זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

המעמד של זידאן גבוה מהיתר רק משום שהוא ‘חסין מפיטורים’ במצב כזה? הרי כל לופטגי ומישהו בסגנון הזה היה הולך (ובצדק). אני לא חושב שהוא חסר השפעה. אם זידאן הגדול לא יכול להזיז פרות קדושות מההרכב, אז מי כן? פוצ’טינו בעונה הבאה? מודריץ’ כן זז מההרכב פה ושם אבל אם אני צריך לבחור אז הייתי מספסל את קרוס. את בנזמה לא כרגע… גם זה שמרסלו הפך לשחקן ספסל, לפחות בתחילת עונת 2019/20 (אני יודע שלעתים היו פציעות) זה לא היה מובן מאליו. כרגע אין שחקנים אחרים טובים אז אותם השמות בהרכב.

השאלה אם אי אפשר לציין טעויות אחרות של זידאן או הרכבים אחרים גם אם החלפת שחקן X בשחקן Y לא תהפוך אותנו לקבוצה הרביעית בטיבה באירופה, גם אם לא תשנה את הקבוצה הזו מקצה לקצה. אסנסיו לא נתן גול השנה או בישל, איזו הצדקה יש לו לשחק? זידאן עשה הכל טוב העונה? זה מה שאנחנו שווים? עם תוצאות קצת יותר טובות ובלי הלחץ הזה של שבוע שלם האם נעפיל לשמינית הגמר או לא - הביקורת שלי הייתה הרבה יותר מתונה. לאט לאט גם הפסקתי להתלונן על הכדורגל.

להזיז בשביל מי? מיליטאו, יוביץ’ ואיסקו? יש קאדר של 15-20. חצי ממנו כוכבים בדימוס, החצי השני צעירים ושחקני משנה. שחקני המשנה יכולים להישאר כאלה. את הכוכבים בדימוס צריך להחליף בכוכבים בהווה.

אנחנו שווים אפילו פחות מזה. המעמד של זידאן מחזיק אותנו יחסית מעל המים.

כן אבל הגנת הברזל מהעונה שעברה לא נשארה וגם לא התוצאות, רחוק מזה, השווינו את מספר ההפסדים בליגה לזה של כל העונה שעברה. זה לא ממש רלוונטי מה קרה בעונה שעברה. אתה צועק ‘מהפכה’ ואני איתך, גם אני רוצה כוכבים. זידאן לא יכול לעשות אותה? ב-2019 הוצאנו 300 מיליון יורו. הזאר היה רכש נכון, הוא גם לא היה שחקן פציע בצ’לסי. היו עוד 200 מיליון יורו שנשפכו סתם, לחלוטין.
אני לא חושב שהקבוצה הזו עם הסגל הבינוני שלה צריכה להיראות חסרת אונים בבית נגד קאדיס, נגד שחטאר דונייצקX2 וכן הלאה ולעוף בשלב הבתים. על הנייר ההגרלה לא נוחה אבל אינטר עם הבעיות שלה, עובדה שאותה ניצחנו.

נו מה התחלת להתעניין בכדורגל אתמול? ככה זה כשקבוצה גדולה נמצאת במשבר. כשלא הולך אז עושים פאדיחות מול קבוצות קטנות, וכשכן הולך אז מנצחים 10 משחקים ברצף על אוטומט בלי לשחק כדורגל כמו בסוף העונה שעברה.

אם בכל תקופה רעה היו מפטרים את המאמן רק בשביל להחליף אותו לתקופה קצרה בקארו/רמון/סולארי אז… רגע, בעצם :open_mouth:

בחיים לא עפנו בשלב הבתים ולא משנה איזה משבר היה. הלוואי וזה ימשיך ככה ונעפיל גם העונה. אנחנו מפסידים כל שלושה משחקים ולחרא של יריבות. מפסידים כל “גמר” שנשמע בכל מסיבת עיתונאים. ערב פתיחת העונה היית אומר לי שזה מה שיהיה? ושוב - אני נגד פיטורי זידאן - הדגשתי כדי שתבין. אבל זה אבסורד בעיניי לא להעביר עליו שום ביקורת במצב הזה ולו הקטנה ביותר. זה לא מספיק לצעוק “פלורנטינו”. למה עם סולארי ויניסיוס שיחק כדורגל מעולה?
אתה יורד עליי שאני התחלתי לראות כדורגל אתמול ואז מזכיר לי את העונה שעברה. בריאל מדריד “העונה שעברה” פחות תופס. יותר מלגיטימי להתלונן על התוצאות. לכדורגל אני לא מצפה. ובליגה המבול עוד לפנינו

כן, גם לדעתי יוביץ’ היה צריך לשחק יותר(מריאנו לא), במיוחד בתקופה שבנזמה נראה חושך עונה שעברה, אני גם לא מסכים הרבה פעמים עם ההרכבים של זידאן, ולדעתי הוא מגזים עם הרוטאציות ומאחר בחילופים, אבל הבנאדם הביא אליפות כשהוא לא זז מילימטר מהדרך שלו, אין כתב הגנה יותר טוב מזה.

