אבל הבעיטות החופשיות בדעיכה כבר עשור. הפנדל רק היה הפיניש לערב אומלל. קיבל כדור לגול במחצית הראשונה והסתרבל ובעיקר משחק הגובה שתמיד היה הצד הממש חזק שלו ועכשיו הוא כל הזמן מפספס. מה נעשה שהליגה בערב הסעודית לא משקפת. הלוואי ויבקיע שער ניצחון (ואם היה מבקיע אתמול זה אושר רגעי שלא יסתיר את האמת). לדעתי זו שריקת הסיום.
לדעתי מעבר לזה שהוא הזדקן והוא כבר שחקן בינוני גם ביום טוב, הוא נמצא תחת יותר מדי לחץ. הפנדל המוחמץ והבכי רק חיזקו את זה. אי אפשר לשחק כדורגל ככה.
זה לחץ שהוא שם על עצמו.
הוא כבר עשה את כל מה שיכול עם הנבחרת הזאת, נתן לה הכל וזכה ביורו. למה הוא עדיין לוקח כל מהלך המשחק כאילו זה חיים או מוות? גם בשיאו הוא לא היה כזה, הרי אי אפשר להצליח בלי קור רוח ברמות הגבוהות.
ובוא נדבר רגע על זה שהוא לא בועט חופשיות טוב, ולמען האמת כבר הפך לשחקן מאוד בינוני על הגבול החלש.
מרוב הצגות, דרמה ובכי הוא לא משאיר מקום לאף שחקן אחר על המגרש.
הוא בוכה על פנדל מוחמץ? מה עם שאר השחקנים שכמעט הודחו אתמול בגלל שהאגו שלו כל-כך גדול שהוא לא מוכן לשחרר את הבעיטות לשחקנים טובים ממנו?
איך יכול להיות שברונו פרננדש לא לוקח בעיטה חופשית אחת? אחת?!
עם כל הכבוד למה שהוא עשה בשיאו, הוא כבר 2 טורנירים דופק את הנבחרת שלו, אז הבכי הזה וכל ההצגות למצלמה לא צריכים להזיז לאף אדם נורמלי שמבין שכדורגל זה משחק קבוצתי.
מסכים שהוא זה ששם על עצמו את הלחץ. הוא לא מבין שהציפיות ממנו הן גם ככה לא אותן ציפיות שהיו לפני 12 שנה, לא ברור למה הוא רוצה שהכל יהיה עליו בכוח.
במשחקי הידידות ובמשחקי המוקדמות הוא דווקא לא תמיד משחק ככה. מבחינת יכולת הוא עדיין בסדר (ולא יותר מזה), אבל האופי שלו פשוט דפוק לגמרי. כאילו שז’ירו יחליט שמעכשיו כל ההתקפות בצרפת הן עליו.
האופי הדפוק הזה הוא הדבר היחיד שאיפשר לשחקן שאמנם מאוד מאוד מאוד מוכשר אבל רחוק מהכשרון של מסי, להתחרות איתו ראש בראש יותר מעשור.
ברור שרונאלדו הוא לכל היותר “המבוגר” אבל לבטח לא “האחראי”. זה כבר תפקיד של מאמן הקבוצה לשים לב מתי שחקן מפסיק לתרום להרכב ורק מזיק. מצד שני הלחץ של ללכת עם המוכר ועם מה שהלך כבר תקופה ארוכה מפריע לראות את מה שכל אדם אובייקטיבי רואה.
חבל שאגדה כמוהו ממשיכה לכפות את עצמה
14 משחקי יורו/מונדיאל נטולי שערים למעט פנדלים… זה לא רציני האיש גמור עוד מ2021.
האופי המטורף שלו הביא אותו לאולימפוס שם הוא זכה להביא באלוהי הכדורגל האמיתי, ליאו מסי, אבל רק להביט מעולם לא היה ברמתו. ואותו האופי מוביל אותו להתבזות היום כשהוא בנפילה חופשית וברורה.
