 בפוקס נגד גלדבאך, מורידים את הראש כי אין לנו התקפה. אנחנו בממוצע של 40 ספיגות בעונה, בנוהל העשור של 2000-2010.
אני בכלל חושב שזידאן יעזוב מיוזמתו בסוף השנה, כלומר לא יפוטר גם אם נודח משלב הבתים (איך המשחק יתנהל? נפתח בלחץ, כמה חצאי מצבים, בנזמה יחמיץ והופ - שער של הגרמנים מכלום…, אותם המבטים המיואשים). אני לא מסתכל קדימה לעוד שנתיים-שלוש. אני חושב שגם במצב הקיים אפשר היה לשחק יותר טוב ולקחת אליפות בספרד ולא לעוף בשלב הבתים.
בקיץ 2019 המדיניות באה לידי ביטוי עם רודריגו. את מנדי אני משוכנע שפלורנטינו לא הכיר והוא לא צריך להכיר, ולגבי יוביץ’ הוא לא ממש בקטגוריות האלה… @KB9 אני שואל אותך לגבי קיץ 2019: הזאר זה רכש שרצינו כולם אני מניח. יש עוד שלושה שחקנים שהם לא ממש ויניסיוסים (רודריגו הוא כן). כולם נכפו על זידאן?
בודאי שיש הבדל. אני אומר שההחלטה לבחור בילדים היא לא של זידאן. זאת מדיניות שבאה מלמעלה.
אתה שואל אותי אם לדעתי המדיניות נכונה? לא כשהיא נעשית בקיצוניות כזאת שפלורנטינו כל כך אוהב. אפשר להביא צעיר אחד, וכמה שחקנים על סף הכוכבות וכשאפשר גם גלקטיקו כמו הזאר. מה שבטוח הוא שאי אפשר להמשיך עם אותו הרכב שנה אחרי שנה, לא לשחרר אף שחקן משמעותי ולצפות שמשהו על הדשא ישתנה.
אתה לא צריך לשאול אף אחד, אתה וכולם פה מכירים את זידאן, הצרפתי הולך עם הבחירות שלו עד הסוף, אם הם היו רכש של זידאן הם היו משחקים הרבה יותר בדיוק כמו מנדי והזאר(כשהוא כשיר).
לפתע בשנת 17/18 סאלח הפך לאחד השחקנים הטובים בעולם. קודם לכן הוא היה כישרון שמנסה את מזלו בצלסי וברומא. הוא לא היה צעיר בין 17 אלא שחקן בן 25 שהיה צריך קפיצה של שתי מדרגות כדי להיות מי שהוא.
ההבחנה בין ריאל מדריד לדורטמונד נכונה וזאת בדיוק הבעיה. שהמציאות הנוכחית כבר לא משחקת לטובתנו. בין ויניסיוס לאמבפה יש שורה של שחקנים שיכלו להיטיב עמנו. הנה קומאן בבאיירן. הנה טורס בסיטי. גם עליו היו דיבורים לפני כמה חודשים ומאוד לא התלהבתי. ופתאום מגיע פפ ומשדרג אותו. אז הוא לא יהיה אמבפה אבל כן שחקן שמסוגל לתת משהו שכרגע עדיף על ההיצע הקיים.
אני מסכים לחלוטין ויכול לתת רשימה של 50 מועמדים מצויינים שאינם גלקטיקוס שהייתי מכניס בכיף להרכב (אחרי שהייתי משחרר את כל הטוני קרוסים הקייימים). אבל זה לא על זידאן.
נתתי קודם את הדוגמאות של אוזיל ודי מאריה - שני שחקנים שנרכשו בדיוק בפרופיל של סלאח בזמנו ובעיניי היו רכישות מוצלחות מאוד. פה הביאו את יוביץ’, שגם אם נניח ויש בו את הפוטנציאל להיות שחקן ראוי - לא הייתה לו שום אפשרות להיכנס להרכב מלכתחילה כי קארים.
@Raulito-7 כמו שטיטי כתב, דיי ברור שמנדי הוא רכש של זידאן ויוביץ’ לא.
