לא יודע לגבי גביע המלך אבל הפסדנו גמר לאותה יריבה רק לפני חודשיים שלושה.
חוץ מזה איזה נתונים אתה רוצה? דפקתם אותנו השנה פעמיים ואנחנו משחקים חרא כדורגל בניגוד אליכם.
לא יודע לגבי גביע המלך אבל הפסדנו גמר לאותה יריבה רק לפני חודשיים שלושה.
חוץ מזה איזה נתונים אתה רוצה? דפקתם אותנו השנה פעמיים ואנחנו משחקים חרא כדורגל בניגוד אליכם.
עזוב סנטיאגו, אחרי ה-15 שנה האחרונות שביט ( @Mendieta ) לא היה מהמר נגד ריאל בגמר מול בארסה של 2011.
אני מסכים איתך בהכל, מקווה מאוד שאם נתקדם באלופות הם לא יגיעו לגמר.
בארסה אולי הקבוצה היחידה בעולם שיש לה עליונות פסיכולוגית על ריאל ושתמיד תנסה להביס ולסיים את המשחק מוקדם ככל האפשר כי היא יודעת שיש לנו 9 נשמות. קריפטונייט.
נשמה אתה בכלל אין לך מה לדבר איתי. כמות הגביעי אירופה שראיתי לפניך שתקחו עוד מהשמינית גמר היא מטורפת. אבל אתה צודק בדבר אחד-אנחנו מכירים אותכם. אנחנו באים לרמוס, לא לנצח. אין דרך אחרת איתכם. זה גם למה כתבתי בפורום שלנו לגבי המשחק נגדכם-אני מגיע בגישת תמות נפשי עם פלישתים.
ריאל מדריד לא מפסידה גמרים. גמר הסופר קופה?

ברצלונה פעמיים. ליברפול פעמיים. אתלטיקו פעמיים. יובה. אתם לא יודעים להפסיד גמרים.
בדיוק היום לפני 16 שנה, בתאריך ה-06/07/09 - יום היסטורי בכדורגל העולמי. כריסטיאנו רונאלדו מוצג כשחקנה החדש של ריאל מדריד לעיני 90 אלף(!!!) אוהדים בסנטיאגו ברנבאו. אוהדים שבאו לתת כבוד ולראות אותו עם החולצה מספר 9 דאז מקפיץ כדור ואומר כמה מילים, זה כל המסיבה. לא היה כדבר הזה. כאילו הגול הראשון שלו מתוך ה-450 - הגיע, נרקם כבר אז.
אאוסביו גדול שחקני פורטוגל עד אז - היה שם וכיבד בנוכחותו, גם גדול שחקני המועדון שלנו - אלפרדו די סטפאנו נשיא הכבוד. המגרש עוצב כמוזיאון לכל דבר עם במה ענקית וכל גביעי אירופה (תשעה אז וכשעזב ב-2018 והשלים את המשימה - 13) והמבט היה עוצר נשימה. כבוד הנשיא פלורנטינו פרס “כרז לו” ברוך הבא ורונאלדו עלה מחויך, מבסוט, בתוך חלום, לא ממש מעכל לשאגות הקהל. הוא דיבר על הגשמת החלום, אמר כמה מילים ומה שנשאר חרוט בזיכרון זה ה-“Uno, Dos, Tres - Hala Madrid” ויוצאים לדרך.
אז יצאנו לדרך לתשע שנים של חלום מתוק. בכל שנה באמת, בלי לדלג, כבר 16 שנה - אני כותב על היום הזה בכל פעם מחדש ומצטמרר כל פעם מחדש להביט בתמונות, לצפות בווידאו, להעלות סטורי לאינסטגרם כמו ילד - אותם שני קבצי וידאו של 20 שניוצ, כאילו זה קורה עכשיו. איזה כיף היה. לטעמי לפחות - ההעברה הגדולה בתולדות הספורט.
צופה באותו סרטון וידאו ביוטיוב של בערך תשע דקות, מדמיין שאני פלורנטינו, עובד על הספרדית שלי ואומר גם כן את ה-Bienvenido A Cristiano Ronaldo.
