זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

מה שזידאן השיג אף מאמן אחר לא יוכל להשתוות לו. ביקרתי הרבה את זידאן על הכדורגל המשעמם ואי קידום צעירים, אבל אין ספק שהוא היה המאמן הכי מתאים לנו. במועדון לחוץ כמו ריאל קודם כל צריך לדעת להתמודד עם האגו של השחקנים, התקשורת, האוהדים והנשיא. ראינו טקטיקנים גדולים ממנו שמתקפלים מלחץ ועושים טעויות קשות. בניטז למשל השאיר את קאסמירו על הספסל בקלאסיקו רק כי התקשורת רצתה את חאמס בהרכב.

עם כמה שזידאן התאים לנו, וכל התארים שהוא זכה בהם, אני חושב שהוא מיצה את עצמו פה. הערך הכי חשוב לזידאן הוא נאמנות ואני לא רואה אותו עושה ניקוי אורוות ומשחרר סמלים ואגדות שהיו נאמנים לו. בשביל תהליך מחויב המציאות של בנייה מחדש צריך מאמן אחר.

אגב, עם שיפוט הגון לאורך העונה זידאן היה מסיים את העונה הזאת עם עוד אליפות.

אתה מקשר בין דברים שאין ביניהם קשר. איך הצללה של זידאן מבטיחה הצלחה של ראול?, ולמה זה לא תופס לגבי סולארי?, ואיך יש קשר בין לופטאגי לבין רוגרס? מצטער לא מוצא ביניהם שום קווי דמיון, ולמה רוגרס לצורך העניין מושווה אצלך ללופטגי ולא לדל בוסקה?.
מצטער, לא הבנתי כלום.

איך תבין אם אתה מזכיר את זידאן וראול באותה נשימה עם סולארי. הסברתי בבירור מה היתרונות של זידאן וראול על פניי מאמנים אחרים ספציפית במועדון כמו ריאל ואתה מוזמן לקרוא את ההודעה הקודמת שוב. דרך אגב ממש לא אמרתי שהצלחה של זידאן מעידה על הצלחה של ראול, ממש ממש לא, אמרתי שסט היכולות של זידאן כאיש מועדון שהשחקנים מעריצים תואם לראול.

היו לנו מאמנים טובים מרוג׳רס, קח את בניטז לדוגמה וכולם זוכרים איך הוא סיים. אני יכול להזכיר לך עוד ועוד מאמנים בינוניים-טובים שהיו בקבוצה ובלחץ שרדו עונה ולא הביאו שום ערך.

פרס הלך על זידאן כמאמן וזה הוכיח את עצמו, מדוע לא להמשיך באותו קו וללכת על ראול? אתה בטח רואה את הדימיון בין שני המקרים. אם בחרת בדרך הזו והיא עבדה לך טוב (טוב מאוד אפילו) מדוע לשנות ועוד ברמה כל כך קיצונית? איך מאמן חסר ניסיון בליגת האלופות, שמעולם לא עבד עם כוכבים וההישג של חייו זה גביע הליגה עם לסטר יכול להיות הפתרון עבורו? אני מזכיר לך שזו ריאל מדריד, לא לסטר. פה רוג׳רס לא יקבל זמן לעבוד, הוא לא יקבל את הגב של פרס במידה ולא יביא תוצאות במיידי.

אוקיי, הבנתי את הכוונה שלך אחי. ועדיין לא מסכים. בכל מקרה אני מקווה שזידאן יישאר.

כשאתה בוחר את הדוגמאות אז זה קל.
הימור בסגנון של רוג׳רס הוא הסיבה שהייתה לזידאן בכלל קבוצה (מוריניו). הימור בסגנון של זידאן הוא פירלו ביובה.

זידאן קיבל את הקבוצה הטובה בעולם. לופטגי קיבל קבוצה מפורקת. בדיוק מאותה סיבה זידאן של קדנציה שניה לא הביא 3 צ׳מפיונס, וכנראה שאיבד את האליפות בגלל סביליה של אותו לופטגי.

