זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

אוף טופיק רציני- דבר ראשון לשנות את הכותרת בהקדם כבר לא רלוונטי היפוטר. ודבר שני ראיתי קצת סרטוני הייליט של האיש והאגדה מימיו כשחקן ואני שוב פעם בהלם מאיזה טכניקה ושליטה בכדור מופלאה הייתה לאיש, לטעמי השחקן הכי אלגנטי שאי פעם דרך על מגרש כדורגל ביי פאר.
עם כל הכישורים הללו עדיין סיים עונות עם מספרים מאוד נמוכים של שערים/בישולים כשחקן יוצר עיקרי בקבוצות על וזה נושא שתמיד התמיה אותי. למישהו כאן יש הסבר ללמה סט הכישורים שלו לא הוביל ל15 שערים ו20 בישולים בכל עונה כסטנדרט ? למיטב זכרוני זה בעיקר כי הייתה לו נטייה להיעלם בחלקים ארוכים של משחקים בפרט ושל עונות בכלל. שחקן של מאני טיים ולא של עונות מלאות.

בדיוק כמו ריאל מדריד שלו. קבוצה של מאני טיים ורגעי אמת.

מצפייה בו בתקופתו בריאל מדריד, היו לכך כמה סיבות בעיניי.
ראשונה היא שהכדורגל היה איטי יותר והרבה פחות אינטנסיבי, ממוצע השערים היה נמוך יותר.
סגל קצר ברוב הזמן שלו בקבוצה - שחיקה לא נורמלית.
רוב הזמן ריאל שלו סבלה מהרכב לא מספיק טוב הגנתית, ומאז עזיבת מקללה גם קישור לא מספיק חזק - מה שפגע בדומיננטיות שיכלה להיות לקבוצה לאורך זמן.
מניח שגם למבנה האישיות שלו יש חלק לא מבוטל בכך, לא בכל משחק הוא היה משקיע את כל כולו - כמו שנאמר לפניי.
אגב הוא השחקן האהוב עליי אי פעם, חוויה חד פעמית הייתה לצפות בו משחק כדורגל.

בכתבה ב-‘שם המשחק’ ב-2002 עוד היה כתוב שדי סטפאנו היה אדם בלתי נסבל אבל כשזידאן היה מקבל את הכדור הוא היה מחייך וגם צועק לכולם למסור לו. מצד שני הוא תמיד התלונן שריאל מדריד של הגלאקטיקוס שיחקה כדורגל איטי מדי. זידאן בעצמו אמר באחת ממסיבות העיתונאים במשחקים האחרונים בטענה להתקפה החלשה שלנו שגם הוא ביחס לאיכות שהייתה לו - לא כבש מספיק שערים. הוא כבש 12 שערים אצלנו בשנתיים הראשונות וזה היה השיא שלו יחד עם העונה האחרונה בבורדו. אני חושב שהכדורגל מתקדם ומשתנה ויש יותר גולים מצד הקשרים ביחס לעבר. הוא היה פנדליסט אצלנו רק ב-2005/06 למשל אחרי שפיגו עזב וכשרונאלדו פצוע. הוא היה בועט כדורים חופשיים לא רע בכלל אגב (אוי, ספרד) אבל מיעט לבעוט אצלנו.

תחליטו אתם האם זה קוסמי שביום בו פרס רושם ציון דרך - גם זינדין זידאן - 250 משחקים כמאמן ריאל . הנשיא כבר אמר על זידאן שהוא “מתנה משמיים” ומערכת היחסים היא של אב ובן. “אני נהנה מכל יום ולא מסתכל רחוק יותר”, אומר זידאן בדרך כלל כשנשאל על עתידו. יש לו כבר 11 תארים ב-249 משחקים - כמעט כל 24 משחקים הוא מביא תואר - שיא אכזרי. הכל התחיל בתשעה בינואר 2016 עם ה-0:5 על דפורטיבו לה קורוניה, היה רק בן 43 וחצי ועבר כמעט עשור מאז שנפרד מהברנבאו ופרש. זידאן שני רק למיגל מוניוס במספר המשחקים. בספרד הציגו לכבוד המאורע כמה מספרים מעניינים מעבר למאזן אותו אנחנו מכירים בעל פה: זידאן רשם 164 ניצחונות, השיג 50 תוצאות תיקו וספג 35 הפסדים, יחס שערים 255:573 חיובי כמובן.