מאה שערים בארבע קבוצות שונות| בשעה זו נערך הסופרקופה של הליגה בערב הסעודית. אנחנו נאחל בהצלחה לכריסטיאנו רונאלדו ואל נאסר כמובן, 1:1 בדקה ה-81 במפגש נגד אל אהלי. בכל מקרה, הוא הבקיע בפנדל ורשם בכך ציון דרך גדול עם שערו המאה באל נאסר (ב-113 הופעות) וה-940 בקריירה. כריסטיאנו הוא השחקן הראשון שכובש מאה שערים בארבע קבוצות שונות וכמובן צריך לזכור שהוא חצה את הרף גם בנבחרת פורטוגל. כריסטיאנו עם 450 שערים במדי ריאל מדריד, 145 במנצ’סטר יונייטד, 101 ביובנטוס ו-100 באל נאסר. אגדה
עריכה: הפסידו בגמר בפנדלים ואין תואר ![]()
קראתי שמתכוונים למכור 4 קבוצות בליגה הסעודית כולל הקבוצה של רונאלדו.כנראה נגמר הכסף ולא
שווה להשקיע בליגה הזאת.
עוד גול אחד וכריסטיאנו רונאלדו מגיע ל-950 בקריירה שלו. יש לו כבר את ה-800 בכדורגל המועדונים. השער אתמול ב-1:5 של אל נאסר היה דומה לשער שלו בסופרקופה בקלאסיקו בקאמפ נואו נגד ברצלונה על ג’רארד פיקה כשעלה מהספסל. חיתוך לאמצע ובעיטה נהדרת ליד החיבורים, וכמובן הורדת חולצה כשהוא לא יכול להתאפק. כריסטיאנו באינסטגרם: “הצלחה היא לא תאונה”.
כמובן שאני עוקב מקרוב, לא מפספס אף שער, מחכה לגולים יפים כאלה כמו אתמול או בבעיטות חזקות או כשהוא עובר נניח שחקן ומשתחרר יפה לבעיטה. חוגג גם את הגולים האלה מפנדלים או דחיקות, ועדיין. חשוב לי כל כך טוב שהוא ייתן מונדיאל טוב (לא רוצה לדבר על זכייה). במונדיאל 2022 הוא היה אבוד לגמרי. ביורו היו לו דקות בסדר אבל לא וואו. ברור שהליגה הסעודית היא לא המדד.
בכל מקרה: אני מודה שאני מתגעגע אליו, יש לי התקף געגוע. למרות שיש לי את קיליאן אמבפה בקבוצה שלי. זה לא אותו הטירוף לשערים, זו לא אותה הכריזמה וזו גם לא אותה היכולת. לפני השינה אני רואה תקצירים ישנים ככה של 2012-2015. אני מתלהב בגולים ואומר ‘יואוו’ כשהשוער הודף או יש קורה או משקוף. וברור לי שכריסטיאנו בגיל 40 לא המפלצת של גיל 30.
וממש עכשיו: תוספת זמן, אל נאסר מובילה 1:3 ואז מגיע הפלא הנפלא הזה. לא חשוב כמו נגד יובנטוס אבל גובה יפה ואחלה מספרת. La Chilena, Que Golazo. מספר 954 בקריירה. כל גול שלו אני רואה, שמח לראות שער יפה ולא פנדל או נגיחה מעפנה.
ומהבוקר: לקיליאן אמבפה יש העונה 13 שערי ליגה ב-12 המחזורים הראשונים. ברור לכם מי השחקן הראשון של ריאל מדריד שעשה זאת בשנות ה-2000 - כריסטיאנו רונאלדו עשה זאת ארבע עונות מתוך חמש שנים בין 2010 ל-2015.
-כבש 14 שערים בעונת 2010-11: שער נגד אספניול, צמדים נגד דפורטיבו לה קורוניה, מלאגה והרקולס, שלושער נגד אתלטיק בילבאו ורביעייה נגד ראסינג סנטאנדר| לא כבש בשישה משחקים.
-כבש 13 שערים ב-2011-12: שער נגד חטאפה, וארבעה שלושערים: נגד סראגוסה, ראיו וייקאנו, מלאגה ואוססונה| לא כבש בשבעה משחקים, אבל הוסיף חמישה בישולים.
-כבש 13 שערים בעונת 2013-14: שערים נגד אתלטיק בילבאו, ויאריאל, לבאנטה ומלאגה, צמדים נגד חטאפה, אלצ’ה וראיו וייקאנו, ושלושער נגד סביליה| לא כבש בארבעה משחקים.
