כריסטיאנו רונאלדו :: תם עידן

רמת ענייניות גבוהה כתמיד. :slight_smile:

תמונה

זה היה כריסטיאנו שבחר את ראביו, ראמזי, מוראטה וארתור? אולי הוא אחראי על זה ששחקנים שהיו שם לפניו כמו דיבאלה, ברנדסקי, סנדרו והיגוואין הראו יכולת חלשה ונפצעו בכמויות? לא?
מה לגבי זה שיובה שחררה את רומרו כדי להמשיך עם מרכז הגנה בן 200? גם לא? אמממ, מה לגבי סארי ופירלו, הוא המליץ להנהלה למנות מאמנים לא רלוונטים?
אה, אני יודע! הוא המליץ לאינטר לרכוש את לוקאקו, חקימי ולאוטרו בזמן שיובה שמה את אותו סכום על דה ליכט וקייזה! אה, גם לא זה?
מה עם הטעויות של שז’ני בשבוע שעבר? אה, רונאלדו כבר לא משחק שם?
.
.

יובה של רונאלדו היא קבוצה חלשה, לא מאומנת, זקנה ומעייפת. אפשר לחלק את האשמה להרבה אנשים, כולל אותו מנהל שהחליט שעדיף לו להחתים את כריסטיאנו רונאלדו בן ה35 לפני שחקני טופ שפחות קרובים לסיום הקריירה, אבל אפילו לרמוז שלרונאלדו עצמו הייתה אשמה באיבוד האליפות זה לא פחות מהיסטרי.

אני הייתי שם את האצבע המאשימה על אותה הנהלה שהחתימה את היגוואין וכריסטיאנו בן ה35 בסכומים שוברי שיאים בזמן שהיא שחררה שחקני מפתח כמו פוגבה, קאנסלו ופיאניץ’ והתפשרה על יצורים כמו דנילו, ראביו וראמזי כדי לאזן את הספרים. וגם הייתי נותן טיפ-טיפה קרדיט לקבוצה ממילאנו שבנתה בתקציב רכש דומה קבוצה שעולה בכמה רמות על אותה יובנטוס.

לדעתי פוגבה עזב אותם לפני הגמר מולכם. את פיאניץ’ הם יכולים לקבל חזרה, אבל לא רוצים. קאנסלו באמת אחלה שחקן.

זה לא באמת רלוונטי מי עזב ומתי, גם פיאניץ’ לא איזה מאסטר קלאס והרכישה של היגוואין אחת הבזויות שאני זוכר. הבעיה היא בעיקר בזה שהם פירקו חצי קבוצה בשביל רונאלדו ועוד שני שחקנים צעירים, בזמן שהיריבה העיקרית שלהם הביאה מציאה אחרי מציאה.

לא רואה איך אפשר להאשים את כריסטיאנו באליפות של אינטר או בזה שאלגרי פתח בראשון עם דנילו כקשר האחורי ועם מקקני מתחת לחלוצים, בדיוק כמו שלא ניתן להאשים את מסי כשנזכרים שהוא העביר עונה עם ברייות’וויט כחלוץ הראשון.

זה ברור שרונאלדו דחף לעזוב את יובנטוס יותר משהוא דחף להצטרף ספציפית ליונייטד, מניח שמנדש באמת ניסה לשווק אותו לכמה שיותר מועדונים ואם ריאל היו אופציה (או פסז’ במציאות בה מסי היה נשאר בברצלונה), הוא היה מעדיף ללכת לשם. על כל אמירה של “תמיד רציתי לחזור למקום שבו הכול התחיל” הוא יכול היה להגיד “היה לי פרק נפלא והיסטורי ב-x ואשמח להשאיר אותו כמו שהוא”.

מאידך, ברור שהוא היה מעדיף את יונייטד על סיטי בכל קונסטלציה. הוא היה משחק אצל השייח’ רק במקרה שלא הייתה לו שום אופציה אחרת.