זה לא שאני לא מסכים לגבי השורה התחתונה שלך, נטו חושב שההסבר לוקה בחסר. מאמן לא מוכר לא שקול ל3 צ׳מפיונס ומאמן מוכר לא שקול לפיטורין אחרי פחות מחצי שנה.

אני גם הייתי רוצה לתת לראול את המושכות, פשוט מעדיף כבר להמר עליו שבנתיים נראה נהדר בריאל מדריד ב, ולראות מה יקרה. שיחזיר את התשוקה לכדורגל קודם כל.

מה מוריניו קשור לרוג׳רס בכלל? אלוהים.
מוריניו לקח אליפות עם פורטו פאקינג ליגת אלופות איתה, זכה בטראבל עם אינטר. מה בדיוק רוג׳רס עשה שאתה חושב בכלל לעשות השוואה בניהם? בוא תפרט בבקשה את רשימת ההשגים של רוג׳רס לעומת מוריניו (ושים לב שלא כתבתי על התקופה שלו במדריד או מנצ׳סטר שלא תגיד שההשוואה לא הוגנת לעומת קבוצה כמו לסטר).

אתה טועה בענק.
פירלו היה צריך לאמן השנה את הקבוצה השנייה של יובה ורק בגלל הקורונה ורצון של ההנהלה לחסוך הוא מונה למאמן יובה ומרוויח סכום מגוחך של 1 מיליון ברוטו לשנה. זידאן, להזכירך קיבל את תפקיד המאמן של ריאל אחריי דאבל כעוזר מאמן ובנוסף עמד עוד שנתיים כמאמן הקאסטייה. פירלו אימן במקרה הטוב במנג׳ר, אז בוא תסביר לי איפה ההיגיון לערוך השוואה?

אז אתה מסכים איתי שב2 המקרים אין דימיון?
גם ראול לא היה עוזר מאמן. אז אי אפשר להשוות?
דיברתי על הרעיון.

רודג׳רס הצליח יפה בליברפול ועכשיו עם לסטר. נכון זה לא דומה למוריניו, השוואה לא טובה.
עדיין רודג׳רס כרגע שם את לסטר אולי בליגת האלופות על חשבון צ׳לסי הפיינליסטית, טוטנהאם הפיינליסטית מלפני שנתיים, וליברפול האלופה מלפני שנתיים ואלופת אנגליה עונה שעברה. בהחלט הצלחה.

הימור על ראול דומה לזידאן בערך כמו שדומה לפירלו. אני לא טוען שאין סיכוי שיצליח, ואני גם תומך במינוי שלו. אבל אין סיבה להשתמש בזידאן כדי להגיד למה כן הוא ולא רודג׳רס. אפשר למצוא סיבות אמיתיות.

גם סולארי הגיע מאימון של הנוער אגב. לא הפך לזידאן…

לא נכון. ראול זכה כמאמן בליגת האלופות ולקח את הקאסטייה לפלייאוף עלייה לליגה השנייה. פירלו כלל לא אימן.

בין זידאן לראול? הם אשכרה עשו את אותה דרך כמאמנים במועדון, למעט זידאן שגם שימש כעוזר מאמן ושים לב שלאחר מכן הוא בחר לאמן את הקאסטייה שנתיים, בדיוק כמו…ראול.

לא אני העלתי את השם של סולארי. כתבתי שזידאן וראול הם שחקני על ששיחקו בקבוצה ויודעים מה זה להיות אלפא בחדר הלבשה של ריאל, משהו שאי אפשר להגיד על סולארי היה דמות די שולית בקבוצה.

קודם שישים אותה, שנה שעברה הוא פישל במחזורים האחרונים ואיכשהו איבד את המקום הרביעי אחריי רצף של הפסדים במאני טיים.
מבחינתי רוג׳רס זה בניטז לעניים, זה לא המאמן לקבוצה כמו ריאל.

קודם כל, לא אמרתי שאני בעד רודג׳רס.
אני פשוט מתנגד להשוואה של ראול לזידאן.
זידאן הצליח בריאל לא בזכות היותו דמות שעלתה מהנוער, כלומר זה מקרי.
ראול אם יצליח יעשה זאת גם כן בזכות עצמו ולא בגלל שהגיע מהנוער או עשה דרך דומה לשל זידאן.