לא הבנתי איפה רונאלדו כפה את עצמו האמת, זה לא שלפורטוגל יש בועטי חופשיות מחוננים, ובנוסף הבעיטות החופשיות של רונאלדו הפעם היו טובות יחסית.
ובקשר לפנדל, אם אני המאמן מבחינתי אין שחקן שיבעט פנדל מכריע לפני רונאלדו גם בגיל 106.
בשאר המשחק רונאלדו היה סביר כמו שאר חבריו לנבחרת, לא כפה את עצמו, שיחרר את הכדור מהר ולמקום הנכון.
זה לא רונאלדו של לפני 10 שנים אבל מצד שני אין לפורטוגל חלוץ יותר טוב.
אם יש לבוא בטענות לשחקנים אז זה ברונו וברנרדו שהיו אולי ב 35% מרמתם הרגילה, אבל נוח להם להתחבא מתחת לחצאית של רונאלדו שמקבל את כל תשומת הלב לטוב ולרע.
לא יודע, עניין החופשיות היה קצת מאולץ. אני חושב שבמשחק רגיל הוא לא היה בועט אותן, אבל בגלל שכל כך חשוב היה לו לשים שער ביורו אז הוא בעט גם אותן. משהו בתגובות שלו לאירועים במגרש היה לא מותאם (גם הבכי אחרי החמצת הפנדל). מסכים שהוא לא היה חלש בצורה בלתי רגילה, אבל משהו שם היה נראה רע. מה שכן, הפנדל המושלם שבעט וזה שניגש לבעוט ראשון - אופי באמת מיוחד, גם לטובה לפעמים.
אני חושב שבשיאו (08-14) רונאלדו לא נפל ממסי, אבל אני יודע שאני במיעוט פה. האופי שלו לדעתי רק הרחיק אותו ובעיקר פוגע בו עכשיו כשהוא כבר לא השחקן שהיה. הוא יכל להיות שווה לגמרי הרכב בפורטוגל (וגם ביונייטד) גם ביכולת הנוכחית, אבל זה שהכל חייב להיות סביבו פוגע בו.
הוא בועט בעיטות חופשיות כל הזמן ובכל מקום זה לא רק גודל המעמד. אני חושב שהבעיטות החופשיות לא היו טובות כי זה לא חוכמה לתת רק טיל או רק למרכז השער. קראתי פה את כל מה שנאמר ואני “מת” לתת לו נסיבות מקלות אבל אין. זה שברנרדו סילבה וברונו פרננדש בשיא הקריירה והם מזייפים זה לא רלוונטי לכך שכריסטיאנו רונאלדו לא נותן שום יתרון לפורטוגל ותשוקה ולב זה לא מספיק. היו 2-3 כדורים מעולים שהוגבהו לרחבה אתמול וגם המצב בו התבלבל עם הרגליים ולא הצליח להכין לעצמו מצב בעיטה בשמאל מתוך הרחבה. זה גם לא קשור ללהשוות אותו לשחקן שהיה לפני חמש שנים. צריך להשוות אותו לחלוץ נורמלי באליפות אירופה. הפנדל היה רק הסיום העגום…
בוא תשווה
אני מנקה רגע את הפנדל, אתה לא חושב שהיו לא מספיק מצבים כדי לכבוש אתמול? במשחק הראשון זה היה בסדר - לא הצליח להבקיע אבל בעט לא רע, היה נייד, עזר לחברים לייצר לו - ויצאתי להגנתו. בשאר לא. הוא די אילץ את החברים לשחק בסגנון מסוים. ברנרדו סילבה הרים לו כדור מצוין, גם רפאל לאאו סידר לו מצב ובעיקר ההזדמנות בתוך הרחבה, זה היה צריך להיות הסטת הכדור מימין לשמאל ובומבה לרשת. שער שהוא עושה בעיניים עצומות לפני שלוש שנים. הוא לא ממש ניצח בלמים גם לא במשחק הגובה. אפילו לא אמרתי בכלל לספסל אותו או שהוא ה-בעיה. הוא פשוט לא טוב ועצוב לראות אותו.
