כריסטיאנו רונאלדו :: תם עידן

לא התכוונתי ספציפית לאף אחד חלילה, לפסטיבל סביבו באופן כללי. כמובן שיש אפשרות להעביר ביקורת, בטח כשהיא עניינית כמו ההודעה של עידןבארסה, למשל.

הדיבורים על האופי זה כבר בולשיט מה לעשות. שווה ערך לנהג מונית שאומר מה צריך לעשות במדינה בעיני.

הבעיה של יובנטוס לא הייתה השיטה אלא הסגל סביב רונאלדו.

הגעתו של רונאלדו לא החלישה את יובה.
הגעה של שחקנים אחרים בכסף הזה אולי הייתה מחזקת יותר (תכנון נכון יותר) אבל הבעיה היא לא בשיטה שנגרמה מהגעתו.

יכול להיות. אבל בסוף רונאלדו נכנס לקבוצה בנויה עם שחקנים טובים. שם הוא יוכל להיות הוא ולתת את הגרוש ללירה שהיה חסר להם.

אבל זה ממש לא אותו דבר כי במקום רונאלדו כן נכנס מישהו בריאל.

אני תמכתי בעזיבה שלו בזמנו ובהחלט הבעיה הייתה שלא הביאו מחליף. אבל בסוף אם שחקן מסוים הוא בין הטובים בעולם לא בטוח שאפשר לצמצם את ה50 שערים שלו בקלות.

אפשר מהערך שלו להביא כמה שיצליחו, וכמובן שאפשר לפגוע ברכש, אבל בסוף שחקנים כמוהו וכמו מסי לוקחים איתם המון שערים. לא כולם עושים את קפיצת המדרגה שציפו מהם (אהם גריזמן).

ברור שאם נחליף את רונאלדו באמבפה לא נראה הבדל גדול, אבל טוב שלא בחרנו את השחקן הקרוב ביותר לרמה שלו שיש.
גם עם פדרו ברסה הצליחו לא פחות מאשר עם הנרי, האם הם שווים? או שפשוט במשחק של 11 על 11 קשה לכמת את ההפרש ששחקן אחד עושה.

בחיים לא טענתי (או לפחות לא התכוונתי לטעון) שהיעדר שחקן מסוים יגרום לקבוצה לאבד את שעריו וסוף פסוק.

דווקא היו דיווחים שסיטי התעצבנה מהמהלך של רונאלדו לאחר ״שניהל איתם משא ומתן״ובסוף הגיע ליונייטד, הרבה יותר סביר בעיניי תרחיש שבו רונאלדו וסוכנו מעירים את יונייטד שידועה בתור אחת שמוציאה את המיץ עם החתמות. העובדה היא שמהרגע שסיטי ורונאלדו יצא לתקשורת יונייטד סגרה עיסקה ב24 שעות.

המיתוג של רונאלדו בסיטי הוא גדול מידי עבור קבוצה כמו סיטי, הגעה של סופרסטאר בקנה מידה הזה היה מעניק להם איזשהי הילה של קבוצת פאר, קצת כמו פריז ומסי.

אתה צריך להבין שסיטי היא קבוצה ״הגדולה״ הכי קטנה בהיסטוריה של הספורט כנראה. מדובר בקבוצה שלא מצליחה למלא את האצטדיון, קבוצה עם מורשת של דג זהב. זה רחוק שנות אור מההשוואה של מדריד ברצלונה שהם מועדוני פאר, בסיפור הזה יש רק מועדון פאר אחד.

לדעתי זה היה סגור איתם במקביל, והוא התכוון לחתום ביונייטד. לא חשבתי כך בהתחלה. מצד שני, כשמסתכלים אחורה תחת ההנחה הזו, אמירות כמו של סולשיאר מסתדרות

שים לב למשפט בסוף, אפשר להגיד עליו הרבה דברים - אבל תמיד פרגוסון היה אחד האנשים החשובים עבורו. לא רואה את הסיכוי בו רונאלדו עושה דבר כזה למישהו שאותו הוא מכנה לא פעם ״אבא״

לא הבנתי אלכס, מצד אחד אתה מסתלבט עלי וטוען שכל עוד אני לא מכיר בנאדם אישית אי אפשר לקבוע כלום על האופי שלו (זה נכון לבנאדם לא מוכר בכלל, כשזה בנאדם מפורסם שכול היום על המסכים ואתה רואה איך הוא מתראיין, איך הוא מגיב במצבי שמחה, כעס, עצבות, לחץ וכו’, אתה יכול לקבל אינדיקציה מסויימת) אבל הודעה אחרי זה סותר את עצמך כשאתה אומר שאפשר להגיד משהו על האופי שלו לפי התרומות שלו ולפי מעשים טובים שהוא עושה. כלומר, אפשר להגיד על האופי שלו דברים טובים לפי המעשים שלו גם בלי לשבת איתו לקפה?

