אני גם כתבתי שהוא היה נראה אומלל ועצוב לי עליו - רק סלח לי - לא אתפלא אם אתה מדבר מפוזיציה. אשמח לשמוע מה עשו ברנרדו סילבה וברונו פרדננש שהם בשיא הקריירה שלהם? מוזמן. אני גם כן רוצה אגב שיתלה את הנעליים בנבחרת, או בתסריט אופטימי שיהיה חלוץ שעולה מהספסל 20 דקות לסוף אבל זה לא יקרה.
שחררו אותו, הבנאדם בסך הכל הביע דעה לגיטימית. למה חייבים לפרש את דעתו ולהחליט שזה בגלל שהוא אוהד ברצלונה? כשבפורום השכן הם עושים לנו את זה אנחנו מתעצבנים ובצדק.
תענו לו בצורה עניינית.
וכן, רונאלדו הכתים את הקריירה שלו בשנים האחרונות. הביקורות מגיעות לו ובצדק.
אף אחד לא מנע או ניסה למנוע ממנו להביע את דעתו בניגוד למה שקורה בפורום של ברצלונה ששם הודעה כזאת הייתה נמחקת מזמן.
כמו שהוא יכול לכתוב את דעתו מותר לנו להגיב ולרשום מה חושבים על דעתו והמניעים שלו, לא ?
הארי קיין, החלוץ הטוב בעולם נגע בכדור רק 4 פעמים עד עכשיו ואנחנו כבר בדקה ה 70 ! זה מה שכדורגל נבחרות ביורו עושה מחלוצים עם המאמנים השמרנים שהורסים כל ניסיון לכדורגל טוב.
אז כן, רונאלדו היה חלש, אבל הפעם יש לו תירוצים מצויינים.
כתבתי שהוא מגיב מפוזיציה ולא אתפלא אם הוא “אנטי כריסטיאנו רונאלדו” בלי קשר, כיבדתי איתו ועניתי לו עניינית. הוא כתב בצורה מאוד צינית וזה זכותו, לא ממש התחברתי. שאלתי כקונטרה, ואני כבר כתבתי אחרי המשחק הקודם של כריסטיאנו שהיה עצוב לי לראות אותו והוא נגמר גמור - מה דעתו על שחקנים אחרים שנמצאים בשיא הקריירה ושיחקו חרא. אגב זה לא נכון הוא כן עשה תנועה חכמה קדימה. הוא לא לוחץ מאז 2010 בערך למעט שתי דקות של התלהבות במעמדים גדולים [לצערי], זה לא חדש. בקיצור נעלבת בשבילו
אופטופיק אבל הארי קיין שיחק חרא כי הוא שיחק חרא. אנגליה תקפה לאורך כל המשחק וזה לא תירוץ.
אנחנו ביורו 2024, חוששני שאתה צופה ביוטיוב בשידורים חוזרים מיורו 1996.
ההבדל הוא שמברנרדו סילבה וברונו פרננדש אני יודע ורואה שאפשר להוציא הרבה יותר. לכל הפחות כשהכדור לא אצלם הם עובדים.
גם לי זה די ברור שהרבה יותר קשה להם לבוא לידי ביטוי כשלנבחרת ממוסמר שחקן שלא מחובר אליהם טקטית או לא נותן להם מרחב נשימה ברמה המנטלית.
אין לי משהו נגד כריסטיאנו הכדורגלן, אגדת כדורגל ולפרקים שחקן שנהניתי מאוד לצפות בו משחק(יונייטד ופורטוגל). לצערי, אני מאוד לא אוהב את האישיות שלו ואם זה נקרא פוזיציה אז תיסלם.
בן אדם שחווה את הסבל של אנשים עם הפרעת אישיות נרקסיסטית, לא יכול שלא לזהות את זה במקומות אחרים ולהזדהות עם זה.
רונאלדו בזמנו היה הכוכב של הנבחרת הזאת בצדק, ובשנים האחרונות הוא מחזיק את המדינה כשבויה לרצון האישי שלו להשיג תארים ושיאים על חשבון הצלחה קבוצתית ומריטוקרטיה. לי זה קשה לראות בן אדם אחד שכופה את עצמו בצורה הזאת על כולם.