-כבש 20(!) שערים בעונת 2014-15, וצריך לציין שהוא החמיץ את המשחק נגד ריאל סוסיאדד בשל פציעה: שערים נגד קורדובה, אתלטיקו מדריד, ויאריאל, ברצלונה, גרנאדה וראיו וייקאנו, צמדים נגד לבאנטה ונגד אייבר, שלושערים נגד דפורטיבו לה קורוניה ונגד אתלטיק בילבאו, וגם רביעייה נגד אלצ’ה| כבש בכל 11 המשחקים בהם שיחק.
ממש התלהבתי בהתחלה, אבל אז קלטתי שהשוער שם מביך ברמות במהלך הזה. אני לא בטוח שזה לא שער עצמי. מדובר בשוער לוקסמבורגי שהגיע אחרי קריירה שלמה בבלגיה - והקטע הוא מגיע לסעודיה כאלוף בלגיה. הגיע כאלוף, יעזוב כעלוב.
טל, לא צריך להגזים.
שער יפה מאוד גם מול שער ריק וקונוסים, בטח בגיל שלו.
אולי השוער יכל לעשות יותר אבל אולי גם היתה עוצמה בבעיטה.
כריסטיאנו רונאלדו הגדול חוגג יום הולדת 41.
הפוסט המלא נמצא בלינק - מצאתי את עצמי כותב שנה אחרי שנה וחוזר על אותן הנקודות בסה”כ. כבר אירוע הצגתו לתקשורת כשחקן ריאל מדריד ועוד בעידן שהטוויטר חלש אם קיים בכלל והמדיה שונה - היה וואו עם 90 אלף אוהדים, צפיתי בזה בלייב ולא האמנתי. עד היום יש לי צמרמורת ובכל שנה אני מפרסם את אותם שני סרטונים קצרים באינסטגרם כשפלורנטינו פרס מקבל אותו בברכה ורונאלדו עושה את הספירה ואומר האללה מדריד.
בכל שבוע אנחנו מתעדכנים על המספרים המפלצתיים של קיליאן אמבפה אבל כריסטיאנו כבר דרך בכל מקום והיה עם ממוצע טוב יותר וכך גם ליאו מסי. רונאלדו היה היחיד שיכול לעזור לריאל לדעתי להתמודד עם ברצלונה ההיסטורית ההיא. מיסטר של מעל שער למשחק. היה מדהים לראות אותו - מבחינתי - אובססי לשלישי ולרביעי ולחמישי וזועם על החמצה שלו ולא מסוגל לחייך.
ראול היה ויישאר האהבה הראשונה שלי אבל זה קצת אחרת כשאתה ילד צעיר ואתה מעריץ בצורה עיוורת, לא האמנתי שיוכל להגיע שחקן שיימלא את הוואקום הזה, וכריסטיאנו הצליח. אני קורא לזה - כן למרות הקלאסיקוס המאכזבים ורק שתי אליפויות - “תשע שנים של חלום מתוק”. עם כל כך הרבה רגעים ושערים אייקונים. אי אפשר באמת לומר שזה היה צריך להיות שידוך לכל החיים אבל לדעתי למרות הנסיקה של קארים בנזמה אחר כך - כריסטיאנו היה יכול להישאר עוד קצת.
בכל מקרה, מאז חווינו את הגביע ה-14 המטורף כשהכל נדבק לבנזמה גם בפן המנהיגותי, לקחנו אליפויות והיה את הדאבל ב-2023-24, ריאל מדריד חזקה מהכל וזה מדהים לקחת תואר בלי שמות גדולים ואייקונים של אז כמו כריסטיאנו וראמוס ומרסלו וכדומה. אבל עדיין שמתי לב שהגעגוע אצלי תמיד קיים כי ככה אני. תודה על הכל כריס.
-רשימת משחקים פוטנציאליים למשחקו הטוב ביותר בריאל מדריד.
-**סרטון הפרידה**של כריסטיאנו רונאלדו בזמנו - 73 מיליון צפיות שזה הרבה מעל הנורמה בסרטונים כאלה של ריאל מדריד, וכן המועדון העלה וידאו של שעה וחצי כל כל שעריו.
-המספרים המלאים של רונאלדו: שנה אחר שנה, הרקורד נגד הקבוצות הגדולות
-זרקור לעונת הדסימה - שיא שערים למפעל בליגת האלופות עד היום: 17
-עונת 2014/15 - שיא שערים (61) אבל אפס עגול מבחינת התארים הגדולים - עצוב.
