בעניין הזה אני פשוט לא מסכים. מבחינתי הדרך היחידה לשיקום זה גם כלכלי, אבל גם במקביל לא ויתור וזריקת המקצועי לאש (ע"ע קומאן). חייב להיות חזון קבוע מקצועי לצורת המשחק שלנו. גם אם הפן הכלכלי לא מאפשר לחזון הזה להתגשם בקבוצה שרצה על תארים, התארים פחות חשובים - חייבת להיות דרך מקצועית (מצידי שזה היה פימי).
יש דרך להתנות את החזון הזה גם ב-low cost. מה שלא ניתן לעשות, זה לוותר.
לא אמרתי בשום שלב שהוא נכשל בהכל. אני פשוט התאכזבתי קשות מהניהול המקצועי שלו החל מהקיץ והלאה - עד שהגעתי למצב שאני לא פשוט יושב, מהנהן ומחכה בסובלנות מתוך הבנה עמוקה. אני סובלני, ומבין - אבל דורש לראות את הצעדים המינימלים והלחלוטין הגיוניים לכיוון החזון שאני יודע שגם לאפורטה מאמין בו (על סמך העבר כמו ששביט כתב).
זכרתי, אבל זה לא נותן לו pass על כל דבר לא משנה מה. הזיגזוגים הפוליטיים, פליטות הפה המביכות על מסי וה-0 שכר,קומאן, פימי וכו’. זוכר הכל ומכבד ומוכיר ומעריך, עדיין צריך לבקר ולהתעקש על המינימום הנכון.
אני אלך איתך הפוך: כל נשיא אחר, עם רשימת הבעיות האלו - היה מקבל קיטורות של ביקורות מכולם, כולל בפורום הזה, וכולם היה משוכנעים שהביקורת הזאת היא לטובת המועדון. לא צריך לוותר על זה, אך ורק כי פפ טים ורונאלדיניו לפני זה.
אז בעצם, הגיעו מבחינתו מים עד נפש (נתפשר בין כל הדעות ונגיד שלפחות באיזה חודש וחצי איחור) והוא מצא את הפיתרון הכלכלי כדי לייצב את המקצועי. אני לא מאמין שאת הפתרון הזה אי אפשר היה גם למצוא חודש וחצי מוקדם יותר. והחודש וחצי האלו (במינימום, מבחינתי אפשר היה גם להתאבד על הקירות ולמצוא את הפתרון הזה גם בספטמבר לדוגמא) - זה לא צחוק; זה הפסד מביך בבית לריאל, זה להיות על הגבול של להיות מודחים מאירופה, ולא ע"י באיירן (ניחא, מי בכלל מדמיין שאנחנו אמורים לעקוף אותם כרגע), אלא ע"י בנפיקה, זה להתעלל פסיכולוגית בדור צעירים עם מאמן שזורק אותם לסיטואציות שהם לא מוכנים מנטלית, מעמיד עליהם את כל הלחץ ואז יוצא לתקשורת וקובר אותם אחרי המשחק.
כן סבלנות וכן זמן. אבל אני מתעקש לראות ניצנים שמראים לי שאני לא סובלני ומחכה בלי סיבה.
השנקל שלי לנושא מסי, נושא שלא נכנסתי עד עכשיו. אני יכול להבין את הטיעון שלא הייתה ללאפורטה ברירה. אבל מצד שני שוב, לאפורטה הפוליטיקאי דופק חלקית את הקרדיט האוטומאטי שהוא אמור לקבל פה. לא אני, לא מסי ולא סבתא של צ’אבי אמרו שהסוכנים מחכים רק שלאפורטה ייבחר והוא כבר ידע לפתור את הבעיות עם שחקנים בסגל. כשהוא אמר את הדבר הזה, אף אחד לא חשב שהוא מתייחס לשחקנים כמו פדרי או דה יונג.
לאפורטה הפוליטקאי הממולח, ידע בדיוק שכולם יבינו שהכוונה זה לפיאניץ’, גריזמן, קוטיניו, לנגלה, אומטיטי והמשכורות של הקפטנים וכו’.
אז אפשר להגיד שברור שאין שום דרך באמת להיפטר מהירושות האלו של בורטמאו, אבל לאפורטה כשהיה נוח לו - אמר שהוא יכול (וניצח עם אמירות כאלו ואחרות את הבחירות ע"ח מתמודד אחר שאפשר להגיד במינימום שיש בו פוטנציאל), וכשלא פשוט זרק את הסמל הכי גדול שלנו בכל הזמנים מהמועדון והסביר שאין כסף.
אני מקווה גם שכולנו נסכים, שהדרך שנפרדנו ממסי - היא הגרועה ביותר שאפשר לתאר. זה לא צ’אבי ואינייסטה וגווארדיאולה שמחליטים שהם לא מסוגלים יותר לתרום אז עוזבים ומסיימים את דרכם במועדון. אלא זה לזרוק את מסי החוצה בצורה טראומטית שנראה שעד היום הוא עדיין בטראומה בגלות הפסז’ית.