להגיד שראול זה כמו זידאן ורודג׳רס זה כמו לופטגי זה פשוט לא נכון.
חוץ מהיותם שחקני עבר שעברו במחלקות הנוער מה הדימיון? יש מספיק כאלה שלא זכו ב3 צ׳מפיונס.
לגבי רודג׳רס ולופטגי, מה הדימיון? מאמנים בינוניים שלא הצליחו מספיק? כל מאמן הוא בינוני עד שהוא מצליח. חוץ מזה שלופטגי הצליח יפה מאוד כדי לקבל צ׳אנס בקבוצה גדולה. האחד שהיה לו בריאל לא באמת היה הוגן בואו נודה באמת

אגיד משהו קצת לא סקסי, ההבדל בין הצלחה של מאמנים הוא מאוד מקרי לעתים רבות.
כשחסרה הגרוש ללירה אז זה לא משנה מה עשית זה השחקן שלך שפישל (או הצליח).
בסוף אם טרי לא מחליק, אברם גרנט מאמן ענק.
בסוף אם ראמוס לא נוגח בגמר אז אנצ׳לוטי כשלון.

אני אוהב להסתכל על הדרך של מאמנים או על הדמות שלהם.
את ראול אני בוחר בשביל ההיסטוריה והרגש. אולי יחזיר לנו את ההנאה והשמחה שחסרה לכדורגל שלנו.
לא מכיר מספיק את הסגנון של רודג׳רס כדי להגיב.
את אלגרי אני פחות רוצה.

אגב, מפתיע שאין שום שמועות על רנסנס של מוריניו. לא יודע אם אני מתנגד לחזרה שלו. הוא לא יפחד להעיף את איסקו, מרסלו, ראמוס, וכל מי שזמנם עבר.

אני רוצה את קלופ. המאמן הכי טוב שראיתי. בונה יש מאין ובלי אף חולשה ברורה. לא נראלי שיצליחו לשלוף אותו מליברפול או שאו בעצמו ירצה בכך. אבל הוא חלום רטוב

מוריניו? זמנו עבר, באמת, ואני ממעריציו הגדולים, מה גם שהוא הגיע לקבוצה שמתאימה לו עכשיו - רומא, הוא חתם שם ממש לא מזמן. אולי לפני מינוי בניטס וגם זה נראה די מוגזם. אם כבר מחמאות למאמן שזיהה את החרא של איסקו והבעיות של מרסלו - זה דווקא סולארי המושמץ.
גם לקלופ יש חולשות, תשאל את אוהדי ליברפול האחרים, גם הוא מאמן של 12-13 שחקנים. פירמינו שיחק מעט מאוד כדורגל טוב בשנים האחרונות ועדיין באנקר ואף אחד לא חושב למכור אותו. השנה עוד ישנה תחרות טובה מאוד בדמות דיוגו ז’וטה (אמנם היה פצוע לכמה חודשים ועדיין). בכל מקרה ריאל מדריד קצת שונה מליברפול והאמת שאני לא רואה אותו עף לכיוון שלנו.

ראול על הקווים זו הגשמת חלום בעיניי אבל אין לו יותר מדי סיכוי להצליח עם הבינוניות החוגגת הקיימת. אלגרי מאמן מנוסה ובין כה הכדורגל שלנו לא מרשים כבר הרבה זמן, אבל אין לי דעה חד משמעית בנושא - בכל זאת ראול, שמבחינתי הוא אלוהים. אני מקווה שברור לכולם, לאו דווקא פה אלא במועדון - יואכים לב לא רלוונטי, ממש-ממש-ממש לא.
התקשורת אגב הפכה את עורה, לפתע אלגרי הוא המועמד הבכיר על חשבון ראול (גם מארקה וגם AS, אם כי לדיווחים של פבריציו רומאנו אני פחות מאמין, נראה לי שהוא ממש ‘מקבץ’ מכל מיני אתרים). ראוליטו אגב שלח מסר ברור ואני שוב התרגשתי.