אני מבין שיש לך קצת רגשות לכריס, וזה בסדר. טבעי שתרצה לגונן עליו, אבל מה לעשות-חלק לא מתחברים לאופי המוחצן שלו. חלק לא רואים בו גאון כדורגל כי הוא יודע להכניס גולים. חלק לא חולקים את אותה הדעה וזה לגיטימי, לא צריך להתפרץ. רונלדו יחשב לאחד הגדולים בהיסטוריה גם בלי ההסכמה שלי ושל אחרים, וגם בלי שנחבב אותו ברמה האישית.

בנימה אישית ורצינית יותר, אני מאוד אהבתי את רונלדו של מנצ’סטר. הוא היה קיצוני מדהים שהתלהבתי לראות, הוא היה מלהיב. אני, בטעם האישי שלי, מאוד מתחבר לשחקנים יצירתיים, קוסמים כאלה. מעומר אבדולרחמן מעל עין לפני כמה שנים, דרך ג’ובינקו בארה"ב ועד למסי והזארד באירופה. לא התלהבתי אף פעם מכובשי שערים-החל מרונלדו, דרך לבנדובסקי ועד לאינזאגי. הם בעיניי פחות מעניינים ואני לא אשווה אותם לשחקנים יצירתיים שעושים הכל בחלק ההתקפי. לא אפתח את המסך בשבילם. פחות מרגשים אותי, תהרוג אותי.
בעיניי, רונלדו הפסיק לרגש כשעבר לריאל מדריד והפך למכונת שערים שדואגת בעיקר לתדמית שלו ולמספרים שלו. מבחינה אישית זה ללא ספק היה נכון לו, הוא הפך את מלאכת השערים לאומנות והוא ללא ספק הסקורר השני הטוב ביותר בהיסטוריה. הוא כריש ברחבה ויש לי מלא הערכה למקצוען שהוא. ועם זאת, הוא נתפס כמגלומן קצת מאוס שכל הזמן רוצה להיות במרכז. ולא, זה לא בגלל שהוא בריאל-אהבתי מאוד את קאקה, קסיאס, אפילו גוטי (קוסם) היה מרגש אותי. הערכתי מאוד מקצועית שחקנים כמו מרסלו ואיסקו.

בכל אופן, מקווה שהבהרתי את עמדתי ושלא נפגעת בשם רונלדו. אני ברשותך אלך לקשקש עם הנהג מונית על מצב המדינה.

שביט היקר, קודם כל ברוכים השבים. אני לא פעיל המון, אבל תמיד מתרגש לראות משתמשים ישנים מספורטאנטר.

לענייננו - הטענה שלי איננה שהאופי שלו טוב כשהוא תורם לילדים חולי סרטן. אני לוקח בחשבון שאולי הוא תורם כי זה יח"צ. אולי הוא היה סגור בסיטי ועכשיו נוח לו לרשום “סר אלכס זה בשבילך” כי הסיפור הסתדר אחרת. אני לא יודע.
ברגע שהחלטת שלמישהו יש אופי מסוים, אתה תמצא הוכחות לפה ולפה. אנשים שקרובים אליו יודעים, אנחנו לא. אתה יכול להתחבר לצורת המשחק שלו יותר או פחות, אבל דיבורים על האופי שלו בהסתמך על תדמית שיוצרים כותבי עטיפות לדגים, זה קשקושים ואני בטוח שאני לא מחדש לך פה.

ד"ש לנהג מונית!