כריסטיאנו רונאלדו חזר מפציעה שהשביתה אותו בשבועות האחרונים מאל נאסר ומנבחרת פורטוגל. הוא פתח בהרכב וכבש צמד ב-2:5 על אל נג’אמה, בדרך ל-967 שערים בקריירה. רונאלדו כבש תחילה בפנדל בדקה ה-56 את ה-2:3 ואז השלים צמד עם בעיטה חזקה בדקה ה-73. אל נאסר מוליכת הטבלה אחרי 27 מחזורים בשש נקודות יתרון על פני אל-הילאל אם כי ליריבה יש משחק חסר. מעבר לכך רונאלדו רשם ציון דרך, זה היה משחק הליגה המאה שלו בסעודיה. יש לו עד היום 97 שערים ו-18 בישולים. בסה"כ במדי אל נאסר כבש 117 שערים ב-132 משחקים
אל נאסר ניצחה אתמול 0:2 אל אהלי בליגה הסעודית. כריסטיאנו רונאלדו כבש בדקה ה-76 בנגיחה אחרי כדור קרן את השער הראשון במשחק (קינגסלי קומאן הוסיף) וה-970 בקריירה (126 בקבוצתו הנוכחית) וחגג בצורה משעשעת. כריסטיאנו קרוב לתואר ראשון בסעודיה כשקבוצתו ביתרון שמונה נקודות כשנותרו ארבעה משחקים לסיום, נציין כי אל הילאל השנייה עם משחק חסר.
מי שלא אהב את החגיגה הוא הבלם מריח דמירל (התעמת לאורך כל המשחק עם שחקני אל נאסר) שהציג בגאווה בטוויטר את מדליית ליגת האלופות האסייתית בה זכה לאחרונה ועקץ את כריסטיאנו איתו חלק את חדר ההלבשה ביובנטוס. “לראשונה יש מדליית ליגת האלופות באצטדיון שלהם”, כתב דמירל. אוהד של אל אהלי צעק אל עבר רונאלדו שאל אהלי זכתה פעמיים בתואר וכריסטיאנו סימן לו 5 עם כף היד: “לי יש חמש זכיות בליגת האלופות - חמש”.
בסיום המשחק אמר רונאלדו: “זה כדורגל ולא מלחמה (צריך להוריד את הלהבות והכעסים והאלימות). אני רואה הרבה שחקנים עושים דברים לא טובים. עלינו להוות דוגמא. לא רק כאן אלא גם לאירופה, כי אנחנו רוצים להתחרות איתם כדי להיות אחת הליגות הטובות בעולם. אנחנו חייבים לעצור, כי זה לא כדורגל בשבילי”/
“אני תמיד מנסה ליהנות מזה, כי סוף הקריירה שלי מתקרב וזו המציאות. המסע שעברתי היה מדהים, ואני עדיין ממשיך. מה שחשוב ביותר הוא להמשיך, כי אני עדיין נהנה מזה ועדיין מבקיע שערים. ואנחנו באמת רוצים לזכות בליגה הסעודית”.
סוף סוף: כריסטיאנו רונאלדו זוכה באליפות ראשונה בליגה הסעודית אחרי 1:4 של אל נאסר על דמאק. כבר היה חשש מסוים שהתואר עלול לחמוק מהם. כריסטיאנו כבש צמד במחצית השנייה יומיים אחרי שהודיעו כמובן שהוא נכלל בסגל פורטוגל למונדיאל שיהיה השישי שלו. השער הראשון בכדור חופשי שטוח מצד שמאל ופקעת שחקנים, והשני בבעיטה חזקה מתוך הרחבה, סה"כ 28 שערי ליגה העונה ב-30 הופעות. 973 שערים בקריירה - עוד 27 שערים לאלף. כריסטיאנו היה אמוציונאלי מאוד והזיל דמעה.
מה הוא בכה? הוא לא עשה שביתה איטלקית לפני איזה חודשיים ורצה לעזוב כי טען שזה לא הוגן שאל נאסר מחתימה את בנזמה?
מעניין מי יכבוש יותר במונדיאל, ניימאר או רונלדו.
יפה לראות את חבריו לשעבר של כריסטיאנו רונאלדו בריאל מדריד מפרגנים לו באינסטגרם, נאצ’ו שמשחק כיום בערב הסעודית גם הוא כמובן, לוקאס ואסקס, כמובן מרסלו..