היריב אותו פגש הכי הרבה פעמים הוא צ’ולו סימאונה - 13 משחקים: שישה ניצחונות, חמש תוצאות תיקו ושני הפסדים. המאמן האהוב עליו הוא חוסה לואיס מנדיליבאר מאייבר - שמונה ניצחונות ותיקו בתשעה משחקים. הניצחון הגדול ביותר שלו היה 1:7 על דפור בינואר 2018 וכך גם בגביע המלך נגד קולטורל. רק פעם אחת, מנגד, זידאן ספג ארבעה שערים. ה-4:1 במאסטיה היה הפסדו הכבד ביותר והייתה גם תבוסה 3:0 בקלאסיקו| השחקן שרשם הכי הרבה משחקים בתקופתו הוא בנזמה עם 203 - 101 שערים ועוד 46 בישולים יש לו. אחריו בפער של משחק בודד - טוני קרוס עם 202. קאסמירו שלישי עם 192 משחקים ומודריץ’ רביעי עם 190. ואראן חמישי (197) ולוקאס ואסקס החייל הנאמן שישי עם 185. הקפטן ראמוס רק במקום השמיני עם 173. קרבחאל (162) ומרסלו עם 155 (עשרה שערים ו-39 בישולים) סוגר את הטופ 10.

אגב, שימו לב איך זידאן פתח את הקדנציה שלו כמאמן בטירוף ורשם רקורד אדיר במאה המשחקים הראשונים שלו. היה לו רצף ארוך של 40 משחקים ללא הפסד ו-73 משחקים בהם ריאל כבשה. הוא ניצח 74 פעמים, רשם 17 תוצאות תיקו והפסיד רק שמונה פעמים ב-99 משחקיו הראשונים כמאמן. יחס השערים היה 99:271 חיובי כמובן. רק למוריניו (78 ניצחונות) ואנצ’לוטי (77 ניצחונות) היה מאזן טוב משלו. מוניוס לדוגמא ניצח ב-70 משחקים. מבחינת התארים זידאן הגיע למקום השלישי יחד עם דל בוסקה אחרי מאה משחקים בלבד על הקווים, שנה ותשעה חודשים - בלתי נתפס.

זידאן הודיע לשחקנים שיעזוב בסוף העונה.
זה התחיל כשמועות, אבל כרגע בכל האתרים בספרד.

“בכל האתרים בספרד” זה יפה - אבל כולם מתבססים כמובן על הדיווח באונדה סרו. קשה להגיד שזה מפתיע מישהו, בטח לא לנוכח הרמזים בשבועות האחרונים שהתחזקו במסיבת העיתונאים אתמול (לכן שמתי אותה בפורום) - “מגיע שלב בו צריכים להיפרד וזה טוב עבור כולם - לא רק עבורי”. דווח גם ביום שישי בדף פחות מוכר בטוויטר על כך שזידאן החליט לעזוב. אני לא מאמין שערב משחק קריטי נגד סביליה בליגה זידאן יטיל פצצה כזו. אולי הוא אמר לפלורנטינו, לא לשחקנים. אני בכל מקרה מאוכזב מאוד.

בכל מקרה שאפשר כבר לדון על זה - במארקה הציגו עוד לפני כמה ימים את הבעד והנגד לגבי האפשרות שזידאן ימשיך .

image

בעד? קלי קלות. רקורד מפואר קודם כל, 11 תארים וכל מילה מיותרת - שלוש זכיות ברציפות בליגת האלופות, זידאן גם ‘מקדש את הליגה’ בניגוד ל-DNA של המועדון הזה. רק מיגל מוניוס שעמד על הקווים 14 שנה - מאפיל עליו| יציבות על הספסל, דברים לא טריוויאלים בריאל. דל בוסקה אימן כאן שלוש וחצי שנים מנובמבר 2000 ועד יוני 2003, מאז רק מוריניו התקרב לכך ברצף| מערכת היחסים של זידאן עם הסגל היא נהדרת, בעיקר עם הגווארדיה הוותיקה, אין שחקן שלא החמיא לו| כמו כן הוא ‘עמד בסערה’ וריאל שרדה את כל הטלאות העונה| ייתכן שזידאן גם יהיה המפתח בהבאתו האפשרית של אמבפה שמעיץ אותו, הצרפתית כמכנה משותף ועוד ועוד| תוספת שלנו: אין מאמנים טובים בשוק ויסלח לנו יוגי לב.