לגבי יובנטוס, רונאלדו עצמו לא אשם בכל מיליון הבעיות של יובנטוס, לא בבחירת המאמנים ואולי רק בעקיפין בבניית הסגל (בהקשרי ברירות כלכליות של המועדון וכו’, מן הסתם הוא לא היה מעורב בבחירת השחקנים). אפשר להאשים אותו בכך שהוא היה אגואיסט וסוליסט על הדשא לא מעט פעמים ושלפעמים לא הייתה הלימה בין מטרותיו האישיות (שהיו בעדיפות עליונה מבחינתו) לבין מטרות הקבוצה.

אנחנו נראה העונה האם הדומיננטיות שלו העיבה על התפתחות שאר השחקנים בהתקפה והאם יובה מסוגלת להיות קבוצתית ובריאה יותר בלעדיו או שהיא פשוט תוריד ממאזן השערים שלה גם את ה30-35 שערים שלו.

לפי מה קבעת את זה? לפי זה שרונלדו ידוע כאדם אמין שהולך אחרי הלב ומוותר על מעמד תארים וכסף? לא הייתי מתפלא אם הוא היה חותם בברצלונה בשביל אקסטרה כסף.

לע, אני מאמין שכמו במקרה של ברסה עם סוארז, מישהו אחר יכניס אותם. ברצלונה העונה כבשה לדעתי יותר שערים מעונה שעברה, בלי לבדוק. השאלה איך הקבוצה תתפקד כקבוצה. המספרים בסוף יתאזנו.

לספור לך מה ברסה עשתה טרום תקופת דה יונג?
או איך טר שטגן הזה דופק לברסה את המאזן?

ברסה עם דה יונג: 0/2 אליפויות.
שאני אזכיר את מאזן האליפויות לפני? אליפות, אליפות, לא, אליפות, לא, אליפות, לא, אליפות, אליפות…
ברסה עם טר שטגן כשוער ראשון: 2/5 אליפויות.
למישהו יש ספק שמאזן האליפויות שלכם עם בראבו וואלדז עדיף? האם זה כי טר שטגן גרוע?

הם מובאים כדוגמה כי אני חושב שהם שחקנים מעולים והחתמות מטורפות של ברצלונה. ועדיין המאזן שלהם פחות טוב משל קודמיהם הלא יותר טובים.

רונאלדו ויובנטוס היו שילוב רע, אך האשמה רחוקה מלהיות על רונאלדו עצמו! השחקן היחיד ששיחק שם כדורגל ב3 השנים האחרונות.
האשמה היא על הנהלת המועדון שוויתרה על קבוצה למען רונאלדו.

ביונייטד סביבו תהיה קבוצה, ביונייטד הגעה שלו לא באה על חשבון אף אחד חשוב.

בכל אופן אני לא חושב שאפילו אתה מאמין במשפט שכתבת…

בתור אוהד ריאל ירדה לי דמעה על 50 השערים של רונאלדו שעזבו יחד איתו. אז נכון, בנזמה הוסיף 10, קאסמירו 2 וראמוס את הפנדלים, ועדיין בסוף המאזן נשאר שלילי.

חושב שסוארז זה מקרה שונה, סוארז בעונות האחרונות היה חלש. לא במקרה הוא עזב כשברסה משלמים חצי משכרו. אז נכון שזו הייתה טעות, אבל הוא לא שחקן של 35 שערים.

ההשוואה לדה יונג וטר שטגן לא נכונה ולא פוגעת לכוונה. טר שטגן ודה יונג לא דומיננטיים כמו רונלדו, המשחק לא משוחק סביבם והקבוצה לא שינתה מערך ושיטה בשבילם. במקרה של רונלדו, כן. לכן ההשוואה לא נכונה.