-כריסטיאנו רונאלדו הוא היחיד שגם זכה באליפות בארבע ליגות שונות וגם היה מלך השערים. בכל שמונה הפעמים בהן זכה באליפות הוא גם היה מלך השערים של הקבוצה בליגה - נחמד.
-עונת 2006/07 - > אליפות אנגליה עם מנצ’סטר יונייטד - > 17 שערי ליגה
-עונת 2007/08 - > אליפות אנגליה עם מנצ’סטר יונייטד - > 31 שערי ליגה| מלך שערי הליגה
-עונת 2008/09 - > אליפות אנגליה עם מנצ’סטר יונייטד - 18 שערי ליגה
-עונת 2011/12 - > אליפות ספרד עם ריאל מדריד - > 46 שערי ליגה
-עונת 2016/17 - > אליפות ספרד עם ריאל מדריד - 25 שערי ליגה
-עונת 2018/19 - > אליפות איטליה עם יובנטוס - 21 שערי ליגה
-עונת 2019/20 - > אליפות איטליה עם יובנטוס - > 31 שערי ליגה
-עונת 2025/26 - > אליפות ערב הסעודית עם אל נאסר - > 28 שערי ליגה
דווקא כמעט כל הזכיות שלו בתואר מלך השערים הן בעונות בהן לא זכה באליפות: 2010/11, 2013/14 ו-2014/15 עם ריאל מדריד למשל, 2023/24 ו-2024/25 עם אל נאסר..
חלוקת 973 השערים בינתיים:
-ספורטינג ליסבון: 5 שערים
-מנצ’סטר יונייטד: 145 שערים [שתי קדנציות]
-ריאל מדריד: 450 שערים
-יובנטוס: 101 שערים
-אל נאסר: 129 שערים
-נבחרת פורטוגל: 143 שערים
אחרי המשחק החלש של כריסטיאנו רונאלדו אתמול הביקורות בשמיים. הוא נגע בכדור 25 פעמים בלבד, מיעט לרוץ, החמיץ שתי הזדמנויות שבעבר היה מבקיע.
כריסטיאנו רשם נתון עצוב של עשרה משחקים בטורניר גדול ללא שער - הוא כבש בפנדל נגד גאנה במונדיאל הנוראי שלו ב-2022, ומאז לא כבש בארבעת המשחקים הבאים (בשניים עלה מהספסל), לא כבש באף משחק ביורו 2024 בו הנבחרת הודחה ברבע הגמר, ולא הבקיע גם אמש. מאזנו במונדיאלים עומד על שמונה שערים ב-23 משחקים.
תיירי הנרי האשים אותו שמנע מברונו פרננדש להבקיע באחד המהלכים מתוך הרחבה: “הקבוצה צריכה להבקיע! לא בהכרח אתה!”. שחקן העבר כריס סאטון היה אחד מיני רבים שאמרו שרונאלדו “נעדר” מהמשחק ושהמאמן רוברטו מרטינס מפחד להחליף אותו. למרטינס לא הייתה ברירה אלא להגן עליו: “לא היה הגיוני מבחינתי להוציא את הסקורר הטוב ביותר כשהנבחרת זקוקה לשער”. גם רונאלדו עצמו עוצם עיניים ולא מבין על מה הסערה: “מה היה חסר? כלום לא היה חסר, ככה זה כדורגל. המשחק היה יכול ללכת לכל כיוון”.
בסקר המארקה רק 28% מהנשאלים השיבו שרונאלדו צריך להמשיך לפתוח בהרכב הנבחרת, שהוא עדיין סקורר טוב והשערים יגיעו בהמשך.
תמיד שמחתי לראות אותו כובש בליגה הסעודית, תמיד חגגתי אבל תמיד גם בחנתי את סוג השער. המשחק האווירי שלו עדיין נפלא לדעתי. בדקתי אם הוא כבש בבעיטה יפה מרחוק, אם זה דרד’לה מחוץ לרחבה, אם זה כדור חופשי או משהו. היה לי את החשש שעם כמה שאני אוהב אותו - אני מסרב להבין שזה כבר הסוף.