בין כל האופציות שהוזכרו כאן רוג’רס הוא הכי טוב ובפער( בהנחה שקלופ הוא לא יותר מפנטזיה), אם האפציות האחרות הן ראול או אלגרי אז רוג’רס עדיף ובהרבה.

בכל מקרה, אם זידאן עוזב והסגל לא מקבל שידרוג רציני אנחנו בבעיות גדולות עונה הבאה.

מה שמשנה הכי הרבה זה לא מי יבוא אלא באיזה עיתוי ומה יהיה מצב הסגל. אם המצב ימשיך כמו שהוא אסור שראול יבוא, חלילה לראות אותו מדשדש עם הקבוצה. יש מצב שהמאמן הבא יכשל בכל מקרה ודווקא עדיף שזה שאחריו יתאים יותר.

האמת אני מופתע קצת מהתגובות פה, נדמה לי שאלגרי זה ההימור הכי בטוח שיכול להיות לנו ואני מאמין שזה אכן מה שיקרה. שראול יישלח להשתפשפות בפרנקפורט ויחזור עוד שנה וחצי כשאלגרי יפוטר.

אני רוצה את ראול כי פשוט נמאס לי מטקטיקנים ״איטלקים״ שיודעים לבנות הגנה.
בא לי רגש, בא לי התקפה, בא לי את ראול!

אלגרי מאמן מעולה. אם הוא מתאים לנו זה קצת פחות בטוח כי כל הקטע של ריאל מדריד, ניהול אגו וכו׳. כמו אצל כל איטלקי, אתה תקבל מידי פעם איזה מיליטאו בתור קיצוני שמאלי או נאצ׳ו חלוץ מרכזי שנסוג לעמדת הבלם האמצעי, אבל זה בעיה ידועה של הדגם הזה ואין מה לעשות. לטעמי ביובה הוא הוכיח שהוא יודע להכין קבוצה גם לעונה שלמה וגם למשחק נתון…

עוד פלוס זה שיש לו פרצוף ערמומי של מישהו לתכנן איתו איזה קאלצ’יופולי ושאחר כך לא יפתח עלינו בחקירה. מה נגיד - דילמה.

בזמנו מוריניו הגיע עם תווית בוטה יותר של מאמן הגנתי. בעונה השניה שלו ריאל הבקיעה 121 שערים.
זה לא אומר שכך בהכרח יהיה גם עם אלגרי, אך החשיבה הבינארית של הגנתי או התקפי לא תמיד מדויקת.
מעבר לעובדה שריאל איננה יובה וסביר שאלגרי יאלץ לעשות התאמות, חשוב לזכור שלפעמים דווקא ההתקפה הטובה ביותר היא הגנה. כשקבוצה יודעת ללחוץ גבוה ולשחק חזק היא גם מרוויחה מזה התקפית.

כך או כך לבחירת המאמן הבא יהיה ממד משמעותי של הימור. בכל הקשור לריאל מדריד - רב הנסתר על הגלוי.

מעדיף את ראול, את גוטי, את מיצ׳ל סלגאדו. לא רוצה את אלגרי. בדיוק סוג המאמנים שיחזירו אותנו לתקופות הרעות של לעוף בשמינית עם חדר הלבשה מפורק. לא תודה.

יואכים לב לא רלוונטי, ממש-ממש-ממש לא.

למה?

אין לי ממש דעה לגבי אלגרי. דוקא השמועות על אנצ’לוטי מעודדות אותי. הוא אולי המאמן הכי אהוב עלי כיום אחרי זידאן.

חולה על אנצ’לוטי, אבל אין כבר כוכבים ‘ללטף להם’ מה שנקרא, העובדה שהצליח לאבד שתי אליפויות עם סגל של גלאקטיקוס בכל עמדה והציג מאזן מחפיר נגד שתי הגדולות - זה בלתי נסלח. כל רצף הניצחונות ב-2014/15 שווה רק שורה בהיסטוריה ותקצירים ביוטיוב. אומרים שלזידאן היה המון תחת בזכיות בצ’מפיונס ואני האמת נגד “המחנה” הזה, אז מה נגיד על אנצ’לוטי שלא היה חוזר למדריד אם לא הנגיחה האלמותית של ראמוס?