הדעה שלך סופר לגיטימית כמובן.
לדעתי יש פה עניין של יכולות סקסיות יותר ופחות.
בסוף איזה שוער ייחשב טוב יותר ומרגש יותר, זה שיהיה לו מיקום טוב ויקלוט את הבעיטה בקלות בלי זינוק וירטואוזי, או זה שיעמוד בצד השני של השער ויזנק להדוף את הכדור לקרן?
ברור שהשני, אבל בתכלס זו בעיטה שהשוער הראשון לא התרגש ממנה והשאיר את הכדור אצל קבוצתו.

זה קורה גם אצל שחקני קישור והתקפה.
בוסקטס לא ״קוסם״. יש לו אחלה מסירות, אבל לא משהו מטורף שלא ראינו משחקנים רגילים למדי. אבל הוא סופר חכם ויודע מה לעשות ואיפה לעמוד.
הוא לא ייתן את התיקולים האלגנטיים והאגרסיביים של קאסמירו.
רוב המסירות שלו קצרות וקטנות.
את ההשתחררויות שלו הוא עושה עם חסימות גוף נכונות ולא פדאלדות כמו מודריץ.

אבל, בסוף בזמן שאיסקו יבזבז המון זמן על אותה השתחררות, בוסקטס כבר יספיק למסור את הכדור קדימה אחרי שהשתחרר מהשומר שלו.
בזמן ששחקן כלשהו יחפש פס מורכב בוסקטס עם פס קצר ומהיר יפיק את אותה תועלת מבחינת התקדמות ההתקפה.
בזמן שקאסמירו ייתן גליץ של החיים בוסקטס פשוט יעמוד שם לפני ויעצור את המתפרצת לפני שהתחילה.
אני לא בא להגיד שהוא עדיף על כל אחד מהשחקנים שציינתי (טוב ברור שיותר מאיסקו), רק שהוא שחקן מעולה למרות שאין לו את אותן תכונות סקסיות שמלהיבות קהל.

אז כמו בוסקטס זה גם אצל חלוצים.
רונאלדו כבר לא מהיר או מרהיב כשהיה, אבל הוא נותן תפוקה.
היו תקופות שפשוט לא הבנתי את זה. ניסיתי לנתח איך שחקן שכבר לא מהיר, לא מוסר טוב, אין לו דריבל, הבעיטה כבר לא משהו, ובעצם כל ״תכונת פיפא״ כלשהי שהצלחתי לחשוב עליה הוא פשוט לא עושה טוב (חוץ מאתלטיות ונגיחות).
ואז זה הכה בי, מיקום מיקום מיקום כאמרת הנדלניסטים.
הוא פשוט מבין את המשחק בצורה שאף חלוץ לפניו לא הבין. הוא יודע לאן לעשות את התנועה ואיפה להיות.
זה מה שמשאיר אותו הרבה יותר גבוה משחקנים שפשוט טובים ממנו כמעט בכל תכונה ותכונה.

זכותך להתחבר לזה פחות, אבל אני חושב שכן יש מקום להעריך את השחקנים הפחות סקסיים שבסוך משיגים את המטרה בצורה טובה יותר.

רונאלדו לא היה רק רגל מסיימת בריאל מדריד, אולי החל מעונת 2014/15. הוא לא היה שחקן שעובר שחקנים על סנטימטר ומפנק בכדור עומק גאוני אבל היה מוציא מתפרצת לבדו, משתחרר משומרים בקלילות, הרבה יותר מהיר ועוד ועוד.

ולעניין: רונאלדו היה מאוד-מאוד-מאוד מרגש בריאל מדריד, הוא עזב את איזור הנוחות במנצ’סטר יונייטד וראה שריאל מדריד הזו עומדת להתפוצץ עם תשוקה אינסופית. היה השחקן הכי חשוב, היהלום של הכתר, בקבוצה שעשתה היסטוריה שלא תחזור בליגת האלופות, זה תמיד היה בעיקר הוא. כמובן שעבדו בשבילו - אז מה. עם אף שחקן אחר במקומו לא היינו יכולים להתחרות טובות יותר או לתת פייט למפלצת של פפ. הוא גם הפך לשחקן הטוב בהיסטוריה של המועדון הטוב בהיסטוריה. כמובן שהוא היה מפלצת כדורגל וגם ביונייטד שיחקו עבור רונאלדו אבל להערכתי אם היה נשאר שם הווליום היה אחר. הוא הפך עונות של 50 גולים כמובן מאליו. זה היה השידוך המושלם רונאלדו וריאל מדריד.