לא, אני מצפה לסיים מקום ראשון בבית ולהגיע לפחות לרבע הגמר ולקחת אליפות, כרגע אנחנו בתקופה רעה אבל אי אפשר לזרוק עונה שלמה לפח ו/או להוריד ציפיות בגלל תקופה, בסוף העונה נעשה סיכומים ונראה אם עמדנו במטרה או לא.

בעניין איכות הכדורגל אין דיון מבחינתי, עם הסגל הנוכחי אנחנו משחקים בדיוק את סוג הכדורגל שאנחנו צריכים כדי להצליח, לדעתי אנחנו אפילו צריכים לשחק כדורגל יותר מכוער ממה שאנחנו מנסים לשחק כרגע, לחזור לכדורגל של עונה שעברה.

גם העונה עוד לא עפנו בשלב הבתים. אם נעשה תיקו נגד גלדבך ואינטר ינצחו את שחטיור אז הכל בסדר? זידאן יכול להמשיך?

זה ניהול לא מקצועי. ולצערי זה בדיוק מה שיקרה אם באמת נעוף. חראם על ראול שיחליף אותו.

הצחקת אותי עם ה"חצי גמר", צחקתי בקול, תודה לך. הדיון לדעתי התחלף זה לא איכות הכדורגל. אלא התוצאות על אף ההבנה שאין התקפה. אני לא זורק עונה לפח וזידאן צריך לסיים את העונה. הלוואי והייתי בטוח כמוך שננצח, יודע מה - אפילו שנשיג תיקו מול גלדבאך.

גיא: אני-חושב-שזידאן-צריך-להישאר-בכל מקרה-זה-לא-מה-שאני-מנסה-להגיד. תגיד שאתה עושה דווקא וזהו

במשחקים האלה כמו שיהיה נגד הגרמנים אנחנו תמיד משיגים את התוצאה הרצויה, אם הייתי צריך להמר איפה נאבד נקודות בשני המשחקים האחרונים נגד שחטאר או גלדבאך אז הייתי מהמר על המשחק נגד שחטאר.

כבר לפני כחודש כשהפסדנו לאיזה קבוצה קיקיונית לפני הקלאסיקו כתבתי שככה זה ריאל ומשחק הבא מנצחים בקלאסיקו, כך גם הפעם, אני צופה 2 ניצחונות מול סביליה והגרמנים.

חצי גמר התפלק לי מתוך הרגל, שיניתי לרבע הגמר :slight_smile:

אבל, אם בהגרלות לא נקבל אחת מתוך ליברפול, סיטי ובאיירן(גם את באיירן הוספתי כדי לא לעורר דיון ספין אוף) לא הייתי פוסל את הסיכויים שלנו.
תראו מה עשינו נגד אינטר ואיך נסיים את העבודה מול הגרמנים בשבוע הבא, קבוצות מהרמה הזאת אנחנו יכולים וצריכים לעבור.

אז מה אתה מנסה להגיד? שהמצב רע כרגע וזידאן לא נקי כי גם הוא עושה טעויות? שני הדברים מובנים מאליהם.

זו נקודה חשובה מאוד שכמעט ולא דוברה עד כה. ההבדל המרכזי בין השנה שעברה להשנה זה לא הזאר, בייל, וחאמס שכל השלושה לא היו פה שנה שעברה וגם לא פה השנה, אלא הקריסה של ההגנה. איך הפכנו מקבוצת ההגנה הכי טובה באירופה לבדיחה שהיא היום? שום דבר לא השתנה, זה באמת תעלומה מבחינתי.

קשה לי להגיד שהיינו קבוצת ההגנה הטובה באירופה, גם בעונה שעברה לפחות פעם במשחק היה מצב של שניים של שניים רק שאז קורטואה הוציא את הכדור מהחיבור או שהשחקן בעט החוצה, מה גם שהמזל היה לטובתנו ובמקום לספוג שער ממכירה של וראן קרים היה כובש בדפלקשן או ראמוס בפנדל ומשם כבר המומנטום משחק תפקיד משמעותי.

