בהמשך לריאיון של כריסטיאנו רונאלדו, שערו ה-900 בקריירה ובכלל כל גל הנוסטלגיה הזה. בעצם עשור לעונה הפורייה בקריירה שלו - עונת 2014/15 שכמה חבל שלא הסתיימה בתואר (גדול). אני בטח לא אומר שהוא שיחק את הכדורגל הטוב בקריירה שלו (אולי 2011/12), או כבש הכי הרבה שערים במעמדים הבכירים (2016/17?) אבל מבחינה מספרית…
התמונה שאתם רואים היא בליגה. כריסטיאנו כמעט סיפק מוערבות של שני שערים בממוצע למשחק. ב-35 משחקי ליגה - נעדר מאחד בשל פציעה ושניים בשל הרחקה - כבש 48 שערים והוסיף 17 בישולים. הוא הוחלף נגד חטאפה במחזור הסיום אחרי השלושער ב-58 דקות אחרת היה יכול להגיע גם ל-50 שערי ליגה.
בסה"כ כריסטיאנו רשם 61 שערים ו-23 בישולים ב-54 משחקים באותה עונה (4,641 דקות) - עשו לבד את המתמטיקה.
בליגה הוא כבש מהמחזור הראשון ועד ה-12 (מהמחזור השני נעדר בשל פציעה) וב-19 המשחקים הראשונים בהם שיחק כבש ב-16! עשרה שערים אחרי חמישה משחקי ליגה… 15 שערים אחרי שבעה משחקים…28 שערים בסיבוב הראשון!
-עונת 2010/11: 53 שערים ו-18 בישולים ב-54 משחקים - > מעורבות ב-71 שערים
-עונת 2011/12: 60 שערים ו-15 בישולים ב-55 משחקים - > מעורבות ב-75 שערים
-עונת 2012/13: 55 שערים ו-13 בישולים ב-55 משחקים - > מעורבות ב-68 שערים
-עונת 2013/14: 51 שערים ו-17 בישולים ב-47 משחקים - > מעורבות ב-68 שערים
-עונת 2014/15: 61 שערים ו-23 בישולים ב-54 משחקים - > מעורבות ב-84 שערים
-עונת 2015/16: 51 שערים ו-15 בישולים ב-48 משחקים - > מעורבות ב-66 שערים
מחשבה שעלתה לי בעקבות ראיון שנערך לאחרונה עם איבן ראקיטיץ’ לגבי תקופתו בבארסה, ובעיקר המשפט: “ברצלונה לא זכתה בעוד תארים כי השתעממנו”, בהשוואה למה שרונאלדו אמר במשפט שדור ציטט: “ריאל מדריד? אנשים אומרים יש להם מזל בליגת האלופות, לא, אין להם מזל. הם מתכוננים לרגעים האלה ומכינים אותם". אני מניח שכולנו (ובכל מקרה רובנו המוחלט) רואים במסי וברונאלדו כמנהיגים המשמעותיים של בארסה וריאל, בשנים בהם כיכבו. מה למעשה ראקיטיץ’ ורונאלדו אומרים? בבארסה המנהיגים (מסי בראשם) לא דאגו למנוע שאננות וכך הופסדו תארים פוטנציאליים רבים (בדגש ספציפי שלו על ההפסדים לליברפול ורומא), ובריאל זה לא יכל לקרות, כי המנהיגים (רונאלדו והייתי מוסיף את ראמוס כמובן) לא היו מאפשרים את זה בהתנהגותם והתייחסותם ובדוגמה שנתנו.
לצורך הקבלה, הייתי נותן את ג’ורדן את קובי את טימי שאצלם, בדגש על מייקל זה לא היה אפשרי לפני שהם וחבריהם היו מאבדים איברים על המגרש (קובי אמנם הפסיד שתי סדרות גמר מתוך 7, אבל בצעירותו לקבוצה החד פעמית דטרויט ולאחר מכן לבוסטון עם שלושת כוכבי העל, טימי הפסיד סדרת גמר אחת משש, אבל בגלל החלטה אחת שגויה בעליל של הפופ). לא כללתי את לברון כי הפסיד הרבה סדרות גמר, סטף שהוא ילד טוב כשהמנהיג הוא בכלל דריימונד גרין, ולא הלכתי אחורה יותר כי על ביל ראסל רק קראתי.