מודה שאין לי הרבה דוגמאות אבל ניקלאס פולקורג הוא דוגמא מצוינת. זו לא חוכמה להגיד הארי קיין כי הוא בשיא הקריירה. אפילו גאקפו. קולו מואני השתחרר אתמול לבעיטה מול בלם קשיש מה שאני לא משוכנע שכריסטיאנו כבר יכול לעשות. לא הרגשתי בשום רגע שהנה הגול בדרך.
הוא לא אילץ אף אחד, המאמנים הפחדנים של היורו רוצים לשחק עם מינימום סיכון כך גם המאמן של פורטוגל, כדי לא לקחת סיכון ולשלוח הרבה שחקנים קדימה פורטוגל כמו גם אנגליה פשוט מרימים כדורים לרחבה ומקווים לטוב, גם צרפת משחקת חרא ובונה על לבודד את אמבפה ולא לשלוח מספיק שחקנים קדימה.
רק גרמניה וספרד מנסים לשחק כדורגל, אבל עדיין לא פגשו נבחרת גדולה, נראה אם ימשיכו לשחק התקפי ביום שישי.
לפורטוגל יש סגל מדהים עם כמה מכדררי על מהטובים בעולם ויכולה לשחק כדורגל סוחף, התקפי ומדהים, במקום זה הם עסוקים בלהרים כדורים אלכסוניים לרחבה כדי לא להיות חשופים מאחורה, גם בתוספת הזמן שהסיכון בלתקוף עם יותר שחקנים הרבה יותר קטן מהסיכון של להגיע לפנדלים ואז הכל יכול לקרות המאמן המשיך לשחק מבוקר.
כן, רונאלדו של היום בינוני במקרה הטוב, אבל כבר דיברנו שהיום אין כבר חלוצים גדולים כמו בעבר אז עדיין יש לו מקום.
תשמע בשורה התחתונה מעבר לכך שאין לי חלילה משהו אישי נגדו ואני מאוהדיו הגדולים ביותר - ציינתי בפנייך שניים-שלושה מקרים וזה רק מהמשחק האחרון ודי התעלמת מהטיעונים שלי. זה לא מספיק להגיד שכריסטיאנו רונאלדו מעבר לשיאו או בינוני במקרה הטוב. הגביהו לרחבה כמה פעמים בצורה פנטסטית והיה צריך רק לתזמן את הניתור ולגבור את הבלם. אבל בעיקר צרם לי לראות אותו מתקשה בפעולה הפשוטה של להעביר את הכדור בנגיעה אחת לרגל השנייה ולבעוט, הוא אפילו לא הצליח לייצר בעיטה… אני האחרון שאתמוך במאמני הנבחרת הפחדנים ולא אמרתי לספסל אותו. נגד צ’כיה זה עוד היה נראה סביר. פולקרוג לא היה מבקיע שער במשחק נגד סלובניה?
לא התעלמתי, הוא הגיע ל 3 מצבים שרונאלדו הרגיל היה שם 2 מהם, במשחק האחרון היה רק מצב אחד שחלוץ סביר ביורו הנוכחי אמור להבקיע וזה הכדור שברונו הרים לו, שאר ההרמות לא היו מספיק מדוייקות.
המסירה של ליאו הייתה חזקה מאוד ומאחורי הגוף וקרובה לרגל ולא רכה ולא כדור הובלה שמזיז אותך לשטח הנכון(נניח הכדור של ג’וד לויני בגמר האלופות) רונאלדו היה מבקיע את זה בקלות לפני 6 שנים היום זה לא מצב מצויין וגם ידידך פולקרוג רוב הסיכויים היה נכשל במצב הזה.