פוזיציה לא פוזיציה
כריסטיאנו נוראי, מחרב מהלכים של הנבחרת שלו, אי אפשר למסור לו ואי אפשר לא למסור לו, הנייחים זה פאתטי לגמרי.
העובדה שהמאמן שרף גשרים ושידר ‘או כריסטיאנו או שנמות’ כיבתה את הנבחרת, הסירה אחריות מאחרים ושידרה חוסר מקצוענות
אחרי כיבוש האינסטוש כריסטיאנו מתחיל את מסע כיבוש יוטיוב עם ערוץ חדש שתוך 24 שעות הגיע לכמעט 20 מיליון עוקבים.
עכשיו שאני חושב על זה, למה הוא לא עשה את זה לפני כמה שנים? הוא היה יכול לשלוט באתר בקלות.
נחזיק לו אצבעות שיפרסם סדרת סרטוני אימונים שלו.
מתכונן לפרישה אחושרמוטה
בד״כ אני מפרגן/משועשע מהרצון שלו לתחזק תדמית מחוץ למגרש, ומזה שהוא מפרסם מוצרים ללא הפסקה - אבל הסתכלות של 5 דקות בערוץ עשתה לי כאב ראש מרוב pr. זה יותר מדי גם עבורי.
יש מצב שאתה לא טועה, אם יעשה קצת סרטוני אימונים יש מצב שזה הכי אותנטי שנראה אותו, וזה יהיה הכי מבדר
תשמע, כתבתי את זה באירוניה.
הכל נראה מהונדס, לא אוטנטי ומביך. חבל שהוא לא מנצל את הבמה האדירה כדי להראות לנו איך חי ספורטאי על, איך הוא שומר על הגוף ומה היינו יכולים ללמוד ממנו.
אחזיק לו אצבעות שיתעשת. כי אם לא, הערוץ שלו לא ימריא.
בנתיים הרגשתי second handed מבוכה כשראיתי את הסרטון המביך שבו הראה לילדים שלו את הכפתור מזהב ששלחו לו יוטיוב. כך זה הרגיש:
איזה דיסריספקט התמונה הזאת…
האירוניה האמיתית היא שהתמונה שהדביקו לכריסטיאנו שם היא הזכייה הראשונה מתוך 3 רצוף בצ’מפיונס, משהו ששלושת האחרים בתמונה ואף אחד אחר לא השיג או ישיג
לפעמים אני תוהה למה מגיע לו כל החרא הזה
סתם הומור אינטרנטי דבילי אחי, אפילו הוא היה צוחק על זה.
עזוב אותך, הוא לא מקבל רבע מהכבוד שמסי מקבל לאורך השנים.
גם לא צריך להתחבר אליו או לאהוב אותו בשביל זה, עובדתית/מספרית/מתמטית הוא עשה קריירה שכנראה לא תשוחזר במאה הקרובה.
עושים כבוד לאגדה כריסטיאנו רונאלדו: אופ"א הודיעה רשמית וחגיגית כי מלך שערי ליגת האלופות בכל הזמנים וזוכה המפעל חמש פעמים (ומלך השערים בשבע עונות שונות) יקבל פרס מיוחד בחמישי הקרוב בעת תצא לדרך הגרלת שלב הבתים של 2024/25 - על פועלו והישגיו. את הפרס יעניק נשיא אופ"א אלכסנדר צ’פרין הידוע לשמצה.
כריסטיאנו ששיחק במפעל מ-2003 ועד 2022 במדי ספורטינג ליסבון, מנצ’סטר יונייטד, ריאל מדריד כאמור ויובנטוס, כבש 140 שערי ליגת האלופות ב-183 הופעות - הוא גם שיאן ההופעות. הוא רחוק ב-11 שערים מסגנו ליאט מסי ו-46 מרוברט לבנדובסקי השלישי. נציין כי כריסטיאנו גם אחראי על שיא השערים לעונה בודדת במפעל - 17 שערים בעונת הדסימה -ב-11 משחקים בלבד אגב.
