זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

מה אתם חושבים שיעלה בגורלו של בייל במידה וזידאן יעזוב? זה לא סוד שהשניים לא הסתדרו למרות שזידאן כן נתן לבייל מס׳ צ׳אנסים.
כרגע בייל יושב על משכורת עתק, מצד שני לא בטוח שהקיץ ננחית פה איזה סטאר. אולי זו הזדמנות נדירה בשבילו לחזור להרכב בתור ״המושיע״…מה דעתכם?

סליחה מראש על החפירה -
אין הרבה “פילוסופיה” מאחורי המועדון, אין זהות פוליטית או חובה לשחק כדורגל בסגנון מסויים בניגוד לברצלונה. כדורגל התקפי זה העדפה, אבל לא הרבה מעבר. גם לא מועדון של מעמד הפועלים כמו ליברפול או אתלטיקו. לא מועדון שמייצג איזה אזור גאוגרפי קטן.

אני יכול להעיד על עצמי שאני אוהד אנדרדוגיות מובהק, ולא פעם שאלתי את עצמי איך קרה שהתחלתי לאהוד את ריאל בתור ילד כשקבוצות כמו הלייקרס (למשל) - מעולם לא סבלתי.
אני חושב שההבדל הקטן והמשמעותי הוא כי הפילוספיה היחידה של המועדון זה שהשחקנים צריכים להרוג את עצמם על המגרש, ואם צריך אז גם את היריב. סליחה על הציטוט הלא מדוייק אבל משהו כמו “החולצה של מדריד לבנה כי היא יכולה להתלכלך בהרבה דברים, בזיעה או בבוץ אבל לעולם לא בבושה”. זה חלחל אלי גם בתור ילד, זה העקרון מספר 1 של המועדון. המועדון הכי גדול בעולם שמשחק בצ’מפיונס קבוע אבל דורש מהשחקנים שלו מאמץ כאילו הוא מחר יורד ליגה (ולפעמים גם מתנהל ככה)

לקחת את בייל בחזרה זה להשתין על כל הערכים של המועדון הזה. יש בי 0 רצון לראות את השחקן הזה משחק שוב.

ולמי שממש יתעקש להיות פרגמטי ולהחזיר את הדיון למציאות ופחות לפילוסופיה של הכדורגל, בייל זה טלאי לעונה אחת, הוא לא יגרום לנו לזכות בצ’מפיונס או לשחק כדורגל מדהים. אם אמבפה לא יבוא (והוא לא) אני לא חושב שהוא יהיה אפקטיבי כאן כמו בטוטנהאם, כי הוא לא יקבל את אותה כמות שטחים כשההתקפה תישאר סטטית.

כל מה שבייל יביא זה סיכוי קלוש לגרד עוד אליפות, ומנגד סיכוי סביר לפרצוף חמוץ על הספסל ורעש מסביב למועדון. זה פשוט לא שווה את זה.

מתלבט מאוד לגבי זידאן.
אין טעם למנות את מעלותיו הרבות. הוא באמת מאמן מצוין.
הבעיה היא שריאל צריכה לעבור שינויים יסודיים. לא חיזוק של עמדה כזאת או אחרת. משהו רחב ועמוק יותר.
אני לא בטוח שזידאן הוא הדמות המתאימה למטרה הזאת. הוא יותר מדי מזוהה עם השלד הנוכחי.

כמובן שהלבטים קשורים גם להיצע הקיים.
ראול הוא בעיקר חידה כרגע. חתיכת הימור.
אלגרי מאמן רציני. אין חולק על יכולותיו המקצועיות. השאלה היא התאמתו לדינאיי המדרידאי. לא שזידאן הציג כאן כדורגל אטרקטיבי ובכל זאת, זה מעלה ספק מסוים.

תמימות דעים של כל כלי התקשורת + פבריציו רומאנו שזידאן הודיע על עזיבה למועדון לפני שעה.

המארקה טוענים שהעזיבה של זידאן מרחיקה את אמבפה מאיתנו,מאוד.
אין לי כח כבר,עוד קיץ אחד של חוסר רכש או רכש לא טוב ואנחנו הופכים כבר ללא רלונטיים,נמאס.

אם כך זה מבאס מאוד. אבל זאת גם נורת אזהרה. אין קיצורי דרך בכדורגל. או לפחות לא צריך לבנות על כאלה.
אמבפה וניימאר הם שוברי שויון, אך קבוצה מאומנת כמו סיטי עברה אותם. אין להם אף שחקן ברמתם ובכל זאת היא טובה יותר.

