זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

אם זה לא הובן לא דובר רק על משחק אחד אלא זו רק הייתה דוגמא, זה משקף פחות או יותר את כל הקריירה של מוריניו.
מאז ומתמיד גם אצלנו, גם ביונייטד, גם בטוטנהאם וגם באינטר ברגע שהקבוצה שלו מובילה מוריניו הולך אחורה וחושב איך לא לספוג, תמיד מבחינתו ההישג הנדרש המינימלי הוא החשוב ביותר ושום דבר אחר, שזה בסדר כן? רק שזה שונה בתכלית ממאמנים שחושבים התקפה, בטח מקלופ.
2012 היא השנה היוצאת מהכלל, לא הכלל.

ועד ליברפול של קלופ אף אחד לא הצליח להתמודד עם סיטי של פפ.
סיטי כרגע קבוצה לא פחות טובה מברצלונה של פפ, מה שבטוח שיש לה יותר עומק.
ולפי דעות של רוב האנשים ליגת האלופות כרגע היא הרבה יותר חזקה מאז, כי היום עם ההתחזקות של הליגה האנגלית התווספו 4 קבוצות שכל עונה רואות את עצמן כמועמדות לזכייה, ותוסיף את פסז’.

אבל שוב, אתה כרגיל סוטה מהדיון, הדיון הוא אם קלופ ומוריניו הם מאמנים דומים, וחוץ מזה ששניהם באותו תחום אין שום דמיון ביניהם.

בארסה של צ’אבי-אינייסטה-מסי-אלבס הייתה ברמה של סיטי של היום? סיטי קבוצה נחמדה, אבל חסרה לה המון איכות בחלק הקדמי. גם הפריימר ליג בתקופה של בארסה של פפ הייתה חזקה מאוד. לדעתי מאז בארסה של פפ וריאל של מוריניו עוד לא ראינו קבוצות ברמה דומה.

לגבי המיני-דיון אם ריאל של מוריניו הייתה אכזבה או הצלחה, אני חושב שמבחינת רמת הכדורגל הייתה הצלחה גדולה, אבל דווקא בעניין התארים מוריניו קצת איכזב. אני חושב שהגיעה לנו לפחות ליגת אלופות אחת באותן שנים - שלושת ההדחות בחצי יכלו להסתיים אחרת. אולי אפילו עוד אליפות. באופן כללי הרגשתי שריאל קבוצה לא פחות טובה מבארסה באותן שנים, אבל זה לא התבטא בתארים (בדומה לתקופת אנצ’לוטי דרך אגב).

מסכים שקלופ שונה ממוריניו ומאמן טוב ממנו בכללי.

דרך יפה לעוות את המציאות, עובדה ששיחקנו ב-4:2:3:1 הרגיל שלנו כבר בקלאסיקו הראשון ובהמשך התמודדנו עם ברצלונה מעולה. באיירן “נחה” בין צמד המשחקים האלה ולא שיחקה עם ה-11 הבכירים שלה, לא עם כולם, לנו היה קלאסיקו באמצע וזה סחט המון אנרגיה, מה לעשות. גם במשחק במינכן הפסדנו בתוספת הזמן באיזה מהלך די רכרוכי של קונראטו והחבר’ה שם מול גומס. העונה של מוריניו עם ה-121 שערי זכות לא משקפת את הקריירה שלו וגם לא אותו משחק נגד ברצלונב במהלכו “העז!” להתבנקר מול קבוצה עדיפה שמשחקת על אוטומט כשהרחיקו לו שחקן. בסן סירו כשהוא ניצח 1:3 אחרי פיגור זה גם כן היה בונקר?

לא יודע לאן לקחת את הדיון אבל אין שום קשר למה שכתבתי.
בשום שלב לא התייחסתי למשחקים מול ברצלונה ובטח לא אמרתי שמוריניו עושה תמיד בונקר.
דיברתי על המשחק מול באיירן שבו מה לעשות מרגע ששמנו את השני הלכנו אחורה, זה היה עוד במחצית הראשונה ואין שום קשר לזה שבאיירן נחה לפני המשחק ואנחנו לא.
ואם נחזור רגע לדיון המקורי והסיבה שכתבתי על אותו משחק מול באיירן-

זו הסיבה שהבאתי את המשחק מול באיירן כדוגמא, עם זה אתה גם לא מסכים?