רונאלדו ראוי לכל ביקורת אתמול ואני מתקשה להבין - נניח קיבל פטור מללחוץ - למה הוא לא מגביר קצב קצת אפילו במחצית השנייה וכמעט ולא נייד. הוא אפילו לא בעט לשער מחוץ לרחבה. שיחק כביכול קבוצתי אבל לא עשה פעולה מעניינת חוץ מפס לנונו מנדש. כואב לראות אותו ככה.
רק שתי הערות לסיום: ראשית, לא הייתי פותח עם גונסאלו ראמוס במקומו כי הוא חלוץ סתמי. דבר נוסף - מקבל כל ביקורת על רונאלדו שהיה חלש מאוד, אבל היו עוד שחקנים חלשים בפורטוגל. גם ברנרדו היה חלש מאוד, ברונו פרננדש לא טוב..
בעיתון הפורטוגלי המרכזי “א-בולה” פורסם טור דעה הקורא לכריסטיאנו רונאלדו לפרוש מהנבחרת: “תודה עלה הכל כריסטיאנו וכעת - הגיע הזמן ללכת”, כתב נונו סאראיבה.
"אבל יש עניין עדין עוד יותר - כריסטיאנו רונאלדו. אני כותב שורות אלה בהכרת תודה עמוקה. כריסטיאנו הוא, מבחינתי, הכדורגלן הטוב ביותר בהיסטוריה של פורטוגל ואחד משני השחקנים הטובים ביותר בהיסטוריה של הכדורגל העולמי. הוא העניק לנו תארים, שיאים, רגעים בלתי נשכחים ופרופיל בינלאומי שאף דור קודם לא הצליח להשיג. כל המדינה חייבת לו הרבה. בדיוק מסיבה זו, כואב לראות את סוף העידן הזה. בגיל 41, כריסטיאנו כבר לא השחקן שהיה בגיל 31. הוא לא יכול היה להיות. הזמן, יריב בלתי מנוצח, משפיע על כולנו, ועל ספורטאים מקצועיים ביתר שאת, ללא קשר לגדולתם. ומה שהיה ניכר במשך שני עשורים - מעמדו כדמות ראשית בנבחרת הלאומית - כבר לא כך.
“אני פונה בכנות. לכריסטיאנו רונאלדו אין עוד מה להוכיח. לא לעם הפורטוגלי, לא לכדורגל, לא לעצמו. מעמדו ההיסטורי מובטח לנצח. הגיע הזמן לפרוש באותה גדולה שבה נכנס. מתוך כבוד לעצמו, לחבריו לקבוצה, לנבחרת הלאומית, למועדון שטיפח אותו - ספורטינג ליסבון - כדי להוות דוגמה לאלפי הילדים שעושים את צעדיהם הראשונים בכדורגל, שכמו האיש הכמעט קשיש הזה, מעריצים אותו, ומתוך כבוד למיליוני הפורטוגלים שגדלו והעריצו אותו. אגדות לא מפסיקות להיות אגדות כשהן פורשות. להיפך. לעתים קרובות, הן הופכות לגדולות עוד יותר כשהן יודעות איך לבחור את הרגע הנכון להיפרד”.
אחרי עשרה משחקים רצופים בלי שער בטורניר גדול - מונדיאלים ויורו - הרצף נשבר. צמד לכריסטיאנו רונאלדו ב-0:5 של נבחרת פורטוגל על אוזבקיסטן. במשחק הבא עשוי לשחק עם נעליים מיוחדות או פאטץ’ מיוחד על החולצה לכבוד היותו היחיד שכבש בשישה מונדיאלים.
כריסטיאנו רונאלדו: "אני מאוד שמח. הדבר הכי חשוב לי הוא העבודה של הקבוצה, הביטחון שיש לנו. אבל האמת היא, השתפרנו היום. מבחינתי, שבירת שיאים זה תמיד נחמד, אבל הדבר החשוב הוא מטרות הקבוצה והגעה לשלב הנוקאאוט. השגנו את זה, ואני מאוד שמח. ידעתי שחבריי לקבוצה יעזרו לי; חלק חשבו שכבר פרשתי מכדורגל, אבל אני סומך על העבודה שלי.
“בקבוק הקטשופ פתוח? אני יודע שמי שעובד קשה, אלוהים עוזר לו. זה היה שבוע קשה, שבוע אפל, זה התחיל כאילו פרשתי מכדורגל. אבל החזקתי מעמד כמו שאני תמיד מחזיק מעמד כי אני מאמין בעבודה יותר מאשר בכדורגל. זה היה קשה, אני חייב להודות, אבל חזרנו”. הוא נשאל על האפשרות לפגוש את ליאו מסי בנוקאאוט ואמר: “זה יכול להיות מדהים”.