מלבד עונת הבכורה של של רונאלדו בריאל, בשמונה השנים הבאות, הקבוצה הגיעה לפחות לחצי גמר ליגת האלופות. מעבר לכך למעט השנתיים הראשונות הוא כבש בכל עונה לפחות עשרה שערים בתקופתו בריאל. הוא היחיד שכבש בשלושה גמרים - 2008 עם יונייטד, דסימה וכמובן הצמד נגד יובנטוס ב-2017 בעונה בה הבקיע עשרה שערים בנוקאאוט. המפעל על שם כריסטיאנו רונאלדו ועל שם ריאל מדריד
לקראת הערב: הערב בו יקבל פרס כיאה לאגדת ליגת האלופות והשחקן הטוב ביותר במפעל איי פעם - להלן כל המספרים המפלצתיים של כריסטיאנו רונאלדו בליגת האלופות במדי ריאל מדריד. ארבע זכיות, ארבע פעמים חצי גמר. תראו כמה שזה מדהים שכמעט מחצית משעריו הוא כבש גם בנוקאאוט, לא “טחן את שלב הבתים” וזהו. עונת הדסימה היא שיא-השיאים מבחינת המספרים היבשים - 17 שערים ב-11 הופעות בלבד ואם נתייחס גם לבישולים הרי שהוא היה מעורב בשני שערים במשחק. כמובן שעונת הדאבל 2016/17 היסטורית גם כן עם עשרה שערים בנוקאאוט ושני שלושערים ברציפות, גולת הכותרת היא הצמד בגמר נגד יובנטוס
וגם: בדיוק 15 שנה מאז הופעת הבכורה של כריסטיאנו רונאלדו בריאל מדריד (וגם של "הגלאקטיקוס 2.0). באותו ערב ב-29/8/2009 כבש בפנדל בניצחון 2:3 על דפורטיבו לה קורוניה במחזור פתיחת הליגה לעיני 90 אלף אוהדים בסנטיאגו ברנבאו והאגדה החלה…יום היסטורי לריאל מדריד, לליגה הספרדית, לכדורגל העולמי ולספורט בכלל.
אני זוכר את הטירוף שלו, כלכך רעב להצליח, להוביל, לכבוש, לסחוף, לנצח את כולם. כל העיניים היו עליו. כל המצלמות. ידענו שמשהו גדול החל. וידענו שהוא יצליח אבל לא יכולנו לחלום לכל הטוב הזה. גביע המלך הגיע בעונה השנייה, ואליפות בקאמפ נואו בעונה השלישית, והדסימה הקדושה. ועונות של 50 ו-60 שערים והוא אשכרה עבר את ראול אחרי שש שנים וקצת. מעל שער למשחק אשכרה - 450 שערים ב-438 משחקים
לכבוד ציון הדרך המרגש של כריסטיאנו רונאלדו שהגיע ל-900 שערים בקריירה – מחציתם בריאל מדריד – החלטתי לצאת למסע מרגש אבל גם מאתגר – לדרג את השערים האהובים עליי. התחלתי עם עשרה שערים ככה בראש, קפצתי ל-20 ולבסוף לא הצלחתי לבחור יותר מ-30. אז כמובן שהמספרת האייקונית שם אבל גם שערי ליגה רגילים וגול אחד בקלאסיקו מדורג גבוה-גבוה-גבוה. מוקדש לאוהדים הגדולים של כריסטיאנו בעיקר.
הגולים של כריסטיאנו רונאלדו שהכי אהבתי:
1.השער נגד ברצלונה בסופרקופה בקאמפ נואו בקיץ 2017:
כן זה בסה"כ סופר-קופה, והוא אהב לכבוש במגרש הזה. אבל עצם זה שהבקיע רגע אחרי שחזר מהחופשה, כשחשבנו שהוא חלוד, הביצוע, חגיגת השער והורדת החולצה מול הקהל – תחושה של עוצמה, שאנחנו הרבה-הרבה-הרבה יותר טובים מהם. הפריויו לעונת הפרידה שלו.