טוב על זה לא יודע כבר איך להגיב.
ברסה של וולוורדה אולי אפילו מנצחת את סיטי של פפ. זה היופי במסי, שבכל רגע נתון הוא יהפוך משחק.
ברסה של פפ ללא מסי אולי שווה לסיטי של פפ, אבל מסי הוא לא סתם שובר שיוויון אלא בפער השובר שיוויון הגדול בהיסטוריה.
זה לא רק ההתקפה העדיפה או ההגנה היציבה, זה הקישור הדומיננטי בהיסטוריה והתקפה שכללה את מסי (ופאקינג אטו והנרי).

קח את ברסה של פפ, מי נכנס להרכב שלה מסיטי?
אולי אדרסון (לא תפסתי מאוד מוואלדז מעולם, מודה), ואולי מגן שמאלי שתמיד הייתה עמדה בעייתית יותר אצל ברסה עד אלבה.
אפילו דה בריינה, הכוכב, לא בטוח שהיה נכנס להרכב ההוא.

לא במקרה סיטי של פפ בגמר אלופות ראשון. וגם הוא אחרי שפסז׳ היו טובים הרבה יותר במשחק הראשון.

באמת שלא יודע איך להגיב על זה.

אגב, ברור שפפ בסיטי יפרגן לסיטי. הוא גם כמעט השווה את פודן למסי.

בקשר לדיון שלשמו התכנסנו כאן.
אולי הגזמתי עם ההשוואה של מוריניו לקלופ. אבל מוריניו לא בונקריסט. הוא מאמין בסגנון הגנה פחות סקסי ובסגנון התקפה פחות סקסי. אבל שליטה בכדור היא לא משחק התקפי.
בסוף תשלוט בכדור הקבוצה עם הקישור החזק. קישור חלש זה בהכרח הגנתי? מןריניו לרוב מוותר על קשר בשביל שחקן התקפה להזכירכם

אז אולי לא להגיב?
דה בריינה נכנס לכל הרכב של ברצלונה מאז ומעולם, ויכול להיכנס להרכב של ברצלונה ההיא במקום כל אחד שאתה רוצה חוץ ממסי.
סיטי יכולה ומשחקת בקצב הרבה יותר גבוהה ממה שברצלונה ההיא יכלה אי פעם לשחק, פפ לקח את השיטה של ברצלונה והתאים אותה לקצב של הליגה האנגלית.
סיטי היא קבוצה שיותר קשה להתמודד איתה מאשר ברצלונה.

אגווארו עולה בהרכב שלי לפני אטו ולפני הנרי של אחרי ארסנל שנמצא לקראת סיום הקריירה.
ובכל מקרה, לדעתי למרות הטראבל ברצלונה הכי טובה של פפ הייתה בעידן של אחרי אטו והנרי, ואתה לוקח את ההרכב החזק שאפשר לבנות מה 4 שנים שלו בברצלונה ומשווה מול הרכב סיטי של היום, בברצלונה הכי טובה של פפ פדרו היה שחקן הרכב קבוע ומסצ’ראנו בלם.

עם כל הכבוד לדה בריינה הוא ממש לא נכנס במקום אינייסטה. פחות או יותר העמדה שלו.

להגנות היה הרבה יותר קשה להתמודד עם ברצלונה של פפ מאשר עם סיטי.
לבארסה היו עליות ומורדות. במשחקים כשהיתה בשיאה אי אפשר היה להתמודד מולה. אין מה להשוות בכלל.

נכנס גם נכנס, ובקלות.

גם מול סיטי אי אפשר להתמודד אלא אם אתה ליברפול של קלופ, ואם יזכה בצ’מפיונס העונה פפ ישווה את מספר זכיותיו לזה שבברצלונה.

