זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

צמד מפגרים שהוביל את ריאל למטה בעיניי. זידאן ופרז. זידאן הגיע לפני שנתיים וחצי “כדי לבנות מחדש” ועשה כלום ושום דבר. את יוביץ הוא ייבש והוריד את ערכו לכלום. את בייל מיד שלח ליציע והרס כל אפשרות למכור אותו בגרושים ולהפטר מהשכר שלו. את אודגור הוא שחט, את פדה הוא הקפיץ ואז קבר בשם הנאמנות לקאסמירו-לוקה-קרוס (מילא אם הם היו ילדים צעירים ונמרצים). לסבאיוס הוא אפילו לא ניסה לתת הזדמנות. את יורנטה שהיה מעולה טרם הגעתו הוא מיד קבר. סבבה, הרס כ"כ הרבה בטח הביא תותחים לא?
הזאר מהרגע הראשון היה רכש לא נכון, אבל שם עוד יש לו הנחה כי אולי בלי פציעות היינו נהנים ממנו (לדעתי לא). מנדי השחקן שהכי לא התאים לנו. ולמה לתת למיליטאו הנדהר הזדמנויות? בוא נחכה שכולם יפצעו ורק אז. בסופו של דבר נשארנו עם הקישור הישן מפעם, והלא דינמי או זריז. בלי מגנים (מרסלו איבד את זה וקרבאחל שודד לא פחות גדול מבייל או הזאר משחק 3 משחקים בעונה), ועם משחק התקפה הכי מזעזע שראיתי מריאל מאז שאני זוכר אותה. והרבה בגלל זידאן, אין לו שום תבניות למשחק התקפה, פשוט לכו לאגף ותרימו. הבעיה שאין את רונאלדו שבקדנציה הראשונה היה מציל לזידאן את התחת.
ובכל זאת שלא תטעו - לפרז יש חלק ענק בכשלון, גם בחזרת זידאן (פוצ’ יכל להיות שלנו בתום אותה עונה) גם בזה שאנחנו לא מתקדמים לדור החדש של המאמנים (נגלסמן לגמרי יכל להיות שלנו אם לא היינו מחכים שבאיירן תקח אותו) וגם בשגעון הברזילאים הצעירים החדש שנכנס למח. ועכשיו הוא עוד מתקטנן עם אמוס על אחוזים בודדים. תתעשת ותחתים את הקפטן המדהים הזה, אולי הטוב שלנו אי פעם

וואלה קשה לי עם כאלה שטוענים שיזדאן הרס.
את חאכימי הוא העלה והיו כאלה שאמרו להשאיל, יורנטה היה כישלון באתלטיקו עד אותו משחק מול ליברפול ופתאום מחוסר ברירה הבנאדם כבש שלושער והפך לכוכב, אודאגור גם בארסנל הוא לא הכוכב, בסבאיוס הם בכלל לא מעוניינים, קובו מגרד דקות בחטאפה, רינייר אפילו את זה לא בדורטמונד, רגילון נמכר בסכום יפה ולא מצדיק את זה בטןטנהאם, ברהאים בין ספסל להרכב בפאקינג מילאן ושלא נדבר על הבדיחה שיש אצלנו. זידאן לא אשם בכלום קיבל סגל בינוני וזקן ועשה ממנו מעל ומעבר. כשיהיה התקפה ששווה 80+ שערים בליגה אז דברו איתי על הכדורגל המשעמם שלו.

יורנטה היה מצויין אצלנו(!!) לפני שזידאן העזיב אותו. מרגע שזידאן הגיע זה נגמר כי זידאן לא נתן לו אפילו את האפשרות להוכיח. כמו תמיד אצל זידאן זה אישי מדי. את חכימי הוא יכל לרכוש ו-וויתר. אודגור יכל להיות אחלה רוטציה במיוחד שהשחקן הראשי שלך בהרכב הוא בן 35 ואח"כ תבכה על מכת פציעות ועייפות. למה שחרר אותו? למה לא נתן לו קצת דקות?
בשנתיים וחצי זידאן לא שינה את הסגל כמו שצריך. הוא לא יכול לבכות על סגל חלש כי הוא אחראי לסגל הזה. מעבר לזה גם עם הסגל הזה אין סביה שלא נגיע למבצים מול חטאפה ובטיס, או שבקושי נעבור את החצי במשך 180 דקות מול צ’לסי. עם כל הכבוד הסגל שלנו חלש (באשמתו) אבל עדיין מאמן סביר היה זוכה באליפות הזו בקלילות כ5-6 מחזורים לסיום. לזידאן אין שום משחק התקפה