שיאים ומספרים:
-עם הצמד היום כריסטיאנו רונאלדו הגיע ל-975 שערים בקריירה, רחוק 25 שערים מהשער האלף
-השחקן היחיד בהיסטוריה שכובש בשישה מונדיאלים שונים: 2006, 2010, 2014, 2018, 2022 ו-2026.
-עשרה שערים במונדיאלים - גדול כובשי פורטוגל בכל הזמנים, עבר את אאוסביו שכבש תשעה. מספר המשחקים: 24 - שווה למירוסלב קלוסה, רק לותר מתיאוס (25) וליאו מסי (28) לפניו.
-עברו 20 שנה ו-11 ימים משער הבכורה של רונאלדו במונדיאל (נגד איראן ב-17-06-06) ועד הגול האחרון (בינתיים) - בדיוק כמו ליאו מסי.
-בגיל 41 ו-138 ימים הוא הפך לשחקן המבוגר ביותר שכבש צמד במונדיאל. אתמול ליאו מסי היה המבוגר ביותר שכבש צמד (בגיל 38 ו-363 ימים)
כריסטיאנו רונאלדו במסיבת העיתונאים לקראת שמינית גמר המונדיאל מחר נגד ספרד שעלול להיות משחקו האחרון בקריירה במסגרת המונדיאל והנבחרת: “זכייה בגביע העולם לא תהפוך אותי ליותר כריסטיאנו”. הוא מוסיף: “אפרוש מתי שארצה”.
“מה שנשאר זה האנשים שאוהבים אותך. אני מקווה שמחר לא יהיה המשחק האחרון שלי, כדי שתוכל להרוג אותי עוד קצת” (אמר וצחק).
“המונדיאל הזה? עד עכשיו זו חוויה נהדרת, אנחנו לוקחים את זה משחק אחר משחק. זה לא קל לאף אחד. צריך רק להסתכל על הקבוצות שהודחו. אבל אני רואה את הקבוצה רגועה, יש לנו שחקנים טובים שיש להם ניסיון. מחר אנחנו הולכים להתמודד מול קבוצה קשה מאוד, אבל אנחנו מוכנים. יש לי תשוקה גדולה לייצג את המדינה שלי ולנסות לנצח עבורה. המונדיאל הזה מוגדר על ידי תשוקה. כולם רוצים לנצח, אבל מה שיישאר זו החוויה”. הוא הוסיף שהמוות הטראגי של דיוגו ז’וטה הביא לאיחוד גדול בנבחרת, העצב המשותף הזה.
האם אתה עצבני או חושש מזה שמחר יכול להיות המשחק האחרון שלך? - “אהיה כנה איתך. לא משנה מה יקרה מחר, אעזוב עם מצפון נקי. שיחקתי בנבחרת הלאומית ובמועדונים שלי מתוך תשוקה. מה שלא יקרה מחר, אהיה שמח. אני לא יכול להפעיל לחץ על עצמי. מה שלא ירצה אלוהים. אני צריך ליהנות מכל יום ומכל משחק. אני מצליח במונדיאל הזה. כבר הבקעתי שלושה שערים. בואו נראה אם אני יכול להבקיע מחר עוד אחד”.
“זה תמיד היה ככה. זה לא הולך להשתנות. בין אם אשחק או לא, תמיד יהיה לי תפקיד חשוב בקבוצה הזאת. אסיים מתי שאני רוצה, כמו שאמרתי לפני שנים, לא מתי שאתה (העיתונאי) רוצה. אתה תמיד שואל אותי את אותה השאלה, הההופעה האחרונה… נראה. הדבר הכי חשוב עכשיו הוא המשחק של מחר והאמונה שאנחנו יכולים להתקדם שלב. כן, זה יהיה המונדיאל האחרון שלי”.