אני לא יודע אם מדובר בהבנה לקויה של המשחק או אולי בעיית זיכרון. אם מדובר באפשרות השניה אני ממליץ לך לצפות שוב באינייסטה בשיאו.
ברצלונה נבנתה בצורה אחרת מסיטי. פחות עוצמה מתפרצת ויותר טכניקה. אתה באמת חושב שהבלגי יכול היה למלא את חלקו של אינייסטה? אני מתאר לעצמי שברצלונה הייתה זוכה גם איתו באליפויות, אבל תהיה בטוח שהרבה מהלכים גדולים של טכניקה ברמה הגבוהה ביותר שנראתה אי פעם היו נחסכים מאיתנו.

להזכירך - ברצלונה של פפ הייתה בבירור הקבוצה הטובה בעולם. קבוצות נבנו כדי להתמודד מולה. סיטי עדיין לא נהנית מהמעמד הזה.

מה הכוונה אם יזכה השנה? יש לו שתי זכיות עם ברצלונה. עד כמה שזכור לי מאז הוא לא לקח.

לא זה ולא זה, אני לא צריך לצפות (שוב) באנייסטה בשיאו כדי לדעת שדה בריינה יותר טוב ממנו, כדורגלן לא נמדד רק לפי טכניקה על מטר מרובע או על מהלכי טכניקה גדולים, נמדד לפי מה תורם למשחק, דה-בריינה בכל מדד עולה על אנייסטה, משחק העומק שלו הרבה יותר משובח, הבעיטה, המסירה, ראיית המשחק, ניהול המשחק ההצטרפות מאחורה.
אנייסטה שיחק עם מסי ועל רוב הכדורגל המרשים אחראי הארגנטינאי, לראייה נבחרת ספרד הייתה ממש משעממת יחד עם אותו קישור של ברצלונה, דה-בריינה הוא המסי של סיטי, הוא זה שכולם מחפשים אותו והוא זה שלוקח את הקבוצה על הגב, והוא עושה את זה יותר טוב מכל קשר אחר שאני ראיתי בחיים שלי.
הבעיה היא שכנראה ואתה צופה בעיקר בכדורגל ספרדי ולא יודע מה דה-בריינה עושה בסיטי, אז אני מציע לך ללכת לצפות במשחקים של הבלגי.

כי מדובר במנצ’סטר סיטי, קבוצה בלי שום הסטוריה או מסורת, היא אפילו לא הקבוצה הבכירה בעיר שלה, אבל היא משחקת את הכדורגל הטוב בעולם כבר 4 שנים, בנוסף קלופ בנה עם ליברפול מפלצת ונותן פייט גדול לסיטי של פפ, אם קלופ היה בונה קבוצה במדריד במקום הקולומביאני ההוא(ברח לי השם) ועם הכסף של ריאל כנראה וההיסטוריה הייתה משתנה מאוד.
ועדיין, ברצלונה הייתה ענקית בגלל מסי, לא אנייסטה, לא משווים את הבלגי לארגנטינאי.

אכן טעות שלי, זכה פעמיים עם ברצלונה, בטעות חשבתי שהזכייה השנייה הייתה של וילאנובה ז"ל, עדיין אם יזכה השנה יחד עם הסיטי בפעם הראשונה אז בהשגים זה כמעט יהיה אותו הדבר כמו ברצלונה ההיא, וכאן אין לו את מסי, אז תחשוב איזה מפלצת זה דה-בריינה.

לא מזלזל באנייסטה, אחד הקשרים הכי טובים שראיתי, ועדיין לדעתי האישית אוברייטד, כלומר אחד הטובים בעולם בדורו, הסטורית הוא פחות ממה שמייחסים לו.

רק להזכירך, בעונת השיא של קלופ בליברפול הוא כמעט עף מול גרסה חיוורת של ברסה של פפ. (ברסה של וולוורדה, ללא קישור ועם הגנה רעועה). גם זה הושג בעיקר בזכות החמצות של דמבלה.