פורטוגל יכולה לשחק הרבה יותר טוב עם וטיניה, ברונו, קאנסלו ובעיקר ברנרדו בהרכב, הם יכולים להכין מצבים הרבה יותר טובים לחלוצים מאשר מה שעשו עד עכשיו אבל שוב, המאמן לא רוצה שהשחקנים יקחו סיכונים ויכדררו באיזורים שאיבוד כדור בהם יכול לגרום למתפרצת, לא רוצה לתקוף עם מגינים ומסתפק בכדורים האלכסוניים שרונאלדו הישן היה הופך אותם לשערים קלים, אבל אי אפשר לשפוט את רונאלדו לפי מה שהוא היה אלא מול החלוצים שהוא מתמודד איתם ביורו הנוכחי ובמקרה כזה מצבו לא כזה רע כפי שאתה מתאר.
@Raulito-7
ראית עכשיו את פולקרוג ? אותו מצב כמו רונאלדו פחות או יותר ויצא לו יותר גרוע מהפורטוגלי.
ראיתי-ראיתי, האמן לי שאני יהיה אחד מהאנשים הכי שמחים אם כריסטיאנו רונאלדו יבקיע היום. צר לי, לא ממש הצלחת לשכנע אותי או לשפר לי את המצב רוח אחרי ההופעה שלו. היה עצוב מאוד לראות אותו ולטעמי הוא שוב נראה אומלל. אני מדבר מקצועית, בלי המסביב, ואפילו זה לא רק הפנדל. פולקרוג אולי היה מבקיע את המצבים האלה בנגיחה שהיו לכריסטיאנו (משחק הגובה זה משהו שנשאר לכריס אבל באותו משחק…) והכניסה שלו במשחק הביאה לקצת בלאגן בהגנה של ספרד. הוא כן עזר לשער.
אם כבר מדברים על המשחק היום, אלבארו מוראטה למשל בעט בצורה נוראית מעל השער אבל הוא עשה סיבוב גדול על הבלם, ראית מהלך כזה מכריסטיאנו במשחק ההוא? יש דברים שאני מצפה ממנו ויש דברים שלא. על הבעיטות החופשיות כלל לא דיברתי. לא מופתע שהוא בועט ולא מופתע שזה נראה ככה.
אני האחרון ש"ייחפש אותו" בקטנות אבל גם אתמול היה לכריסטיאנו רונאלדו מצב טוב מאוד והפעם הוא בעט מהר אבל לא הספיק כנראה בשל מאית שנייה להעמיד את עצמו כמו שצריך.
בכל מקרה:
בהופעתו ה-30(!) במשחקי היורו, אמש, יותר מכל אחד אחר - לא הצליח להפוך לראשון שכובש בשישה טורנירי יורו. בכל חמשת הקודמים מצא את הרשת, חמש פעמים בזה שקדם לו ב-2020 ו-14 פעמים בסה"כ (שיאן השערים). הוא רשם 23 איומים כולל פנדל מוחמץ והפעם זה לא הצליח… כאן במארקה גרף יפה עם המספרים שלו בכל הטורנירים הגדולים כולל המונדיאלים (כבש ב-2022 נגד גאנה בפנדל)
120 דקות של כלום ושום דבר.
לא משחק עם הגב, לא תנועה חכמה קדימה, לא דריבל, לא הרמה, לא מסירת עומק, לא דאבל פס, בקושי בקושי כמה נסיונות ללחוץ.
כל שחקן אחר עם הרזומה הנוכחי והאיכויות הנוכחיות, בקושי מקבל זימון לסגל. לפחות הוא שיחרר בעיטה אחת בשביל ברונו אתמול. שאפו.
אם היה אכפת לו מעוד אנשים חוץ מעצמו, אז הוא היה מבין את המצב ופורש, אבל אנחנו כנראה נראה אותו גם בעוד שנתיים. אחרי עוד עונה של 50 גולים בערב הסעודית.
למה שיפרוש אם מאמן הנבחרת מזמין אותו ונותן לו לשחק כל דקה בתחרות ?
מותר לבקר את רונאלדו, אבל מה שאתה עושה זה לשפוך כאן זבל במסווה של ביקורת.