"התחושה כמעט תמיד זהה. זו תמיד תשוקה גדולה לייצג את המדינה שלך ולנסות לנצח עבורה. זה מרגיש כמו המשחק הראשון בכל פעם שאני עולה למגרש. זה עניין של ליהנות ממנו כמה שיותר. אני חושב שזה מה שנשאר איתי. כמו שאמרתי קודם, גביע העולם הזה התאפיין מאוד עבורי בתשוקה של האנשים. לא רק התשוקה שלנו, לשחק בתחרות בסדר גודל כזה, אלא התשוקה של אנשים באופן כללי. רק הבוקר, למשל, אכלתי ארוחת בוקר ונתקלתי בכמה אנשים מוונצואלה ומקולומביה, והם סיפרו לי סיפורים. ראיתי רבים מהם עם דמעות בעיניים, מסתכלים עליי ונרגשים. זה הדבר הכי חשוב, זה מה שהחיים עושים. כל השאר הוא, ובכן, אנחנו כאן, הכל מאוד נחמד, כולם רוצים לנצח, אבל רק אחד ינצח. זה עניין של לחיות ולחוות את הרגעים האלה, כי זה מה שבאמת משאיר חותם. הופעות נהדרות, הבקעת שערים, להיות בן 41 ואנשים שאומרים שאני לא צריך לשחק, זה לא רלוונטי, בכנות… מה שאני לוקח הביתה זה את החיבה שאנשים הראו כלפי הנבחרת הלאומית ובמיוחד כלפיי.
“החלק הכי קשה במונדיאל בגיל 41? לדבר עם כולכם. במיוחד עם חלק מכם. זה יהיה נהדר לנצח את ספרד”.
האם הכדורגל והחיים ‘חייבים לו’ מונדיאל? - “אני לא מדבר על דורות קודמים. זה היה פרק נפלא. יהיה לי זמן לדבר אם נצליח, אבל מחר יהיה קשה מאוד. מחזיקה אצבעות. לא חסר לי כלום; החיים היו נדיבים מאוד כלפיי. ברמה האישית, לא חסר לי כלום. זכייה בגביע העולם לא תהפוך אותי ליותר כריסטיאנו. אנחנו צריכים לחשוב על המחר, על כל יום. ואנחנו צריכים להבין את המצב, את המציאות. לא לתת לביקורת להשפיע עליי זה לא דבר חדש. אני מעריך את זה. זה מאפשר לי לנצל את הרגעים האלה; זה אפשר לי להתקדם ולצמוח עוד יותר. כדורגל הוא משחק. מחר אנחנו מתמודדים מול קבוצה נהדרת, ואנחנו צריכים ליהנות מכל יום”.
הנבחרת הלאומית ואל נאסר: “אני לא משחק בנבחרת הלאומית בדיוק בעמדה שאני משחק באל נאסר. אני משחק קרוב יותר לרחבה. מה שאני צריך לעשות זה לשים את הכדור ברשת. אנחנו צריכים לכבד את היריב, אבל יש לי אמונה שאנחנו הולכים לנצח מחר”.
“יש לי חיבה מיוחדת לספרד. יש לי שם הרבה דברים: עסקים, בית, חברים, המשפחה שלי כמעט ספרדית… ספרד תמיד מועמדת לנצח, לא משנה מה. ספרד, תיאורטית, היא הפייבוריטית כי היא כבר זכתה בעבר במונדיאל והיא אלופת אירופה, אבל מחר זה שונה. אני אוהב לשחק נגד ספרד כי אלה תמיד משחקים טובים. יש לי תחושה שאנחנו הולכים לנצח”.
עצה ללאמין ימאל על התמודדות עם לחץ וביקורות: “ככל שתהיה מוכן יותר, כך תשרוד קריירה ארוכה יותר. אם תקשיב לביקורת - אתה נידון לכישלון. יש ביקורת בונה ויש ביקורת שנועדה להרוס אותך. אני מבין אותך, אבל במקרה שלו, הוא צריך להתרגל לזה אם הוא רוצה קריירה ארוכה. אבל הוא גם צריך להתמקד באנשים שאוהבים אותו. אתה צריך להעריך את אלה שאוהבים אותך ולהיות נלהב ממה שאתה עושה. יהיו ימים שלא תרצה, אבל זה חלק מהעבודה”.
“לספרד יש הרבה כישרון; אי אפשר לבודד שחקן אחד. לספרד יש דורות טובים מאוד של שחקנים. הם תמיד מתמודדים על כל תואר. אנחנו צריכים אמונה ואומץ כדי לנצח את ספרד. יש להם עתיד מזהיר מאוד. לא צפיתי במשחקים של ספרד. רק קצת נגד כף ורדה. יש להם עתיד. הם עושים עבודה טובה מאוד. יש להם עתיד מזהיר”