ותודה לך על התגובה. אנשים זוכרים את השנים האחרונות של רונאלדו כחלוץ ומשליכים על כל שאר הקריירה. הוא היה שחקן מרגש ויוצר ברובה.

לא נגדך אישית ויכול להיות שזה באמת מה שאתה מרגיש, אבל זה משום מה מזכיר לי את המשפט “חלק מהחברים הכי טובים שלי הם יהודים/ערבים/שחורים/אסייתים/מקסיקנים” לפני שמגיע משפט המחץ הסופר גזעני.

לא נגדך אישית, אבל זה משום מה מזכיר את המשפט “לא נגדך אישית” שאחריו מגיע משהו שהוא בבירור נגדך אישית.

בדיוק מה שאמרת עכשיו.
אני לא חושב שהייתי עד כדי כך מרומז שצריך לפרשן אותי.

מה זה משנה אם הוא היה רגל מסיימת או מחלק מגבות? בלי ווינר כזה בסביבה אי אפשר להצליח בקנה מידה, אין תחליף לדמות סוחפת.

מאכזב שעד היום נוטרים לרונאלדו על אירועים ספציפיים. השכנים צריכים להודות לו לעד על שעזב ב2018, רחמנא ליצלן.

*פלוס ההודעה שלך היתה די מטופשת ולא ברור לי מה ניסית להגיד. לא חשבתי שצריך לפרשן אותי, אבל הנה.

רק בגלל שזה היית אתה :wink:

ידידי, מאוד מפתיע אותי כל פעם מחדש כל האנרגיות שאתה משקיע במישהו עם הודעות מטופשות כמוני.

אני מאוד מעריך את זה. רונלדו הוא הסקורר השני הטוב בהיסטוריה של המשחק ואת זה אפילו אדם משפיע כמוני לא יקח לו. עם זאת, להכניס גולים זה לא הדבר הכי חשוב כשאתה בוחר שחקני התקפה, ובטח לא בראייה היסטורית כשאתה מסתכל על שחקנים. השחקנים שנחשבים הכי גדולים בעולם וששינו את המשחק לא היו הסקוררים הכי גדולים בזמנם (מרדונה, קרויף, בסט, קנטונה, רונלדיניו) פרט לפלה שספר גולים כבר מגיל 4. גם אלה שלקחו כדורי זהב לרוב לא היו הסקוררים הכי גדולים.

ההשוואה לבוסקטס-קסמירו לא נכונה, אבל זה באמת דיון לא מעניין.

יש לי זוג עיניים. אני רואה את רונלדו עשרים שנה. כמו שאני יכול להגיד לך שלפי העיניים רונלדיניו נראה בחור חמוד, וגם קאקה נראה נשמה טובה, וגוטי הוא אחד שכיף לשבת איתו על בירה, אני יכול לראות התנהגויות של שחקן ולפי זה לבסס את האופי שלו פחות או יותר. האם זה תלוש כל כך? האם זה תלוש להגיד למשל על מסי שהוא לא מנהיג? האם זה תלוש להגיד על ראול שהוא מנהיג? האם זה תלוש להגיד על פיקה שהוא בכיין? יש התנהגויות שאתה רואה על המגרש, ראיונות עם בנאדם, תגובות אחרי משחק, שפת גוף עם יריבים/חברים לקבוצה, מזה אפשר לראות אופי של שחקן. לא מתדמית שמציירים לי.

אח שלי, זה תלוש להגיד מה רונאלדו רצה, חשב, ייחל. כל השאר לא רלוונטי ובטח שאין שום קשר לדיון על מנהיגות שנשמע מעט יותר לגיטימי אז נוח לקשר.

גרד מולר סיים שביעי בכדור הזהב ב-1974 כשזכה בליגה, בליגת האלופות ובמונדיאל ביחד. הוא היה מלך השערים של הליגה, של ליגת האלופות וכבש את שערי הניצחון בגמר המונדיאל ובגמר הצ’מפיונס. כל אלה שסיימו מעליו ברשימה היו פליימייקרים יצירתיים (קרויף זכה), כולל כמה שחקנים מהקבוצות שלו.

היום זה היה נתפס כאי שפיות. עידן שונה.