אתה באמת חושב שיורנטה שדרך אגב היה בא על אחד משלישיית הקישור ואודאגור זה מה שהיה משפר פלאים את משחק ההתקפה שלנו?, לא מסכים אחי, בסופו של דבר היה הימור מצד פרז על אסנסיו, ויניסיוס ושות’ וההימור כצפוי נכשל. טענות הם רק לפרז שמהנשיא שמביא את הטובים בעולם החליט לשנות עורו ולקנות ילדים בערמות ואז להשים מאמן שרוצה תארים על חשבון קידום (לגיטימי לגמרי מצד זידאן, מה גם שאני לא קונה שמישהו יגיד לי שיחקנו יפה העונה אני מבסוט ממקום שלישי).

יורנטה מקרה קיצון עם משחק ענק שמשנה קריירה. מציע לכולם לבדוק מה היה הסטטוס שלו באתלטיקו לפני אנפילד. הוא פחד מתחרות עם השלישייה ואת ואלוורדה כן הרווחנו. יותר פשוט להיכנס ל-11 של אתלטיקו ומי ידע שיהיה קשר התקפי/כלבויניק מוצלח. אפשר לחיות עם זה ש"הפסדנו" אותו ושזה יהיה החטא של זידאן. בלעדיו איפה קאסמירו למשל? כל אזכור של יוביץ’ שהפסיק להבקיע אפילו בפרנקפורט או אודגור כהוכחה למשהו שזידאן נוראי - מגוחך בעיניי, מתנצל אם זה נשמע שחצני. מעבר לכך שהוא מאמן אדיר אך לא מושלם כמובן כי אין - צריך תמיד להביט הצידה. מה האלטרנטיבה? קיץ 2018 ממש דז’ה-וו. אני מניח אגב שעל מוריניו לא ממש כפו רכש. איזו סיבה יש לא לתת לזידאן לנסות לבנות קבוצה? ואפילו חוזה חדש ללוקאס הוא לא קיבל. בשביל מה הוא שם רק כדי להריץ את הקרקס מברזיל ולסבול במסיבת העיתונאים? אני טיפה מופתע מהרגישות שלו ומאוכזב אבל מעריץ אותו פי כמה. עוד נתגעגע!!! כבר מתגעגע. 31 במאי ארור וסליחה לאמא ואבא שחוגגים יום נישואין 43.

לזידאן יש יתרונות וחסרונות והרבה צבעים בין השחור והלבן. הוא פספס את יורנטה וחכימי וגם את מיליטאו ייבש לא ברור למה. מצד שני, כל שאר הדוגמאות כמו יוביץ’ אודגור, סבאיוס וכו’ - זה מגוחך לדבר עליהם כשחקנים שיובשו שלא בצדק, הם לא הוכיחו שום דבר שונה אחרי המעברים שלהם. הכוכבים ששיחקו במקומם לעומת זאת, כבר נקברו פה בפורום והמציאו את עצמם מחדש. אולי הוא בכל זאת קצת מבין, המאמן הזה שזכה ב3 צ’מפיונס רצופים.