2.המספרת נגד יובנטוס בטורינו ברבע גמר 2018:
רונאלדו כל כך חיכה לדבר הזה: קודם כל הכרה מקהל יריב שמחא כפיים לאחר שהשלים צמד, וגם גול במספרת – ניסה וניסה ולא הצליח עד שזה קרה ברגע הטוב ביותר. הוא השלים צמד במשחק הזה וכמובן פשוט שער מהאגדות. זוכרים איך זינדין זידאן תפס את הראש?
3.שער האליפות בקאמפ נואו במחזור ה-35 בעונת 2011-12:
שתי דקות אחרי שריאל ספגה, הוא מיד הרים את הראש, נע לעומק, קיבל כדור גדול ממסוט אוזיל וסיים כמו מלך. מול השער הוא אף פעם לא רעד. לאליפות הגדולה ביותר הייתה החותמת הגדולה ביותר עם ניצחון בבית של ליאו מסי על ‘הרעים’ – ברצלונה.
4.השער נגד ברצלונה בגמר גביע המלך ב-2011.
יש כל כך הרבה סביב השער הזה. התואר הראשון של כריסטיאנו רונאלדו (ושל ז’וזה מוריניו), המשחק שהביא לריאל את האמונה שהיא יכולה לעמוד נגד ברצלונה. כמובן מגמרי הגביע הטובים איי פעם, 120 דקות של מתח אדיר (פפה לקורה – זוכרים?) ונגיחה פנומנלית.
5.הצמד נגד אתלטיקו מדריד בדרבי בוויסנטה קאלדרון ב-2011-12.
שחקנים גדולים מופיעים במעמדים גדולים. ריאל שדרסה את הליגה קצת איבדה אוויר בפברואר-מרץ. אתלטיקו של דייגו סימאונה באה להרוס. והוא לא נתן לה. אם בברנבאו זה היה צמד סולידי הפעם זו הייתה הצגה. בדקה ה-24 הוא כבש שער אדיר בכדור חופשי שלא הותיר סיכוי לקורטואה. פלקאו השווה ואז בדקה ה-67 כריסטיאנו שוב הוציא תותח מהרגל, בעיטה ממרחק וקבע יתרון. הוא הספיק גם להבקיע בפנדל ולבשל לקאייחון.
6.שער אדיר נגד אוססונה מרחוק ב-2011-12
ריאל הגיעה למשחק קשה על הנייר ונתנה הצגה עם מאניטה. כריסטיאנו בישל לבנזמה שער כמו ואן באסטן אבל לא הסתפק בזה וירה פצצה מתחת לחיבורים מאיזה 35 מטר ולאחר מכן הצביע על השריר האימתני שלו ברגל. באותה עונה כבש המון שערים נדירים ביופיים.
7.צמד נגד אוססונה בברנבאו בעונת 2013-14
אפשר לומר שאחרי אותו 0:4 מטורף ריאל הפסיקה לשחק – בליגה – כי היא נתנה רביעייה גם לבאיירן מינכן בגומלין. נדיר לראות שחקן כובש שני שערים ענקיים באותו משחק, בבעיטות מחוץ לרחבה. בדקה השישית כריסטיאנו איתר את החיבור של אנדראס פרננדס ובדקה ה-52 כבש יחסית שער דומה. לכו ליוטיוב.
8.הצמד נגד יובנטוס בגמר ליגת האלופות ב-2017
זה היה פיניש מושלם לעונת נוקאאוט פנומנלית שלו. אולי השערים האלה היו צריכים להיות מדורגים גבוה יותר בטח בהתחשב במעמד, בכל מקרה זה מסמל את “האבולוציה” של כריסטיאנו שעבר משחקן התקפה בצד שמאל לחלוץ לכל דבר. שער ראשון בנגיעה אחת מדויקת אחרי פס של דני קרבחאל ובשער השני התגנב בין כל הבלמים וכבש.
9.שער בבעיטה מרחוק נגד סביליה ב-2011-12
ריאל הגיעה באדום מוזר למגרש בפיחואן אחרי הפסד מתסכל (שוב) בקלאסיקו הביתי נגד ברצלונה. אנחל די מאריה שיחק במרכז ושיגע את האנדלוסים. רגע לפני ההפסקה כריסטיאנו שכבש שלושער באותו ערב ירה מחוץ לרחבה לחיבורים, Que Golazo.
