ב-11 ביוני 2009 התרחשה רעידת אדמה בעולם הכדורגל או אם תרצו המפץ הגדול. ריאל מדריד סיכמה עם מנצ’סטר יונייטד על רכישת כריסטיאנו רונאלדו, השחקן הטוב ביותר בעולם, בתמורה לסכום שיא של 94 מיליון יורו. הנשיא פלורנטינו פרס, שוב הוא - פתח את עידן הגלאקטיקוס - ומי אמר שהברק לא מכה פעמיים. כעבור כמעט חודש, ב-7 ביולי, הסנטיאגו ברנבאו היה מפוצץ ב-80 אלף אוהדים. לא, לא מדובר בחצי גמר הצ’מפיונס או קלאסיקו אדיר נגד בארסה שכן אנחנו בחודשי הקיץ. אבל עשרות אלפים באו לעשות כבוד לשחקן הטוב בעולם, נרגש מאוד עם החולצה מס’ 9 שהסתפק במשפט קצר - Uno, Dos, Tres - HALA MADRID ! | אין ספק שאפשר לומר - והשאר היסטוריה…
כריסטיאנו רונאלדו היה מניה בטוחה, זה ברור, שחקן כל-כך גדול לא יכול להיכשל. כמו פיגו, כמו זידאן, כמו רונאלדו-נאזאריו. אלא שרונאלדו כתב עוד הרבה פרקים באגדה שלו, וספק אם היה מישהו שיכול לדמיין עד כמה סיפור ההצלחה הזה יהיה מסחרר. אם בחלק מהזמן המצקצקים דיברו על ארון התארים הריק של כריסטיאנו שהתמלא בארבע העונות הראשונות רק בתואר אחד משמעותי - אליפות מוחצת(2011/12), שכן בארבע השנים האחרונות זה סיפור אחר. כריסטיאנו הוא חלק מקבוצה אדירה שתיזכר בדפי ההיסטוריה, חוד החנית של ריאל מדריד שזכתה שלוש פעמים בצ’מפיונס בתוך ארבע שנים, וכמובן פעמיים ברציפות, ובשביל זה הביאו אותו.
אני תמיד כותב שאין כמו השחקנים שגדלת עליהם, כשכריסטיאנו הגיע הייתי כבר נער לפני הצבא פחות או יותר, ולקח לי זמן להתחבר אליו, רק בחלוף שנה קניתי חולצה שלו. ועדיין, יכול לומר שלמרות שאין ולא יהיה מבחינתי כמו המלך ראול - לא האמנתי שיהיה שחקן שיוכל לתפוס מקום כזה גדול ולגרום לי להעריץ אותו בצורה כזו. כריסטיאנו סימל לא פעם את ריאל מדריד בדרך הטובה ביותר - השאיפה לשלמות, התשוקה לניצחון ובכל מחיר, השחצנות.
הוא שבר שיא ועוד שיא ועוד שיא ובאוקטובר 2015 במשחק המעפן שם במאלמו רשם הישג עצום כשעקף את ראול והפך למלך השערים בהיסטוריה של ריאל מדריד וכל זה בפחות משש וחצי שנים. מיסטר שער למשחק, שהרגיל אותנו שעונות של 50 גולים הן עניין שבשגרה - רשם את ציון הדרך המרגש ביותר וקטף מאז עוד כמה כדורי זהב.
מאז עונת הדסימה פחות או יותר, כריסטיאנו עבר שינוי בסגנון המשחק. מכלי חשוב בהתקפות מתפרצות ושחקן שהיה יכול ליצור מצבים - הוא הפך לרגל מסיימת בעיקר, אבל אולי הרגל המסיימת הטובה בהיסטוריה. אנחנו שומעים שוב ושוב את הטענות על הגרף שבירידה ואכן בעונה האחרונה כריסטיאנו הבקיע פחות שערים באופן יחסי אבל שמר את הטוב לסוף, והיה חתום על פיניש פסיכי שלא זכור כמותו באירופה. עשרה שערים בנוק-אאוט בצ’מפיונס - שני שלושערים רצופים(נגד באיירן בגומלין רבע הגמר וכן בחצי הגמר נגד אתלטיקו) וצמד מוחץ נגד יובה, מתוך הרחבה, כרגיל.
העונה הגיעה הירידה הגדולה. היכולת הדלה בליגה, 6 שערים בלבד בסיבוב הראשון - והוא לא מצא את הרשת לא בסאן-ממס, לא בדרבי בקאלדרון, לא נגד ויאריאל ולא בקאמפ-נואו - היא כנראה הסיבה העיקרית לפער הגדול מברצלונה והסיכוי לאליפות שאבד ממזמן. בצ’מפיונס הוא עדיין שומר על המספרים המטורפים אבל השאלה האם כריסטיאנו רונאלדו יכול לעשות זאת שוב? אין ספק שריאל מדריד זקוקה לו יותר מכל בצמד המשחקים נגד פאריס. בצל הדיבורים על הרצון שלו לחוזה ארוך ומשודרג, שהתקבלו בבוז ע"י חלק מכלי התקשורת ונדחו ע"י הנשיא פרס עצמו לפי הדיוויחים - הגיע הזמן לפתוח את הת’רד של כריסטיאנו שבעבר היה דיון השיאים הרשמי והפעם יש קצת על מה לדבר.
כדי שהדיון לא יהיה רק רובוטי, הייתי רוצה שכל אחד ירשום את הרגע הזכור ביותר שלו מכריסטיאנו. אם זה הצגתו לתקשורת, אולי שער הניצחון בגביע המלך או ה-קאלמה-קאלמה בקאמפ-נואו, הנגיחה נגד מנצ’סטר יונייטד או אולי החגיגה המגוחכת נגד באיירן בחצי הגמר בעונת הדסימה.
ועכשיו לת’אכלס. נראה שרק עזיבה של כריסטיאנו רונאלדו בקיץ תוכל לגרום לריאל מדריד להיבנות מחדש. שחקנים גדולים כמו ראול למשל לא פרשו בריאל מדריד ואף-אחד לא אמר שכריסטיאנו חייב לשחק בריאל מדריד עד גיל 40, מה גם שהוא לא יקבל את האפשרות שינגן כינור שני. אבל ברור שזה לא כזה פשוט. אני גם לא מצפה שיגרשו אותו, ואני לא אשכח את מה שנתן. האם יש לנשיא פרס או לזידאן משהו לעשות חוץ מלקוות שיגיע לזון הנכון בחודשי ההכרעה?
עד כמה אפשר לכתוב על נסיבות מקלות לכריסטיאנו בהתחשב בכך שרוב הקבוצה העונה נראית כלל לא טוב?
מישהו מאמין בעוד סיום עונה מטורף כמו העונה שעברה, למשל או משהו דומה לזה?
האם מישהו חושב שמשחקי ליגה טובים יחסית כמו לה-קורוניה או ויאריאל בהן הכדור לא נכנס הם הבלחה בלבד או לא?
מעבר לכך, נניח ויעזוב - מי צריך למלא את מקומו, הרי ברור שנוח ליתר שכריסטיאנו תמיד ספג את האש והאם זה לא יפגע בריאל מדריד אנושות - עד העונה בכל שנה של כריסטיאנו בקבוצה כבשנו מעל 100 שערי ליגה ולרוב עשינו 90 נק’+.