הנגד : ההתנהלות של זידאן עם הצעירים - הוא לא נקי מאשמה בכך שאף אחד לא ממש הצליח| החשש שזידאן ימשיך לסמוך על הוותיקים וישמור להם אמונים| ובאותה הנשימה: השחקנים ירגישו בטוחים מדי ולא יצטרכו להוכיח את עצמם שוב מה שיקרה אצל מאמן חדש. ‘להוציא את הסגל מאיזור הנוחות’| המשכיותו של זידאן תבלום את ראול שעשה עבודה יפה בקסטיליה ומבוקש בגרמניה וסביר להניח שאוהדים מפנטזים על הרגע בו יעמוד על הקווים בדבר האמיתי| וגם עניין התארים - סיכוי טוב שלא נזכה בכלום העונה, בריאל זה לא מאפשר למאמן להמשיך. ‘עונה ריקה מתואר היא לרוב שם נרדף לסיום היחסים בין המועדון למאמן’. תיזכרו את מוריניו שנה אחרי האליפות האדירה ב-2012, אנצ’לוטי שנה אחרי הדסימה| התוספת שלנו: כדורגל קצת מייגע.

מאוד מצער אותי, ראינו איך ניסיון המהפכה עם לוטפגי, מאמן טוב בפני עצמו.
זידאן באמת פיגורה נדירה שמשלבת כריזמה גדולה ודמות להערצה בפני השחקנים עם שילוב של ווינריות והכנה טובה למשחקים גדולים.
המינוסים ידועים, אולי אם מאמן אחר היינו מרוויחים איזה רגילון או ברהים, אבל בטווח הארוך אני באמת בספק אם התוצאות היו טובות יותר.

יותר מדאיגה או העובדה שאין באמת מאמנים גדולים פנויים בשוק, וראול זה הימור גדול ויש יותר מה להפסיד ממנו מלהרוויח בשלב זה לדעתי.

אלא אם מגיע קאליבר רציני, מקווה מאוד שזה לא יקרה. זידאן הוכיח פעם אחר פעם עם עצבי הברזל שלו שהוא יכול לעמוד בלחצים במדריד, לנהל חדר הלבשה בריא שהשחקנים מאחוריו וכמובן הוצאת מים מהסלעים המזדקנים שלנו. הייתי רוצה שיהיה אמון על הפרויקטים הבאים של המועדון ושלא ניכנס לסחרחורות מאמנים לופטגי סטייל.
אולי המיסטר כבר התייאש והבין שאין חיזוקים משמעותיים בקיץ, אולי קיבל הצעה אטרקטיבית(אהמ יובה). בכל אופן הייתי נלחם שיישאר.

אני שם בצד את זה שזידאן עזב את יובנטוס כאחד לא ממש רצוי, כלומר הם קיבלו עליו המון כסף דאז אבל הוא הורחק במשחק קריטי בליגת האלופות, היו טענות שהוא שומר את הרגליים לנבחרת וכן הלאה - איזו סיבה יש לו להגיע לגברת הזקנה? קבוצה עם סגל בעייתי מאוד, כמו ריאל מדריד, נדרשת הרבה עבודה למרות שחקנים צעירים טובים כמו קייזה או מקני, רונאלדו מעבר לשיאו וגם שם אני לא רואה אופציות כלכליות מדהימות. אולי המועדון לא יצא מספיק להגנתו לאורך הזמן הזה והכתבות האלה על פיטורים העלו לו את הסעיף (פרס התראיין לאל צ’ירינגיטו ואמר שהוא המאמן הגדול בהיסטוריה שלנו - וזהו). מילא היה לוקח קצת שבתון כמו פפ ומחכה לנבחרת צרפת אחרי המונדיאל בקטאר כי דשאן לא ייאמן לנצח.

גם כשהיינו עף סף הדחה משלב הבתים בליגת האלופות, אירוע טראגי לשעצמו - מעולם לא רציתי לראות את זידאן מפוטר. אני יותר מודאג מזהות המאמן מאשר האם יגיע חיזוק להתקפה או לא, והמצב בקאנטים וזה מראה עד כמה זידאן חשוב. מעבר לכך שאני חושש שראול יקבל את הג’וב, האלוהים שלי בכדורגל (שמועות שפרנקפורט אגב יצרה איתו קשר, זו יכולה להיות אחלה השתפשפות למרות שכנראה שהם לא יהיו בליגת האלופות).