10.השער השני נגד אתלטיקו מדריד בחצי גמר ליגת האלופות 2017
אני קצת משוחד כי הייתי במשחק הזה בסנטיאגו ברנבאו. מסירה של בנזמה, הכדור קיפץ פעם אחת באוויר וכריסטיאנו רונאלדו בעט חד ונחוש לרשת, אין סיכוי ליאן אובלאק. בהמשך יגיע עוד אחד.
11.השער נגד אייאקס בברנבאו בשלב הבתים 2011-12
רונאלדו היה צריך בסה"כ לבעוט לרשת מאיזה מטר אבל זו הייתה התקפה מתפרצת מושלמת מבית הספר של ז’וזה מוריניו. תוך כמה שניות מהרחבה שלנו ועד לגול. בנזמה, אוזיל, קאקה, כולם היו שותפים במהלך, זה היה קטלני.
12.השער השלישי נגד וולפסבורג בכדור חופשי בגומלין רבע גמר 2016
מספר 7 של ריאל מדריד השלים שלושער – הראשון מאז רונאלדו-פנומנו ב-2003 שעושה זאת בנוקאאוט – בדקה ה-77 – יש תסריט גדול מזה? כריסטיאנו עלה נחוש, אמר לפינטוס עוד לפני המשחק שזה מה שיקרה והוא הביא את הרמונטדה לבד – כפיים.
13.הבעיטה החופשית נגד מארסיי בליגת האלופות ב-2009-10
היו ימים שמשחק חוץ בצרפת נגד יריבה בינונית בשלב הבתים היו קצת מלחיצים עבור ריאל מדריד, ימי שמינית הגמר. כריסטיאנו כבש צמד, הראשון בדקה החמישית, בבעיטה חופשית אדירה מ-35 מטר למשקוף ופנימה. עם השנים היכולת שלו מהכדורים החופשיים דעכה אבל בהתחלה זה היה מדהים.
14.השער נגד לבאנטה בסנטיאגו ברנבאו ב-2011-12
ריאל ידעה שאם תנצח, לאחר ההפסד של ברצלונה – תפתח פור של עשר נקודות על פני הקבוצה של פפ כבר בחודש פברואר! וואו! אז לבאנטה הובילה והרגיזה אבל כריסטיאנו ענה עם צמד ובדקה ה-57 השלים שלושער בבעיטה נהדרת מרחוק. בהמשך הוא גם בישל לבנזמה. לכו לקלטת.
15.השער נגד מנצ’סטר יונייטד בנגיחה בברנבאו ב-2012-13
במבט ראשון לא בטוח שמבינים כמה השער הזה גדול, אלא רק בדיעבד. כי זה לא נראה מסובך לגבור על אברה בכדור גובה אבל כשמבינים עד לאן כריסטיאנו הגיע בניתור שלו – שער אייקוני של הנוגח הטוב בתבל, השווה ל-1:1 בברנבאו וכמובן הכריע גם בגומלין נגד האקסית.
16.השער נגד ברצלונה בסופרקופה הספרדי בברנבאו ב-2012-13
השער הזה לא מוערך מספיק, אולי. כריסטיאנו קיבל כדור ארוך, הקפיץ מעל ג’רארד פיקה בתרגיל עקב מדהים כמו בפלייסטיישן והשלים את המשימה מול ויקטור ואלדס (אם כי בבעיטה לא מוצלחת). אולי העובדה שזה היה כבר השער השני ולבסוף ריאל השיגה 1:2 צנוע מדי – גרמה לכך.
17.השער נגד ברצלונה בקאמפ נואו בקלאסיקו 2015-16
אני טוען כי בניצחון הזה “נולדה האונדסימה” – האמונה. ריאל צמצמה את הפער הגדול בפסגה. היא ביצעה רמונטדה. את הסיפור אתם מכירים. בעשרה שחקנים ושתי דקות אחרי שבעט למשקוף – כריסטיאנו קיבל כדור מהאגף, עצר על החזה, העלים את דניאל אלבס ובעט לרשת, 1:2 וביי.