כן יורנטה לא היה וואו עד אותו משחק באנפילד, אבל התחיל לא רע וכמו הרבה שחקנים לקח לו זמן להתאקלם. לנו אגב הוא היה מעולה כגיבוי לקאסמירו. אבל זידאן העדיף להשאר בלי מחליף לקאסמירו מאשר להשאיר את יורנטה. כבר באותה עונה זה פגע בנו להזכירך.
זידאן לא מאמן אדיר ולא מאמן טוב אפילו. הוא מאמן עם יכולות מהיגותיות שיכול להצליח אם תביא אותו לקבוצת כוכבים (כמו שהגיע לקדנציה הראשונה). בפעם השניה היה צריך לבנות כאן משהו, והוא החריב לא פחות מאשר בנה. יוביץ’? לא היה מדהים אני מסכים ואני אפילו חושב שצריך להמכר, אבל האם באמת מריאנו טוב יותר? האם זה היה שיקול מקצועי לקבור את יוביץ’ ולמריאנו כן לתת לשחק?
אודגור? במעט ששיחק היה לא רע (עדיין לא מספיק טוב, ממש מפתיע ששחקן צעיר בתחילת דרכו בריאל לא ישר מנפק הופעות… אאהמ מודריץ’ אההמ) אבל לא וואו. האם לא היה כדאי להשאיר אותו כדי להוות גיבוי ללוקה העייף? בסוף עונה שלוקה היה עם הלשון בחוץ לא היה כדאי שיהיה לנו אודגור על הספסל?
לא אתגעגע למאמן הבינוני הזה, מדריך/מעודדת מעולה אבל מאמן? בינוני במקרה הטוב. חייב לרונאלדו תודות על הקריירה

חקימי עלה כי הוא כשרון על וכי רצו לחסוך על רכש לעמדה. הוא לא התאים בכלל לרמה אצלנו כשעלה ואחרי כמה משחקים שלא היו מביישים את דנילו הוא חזר להתייבש, לא מגיע לזידאן קרדיט עליו. את כל ההתפתחות כשחקן הוא עשה בדורטמונד.

יורנטה באתלטיקו לא רלוונטי, הוא היה מעולה בחודשים האחרונים של סולארי ונמחק בלי סיבה ברורה.
סבאיוס הציל לזידאן את התחת וקיבל בתמורה ספסל, ממש מפתיע שהקריירה שלו לא התרוממה(לא שהוא איזה שחקן על). רגילון לא פחות טוב ממנדי והיה חוסך לנו כמה שקלים שמסתבר, חשובים מאוד. אודוגר לא הכוכב בארסנל אבל גם אם הוא היה מסי 2 לא היית מגלה את זה במדריד כי הוא לא קיבל הזדמנויות,בדיוק כמו יוביץ’.

מה עם גוטיירז שכל העונה היה במילואים בשביל מה שנשאר ממרסלו? בלאנקו ואריבאס שהם שחקנים בסדר שיכלו להוריד עומס מקאסמירו ואסנסיו?
על כל הבריזלאים והקובים למיניהם אני לא מדבר בכלל, איך המועדון יכול להמשיך בקו הזה כשהמאמן לא מביע עניין בשחקנים שנקנים? מילא ויני ורודריגו שהגיעו לפני שזיזו חזר, מילא קובו שבא בחינם, מה הקטע עם רינייר?

זידאן הוציא את המיטב בעיקר מהותיקים יותר-לוקאס, מודריץ’,קרוס,קאסמירו,קרבאחל כולם נראו גמורים לפני הקאמבק.

הנחמה שמצאתי בעזיבה שלו היא שכנראה נראה כדורגל אמיתי ו\או שילוב של הצעירים, אבל אופציות המאמנים נמחקו ברגע. איך מועדון ששווה מילארדים מגיע לרגע הזה בלי קלף בשרוול? עד לפני חודש נאגלסמן היה זמין ועד לפני כמה ימים גם פליק ואלגרי. עכשיו אני לא רואה אופציה חוץ מאיזה אמרי או הימור פרוע כמו טן האח.

הוא פחד מהשלישייה, העניין הוא שזו לא הייתה ממש תחרות. הבן אדם היה השחקן המצטיין בקבוצה לאיזה חודש, נפצע, וכמעט נמחק מאז. בגיל 23 אני לא יכול כ"כ להאשים אותו על זה שהוא רצה לשחק.
החטא היחיד של יורנטה זה שהוא התעקש לעבור לאתלטיקו.