אגב בלי ששמנו לב זה עתיד להיות אחד מהקיציים הכי קשים שלנו כאוהדים. אם ב-2010 למשל ראול וגוטי עזבו והיה חור בלב - עדיין היה סגל מעולה, מאמן על כמו מוריניו שהצטרף וכן הלאה. גם ב-2018 בלי זידאן ורונאלדו עדיין הייתה אופטימיות קלה, שרידים מהסגל האימתני שזכה בליגת האלופות ברציפות. כעת הסגל מבוגר ומעבר לשיא, אין התקפה בגלל הזאר הפלופ, אין כסף בקופה ואין אוהדים בספרד בגלל הקורונה והעזיבות משמעותיות - של לוקאס בפן המקצועי ושל ראמוס ומרסלו בפן הרגשי, התאהבנו בהם.

אני אישית מאוד מאוכזב ומאוד לא רוצה שזידאן יילך, אבל אם יש טיימינג להיפרד זה עכשיו. יש תכנית ברורה במועדון את מי להעיף (חצי קבוצה) את מי לקנות (אמבפה/הלאנד עם עדיפות לשניהם) את מי להחזיר (אודגור ואולי בראהים), ובמחזורים האחרונים גילינו שהסגל שלנו הרבה יותר רחב ממה שחשבנו עם העלייה של בעיקר מיגל גוטיירס ובלאנקו, אבל גם צ’וסט, מארווין, אריבאס, ככה שהתמונה לעונה הבאה מאוד ברורה מבחינת סגל.

אחרי קיץ כזה של ניקוי אורוות למאמן חדש יהיה הרבה יותר קל להשתלב ולהנהיג שיטה משלו מאשר לקבל חדר הלבשה עייף ו-ותיק כמו שלופטגי קיבל, האונסה דה גאלה הגמורים שיש להם הרבה יותר כוח מהמאמן.
אחרי קיץ כזה שבו וראן, מרסלו, איסקו, כנראה יילכו ואולי גם ראמוס והזאר (הלוואי!), יישארו מעט מאוד ‘מוקשים’ למאמן חדש להתעסק איתם, דבר מאוד לא מובן מאליו בריאל מדריד.

אני אישית רוצה לראות את אלגרי מאמן ואת ראול בתור עוזר שלו. יהיה לי עצוב אם ישרקו בוז לראול, דבר בלתי נמנע בריאל, אבל לפחות שישתפשף קצת לפני. יום אחד הוא יהיה מאמן ריאל כך או כך, אין מה למהר.
אלגרי מאמן מעולה שהגיע פעמיים רצוף לגמר צ’מפיונס עם יובה, הפסיד רק לשלישיית העל של מסי-סוארס-ניימאר ולקבוצה האגדית שלנו בשיא שלה. טקטיקן ענק ומאמן שיודע למצות את הסגל שלו (הצליח להגיע הכי רחוק באירופה ועדיין לשלוט לגמרי באיטליה). לדעתי הוא יהיה מצוין בריאל, יש לי הרגשה שריאל שלו תיקח אליפות בספרד בקלות ותיתן פייט בצמפיונס.

ומצד שני אם יש כסף בקופה כביכול לא מגיעה לזידאן עונה עם סגל טוב באמת וכוכבים כמו אמבפה ולא לקושש מים מהסלע כמו שקורה מאז עזיבת רונאלדו (גם אם יש לו אחריות כמובן לגבי הסגל הבינוני)? הרי טקטית הוא שם ברמה הגבוהה ביותר. הבוז לראול זה חלק מינורי מהעניין הרי אנחנו רוצים שיעמוד על הקווים מתישהו זה חלום של כל אחד, אבל עדיין לא, עוד קצת. את הסגל אגב רוקנת מ’מוקשים’ אבל ראמוס מנהיג ומרסלו גם שחקן חשוב בחדר ההלבשה וצריכים כאלה אם כי קורטואה ונאצ’ו עשו צעד גדול לשם.