18.השער נגד ויאריאל בדריבל במחזור הרביעי ב-2009-10
משחק חוץ במדריגל היה ברור לכם מה זה אומר, מנואל פלגריני המאמן ידע היטב. ובשביל זה טוב שיש כוכבים. חלקכם אפילו לא הספיקו להתיישב מול המסך עם הבירה כשכריסטיאנו לקח את הכדור וטייל, עבר שני שחקנים ובעט שטוח לרשת. 0:1 נהדר. בהמשך קאקה יעשה את הראשון שלו, בפנדל.
19.השער נגד אפואל ניקוסיה בבעיטה חופשית ברבע הגמר 2011-12
במשחק בקפריסין נגד הסינדרלה ריאל טיילה, הגיעה ביתרון אבל כריסטיאנו לא רצה לנוח אף פעם. אז הוא שיחק וכבש, בכדור חופשי מהפינה, קורה ופנימה, ממש ליד החיבור, שער נאה. מדורג נמוך יחסית רק כי זה משחק לפרוטוקול.
20.השער נגד ליברפול באנפילד בשלב הבתים ב-2014-15
המכונה של קרלו אנצ’לוטי ניצחה באותם הימים כל מי שעמד מולה. בטח כשמתחילים כל משחק עם 0:1 תוצרת כריסטיאנו. וכך היה, עם הקפצה נהדרת של חאמס רודריגס, כריסטיאנו הסתנן כמו גדול ובנגיעה לא פשוטה בכלל עם טכניקה עילאית – הקפיץ את הכדור בחצי גובה ולא הותיר לסימון מיניולה סיכוי.
מקום 21: השער נגד באיירן מינכן בנגיחה בגומלין רבע הגמר 2016-17
במשחק הקודם הוא כבר כבש צמד. וריאל הייתה בפיגור, חששה. היא הייתה זקוקה להברקה, לקסם. קאסמירו התנהל עם הכדור והרים, כריסטיאנו ברח לפיליפ לאם ונגח כדור אדיר לרשת של מנואל נוייר. הוא יסיים עם שלושער (באדיבות השופט).
מקום 22: השער נגד רומא באולימפיקו בשמינית הגמר ב-2015-16
משחק הבכורה של זינדין זידאן על הקווים בליגת האלופות, חתיכת היסטוריה. שם החל הרצף. והכל היה תקוע וקודר עד שכריסטיאנו רץ בצד שמאל אל מסירה של מרסלו, העביר את הכדור במהירות לרגל ימין וכבש גולאסו בעזרתו של מגן רומא כשהכדור קפץ מעל השוער. והשאר היסטוריה.
מקום 23: השער נגד אתלטיקו מדריד בברנבאו ב-2017-18
גארת’ בייל התנהל עם הכדור בצד שמאל, הרים וכריסטיאנו מחוץ לרחבה בבעיטת וולה שטוחה לא הותיר ליאן אובלק שום סיכוי. הרגשנו כאילו חזרנו אחורה קצת בזמן. אז ריאל הובילה אבל שמטה את היתרון שלה בעונת ליגה לא טובה. השער האחרון של כריסטיאנו בדרבים אבל לא נגד אתלטיקו (כי הוא פגש אותה גם במדי יובנטוס).
מקום 24: השער נגד ברצלונה בקאמפ נואו ב-2012-13
הוא כבש צמד באותו המשחק בחודש אוקטובר, כך גם ליאו מסי, קרב ענקים, קרב טיטאנים. ריאל סיימה ב-2:2 שלא עזר לה והותיר את הפער אסטרונומי אבל מה אפשר לדרוש ממנו? כריסטיאנו בנגיעה אחת ברגל שמאל לפינה הקרובה – בלי חוכמות.
מקום 25: השער נגד בורוסיה דורטמונד בשלב הבתים בעונת 2012-13
ריאל לא ממש הופיעה למשחק בגרמניה, אבל היה לה רגע של התעלות. כדור גדול של אוזיל וכריסטיאנו בטאץ’ עדין – ולא ראינו הרבה שערים כאלה ממנו – השווה זמנית.