נכון, וזאת כיוון שהתחרות בקישור קשה יותר. מה לעשות, יש לך שלישייה מהטובות שהיו בכדורגל המודרני. פדה קיבל את הצ׳אנס והוכיח את עצמו, לפחות חלקית. סביר שימשיך לקבל דקות גם בעונה הבאה. ואז כשזה יבשיל נדע שיש לנו שחקן לכמה שנים טובות, דווקא מהקישור.

בהתקפה, לעומת זאת, המצב שונה לחלוטין. כל מי שרוצה מקבל דקות משמעותיות. רודריגו, ויני, אסנסיו, מריאנו - לכולם ניתנה הבמה להוכיח מה הם שווים. מה יצא לנו מזה בינתיים? לא הרבה. אנחנו בוכים שטוני קרוס מקבל הרבה דקות בזמן שכמעט בכל משחק גדול ויני בהרכב - שחקן של שלושה שערים ושלושה בישולים העונה בכל המסגרות. מיותר לציין שהמספרים שלו פחות טובים משמעותית מכל השלישייה, נכון?

לגבי יורנטה, עניין אישי עוד מקסטיליה.

הזדמנות!=מקום בהרכב. זה שהשלישה היסטורית אחלה, בסופו של דבר מודריץ’ לא יכול לשחק כל משחק בגיל 35. גם בבארסה ססק היה נכנס לפעמים לקישור ומוניר היה מחליף אחד מהMSN, ואף אחד ממי ששיחק בשלישיות לא התקרב בכלל לגילאים האלה.
אין לזידאן מה להתלונן על החיסורים בקישור אם היה לו שחקן ברוטציה והוא בחר לייבש אותו.
אין לי תלונות על זה שטוני קרוס בהרכב. לא סובל אותו אבל הוא הבעיה האחרונה שלנו, זה לא נוגד את זה שאם יודעים שמודריץ’ בן 35 ולא יכול לשחק כל משחק אולי זה לא רעיון רע להריץ את אודגור פה ושם.

יש לגישת ה"אני הולך עם ההרכב שלי" גם יתרונות כמובן, זה נותן לשחקנים בטחון ועוזר לתחושה של מוד מלחמה.

באמת כל הכבוד לזידאן שהוא הוציא את אסנסיו מההרכב פעם בחודשיים. ויני ורודריגו בדיוק כמוהו נעים על התפר בין משעממים לנוראיים, ההבדל הוא שלהם יש עוד ערך מכירה ולאיפה להתפתח. זידאן לא מאמן שמשדרג שחקנים צעירים אז שניהם עומדים במקום כבר שנתיים.
אם הייתה תקשורת סבירה בין זידאן להנהלה ברמת ה"אל תביאו את יוביץ’ ורינייר אני לא אתן להם דקות" היה לך היום תקציב לאיזה סאנצ’ו או האלנד.

וכמובן איך שכחתי את מיליטאו שקיבל הזמנויות שאפשר לספור על שתי ידיים במשך שנה. אני לא חושב שוראן וראמוס היו יוצאים מהכלל בעונה שעברה למרות מאזן הספיגות הנמוך, אבל נגיד ובתקופה הזו הם באמת היו untouchable. מאז הנוקאאוט באלופות של עונה שעברה שניהם בפורמה מחרידה פשוט ועדיין מיליטאו יצא מהפריזר איזה 5 פעמים עד לפציעות, אפילו נאצ’ו היה מעליו בהיררכיה לאיזו תקופה.

זו לא בדיוק נקודת זכות.

מביך שאנצלוטי חזר לתמונה, מאז שעזב אותנו רק כישלונות וגם אצלנו לא מיצא את הסגל הכי טוב שהיה לנו אי פעם.
פרז ממשיך עם הפופוליסטיות שלו, עצוב שיש אנשים שקונים את זה.

אוי ואבוי אם אנצ’לוטי חוזר, מעדיף כבר את סולארי.