לא רציתי שיעזוב.
אבל אולי זה לא כזה נורא.
זידאן לא היה מאמן גדול מבחינת בניה. הוא סחט את הלימון עד תום עם מה שהיה ומאז לא באמת התקדמנו.
אנחנו איתו קבוצה מאוד חזקה מנטלית, אבל לפעמים פה זה נגמר.
הקבוצה לא מרגשת, משחקת לא יפה, אין דרך והכל מרגיש ממשחק למשחק.
כל משחק גמר זו בדיוק הדרך שלו, לטוב ולרע. הוא מצד אחד יידע שנגיע בשיא לרגעי האמת, ומצד שני אין איזושהי דרך ארוכת טווח או מחשבה קדימה.

לראות את מיליטאו מצליח ונראה כמו הבלם הטוב בסגל אחרי שזידאן ניסה לקבור אותו אומר הכל, אומר כמה שאולי פשוט זידאן לא יודע לגשת לצעירים. שזידאן לא חושב קדימה אלא חושב ממשחק למשחק.
אפילו שחקן כמו פדה (שמצליח סך הכל) היה חייב לטעמי לקבל את המקום הקבוע בהרכב.

אני מתגעגע לאמוציות עם מוריניו, לכדורגל תחתיו, לדרך, לרכש שתמיד פוגע. חזרה לי דמות כזו במועדון.
ראול מרגיש לי יותר זה. מצד אחד כוכב עבר ענק, מצד שני בן אדם מרגש ולא רק קר רוח. בן אדם שיידע לעשות שינויים לטוב ולרע.

אז לא, לא רציתי שזידאן יעזוב, אבל כשאני חושב על זה זה לא כזה נורא. אולי סוף סוף נעשה צעד אמיתי קדימה לראשונה מאז עזיבת רונאלדו

אם אני ראול לא בטוח שאני בכלל רוצה להיכנס למקום הזה.
זה לא רק הניסיון. ריאל עוברת שינויים משמעותיים. המצב הקיים דורש מאמן מנוסה.
אלגרי בהחלט כיוון מעניין. טקטיקן ברמה גבוהה מאוד.
היה מעניין אותי לראות מאמנים כמו גאספריני, טן האח או ג’זארדו אבל מרגיש לי כמו הימור רציני במצב שלנו.

אנחנו במקום טוב ביחס ליריבותינו ובלי הרבה ציפיות.
מצב מושלם לבניה יחסית רגועה.
כיום אנחנו כנראה בדרך לסיים עונה בלי תואר. אנחנו משחקים רע ומשעממים.
למאמן חדש יהיה קל לבנות פה ולהיות אהוד, אפילו אם לא קוראים לו ראול (וזה בהחלט מוסיף).
לפני אמבפה לטעמי היינו הקבוצה הטובה בליגה. אחריו בכלל.
אני מקווה שהבניה תמשיך ולא תעצר אצל אמבפה. צריך יותר מכך.

לטעמי:
בשער מצבינו טוב.
בהגנה בתקווה שראמוס יעזוב ואלאבה יגיע.
מיגל צריך להחליף את מרסלו כמגן המחליף כשמרסלו עוזב.
באגף ימין בתקווה שתהיה קונה לאודריוסולה ולהפוך את ואסקז למגן באופן רשמי.
בקישור להחזיר את אודגור במקום איסקו.
בהתקפה לשלוח 2 מבין בראהים/רודריגו/ויניסיוס להשאלה והשלישי שישאר.
להביא את אמבפה.
בנוסף לאמבפה אשמח לרענון לקישור (הכל תלוי בכמה כסף יש) ואולי רענון להתקפה לאגף הנגדי לאמבפה.
כמובן אם יש אפשרות להנחית גם את האלאנד אז בכל מחיר. אבל זה נראה קצת רחוק כרגע אז אסתפק בשחקן התקפה טוב שיאפשר לנו לא לבנות על הזאר שיפצע תוך שניה.

אני בעד שימשיך, פשוט הוא כנראה רוצה לעזוב. אני לא חושב שיש מאמן יותר טוב לכוכבים בעולם מאשר זידאן, רק לחשוב מה הוא יכול להוציא מאמבפה והלאנד…טירוף.