מקום 26: השער נגד ראיו וייקאנו בעקב בעונת 2011-12 בחוץ
בדרך כלל שערים בעקב הם אחרי כדור רוחב, זה קורה כמה מטרים ספורים מהשער. והפעם כריסטיאנו ‘המציא’, אחרי כדור קרן, ערבובייה של שחקנים, יחסית רחוק מהשער – גאון.
מקום 27: שער גדול נגד סראגוסה בסנטיאגו ברנבאו בעונת 2009-10
ביצוע סולו יפה מאוד של כריסטיאנו שקיבל את הכדור, היתל בבלם ובשוער פעמיים ובעט לרשת בקלילות. ועדיין היה מדובר במשחק ליגה “סתמי” עבור ריאל מדריד של מנואל פלגריני שטחנה את הליגה אבל נכשלה בקלאסיקו.
מקום 28: השער נגד ולנסיה בעקב בברנבאו בעונת 2013-14:
המשחק שהרג לריאל מדריד את חלום האליפות לטעמי נגד ולנסיה הנאחסית. כריסטיאנו נהנה מבישול של אנחל די מאריה וקבע תיקו ממש בסיום אבל תיקו שהוא כמו הפסד, ולכן היה קשה לשמוח.
מקום 29: הפנדל נגד יובנטוס בדרמת הענק ב-2017-18
אני כועס על הקבוצה שהעזה לפתוח בצורה נרפית כזו במשחק בית וכמעט הסתבכה. כריסטיאנו היה טוב באותו משחק, איים על השער, לקח פיקוד, וברגע האמת לקח שלוש נשימות ותקע את הכדור בחיבור. הארכה לא תהיה כאן, יובנטוס, אבל ריספקט.
מקום 30: השער הראשון נגד באיירן מינכן בחוץ ברבע הגמר 2016-17
ריאל ירדה להפסקה בפיגור, כריסטיאנו לא הורגש. ואז בפתיחת החצי השני, כדור טוב של דני קרבחאל מצד ימין בחצי גובה וכריסטיאנו דוחף את הרגל בצורה מושלמת – קילר. בהמשך הוא ינצח לנו את המשחק עם בישול הפעם מצד שמאל תוצרת מרקו אסנסיו.
מקום 31: גולאסו נגד בטיס בעונת הדסימה בחוץ
השער הזה מדורג כל כך נמוך משום שלמרות שזה מרגש שהגיע בדקה הראשונה ואכן היה אחלה ביצוע – בכל זאת כבשנו מאניטה. אבל ככה צריך לפתוח משחק, בוודאי.
מקום 32: השער נגד סביליה במשקוף ופנימה במחזורי ההכרעה 2016-17:
היו ביקורות על רונאלדו שהוא קצת נעלם באותה עונה בליגה, או בכלל, היה לא סדיר. זידאן מצא את הנוסחה ונתן לו לנוח בחלק מהזמן, וכשלא – הוא הבקיע בלי הכרה במחזורי ההכרעה. כך גם היה במשחק שסומן אולי כמוקש. מסירה של קרוס לאחור וכריסטיאנו בבומבה בשמאל – גולאסו.
מקום 33: השער נגד ברצלונה בקלאסיקו בקאמפ נואו 2014-15
כמה חבל שעונה אדירה כזו הסתיימה בלא כלום. כריסטיאנו היה קטלני וכבש בלי הכרה. באותו ערב ריאל הפסידה 2:1 שלא בצדק וראתה את האליפות בורחת לה. בכל מקרה היה רגע קסם אחד עם מהלך התקפי מהיר ומבריק, עקב של בנזמה וכריסטיאנו מקדים את ההגנה ומשווה עם קרח בוורידים
נהנתי לקרוא ולהיזכר. ממש תודה על זה!
חסר לי השער נגד באיירן בחוץ בסיום מתפרצת יחד עם בנזמה ובייל.
אנסה למצוא יותר פרטים, אבל אולי זה כבר יצלצל לך מוכר.