רונאלדו עזב אותנו אך רוח הרפאים שלו עוד איתנו. צריך לעכל את זה שזה נגמר. אם אמבפה יגיע זה נפלא. כך או כך צריך לבנות קבוצה שתתבסס על חוזק קבוצתי ופחות על הברקות של כוכבים.
המציאות השתנתה. הגיע זמננו להכיר בה.

יכול להיות שאני אידיוט אבל אני באמת לא מצליח להבין. זה הולך להיות קצת טקסט מבולבל שהלוואי ונצחק עליו יום אחד. אם זידאן מתעקש שראמוס חשוב לו וראוי לפסל בברנבאו - אי אפשר לתת לו חוזה לשנתיים? דבר נוסף, זידאן כנראה לא רוצה להיות זה שמגרש את השחקנים שנתנו הכל בשבילו. אבל העובדה שהם מעבר לשיא הרי מכשילה את הקבוצה. בגלל איסקו ומרסלו האהובים זידאן יילך? הוא בא לזכות בתארים ולא לחפש חברים. אני מבין את הקשר החם ואני הכי מתרגש מהדברים האלה (רגיש מדי, אני יודע), ועדיין. הרי זו פעם שנייה שזידאן הולך, לפני תום חוזהו (בתקשורת אוהבים להזכיר גם את 2006 אבל אז זה קרה כשחקן), זה משהו די חסר תקדים הייתי הולך. הוא יודע יותר מכולם שהסגל היה חייב מהפכה ב-2018 למרות ההתעלות בצ’מפיונס, עברו שלוש שנים מאז. קראתי שהוא כועס על אנשים במועדון שהדליפו או שקרו שמעמדו בסכנה והוא על חבל הפיטורים. פרס היה צריך דלבר ולהגן עליו. אבל, אם פלורנטינו בכבודו ובעצמו אומר: “הוא המאמן הגדול בהיסטוריה של ריאל”, זה מספיק לדעתי.

המצב היחיד, והוא כנראה מסתמן, שאני אבין את הבחירה של זידאן (בטח לא ללכת ליובנטוס שבפלונטר כלכלי ומקצועי אפילו גרוע יותר) - הקופה ריקה והוא צריך לצאת למלחמה עם אודגור וסבאיוסים וברהים ועוד ברזילאים צעירים שהוא לא מאמין בהם ובצדק. חבל, חבל, חבל.

אין לנו מספיק שחקנים וורלד קלאס אבל לפחות עד עכשיו היה לנו מאמן כזה.
לא מספיק הקיץ מורט העצבים שמחכה לנו בגזרת הרכש, עכשיו יזרק למיקס גם מאמן שאלוהים יודע איך ישתלב בתוך כל הקלחת הזאת.

זה או רכש מפוצץ או שהמאמן הבא מביא איתו מקל קסמים.

דיכאון.

שם אחד יורד מהפרק,אלגרי סגור ביובה.
נשארנו עם קונטה וראול (אלא אם כן יהיו הפתעות).

הסיבה שהוא בחר ביובה על פי הדיווחים: פלורנטינו מתמהמה עם החתמת מאמן חדש.

*צצו היום שמועות שפוצטינו לא מרוצה בפריז וגם היחסים שלו עם לאונרדו לא מוסיפים למצב,כבר יש שמועות על חזרה שלו לטוטנהאם,מבחינתי אם הוא זמין הוא בעדיפות ראשונה.

אין מצב שזו הסיבה האמיתית, בטח כשכבר ידוע שזידאן עוזב. אם אלגרי באמת היה רוצה לאמן אותנו יותר מכל אפשרות אחרת הוא היה מחכה עוד יומיים-שלושה, אנחנו אפילו לא ביוני. הוא כנראה מעדיף פשוט את הסביבה המוכרת ביובה, זכותו המלאה אגב. פשוט חבל כי הוא מאמן מעולה.

אני גם לא קונה את הדיווחים לפיהם העתיד של אמבפה קשור בזידאן. הוא היה בן 7 כשזיזו פרש ובכל מקרה משחקן במעמדו מצופה לקבל החלטות רציניות יותר מאשר איזה מאמן הוא מעריץ יותר או פחות. מילא אם היו אומרים שהוא לא מוכן לשחק תחת קונטה או משהו כזה אבל זה לא הסיפור…

לא מבין את המועדון האדיש הזה. מאמן שלקח 5 אליפויות ו4 גביעים, הגיע פעמיים לגמר ליגת האלופות - מה יש להתמהמה? ידוע כבר כמעט חודש ימים שזידאן סיים את הסיפור.
האופציות לא רבות בלשון המעטה, ובסוף נצטרך לשרוף את ראול על עונה כזאת. חבל.