הדקות שמרסלו מקבל הם דקות שמיגל צריך לקבל, ובמשחק האחרון מרסלו התווכח עם זידאן על זה ברמה כזאת שהשאירו אותו מחוץ לסגל והשאיר אותנו עם 4 שחקני הגנה. המנהיגות איפה?
כל השיחות עידוד של ראמוס לא שוות כלום אם הוא הולך לשחק בנבחרת ספרד במשחק לא חשוב כשהוא לא לגמרי כשיר כדי לשבור איזה שיא הופעות ונפצע במאני טיים של העונה.
והוא עוד רוצה לשחק ביורו ובאולימפיאדה הקיץ, שיהיה בהצלחה עם הקדם עונה של שנה הבאה…

ברמה האישית אני רוצה שיעוף, אחרי כל ההצהרות שלו על זה שהוא מוכן לשחק בחינם בריאל פשוט מביך לראות אותו עושה לייקים לניימאר ולפסז’ כדי לשחק אותה שהם רוצים אותו, קפטן עלק. אולי מקצועית הוא עדיין טוב אבל הפציעות הגיעו גם אליו ובגיל 35 אני לא רואה סיבה לתת לו חוזה כמו שהוא רוצה (הוא מסרב לקיצוץ של 10% מחוזה של 12.5M, פשוט ייתן הכל בשביל הסמל אה?), ובטח כשבהגנה נאצ’ו ומיליטאו משחקים מדהים והוכיחו את עצמם מעל ומעבר במשחקים הכי קשים שיש.

עזיבה של זידאן זה מכה חזקה מאוד מבחינתי, אין עוד מאמן שפרז מכבד כמוהו. לצערי אני רואה המשך של קניות סיטונאיות של ילדים מצדו של פרז. אבל אני די מבין את זידאן, סגל מזדקן שלא רואים יותר מידי מקום לשינוי אמיתי.
לגבי המאמן הבא, כל המועמדים שעולים באים עם הרבה סימני שאלה. דעתי בקצרה על כל אחד מהם.
אלגרי- הגנתי מידי, ראול- צעיר, חסר ניסיון, שברמה האישית לא רוצה אותו בריאל הנוכחית, שהסיכויים להצלחה פוחתים כל רגע. לב- מאמן נבחרות של שנים (לא חושב שהוא זוכר בכלל מה זה לאמן קבוצה בכלל), שבשנים האחרונות רק נכשל כישלונות קולוסאליים עם גרמניה. אלו המועמדים שעלו בכותרות.
כל שאר המאמנים שהייתי רוצה לראות תפוסים חזק בקבוצות (קלופ, נגלסמן, פליק, פוטצינו ועוד). לכן הייתי רוצה שיעלה שם נוסף מצד המועדון, רוגרס לדעתי מאמן ששווה ניסיון בריאל, בטח לריאל של ילדודס, הצלחה יפה מאוד עם לסטר.

רוג׳רס וכמוהו אחרים כגון קלופ ואפילו פפ הם מאמנים שקיבלו זמן ותמיכה מהמועדון גם אם לא הגיעו תארים. אתה יכול לדמיין מה יקרה אם מאמן כמו רוג׳רס יודח בשמינית או יפסיד את האליפות בעונתו הראשונה? הוא קל מפוטר, מה גם שהוא מעולם לא אימן סופר סטארים ברמה הזו. הימור גדול מאוד. בריאל אתה צריך אנשים שיביאו תארים ובמיידי אחרת אתה מוצא את עצמך מחפש קבוצה חדשה מהר מאוד. מבחינתי יש 2 אופציות:

1. ראול שיגיע על אותה משבצת של זידאן, דמות שהשחקנים מכבדים וגדלו עליה, מאמן ללא ניסיון אמיתי מוכח אבל אחד שעשה דבר או שניים בעברו.
  2. אלגרי שהוא כנראה השם הכי גדול הפנוי כרגע, מאמן שלקח תואר בליגה גדולה ושיחקו תחתיו שחקנים בעלי שם גדול.

ברור שזה הימור, בגלל זה כתבתי שווה ניסיון, ראול זה לא הימור?, כולם זה הימורים. אבל אני הייתי מהמר עליו.

אבל הימור בסגנון של ראול הוליד לך אליפות, גביע ו3 צ׳מפיונס ברציפות. הימור בסגנון של רוג׳רס ראה ערך לופטגי. כולנו יכולים לנחש איך זה יגמר.