כריסטיאנו רונאלדו בן 38| מרגש לראות והכי מוצדק שיש כמובן. הפייסבוק “הזכיר לי”, כאילו ששכחתי - שכבר שלוש פעמים בעבר כתבתי טקסט ארוך על כריסטיאנו רונאלדו ביום הולדתו. כבוד לו זכה רק ראול. גם בשנה שעברה, גם ב-2020 בגיל 35 וגם בגיל 31. וזה היה כלכך כיף בכל פעם מחדש ומפעם לפעם אולי זה מדויק יותר, למרות שמצד שני נראה שלא חשוב כמה שאכתוב - זה פשוט לא יספיק. אז הנה שוב פעם.
החמישה בפברואר הוא תאריך שנכנס ללב שלנו, אוהדי ריאל מדריד, כבר מזמן. כריסטיאנו רונאלדו הגדול, בצל השנה הקשה בחייו – אישית ומקצועית, חוגג יום הולדת 38. ואנחנו לא נשכח לעולם את האיש שהגשים לנו את כל החלומות, מלך השערים של ריאל מדריד איי פעם והסקורר הגדול ביותר איי פעם. השחקן שהגיע בתזמון מדויק כדי להיכנס ללב שלנו עם הדעיכה במעמדו של ראול שעזב לאחר מכן. מי שיכולתי שוב להעריץ בצורה עיוורת כמו שהייתי ילד. גיבור על שלי. השחקן שהגיע כדי להחזיר את ריאל מדריד להיות המלכה של אירופה ועמד במשימה. ארבע זכיות בחמש שנים. ובכל אחת הוא היה הטוב ביותר.
כריסטיאנו היה יכול להישאר במקום הנוח, לזלול אליפויות בקצב עם מנצ’סטר יונייטד תחת המאמן האגדי סר אלכס פרגוסון, הם היו קבוצה אדירה. אבל הוא לא היה יכול שלא ללכת בעקבות החלום שלו – לשחק בריאל מדריד. הוא הגיע לריאל עם עוד כוכבי גדולים אבל כיהלום של הכתר בפרויקט הגלאקטיקוס2, כשכל הלחץ עליו, כל העיניים עליו – והוא אהב את זה. כריסטיאנו אמנם עלה 94 מיליון יורו, כמובן שיא באותו הזמן – אבל תראו כמה שחקנים שנרכשו במאה מיליון יורו, ההעברות היקרות בתולדות הכדורגל – נכשלו טוטאלית וקרסו תחת הלחץ. תשאלו את אדן הזאר, אפילו את ניימאר, והרשימה ארוכה.
תשע השנים של כריסטיאנו בריאל, השידוך הטוב ביותר בתולדות הספורט איי פעם – כאילו לקוחים מתוך סרט. זה היה ממש חלום מתוק שלא רצינו להתעורר ממנו. אין מצב שזה היה כל כך טוב. כל כך כיף. כל כך עוצמתי. ריאל הייתה עולה ל-0:1 עוד במנהרה. כריסטיאנו זרע אימה בכל היריבות. הוא השחקן היחיד שהיה יכול לעזור לריאל לעצור את ברצלונה הגדולה ההיא והיריבות שלו עם ליאו מסי העיפה את שניהם הכי גבוה שיש.
כשהובלנו 0:4 והוא היה בטירוף לכבוש את החמישי כדי להשלים שלושער – הוא התעצבן אם זה לא הגיע. הוא רצה לגעת בשלמות, אף פעם לא היה שבע. כשהוא החטיא פנדל אבל הקבוצה ניצחה הוא היה כועס וזועם, כאילו נכשל במשימה. הוא דחף את עצמו לקצה כל הזמן. להצטרף שוב למתפרצת כדי לשפר עוד יותר את הסטטיסטיקה שלו.
יש לו 450 שערים ב-438 משחקים – ממוצע של למעלה משער למשחק, חייזר אמיתי. עונות של 50 גולים פשוט נלקחו כמובן מאליו. וכמובן שלא דיברנו על כל הבישולים שסיפק. קאקה החזיק מעמד עונה אחת בערך, גארת’ בייל היה פצוע חלק ניכר מן הזמן, קארים בנזמה לא היה יציב מספיק. אנחל די מאריה לא כבש מספיק. ורונאלדו תמיד הבקיע. בקלאסיקוס ובצ’מפיונס וגם במשחקים האלה בבוץ, וגם בגביע המלך הוא תמיד רצה לשחק. אני לא מאמין שיהיה עוד כריסטיאנו רונאלדו. לא יהיה עוד אירוע שימשוך 90 אלף אוהדים למגרש רק כדי לראות אותו מקפיץ כדור.
זה שידוך שהיה צריך להחזיק לכל החיים, אבל אין דבר. נודה על כל מה שהיה ולא נסתכל על חצי הכוס הריקה אלא על המלאה – כי זכינו. יכולנו לכתוב עליו בלי סוף, עשינו את זה בכל יום הולדת. רצינו להסתפק ב-450 מילה, אחת על כל שער, וזרמנו עם הטקסט – לכבוד כמה משקופים וקורות שלא נכנסו. ואני מודה שבשלב מסוים הייתי נגד אבל בחורף האחרון, בטח כשדרך במתחם האימונים – ליבי נחמץ. הייתי לי תקווה קטנה בלב שפלורנטינו פרס מתכנן לנו קאמבק מרגש שלא יישכח לעולם. זה לא קרה אבל אני בכל זאת חוגג כל שער שלי בכדורגל וגם של הקבוצה עם אותו SSUUII מפורסם. נמשיך לעקוב אחריו גם בערב הסעודית, וזה לא הסוף. וכן, אני כל כך מתגעגע. אפשר לרגע לחזור כמעט אחורה בזמן, ל-2014? שהגולים היו יוצאים כמו קשטופ? שריאל מדריד הייתה קבוצה דורסת? שלא ראינו את הסוף? כשהתחלנו להשתלט על אירופה מחדש?
בנימה אישית, לצערי החשיפה הנמוכה של הדף בפייסבוק על אף כל מאמציי השונים - עושה לדף עוול (יש קצת התעוררות קלה בימים האחרונים, פירסמו אותי עוד אנשים שראו שאני גם אני אחרי משחק ליגה מחורבן עושה 7-8 פוסטים מיד בסיום ומעדכן 24-7 בניגוד ל…) ובכל זאת גאה לספר לכם שלא פחות מ-31 אוהדים עשו שיתוף לפוסט הזה שלי וקיבלתי הודעות חמות מאוד גם מאוהדי ברצלונה.