אני יכול להסכים אולי שסיטי היא ברסה ללא מסי (גם לא לגמרי), אבל מסי זה לא סתם שחקן עדיף…

אגוארו של השנתיים האחרונות? או אגוארו של היום?
אתה לא יכול לקחת שחקן ולהסתכל על השיא שלו שקרה לפני.
היופי שהיה לאותה ברסה הוא שכולם היו בשיא יחד!
אגוארו שרלוונטי הוא לא אגוארו של 2012 (אלא אם אתה רוצה להשוות את סיטי של 2012), אלא אגוארו של השנה. כן כן השחקן שסיטי משחררת בחינם. כמו שגם הנרי של ברסה הוא לא הנרי של ארסנל.
אז אגוארו של טרום פפ טוב מהנרי של ברסה? אז מה? אז ההגנה של סיטי היא מסננת. (מה שהיה לפני דיאס).

בקיצור נסכים שלא להסכים. אין לי יוצר מה להוסיף. הוכחות לאף אחד מאיתנו לא יהיה…

אגב, דה בריינה גם לטעמי טוב מאינייסטה, אך עדיין הקישור של ברסה טוב פי כמה משל סיטי

בתור אחד שצופה בכל משחק של סיטי כבר 5 שנים, אני חייב להגיד שזו אחת ההודעות הכי הזויות שנתקלתי בהן, ונתקלתי.

ברמת השחקנים,
אין ומעולם לא היה לסיטי שחקן שמתקרב למסי
אין ומעולם לא הייתה לסיטי שלישייה שמתקרבת למסי-צ’אבי-אינייסטה
אין ומעולם לא הייתה לסיטי חמישייה שמתקרבת למסי-צ’אבי-אינייסטה-אלבס-בוסקטס

לבארסה ההיא היו 5 שחקנים היסטוריים, לסיטי יש בלחץ שניים. דה בריינה כמובן אחד מהם. ואח"כ המועמד הבא הוא אגוארו, שהיה בקבוצה העוצמתית והדורסנית של האליפויות בק2בק עם שיא שערים ושיא נקודות וקואדראפל מקומי. בקבוצה הנוכחית, שהיא אפורה יותר מהקבוצה של האליפויות ההן, אגוארו לא פקטור, והשחקנים עם הפוטנציאל להפוך להיסטוריים הם ככל הנראה דיאז ופודן.

בבארסה שיחקו מסצ’ראנו ופדרו, בסיטי משחקים ווקר, סטונס, זיצנקו, רודרי וגונדואן. אז?

אבל גם ברמת הקבוצה, הכדורגל של ברצלונה היה מעולם אחר. סיטי הנוכחית מצוינת, בוודאי יחסית לזה שאין לה הרבה מגה כוכבים (יש לה כן הרבה שחקנים טובים, וסגל יותר רחב מברצלונה ההיא וכנראה מרוב הקבוצות היום), אבל משחק כמו ה5-0 נגד ריאל או ה3-1 נגד יונייטד היא עדיין לא נתנה.

סיטי של האליפויות בהחלט הפגינה דומיננטיות ברצלונאית בליגה האנגלית, אבל סיטי הנוכחית (שכמובן תיחשב ליותר גדולה אם יקרה נס בשבת, כמקובל בעולם הכדורגל שפוט התוצאות) רחוקה משם. היא אולי הקבוצה הטובה בעולם, ואולי גם הקבוצה היפה בעולם, אבל לא רק שהיא פחות יפה מברצלונה בשיאה, היא אפילו פחות יפה מסיטי בשיאה.

אז בעצם אתה לא זוכר את העונה הכי גדולה של ברצלונה של גווארדיולה. אחלה. מוסיף הרבה אמינות לשאר הטקסט (שהוא כמובן, כמו שלי ושל אחרים, סובייקטיבי במהותו).

לא נכון, גם במשחק הראשון ליברפול הייתה יותר טובה והתוצאה לא שיקפה, כולם מזכירים את ההחמצה של דמבלה, באתו משחק היו המון החמצות של ליבפול כשהשיא היה החמצה של סלאח מ 2 מטר מול שער חשוף כשבעט לקורה.

