זינדין זידאן מסביר את הסיבות לעזיבתו במכתב פתוח למדרידיסימו שפורסם במלואו ב-AS: “אני הולך כי המועדון לא נתן לי את הביטחון שהייתי צריך”.
“אני מבין כדורגל ואני מכיר את הדרישות של מועדון כמו ריאל מדריד. אני יודע שכאשר אתה לא זוכה בתארים אתה צריך ללכת”, אומר המאמן, שמוסיף:" אני לא קופץ מהסירה ולא נמאס לי לאמן. הקשר שלי עם המועדון. ועם הנשיא בחודשים האחרונים היה קצת אחר".
ובכל זאת הוא אסיר תודה: “עשרים השנה במדריד (מחודש יולי) היו הדבר הכי יפה שקרה לי בחיי ואני חייב את זה לפלורנטינו פרס” מבהיר זיזו.
המכתב המלא:
“מדרידיסטאס יקרים. במשך עשרים שנה, מהיום הראשון בו רכתי במדריד ולבשתי את החולצה הלבנה - נתתם לי את אהבתכם. תמיד הרגשתי שיש בינינו משהו מיוחד מאוד. היה לי הכבוד הגדול להיות שחקן ומאמן של המועדון החשוב בהיסטוריה. רציתי לכתוב לכם את המכתב הזה ולהסביר מדוע החלטתי לעזוב”.
"כשהסכמתי לחזור במרץ 2019 לאחר הפסקה של שמונה חודשים כי הנשיא ביקש ממני כמובן. הרגשתי את התמיכה שלכם ברחוב. אני שותף לערכים של המדרידיסימו ורציתי לחזור. המועדון הזה שייך לאוהדים הרבים כל העולם. ניסיתי להעביר את הערכים האלה בכל יום ולהוות דוגמא.
ביליתי 20 שנה בריאל וזה הדבר הכי יפה שקרה לי בחיים ואני יודע שאני חייב את זה אך ורק לנשיא פרס שנלחם עליי, גרם לי להגיע לכאן ב-2001. אני אומר את זה מכל ליבי. אהיה אסיר תודה לנצח".
כעת החלטתי לעזוב ואני אסביר את הסיבות. אני הולך אבל לא נמאס לי לאמן ואני לא נוטש. במאי 2018 עזבתי כי אחרי שנתיים וחצי הרגשתי אחרי כל כך הרבה ניצחונות ותארים שהקבוצה זקוקה לדם חדש כדי להישאר בטופ. כעת הדברים שונים.
היום אני עוזב כי אני מרגיש שהמועדון לא נותן לי את הביטחון שאני צריך, לא מציע לי את התנאים לבנות משהו בטווח הבינוני או הארוך. אני מכיר היטב את הכדורגח ויודע מהן הדרישות של ריאל מדריד, אני יודע כשאתה לא זוכה בתארים - עלייך ללכת.
אבל כאן נשכח דבר חשוב מאוד. כל מה שבניתי על בסיס יומים - נשכח. הייתי כאן כדי לכבוש עוד ועוד גביעים אבל מעבר לכך יש אנשים, רגשות וחיים שלמים. ויש לי תחושה שזה לא הוערך. אפילו באופן מסוים הרגשתי שנוזפים בי".
אני רוצה לכבד את מה שעשינו יחד. הייתי רוצה שבחודשים האחרונים היחס שלי עם המועדון והנשיא לא היה כזה. הוא היה שונה. לא ביקשתי יחס אחר אלא קצת זיכרון, זה הכל. כיום החיים של מאמן נהדר הוא טוב לשתי עונות ולא הרבה יותר. כדי שזה יימשך זמן ארוך יותר יחסי אנוש חשובים, יותר מכסף, יותר מתהילה, מהכל. כאב לי לקרוא בעיתונות אחרי הפסד, שאני הולך לעוף אם לא אנצח במשחק הבא. זה פגע בי ובכל הצוות שלי מכיוון שההודעות האלה הודלפו בכוונה לתקשורת וזה לא הפריע רק לי אלא לכל הקבוצה. זה יצר ספקות ואי הבנות.
למזלי היו לי שחקנים נפלאים שהלכו איתי עד המוות. כשהדברים היו מכוערים הם הצילו אותי עם ניצחונות גדולים. הם האמינו בי וידעו שאני מאמין בהם. כמובן שאני לא המאמן הטוב בעולם אבל אני מסוגל לתת את הכוח והביטחון שכל אחד זקוק לו בעבודתו. בין אם מדובר בשחקן או מישהו מצוות האימון. אני יודע בדיוק מה הקבוצה צריכה. לאורך 20 השנה האלה במדריד למדתי שאתם האוהדים רוצים לנצח אבל אפילו חשוב לכם יותר שניתן הכל. המאמן, הסגל, העובדים. אני יכול להבטיח לכם שכך היה בתקופתי.
אני לוקח את המכתב הזה גם עבור העיתונאים. עשיתי מאוד מסיבות עיתונאים ולצערי דיברנו מעט מאוד על כדורגל. ואני יודע שאתם אוהבים כדורגל והספורט מאחד אותנו. עם זאת, בלי להעמיד פנים שאני מבקר אתכם, הייתי רוצה שהשאלות לא יהיו תמיד לגבי מחלוקות. שנדבר לעתים קרובות על כדורגל ועל השחקנים שהם הדבר הכי חשוב. בואו לא נשכח את הכדורגל ונדאג לו.
מדרידיסטאס יקרים, אני תמיד אהיה אחד מכם. האללה מדריד! זידאן