אין ספק ששער הנגיחה באותו גמר גביע זה אחד הרגעים הכי גדולים שאני זוכר. היינו כל כך חסרי ביטחון נגד בארסה המפלצתית ההיא שלרגע חזרנו להיות ריאל מדריד בזכות הגול הזה.
אה וגם הקפיצה הפסיכת ההיא מעךל פטריס אברה
כריסטיאנו רונאלדו בריאיון עם ריו פרדיננד: “ריאל מדריד היא המועדון הגדול בהיסטוריה של הכדורגל. אני אוהב את ריאל מדריד. ידעתי שיהיה לחץ עצום אבל האמנתי בעצמי, הייתי בן 24, רציתי לעשות היסטוריה והייתה לי רק אפשרות אחת - לעשות את זה, וידעתי שאני מסוגל להוכיח לאנשים שהם טועים. האמנתי בעצמי. הייתי כל כך שמח לשחק בריאל מדריד. הפכתי למבקיע הטוב בכל הזמנים במועדון שלנו, זכינו ארבע פעמים ליגת האלופות, זה היה תענוג”. שנים שחיכינו שיגיד דברים כאלה.
“ריאל מדריד? אנשים אומרים 'יש להם מזל בליגת האלופות, לא, אין להם מזל. הם מתכוננים לרגעים האלה ומכינים אותם. זה המועדון הכי טוב בהיסטוריה של הכדורגל. היריבות היו מרגישות את הלחץ בסנטיאגו ברנבאו גם אם היו כובשות בדקה ה-85. לברנבאו יש הילה מסוג אחר, כל יריבה הייתה חוששת”.
על שחקנים גדולים ששיחקו איתו ופרשו: “פפה? הוא הבוס על המגרש ומחוץ למגרש הוא בחור נהדר. הוא דואג לעצמו בכל דרך אפשרית, הוא דוגמא למקצוען על. הוא הגיע לגיל מסוים והבין שבגיל הזה המוח משחק תפקיד חשוב. טוני קרוס? אנחנו צריכים לכבד אותו. יכול להיות שהוא הגיע לשלב מסוים וראה שאין לו את ההתלהבות. אני רעב להבקיע, לשחק, להיות באימונים, זה מניע אותי. אני מכבד את ההחלטה שלו. הוא יכול לשחק עוד כמה שנים בקלות כי הוא ברמה גבוהה, אבל זו ההחלטה שלו”.
“קיליאן אמבפה שחקן נהדר, הוא שם עכשיו, אני חושב שמדריד תמשיך להיות חזקה, אבל אני לא יודע אם הם יהיו טובים יותר משנה שעברה. רק אלוהים יודע. יש להם שחקנים מדהימים וקבוצה חזקה ומאוחדת כמובן. אני חושב שהם יישארו בולטים, מהקבוצות החזקות בעולם - לפרק זמן ארוך. יש להם מגרש נהדר ואת הנשיא פלורנטינו פרס שכבר זמן רב שם”
תודה רבה על הפידבק, לא מובן מאליו. לגבי השער שציינת כן בדיעבד אמרתי שחסר משהו אבל “הכתבה” שלי התחילה בשאיפה למנות 20 שערים ובסוף גם היה כיף ובסוף לא הצלחתי לצאת מזה. אני חושב שהשער ההוא היה נהדר אבל ה-BBC איכזבו כטריו כבר שנה לאחר מכן ובכל זאת השער הזה היה השער השלישי. שער גאוני שכן חסר זה כריסטיאנו סולו נגד אלמריה חוץ ב-2009/10, הוא עבר איזה שניים-שלושה שחקנים על מטר, גול של זריזות ודריבל, ראינו ממנו פחות שערים כאלה.
השער בנגיחה נגד מנצ’סטר יונייטד כן בדירוג שלי הוא פשוט במקום ה-15 שאולי לדעת רבים יהיה נמוך. העדפתי שערים יותר אייקונים לפי התפיסה הסובייקטיבית שלי, אם זה קלאסיקו או ביצוע כמו בעיטה לחיבורים.