זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

בסדר זה מובן אבל. גם העוזר של אנצלוטי הוא הבן שלו לא? ככה זה עם מאמנים מנטאליסטים.

צמד מצחיקים, מתי דיברתי על הבנים שלו? אולי הם היו עוזרים מול קבוצה מליגה שלישית או רביעית בעשרה שחקנים? :smile:

התכוונו אליי.
הרי הרבה נימוקים ללמה זידאן לא מושלם לא הספיקו.
מסתבר שיש דמויות שאי אפשר לבקר פה בפורום.
זידאן זכה ב3 צ׳מפיונס כנראה שהוא טוב בהכל.
״צורת משחק משעממת?״ איך משעממת? זכה ב3 צ׳מפיונס.
״מקדם שחקנים רע?״ איך רע? זכה ב3 צ׳מפיונס.
״שורף שחקנים מהר מידי ולא נותן צ׳אנסים.״ איך? זכה ב3 צ׳מפיונס.
מסי זכה ב6 תארי שחקן השנה בעולם? כנראה שהוא גם בלם נהדר.

בכל אופן, את נושא הבנים אני העליתי.
מדובר על כך שזידאן רב עם יורנטה. בקבוצת הנוער יורנטה אמר משהו על כך שזידאן נותן קרדיט לבן שלו על חשבון שחקנים טובים יותר רק כי מדובר בבן שלו (המקום בו הבן שלו נמצא כרגע רומז לי שכנראה שיורנטה צודק). מאז יורנטה היה שרוף אצלו.
זו הסיבה שבריאל לא היה קשר אחורי.
זו גם אחת הסיבות לאיבוד האליפות (כנראה שללא אחד מ3 השחקנים הטובים ביותר שלה, אתלטיקו לא הייתה זוכה באליפות).

דוגמה מושלמת להודעה כזו.

אענה מאוד בקצרה הפעם.
הכדורגל תחת זידאן היה משעמם רוב הזמן. נקודה.
אז או שהשחקנים שלנו חלשים (כולל הקישור ההיסטורי) או שאולי הטקטיקה של זידאן משעממת? (מדבר גם על 2016-2018).
איך לעזאזל משהו שכתבת סותר שזידאן רב עם שחקנים? אם זידאן רב עם שחקנים זה אמור לקחת לו את כל הזמן של הקריירה? וואלה חושב שמריבה עם בייל יכולה לקחת טיפ טיפה פחות מ5 שנים (אפילו אם אוריד הפסקות לשירותים ולמשחקים).

אף אחד לא טוען שזידאן מושלם, עדיף על האלטרנטיבות? כן, לרב תלוי מי, אבל מושלם? בטח שלא.
הבעיה היא שעל כל השאלות שהצבת פה כבר ענו לך ברצינות ובפירוט אבל אתה בוחר להתעלם ולהתייחס לתגובות שהן חצי בדיחה.

צורת משחק משעממת? לדעתך אולי. לא זכור לי שהשתעממתי כשפירקנו את אריות אירופה בדרך לזכיות באלופות, ולא זכור לי שהשתעממתי כשכבשנו מעל 100 שערים בעונות עם זידאן וגם בריצה המטורפת של הקבוצה עם נצחון על ברצלונה ב10 שחקנים כשהמיסטר רק הגיע לא שיעמם לי.
אגב אתה כותב בכל הזדמנות שצורת המשחק שהכי נהנית ממנה הייתה עם אנצ’לוטי, וואלה שלי הייתה עם מוריניו. עניין של טעם מה לעשות.

מקדם שחקנים רע? מה זה אומר בדיוק? להעלות שחקנים מהנוער? לתת יותר דקות למחליפים? לזרוק מההרכב את מודריץ וראמוס? אני לא חושב שיש הרבה מאמנים שמשתמשים בכל הסגל שלהם כמו זידאן.

זה עונה לך גם על השאלה הבאה.

אגב יש מצב שמסי בלם נהדר, לך תדע. מה שכן הדוגמה שלך לא מקבילה למה שניסית לצייר פה.
זידאן קבלן תארים אז כנראה שהוא יודע לנהל קבוצה.
מסי קבלן תארים אז כנראה שהוא יודע לשחק כדורגל.