זה רק מחזק את דעותיי לגבי פרז. האיש פוגע בנו קשות! די להיות מקובע ולמחזר שמות מהעבר. הוא אוהב או מאמנים ישנים או כאלו צייתנים, והכי טוב שילוב ביניהם. מוזר לי עצם המועמדות שלו, הרי די חשף את דרישתו של פרז להרכיב את בייל ואיך ברגע שסירב פרז הפך לפחות נחמד מאז אותו היום.
ואם לחזור לעניין המאמן - אני אשכרה מעדיף את ראול מרוב שפרז עושה שטויות.
לדעתי רק קונטה יתאים לנו!

זידאן מאמן אפס אבל קונטה (מאמן עם פרופיל הכי דומה לזידאן מכל השמות שעלו) יהיה מתאים. נו באמת…

יורנטה היה נהדר ולא קיבל הזדמנות! מסיבות לא מקצועיות!
כולנו פה בכינו על העזיבה שלו.
תן לי את יורנטה של ריאל אפילו ולטעמי האליפות הייתה שלנו (עוד קשר, משמעותי).

אודגור לא קיבל צאנס! הבחור הגיע לארסנל אחרי שיובש חצי שנה. כל שחקן שעובר לקבוצה חדשה נהנה מהספק, אבל אודגור שלא רק שלא עבר בקיץ אלא באמצע עונה ולא רק זה אלא גם הפך לקשר הכי טוב שם (חודשיים בהם היה שחקן החודש) לא זכאי לספק?
ברור שהוא לא הצליח בריאל. כל שחקן שלא יקבל דקות לא יצליח. כל שחקן שיעבור בינואר כנראה שלא יהפוך את ארסנל לקבוצה הכי טובה באנגליה. אפילו דה בריינה לא היה מביא אותם לאלופות.
אודגור אצלינו היה אולי ההבדל בין המקום השני לאליפות. כמה נקודות איבדנו ערב חוסר קשרים? או עקב עייפות של הזקנים?

מלבדם פספס את רגילון ועכשיו במקום רגילון אנחנו משלמים למרסלו פי 3.

מיליטאו שנראה כמו הבלם הכי טוב בסגל קיבל הזדמנות רק בגלל המון פציעות.

בקיצור, לא צריך לוותר לזידאן על המקומות בהם טעה כמו שלא צריך לקחת לו את הקרדיט על מה שכן מגיע לו!

זידאן המאמן הכי לא מתאים שיש לקבוצה צעירה שמנסה להבנות.
אבל שימו את זידאן בסיטי, למישהו יש ספק שהיא הייתה זוכה?
שימו את זידאן בפסז, למישהו יש ספק שהייתה עוברת את סיטי?
בדיוק כמו שנשים את מסי בלם והוא ייכשל כנראה. זה לא אומר שמסי גרוע, רק אומר שיש לו עמדות מתאימות יותר

מה??
במה בדיוק קונטה דומה לזידאן??

בפילוסופית משחק לא באופי או טיפול בשחקנים.
הרצון של זידאן לשחק ב532 היה ברור בשני התקופות שלו איתנו,קסאמירו כ"בלם שלישי", השמת כובד המשחק על האגפים/מגנים עם חלוץ נסוג. בקיצור הכי דומה מהשמות שעלו.

כן רק שאחד יודע לעשות את זה והוא מאמן ענק. השני כוכב עבר גדול שיודע לעודד מנטאלית ועל המגרש זה נראה זוועה.
אצל זידאן הכל מסתכם בהגעה לאגף והגבהה סתמית. אצל קונטה יש טקטיקה ושיטה מדהימה וברורה. הקבוצות שלו נראית טוב

אני מבין. זידאן עודד מנטאלית את השחקנים שלו למסור לאגף ולהרים כדור, חוץ מזה בילה את זמנו בלריב עם שאר השחקנים ועל הדרך זכה 3 פעמים בליגת האלופות ו-2 אליפיות בחמש שנים.
רק לחשוב מה היה קורה אם היה טקטיקן גם או לוקח איזה קורס אימון מפפ למשל.

אל תשכח שגם ניצל את מעמדו כדי לקדם את הבנים שלו.