הכל תלוי באיזה שחקנים יגיעו, ובעיקר אם יגיע אחד מאמבפה או הלאנד. אם קונטה, ראול, אלגרי, או אפילו פוצ’טינו יאמנו את הקבוצה של העונה שהייתה אז גם ככה אין סיכוי.

אף אחד לא יודע מה הולך להיות בינתיים הכל שמועות. חברים קיץ ארוך לפנינו אין מה לקפוץ מכל פרסום, take it easy.

יכול להיות,אבל לפי כל הדיווחים של העיתונאים הכי אמינים זו הסיבה.

האמת אני די מאוכזב מזידאן, לעזוב אותנו עכשיו זה סוג של נטישת הטיטאניק, אני מבין אותו אבל מסמל כמוהו הייתי מצפה ליותר.
בכל מקרה בואו נפתח הימור לחזרה שלו, אני מהמר שנה וחצי

מאוד חבל שאלגרי כבר לא רלוונטי, היה המועמד המושלם והעדפתי אותו גם על פני הישארות של זידאן לעונה נוספת.

קונטה לא מתאים ולטעמי יהיה אסון לקבוצה כמו שלנו, פוטצ’ינו אוברייטד, לב אניגמה. מה נשאר?

זה לא הזמן לראול.

משיטוט ברשת בורסת השמות היא כזו:

קונטה.
ראול.
פוצ׳טינו.
ועכשיו באס זרקו גם את שמו של צ׳אבי אלונסו.

לי אישית נראה שהתסריט בו קונטה מגיע הוא הכי סביר.

עם המפולת המסתמנת, דיבוריו המדכדכים של פלורנטינו בעניין הרכש (עד כדי כיסופים של אוהדים לקאמבק מפואר של שחקן גולף שבז לריאל מדריד… אתם רציניים??), בזמן שהיריבה חרף כל בעיותיה דווקא מתחמשת, המחליף צריך להיות כזה שלא נצטער על עזיבתו הצפויה בינואר.

השמועות אומרות שנכון להרגע פוצ׳טינו המועמד המוביל. האיש כמובן יודע כדורגל, אך שאלת ההתאמה היא בסימן שאלה. לא יודע אם זה מאמן שיודע לנצח כמו שהוא יודע לפתח

גל דיווחים ברשת שפוטצינו יעזוב בשעות הקרובות את פסז.
לדעתי- מאמן הרפתקן שחלום חייו זה לאמן את ריאל אך ללא הישגים בכלל. בסגל שמלא בילדים יכול להיות שהוא האיש המתאים, לא תופס ממנו ווינר גדול אך הוא אולי יכול לתת מבנה לכל הילדודס שיש לנו.
מועמד לגיטמי במצב שנוצר, לדעתי ריאל הייתה צריכה לסגור מאמן כבר לפני חודש, כשכל הטובים באמת היו בשוק.
הדבר שמאכזב אותי שזו חותמת שלא יהיה רכש משדרג.
עונה קשה לפנינו, נקווה לטוב.
אנקדוטה קטנה- אם באמת המצב ייצא לפועל, זה שינוי מדיניות מצד פרז, הוא תמיד שמר מרחק מהמועדונים הגדולים ונכנס למשא ומתן רק אחרי הסכמה מצידם, יכול להיות שמקרה הסופרליג באמת הכעיס אותו, או שזה בכלל אמבפה. כמובן שהכול ספקולציות אבל עדיין מעניין.

המשחקים האחרונים באלופות הוכיחו איזה סוג של כדורגל מנצח.
בארבעה חודשים צ’לסי עברה שינוי מטורף. כדורגל אינטנסיבי ואגרסיבי שקשה מאוד לשחק מולו. טכניקה ויכולת זה אחלה, אבל זה לא ממש לא מספיק. המאמנים נעשים יותר ויותר דומיננטיים. סיטי מנצחת את אמבפה וניימאר וצ’לסי מנצחת את דה בריינה, מחרז ופודן.

קשה לי שלא לחשוב על ריאל מדריד שנה הבאה. בהתחלה התנגדתי לקונטה. ביומיים האחרונים אני מבין שיכול להיות שזה מה שאנחנו צריכים. כבר אין לנו את הפריבלגיה למאמנים שינהלו נכון את חדר ההלבשה. ריאל מדריד צריכה מאמן שילמד אותה מהו משחק לחץ.
כרגע, שם הכדורגל נמצא.