זה שיחקתי את המשחק שלך, אתה לקחת את ההרכב הכי טוב שיכלת לבנות מ4 שנים של ברצלונה של פפ, אז ציינתי זאת ולקחתי את אגווארו והשוויתי לחלוצים של פפ בתחילת הקדנציה שאותם הזכרת בהודעה שלך.

זכותך לכתוב מה שאתה רוצה, אני אפילו מופתע שזה הגיע בכזה איחור.
אם כבר הודעות הזויות זה ההשוואות שעשית בין השחקנים והמסקנות החד משמעיות שהגעת אליהן.
אבל בגדול הדיון הזה לא מעניין אותי, זה דיון ספין אוף של gev לדיון ספין אוף אחר שלו עצמו מדיון של השוואת מוריניו וקלופ.
להשוות בין שני מאמנים שאני מעריץ מעניין אותי, להשוות בין 2 קבוצות של פפ פחות, למרות שאני מאמין שאני צודק ואני מאוד אוהב להוכיח שאני צודק אני אוותר הפעם.

צפוי ולא מפתיע להיתלות בזה.

איפה עשיתי את זה?
מי מבין מי שציינתי לא שיחקו באותו זמן? הדבר היחיד שעולה לי לראש הוא אלבה שציינתי שם שעד הגעתו לברסה לטעמי לא היה מגן שמאלי מספיק טוב ואז אולי המגן השמאלי של סיטי היה נכנס (מצד שני, בוא… זינצ׳נקו?!? מנדי?!? קנסלו?!? אף אחד מהם לא הוכיח שהוא טוב מאבידל).

אני מאוד מאוד רוצה שזידאן יישאר לטווח כמה שיותר ארוך, אבל מכיוון שנדמה שהבחור פחות אוהב לחץ (שזה מוזר כי הוא מתמודד איתו יותר טוב מכולם בערך) סביר להניח שגם אם יישאר, זה יהיה רק בשביל לעזוב שנה אחת לאחר מכן. ולאור זה שהקבוצה יוצאת כרגע לבנייה מחדש, מה הטעם לבצע את זה עם מאמן שבכל מקרה נשאר פה לטווח קצר?

כבר עדיף להתחיל פרוייקט חדש עם אלגרי. במצב הנוכחי של הקבוצה, רכבת ההרים החוזרת ונשנית הזו עם זידאן לא מתאימה לנו.

כבר ויתרתי על הרעיון של ראול?

מעולם לא חשבתי שהוא רעיון טוב. שילך להשתפשף בגרמניה, טוב יעשה פלורנטינו אם יילך על אלגרי.

אינייסטה מובא כאן לא פעם כדוגמה לשחקן שהסטטיסטיקה לא יודעת לבטא את החשיבות שלו למשחק. לפחות המדדים הקלאסיים.
היכולת שלו להשתחרר מלחץ, לעבור שחקנים, לכדרר בשטחים צפופים ובכלל לפתח את המשחק תחת לחץ היא דבר שדה בריינה יכול רק לחלום עליו. היתרון היחיד של הבלגי עליו הוא ההצטרפות מאחור. הוא בהחלט מוסר ענק אך אינייסטה לא פחות. חוזר על המלצתי לצפות בו שוב.

אבל אני רוצה לחזור למקום שממנו התחלת את הדיון. טענת שהוא נכנס להרכב של ברצלונה במקום כל שחקן שאיננו מסי.
זאת שטות מוחלטת. לא פחות. אפילו בלי קשר לשאלה מי טוב יותר. אינייסטה שחקן שיושב בול על בארסה של פפ. את התרומה שלו למשחק השוטף של הקטלונים אף שחקן אחר לא יכול היה לעשות.
להזכירך - נבחרת ספרד “המשעממת” בכיכובו של אינייסטה זכתה בשלושה טורנירים ברציפות. בלי מסי.
באמת מעניין לשאול את מסי בעצמו עם מי הוא מעדיף לשחק.

איך הגעתם לדיון על אינייסטה באמצע ת’רד על זידאן?