חשוב לציין שאף אחד לא מאשים את רונלדו או מוריד מגדולתו. רונלדו שחקן ענק ועובדה שתחת קבוצה שהתאימה לתכונות שלו ועם שחקנים שבאמת שיחקו עבורו, הוא הצליח לקחת 4 צ’מפיונס. בליגה במבחן התוצאה זה לא עבד, אבל במפעל האהוב עליכם זה עבד. בכל אופן, אי אפשר להאשים שחקן שכובש 40-50 גולים בעונה בכל המסגרות. אפשר להאשים את השיטה שסובבת סביבו, וזה הבדל עצום. גם אני לצורך העניין שנים כעסתי שברסה משחקת רק סביב מסי, טענתי שזה ממקסם את יכולותיו אבל מסרס את הקישור ואת החלוץ. מסי לא אשם, השיטה אשמה. ולכן, יש מצב שבלי רונלדו ליובה יהיה יותר טוב, ושלמנצ’סטר שסוף סוף נראת טוב הגעת רונלדו תהרוס משהו שהם התחילו לבנות.

ההשוואה הנכונה היא מדריד של 2014-2018 עם סקורר על אחר (לבנדובסקי?) במקום כריסטיאנו. בוודאות לא הייתה כובשת פחות, ולדעתי אפילו יותר בזירה המקומית. לקחת את הקבוצה ב-2019 ולהוריד ממנה את הסקורר המוביל שלה בלי שום מחליף אלא עם הסגל המזדקן הקיים ואחר כך להתפלא שהמאזן ירד זו לא חכמה. במיוחד עם השיטה ההגנתית של ה-1-0.

מזכיר לי את אלה שמחשבים “בלי השערים של שחקן X קבוצה מובילה Y הייתה בכלל במקום העשירי” בלי לקלוט כמה זה מטופש.

בנזמה אגב בעיניי שחקן טוב מכריסטיאנו מאז שעזב ליובה. סטטיסטית - יותר שערים בלי פנדלים, הרבה יותר בישולים, הרבה פחות החמצות גדולות. לא חושב שיש ויכוח שמחוץ לכיבוש שערים הוא איכותי יותר כיום, אבל הוא עקף אותו גם בשערי שדה.

מצד אחד אתה רוצה להקיא מכל המתרגשים למיניהם, כי אתה טוען ״רונאלדו רצה ריאל רצה סיטי״
מצד שני אתה מגיב למישהו ״לפי מה קבעת שהוא מעדיף יונייטד?״

הייתי מצפה ממישהו שכותב כל כך יפה, למצוא איזשהו קונסיסטנטיות בהודעות שלו.

הינה קח משהו שנרקסיסט כמו רונאלדו יכול להרוויח ביונייטד לעומת סיטי - אוהדים.
-לשחק באולד טראפורד מול 76 אלף צופים בכל משחק (כולל משחקי אימון)
-היחסים שלו עם פרגוסון
-השחקן המרכזי בקבוצה
-חוסר מוטיבציה להפוך להיות אויב של כל אוהדי יונייטד והרס המסורת שהשאיר.
-יונייטד בהחלט יכולה לקחת תארים העונה
-אם תיקח תארים העונה, הוא יהיה ״המושיע״

יש הרבה יותר טיעונים הגיונים בעד יונייטד מאשר סיטי או ריאל. אבל מה ? זה פוגע ביכולת להשמיץ את השחקן שנתן לך 9 שנות חוויה.

אני מעריך אותו קצת אחרת ממך. לא מתיימר לטעון שהאוהדים והכבוד למועדונים שבהם שיחק נמצאים בראש מעייניו, אלא שיש להם משקל מסוים בנוסף לשיקולים אחרים כמו איכות הקבוצה, כסף והתאמה אישית (האם המועדון מסוגל לתת לו את המעמד והתפקוד שהוא רוצה). אם יונייטד הייתה במצב של ארסנל כיום בהחלט ייתכן שהוא היה מעדיף את סיטי, אבל גם ביונייטד הוא הולך לשחק לצד שחקני וורלד קלאס מהשורה הראשונה.