זאת ההקבלה הנכונה.

נתת דוגמה על תגובה שלי, אתן על שלך :slight_smile:
זאת דמגוגיה ואסביר למה. כן זאת אחת הסיבות לאובדן האליפות אז המשפט שלך הוא לא מומצא לחלוטין. אבל זאת אחת הסיבות הכי קטנות מכל הסיבות לאובדן האליפות מה שהופך את המשפט הזה (והפסקה) ללא רלונטי.

שוב לדעתך, ואסכים שבשנתיים האחרונות (להוציא כמה ניצוחים טקטיים גאוניים של זידאן) היה מבאס לצפות בקבוצה. רק אומר לגבי זה שהסיבה היא שההתקפה שלנו מזוויעה וזה מתבטא במספרים. לאן שהגענו העונה (חצי גמר ליגת האלופות ומרחק פנדל מול אתלטיקו מאליפות שניה ברציפות) הגענו בזכות הקישור ההיסטורי שלנו ובזכות הטקטיקה ה"משעממת" של זידאן, לא למרות.

על זה אני רק יכול לכתוב- טוב שאתה מתעסק בדברים החשובים.

אני לא קראתי מעולם לזידאן להתפטר. תקפו אותי על ההודעה בה אני לא חושב שסוף העולם שאנצ׳לוטי מגיע כי זה לא שזידאן כזה טוב לנו כרגע.
כרגע - בקבוצה בבניה ללא שחקנים מספיק טובים. ולא, אליפות ספרד מול ברצלונה ואתלטיקו הנוכחיות לא היה מוכיח כלום, בסוף זו אותה ברצלונה שנראית נורא (8-2 מבאיירן, 4-1 מפסז), וגם אתלטיקו השנה לא כזו מרשימה אם נשים את זה בפרספקטיבה של ציפיות מאלופה.

לא נכון, הגבתי לכל טענה וטענה ברצינות. ואם יש טענה שלא הגבתי אליה אשמח שתפנה את תשומת ליבי.

אז בעצם אתה אומר שזידאן פתח בסערה וככל שהיה יותר זמן בתפקיד הקבוצה שיחקה פחות ופחות יפה? זה די המשמעות של מאמן. זה אומר שככל שהקבוצה הסתמכה יותר על הטקטיקה של זידאן ולא של קודמיו אז היא נהייתה משעממת יותר.

זה אומר שתיקח את הסגל של 2016 כשזידאן הגיע.
מאז עברו בקבוצה שלנו לא מעט שחקנים, טובים יותר וטובים פחות, הושקעו מאות מיליונים בהעברות, ועדיין ההרכב הפותח לא השתנה כמעט. וממש לא בגלל שההרכב מושלם ולמרות שכמעט כולם ירדו ממש ברמתם מאז.
מ2016 אלה השינויים החיוביים בהרכב:
קורטואה.

לא אמרתי להעיף מההרכב, אבל האמת שכן. וולוורדה טוב ממודריץ׳ ומיליטאו מראמוס.
אם לא הפציעות לא הייתי מתפלא אם מיליטאו הה עוזב שכן לא ספרו אותו. וגילינו בלם טוב מראמוס ומוראן.
מודריץ וקרוס לטעמי מיותרים יחד, שניהם יותר טובים לצד וולוורדה למשל. (לדעתי)

נו… להגן זה לא לשחק כדורגל? זה ממש דוגמה טובה.
זידאן מאמן מעולה לקבוצה הנכונה. הןא לא זכה בתארים במספר קבוצות אלא באחת בלבד! זה אומר שהוא הצליח בצורה מטורפת בסנריו מסוים. מזה אםשר להסיק לגבי מצבים אחרים.
אבל עכשיו הגיע מצב אחר. מצב בו הוא קיבל את הקבוצה הטובה בליגה ולטעמי לא הצליח כמצופה. לא מבחינת יכולת, לא מבחינת ״גרף״ שיפור ואפילו מבחינת תארים הוא לקח 1/4 בלבד (גם גביע זה תואר, ולא החשבתי אלופות כי גם מקלופ לא הייתי מצפה את זה בסגל הנוכחי).
בזמן הזה זה מאזן התארים של 3 הגדולות:
אתלטיקו אליפות, ריאל אליפות, ברסה גביע. זה למרות שיש לנו את הסגל הטוב מבין ה3 (לדעתי). לא כישלון אבל רחוק מהצלחה.