אוזיל ודי מאריה אכן היו רכישות מוצלחות מאוד. ואני חושב שמאז זה לא כ"כ קרה.
כשזידאן הגיע הוא הבין מצוין את היתרון שרונאלדו מעניק לו. כלומר שובר שוויון מובהק. גם כשהתחיל להזדקן.
מה שצריך מה50 שחקנים שאפשר להביא זה שיהיו טיפה יותר טובים. שיעשו עוד קפיצת מדרגה. לא רק לדעת לנצל את היתרונות הקיימים (בזה זידאן שייך לטופ של הטופ) אלא להפוך מטובים לטובים מאוד. זאת הביקורת שלי על זידאן.
אמרתי לא מזמן לחבר אוהד יונייטד שלדעתי הסגל של יונייטד לא פחות חזק משל ליברפול. ראשפורד לא פחות טוב ממאנה. גרינווד כישרון על ומרסיאל לא מממש את עצמו. שים שם את קלופ והוא משפר עוד טיפה את כולם. במידה כזאת שתהפוך את יונייטד לטובה הרבה יותר.
זו סטייה מנושא הדיון אבל “לייבש” שחקן על הספסל רק כי לא המאמן הביא אותו, אלא הבעלים/נשיא/לא יודע מה - זה מזכיר לי יותר סיפורים מליגת העל. גם אם יוביץ’ לא כוס התה של זידאן, במצב בו ההתקפה נמצאת כבר שנה וחצי - הוא היה צריך לשחק יותר כשהוא בריא לדעתי. כנ"ל מריאנו. כלומר לא כל מה שזידאן נוגע בו הופך לזהב ולא ציינת אף טעות שלו…נניח הבלחנו בדם יזע ודמעות את הכרטיס לשמינית הגמר, אז הכל תותים? הסגל חרא וזה תיאור מספק וממצה לכדורגל שלנו השנה? אגב, כל הזמן אומרים ‘קורונה’, אולי זו סיבה לאיבוד נקודות במשחקי ‘בית’. אז עם קהל מלא לא בטוח שהיינו מנצחים בקאמפ נואו למרות שזידאן אוהב לשחק שם, וכנ"ל משחק קריטי נגד אינטר בסאן סירו. כנ"ל אליפות 2019/20.
מאז אוזיל ודי מאריה (נפלאים, אבל במועדון חיפשו אפילו יותר מזה - בייל שהוא גולר, חאמס שהוא מוכר חולצות) הגיע גם רפאל ואראן ואפילו שחקן כמו לוקאס שהיה חייל נאמן והתאים להיות השחקן ה-14-15 של קבוצת גלאקטיקוס. מאז אני חלשים מאוד ברכש פחות או יותר כי כן היה איסקו.
שוב, המעמד של זידאן לא על הפרק מבחינתי, אבל קצת קשה לי לקבל את הגישה: זה מה יש, זה בדיוק מה שאנחנו שווים (כי זה לא) לך תראה שחטאר נגד ריאל מדריד ותצפה שהם ינצחו 2:0, לעוף משלב הבתים בליגת האלופות, הליגה תיגמר בדצמבר למרות היריבות הבינוניות שלנו גם כן. אם היינו עפים שוב אחרי הפסד כפול למנצ’סטר סיטי אני יודע שכל משפטי “ההיסטוריה, הברנבאו, רוח החואניטו” לא יעזרו כי הם פשוט קבוצה ברמה מעלינו. אבל לא מה שקורה היום.
אני אחזור על המנטרה שלי שוב - הרכש הוא שולי כשיש שחקנים עם טאבו בחדר ההלבשה כבר עשר שנים. כל עוד וראן, ראמוס, קאסמירו, מודריץ’, קרוס ובנזמה פה הם יובילו את הקבוצה. זה השלד והשלד הוא הבעיה, לא התוספים של האיסקואים והויניסיונים. רוצים שינוי? קדימה להתחיל לשחרר. לא את כולם, אבל כן נתח משמעותי. אין אפשרות אחרת לא מקצועית ולא כלכלית שכן אלה השחקנים שיושבים על המשכורות הכבדות.