באלי להקיא מכל פסטיבל השנאה פה כלפי כריסטיאנו. הבנאדם ממשיך להבקיע שערים בכמויות בגיל פסיכי (כן, בוא נשווה למסי שצעיר בשנתיים וחצי או בנזמה שצעיר כמעט ב4), מתעקש להתחרות ברמה הגבוהה ביותר ולא מתפשר על האיכות. כסף? בולשיט, הוא יכל להרוויח הרבה יותר באיזה אמירויות או לאס אנג’לס גלקסי והוא ממשיך להתעקש על מועדוני צמרת, מה שמעיד שהדבר שהכי בראש מעיניו זה להישאר תחרותי ברמות הגבוהות ביותר. זה נשגב בעיני, הבנאדם תכף בן 37.

שחררו, וואלה מבין אותו גם אם היה הולך לסיטי. השיקול שלו מקצועי ובמצב שזה המועדון היחיד שיכול להציע לך את זה, גם אני הייתי הולך על זה במקומו.

והכי מצחיק אוהדי ריאל שאוכלים את הראש על כריסטיאנו כל פעם מחדש. פעם דוחק פעם פנדליסט פעם אגואיסט. הבנאדם עשה הכל כדי להגיע אלינו, הפך את המועדון שלנו לגדול ביותר בעשור האחרון, הביא לנו כל תואר אפשרי ואתם רק אוכלים כל היום את הראש. כמו נתורי קרתא אתם.

פסטיבל של מתייפיפים.

כל הסיבות האלה הן נכונות ויפות, אני עדיין מאמין שרונלדו היה בוחר בסיטי בגלל הרצון שלו לשחק בקבוצה שיש לה יותר סיכויים לקחת גביע אירופה. אני מאמין שהשילוב של זה+היכולת הכלכלית שלהם לשלם לו את מה שהוא רוצה, והסגל שהוא על הנייר יותר טוב משל יונייטד, היה גובר על הסיבות בעד מנצ’סטר שציינת. אני נוטה יותר להאמין שסיטי פשוט העדיפה לוותר על ההצעה. מי צודק? כנראה שלעולם לא נדע. זה מה שכיף הספקולציות.

ועדיין, יש עובדה אחת-סוכנו של רונלדו הציע אותו לסיטי, וכמעט בוודאות לריאל. כאוהד ברסה, בעולם שבו אספניול קבוצה בדרג עליון בספרד, לא הייתי מתלהב לדעת שרונלדיניו חזר אלי אחרי שאספניול סירבה לו וקבוצתו לשעבר, נניח מילאן. להיות ברירת מחדל לפחות אותי כאוהד לא מרגש 🤷

אני לא צריך סיבות להשמיץ את רונלדו. זאת גם לא השמצה על רונלדו. אני לא רואה שום דבר פסול בלרצות להרוויח כסף ולקחת תארים. זה לא יוריד מיכולותיו המקצועיות, זה מעיד על האופי שלו וגם פה אין השמצה-חלק יתחברו לאופי, וחלק פחות.

הנה עוד אחד ששותה איתו קפה כל בוקר, מעולה.

אני חושב שפספסת… הוא התכוונן שבהינתן והספקולציה שלו נכונה, זה עדיין לא מוריד מכריס וזה מעיד על אופי מסויים. תתחבר או לא זה תלוי בך.
שוב בהנחה שלו שהספקוציות שלו נכונות.
לא רואה בעיה באמירה הזאת.

לא ברור מהו הלך הדברים, שרונאלדו ליונייטד זה בסך הכל ריבאונד? רונאלדיניו, וייה, אלכסיס, סוארז לבארסה, כולם היו סגורים במועדון אחר ופלרטטו כאוות נפשם. אם רונאלדו בדק את הקרקע בסיטי או במדריד לפני שחתם ביונייטד משמע יונייטד ברירת מחדל? צר לי, ככה לא מתנהל העסק.