הכוונה כמובן לומר שעזיבת יורנטה היא טעות, טעות שמונחת על כתפיו של זידאן.
התוספת הקטנה על נושא האליפות ממש לא הייתה אמורה להיות העיקר.
זוהי דוגמה לזידאן שורף שחקן (מסיבות לא מקצועיות).

ולזידאן אין אשמה שההתקפה נראית כל כך רע?
כל מקרה אפשר לפרק ולהגיד שזה מקרי. אפשר גם להגיד את זה על תארים. אבל כמו שזידאן מקבל קרדיט על 3 זכיות בצ׳מפיונס על אף שמלבד 1 הן די מקריות (לטעמי רק ב2017 באמת היינו הקבוצה הטובה באירופה). ככה גם אני עושה פה זום אאוט ואומר שלזידאן יש חלק מזה שמכל הכישרון שעבר לנו שם לא יצא כלום.
כן הייתי מצפה ממאמן שאחד מבין אסנסיו, ויניסיוס, רודריגו, בראהים, יוביץ, מוראטה, חאמס, איסקו, הזאר. יראה יכולת נורמליות וישתלט על ההרכב. (שמאויש על ידי שחקנים שיחד אין להם את המספרים של בייל, בטוטנהאם).

לא אקח לו את הקרדיט על כך.
אבל סתם בוא נשים רגע את הקלפים על השולחן: כדי להגיע לחצי גמר האלופות אלה היו המכשולים:

1. שלב בתים בוא כמעט עפנו מול אינטר (פתחה את העונה לא טוב, ברמה שלא עלתה מהבית), מינשגלדבאך ושחטאר - ללא ספק אנחנו הפייבוריטים הברורים למקום הראשון, בטח כשאינטר פישלה.
  2. אטלאנטה - מקום 3 באיטליה. לא מזלזל בה, אבל לא אחת מאריות אירופה. אנחנו פייבוריטים.
  3. ליברפול - קבוצה נהדרת אך חוותה עונה מלאת פציעות משמעותיות שכמעט גרמו לה לסיים מחוץ לטופ 4 (אם לא סיום עונה מטורף). מולנו עלו עם צמד בלמים נורא. אז מפרגן כמובן אבל לא נהפוך את זה למשהו מטורף שהשגנו העונה.

אבל כל הכבוד לו על כך, באמת!
כמו שאמרתי למאמנים יש יתרונות וחסרונות, להכין את הקבוצה למשחק נוקאאוט ולהוציא מעצמנו את המקסימום במשחק הזה זה המקום בו זידאן מצטיין!

רגע זידאן לא שורף שחקנים? בזה אני מתעסק. התגובה הצינית היא כתגובה לתגובה צינית שכתבו לי על תגובה רצינית. אז איך אני הוא זה שלא מתעסק בדברים החשובים?
אקל עליך ואתן לך צ׳אנס לענות כמו שצריך לטענה נורמאלית:
טענה: זידאן שורף שחקנים ולא נותן להם צ׳אנס אמיתי.
דוגמאות לחיזוק הטענה: אודגור, יוביץ, מיליטאו, יורנטה, רגילון.

לא. פשוט לא.
אם זה מה שהבנת ממה שכתבתי אז אני מבין למה הדיון הזה הולך לשום מקום.

נסכים שלא להסכים :man_shrugging:
בסוף האם אנצ׳לוטי יצליח או לא הזמן יגיד.

לטעמי החזרה של זידאן לפני שנתיים הייתה טעות, זה היה הזמן להביא איזה קונטה (או מאמן בונה כלשהו) ועכשיו היה הזמן הנכון להחזיר את זידאן. ככה לטעמי היינו ממקסמים את היכולת שזידאן טוב בה עם קבוצה חזקה יותר ומאורגנת שעברה שינוי.