“הדשא של השכן” וזה אבל עם כל הרקורד ההגנתי וה1-0ים זה לא הרגיש באמת כמו אתלטיקו בשנה שעברה. בסופו של דבר השחקנים בקבוצה לא יודעים או רוצים לשחק נסוג ומשחק לחץ זו מילה גסה בכל המשחקים מלבד ה"גמרים".

ראמוס, קרבחל וואלוורדה נעדרו מחלק ניכר מההפסדים, כשהשניים האחרונים הם בין הוורלד קלאס היחידים שיש לנו ועם השפעה אדירה על משחק הלחץ.

עוד דבר, 8 מתוך 9 השערים האחרונים שספגנו (כולם חוץ מהגול האדיר של מנור סלומון) נבעו מטעות קטסטרופלית של שחקן הגנה שהובילה ל100 אחוז גול. זה לא בדיוק משחק הגנה גרוע, לא יודע מה גורם לכל כך הרבה טעויות אישיות מטופשות.
אחרי ספיגות כאלו, ההפסד נופל על משחק ההתקפה שלנו. השחקנים מודעים ליכולת האפסית של הקבוצה לכבוש שער, בטח 2-3 כדי לחזור מפיגור.

בנוסף, מישהו אמר פה אחרי המשחק של ולנסיה דבר נכון - עם ההתקפה שיש לנו, הרבה יותר קל… לתקוף אותנו. אין שום סכנה מצידנו שתמנע ממגנים וקשרים יריבים להצטרף להתקפות.

יש להוסיף לסיבות שכבר נרשמו את הצל של וראן שמשחק אצלנו מאז אותו משחק נפל נגד הסיטי, מאז אותו משחק הוא ירד מאוד בכושרו, וכמובן כדור השלג שהתחיל להתגלגל וכל שבוע שעובר הופך ליותר גדול.

עם החזרה של ראמוס ופדה יש לחזור למקורות ולחזור להוציא את החשק לשחק לקבוצות שמתמודדות איתנו, לגרום ליריבות ולנו לשנוא את משחק הכדורגל, רק כך נוכל להוציא משהו מהעונה הזאת.

"אז אתה מאמין לאגדה ש-וראן היה כוכב בהגנה של ריאל, ואז היה לו משחק גרוע, ומאז הוא חווה “דעיכה לא מוסברת”
איך אני בתור טיטי?
די קל.

כמיכאל אתה חלש, אז לשחק אותה טיטי ? הנעליים גדולות עלייך.

מדברים על תקופה של כמה חודשים ולא עונות מלאות של בינוניות, ואין הסבר אחר יותר הגיוני כמו בלמי על כמו ואן דייק שמגיעים ותופסים את המקום שלו.

כן, מיכאל… אתה בעניינים לגמרי חבר.
האמת שלשחק אותך גם אחיין שלי יכול, והוא למד ללכת לא מזמן אז תנסה להסיק לבד.
כשבא לך התיאוריה של שחקן שחווה ירידה ביכולת היא המצאות חסרות בסיס, וכשבא לך אתה תוחם את זה בזמנים לפי הנוחות. מורכב מאוד. מקווה שאת עצמך אתה משכנע, כי את החבר’ה פה פחות.

אז אתה מעדיף מייקל ? בסדר.

ד"ש לאחיין.

לא המצאות חסרת בסיס, זה תיאוריה, אבל הרבה פחות מבוססת מהתיאוריה שלי של שחקן שיורד ברמתו אחרי שמגיעים שחקנים טובים ממנו ואז פתאום חוזר לכושר כשהכוכבים עוזבים ואז שוב צולל אחרי שכוכבים אחרים מגיעים.

אם תציג את שני התיאוריות לבנאדם עם קצת הגיון ובלי קשר רגשי לעניין הוא בהכרח יבחר בתיאוריה שלי.

גם שחקן שחווה טראומה גדולה במשחק חשוב ומאבד את הביטחון והיכולת צוללת זאת תאוריה סבירה(קריוס לדוגמא).

לחזור אחורה בשנים זה בדיוק מה שממחיש את זידאן - מסתמך על זה ששחקני על לא יורדים ביכולת ולהמשיך להרכיב אותם כאילו כלום.

אמרת משהו שאני גם אמרתי במילים אחרות, אולי בסנטיאגו ברנבאו זה היה אחרת, בשורה התחתונה: הקורונה באה לטובת זידאן, והוא ניצל את המצב. פחות לחץ, יותר ריכוז, פחות זמן. ניצח 10 משחקים תוך חודש ולקח אליפות. כנראה שבמצב רגיל בארסה וריאל היו ממשיכות לצלוע והזכייה של ריאל באליפות היתה פחות מובהקת, אבל היינו רואים את ריאל שראינו לפני הקורונה והעונה.