זה בולשיט חביבי. אתה לא יודע מה עובר בליבו של המוכר שלך במכולת למטה, אז אתה יודע מה עובר בליבו של אדם מצידו השני של העולם? שמעולם לא פגשת? מסיקור תקשורתי שכמחצית מדיווחיו מתגלים ככזב?

לטעון על האופי שלו זו טענה טיפשית והיא תשאר לעד טיפשית מאדם שלא מכיר אותו, ולעומק.

ולא מוריד מכריס? סלח לי. בהתחלה ניסו מקצועית אבל מה לעשות שהוא אחד הגדולים שנגע בכדור. אז אומרים שהוא אגואיסט אבל כל חבריו לקבוצה תמיד טענו שהוא פרטנר מושלם, אז התחילו לדבר על זה שהאגואיזם מתבטא בתארים שראביו ושצ’זני מנסים להרים שם? אבל מה לעשות שהוא לא לבד. אז ממשיכים כרגיל, זה האופי, הגבה שלו עקומה, המשכורת שלו גבוהה.

אותו קהל שונא של רונאלדו שמהרגע שהוא התפרסם החליט שהוא לא מתחבר ומאז מחפש בנרות כל flaw קטן כדי להצדיק את חוסר החיבה שלהם.

רוצה לדבר אופי? תקרא קצת על מה שהוא עשה לעיר שלו ולילדים הגוססים שכולנו לוחצים נקסט כשהם קופצים לנו ביוטיוב. ממש משטרת המוסר פה. אי אפשר כבר לשמוע את זה יותר.

לא יודע אם התכוונת ספציפית אליי, אבל זכותו המלאה של כל אוהד להביע ביקורת על כל שחקן כל עוד יש היגיון בדבריו.

בכוונה מתייחס רק למה שקורה ביובה ולא אצלנו לפני 4-5 שנים, רונאלדו חירב להם לא מעט התקפות. אני לא בטוח שהוא באמת השלים עם המגבלות הנוכחיות שלו כשחקן בן 36. כשהוא בוחר לנסות לעבור בכוח בין שני שחקנים או להפגיז מרחוק כשיש לו אופציות מסירה טובות יותר, האגו שלו פוגע בקבוצה.

אני דווקא מאוד מעריך מקצועית את זה שהוא מבקיע הרבה פנדלים ונמצא במקום הנכון בשביל לדחוק, באמת לא רואה סיבה לזלזל בכך.

או לבעוט כל חופשית בזמן שדיבאלה ופיאניץ’ היו השחקנים שכבשו הכי הרבה חופשיות באירופה אחרי מסי לפני שהגיע. הבקיע חופשית אחת במועדון. אני בטוח שהחזרה של אלגרי, שלפי התקשורת באיטליה לוותה בהורדה ממעמדו, השפיעה על החלטתו לעזוב. הוא גם סופסל ע"י פירלו במחזור המכריע למאבק על ליגת האלופות.

הרבה מדברים על הקישור האפור של יובה, אבל סטטיסטית היא הקבוצה שיצרה הכי הרבה מצבים בסרייה א’ בפער גדול בעונה שעברה, וכריסטיאנו היה השחקן שרשם הכי הרבה ‘החמצות גדולות לשער’ בכל 5 הליגות הגדולות באירופה.
גם ההגנה היא של אלופת אירופה לנבחרות (מחוזקת בדה ליכט+המגן הימני של נבחרת הקופה אמריקה האחרונה).

העונה הכי פורה שלו ביובה הייתה 19/20. אם מורידים לשניהם פנדלים, מגלים שבעונה הזאת הוא כבש פחות שערי ליגה מלואיס סוארס החצי-גמור, שעשה זאת בבארסה של סטיין, בליגה הספרדית, ועם פציעה ארוכת טווח.

לא בושה להודות שהוא נכשל ביובנטוס ושהוא בירידה ברורה (דבר טבעי מאוד לגילו, הבעיה מתחילה כשלא מכירים בזה או קוראים לו השחקן הטוב בעולם בשיא הרצינות כשאנחנו בשנת 2021).