האם צריך להתחשב בתכונות ובהתנהגויות הללו כשמשווים בראייה הסטורית בין מסי ורונאלדו? ברור שיש לזה משקל. גם אם אוהדי בארסה באינסטיקט יאמרו שזה לא מסי אלא (כנראה) וולוורדה בעיקר, לרונאלדו ברור שהדחות כאלה לא יכולות לקרות לריאל: “הם מתכוננים לרגעים כאלה” משמע לא הייתי מאפשר והוכחתי את זה למשל בגומלין רבע גמר מול יובנטוס ב 2018.
או שראקיטיץ’ ממציא תירוצים עלובים כדי לנסות להסביר למה הוא זכה בצ’מפיונס אחד בודד בניגוד לחברו בנבחרת שזכה בכמויות מסחריות וזה כשהוא שיחק 6 עונות לצד מסי(וצ’אבי, אנייסטה, בוסקטס, ניימאר וסווארז).
איבן ראקיטיץ’ הפלצן יכול להגיד מה שהוא רוצה, הוא שכח שבעונת הבכורה שלו ריאל מדריד חיברה טריליון ניצחונות רצופים כולל רמונטדה על ברצלונה בליגה בסנטיאגו ברנבאו, נראתה טוב ממנה, הובילה את הטבלה כמעט סיבוב שלם (לואיס אנריקה הסתכסך עם ליאו מסי וכביכול היה על סף פיטורים אבל במשחק מכריע הם השיגו 1:3 על ברצלונה) - רוצה לומר שאף אחד לא שם אותה כפייבוריטים משריקת הפתיחה של 2014/15. בעיקר בגלל קרלו אנצ’לוטי נשארנו בלי כלום.
אני מת להרים לכריסטיאנו רונאלדו לנוכח מה שנכתב פה ומגיע לו ומצד שני בתחילת 2017/18 הוא ממש שכח להבקיע בליגה וגמרנו את הסיפור בינואר - אולי ההשעייה ההזויה מהסופרקופה גרמה לבעיות. ומודדים הצלחה ו"שאננות" לא רק בליגת האלופות, כמובן גם בליגה, ב-2012/13 במשמרת שלו סיימנו את העונה מוקדם אם כי הפעם קשה לבוא אליו בטענות הוא הבקיע בלי סוף.
צמד לכריסטיאנו רונאלדו אתמול - הגיע ל-910 עם שער במספרת| הכוכב נהנה ב-1:5 על נבחרת פולין. השער הראשון בפנדל והשני במספרת חביבה למדיי. היה גם בישול. שער חמישי השנה בחמישה משחקים בליגת האומות וה-910 בקריירה. הוא רודף אחרי האלף, אין מצב שלא.
במשחקו ה-215 בנבחרת כריסטיאנו לא רק כבש והגיע ל-135 שערים, אלא גם השיג את הניצחון ה-132, אחד יותר מסרחיו ראמוס בנבחרת ספרד (180 משחקים).
“זו הייתה מחצית שנייה מרהיבה עם דינמיקה טובה. סיימנו במקום הראשון, זה מה שהיה הכי חשוב ואני שמח שכבשתי פעמיים. המטרה שלנו היא לזכות במפעל. אנחנו יודעים שעלינו להיות אגרסיביים יותר, וגם להפסיק לדבר עם השופט וזה כולל אותי כמובן. השער של רפאל לאאו היה מצוין, זה עשה הכל יותר קל. אנחנו תמיד לומדים מהטעויות. מבחינתי היורו שלנו היה טוב, הפסדנו לצרפת בפנדלים. הדור הזה צריך לחשוב שאם אתה לא מסוגל לנצח בדרך אחת אז שתהיה דרך אחרת”.
“לא הייתה לי עדיין הזדמנות לראות את התמונות מהשער אבל זה היה יפה, וקשה. אני שמח, זה היה שער קשה. לגבי הפנדל - החמצתי במשחק האחרון וזה כמעט השפיע עליי”.
"להגיע לאלף שערים? זה לא משנה לי בכלל, לרצות את זה זה נורמלי, אבל אני לא חושב על זה. “אני מתכנן את הפרישה שלי וזה יקרה בעוד שנה או שנתיים. זה כרגע להנות מהרגע ומהכדורגל. צריך ללכת לאימונים ולמשחק עם מוטיבציה, כשאני כבר לא מרגיש ככה אני הולך לעשות צעד קדימה ולהגיד שזה מספיק. אני הולך להיות בן 40, פשוט קח את זה בקלות ותיהנה מזה. ומה שאני הכי אוהב זה לשחק בנבחרת”.
הליגה בקטאר לא ממש איכותית, ביורו היה חלש מאוד לדעתי, וכיף לראות את השער הזה אתמול. לא קרוב לפלא נגד יובנטוס ועדיין נחמד לצעוק שוב SSUUII.