מי שעוקב אחרי “קור בלאוגרנה”, יש חדש? הם מעדכנים? משהו?
בעיקר מנסים להריץ בטויטר אשטג סיסמאות נגד ברתומאו.
אבל בוא נגיד את האמת, נגיד יש אי אמון ומפילים את ברתומאו עכשיו. בכל מקרה הבחירות במרץ והעונה מתחילה אוטאטו… מה כבר אי אמון מבחינה מעשית יכול לתרום…
לא שחס וחלילה אני נגד. פשוט מבחינתי העונה הקרובה אבודה. בעיני המשימה העיקרית של קומאן זה למנוע קריסה מוחלטת של ברצלונה בליגה.
הכוונה לא הייתה מבחינת התועלת של ההצבעה, אלא לעובדה שאין זמן יותר מתאים מעכשיו להצבעת אי אמון.
אי אמון לא אומר בחירות מיידיות?
עכשיו קראתי בוואלה משהו מעניין. למי ששכח, שרוסי היה הנשיא, המזימה שלו הייתה לקנות את ניימאר ולדחוק את רגלי מסי החוצה. למעשה בסוף הכהונה שלו הוא אפילו עשה סקר חשאי באחד ממשחקי הבית בין הסוסיו לבדוק את האפשרות הזו. למזלנו קייס ניימאר התפוצץ והוא הלך הביתה. (ועכשיו שמועות שהוא שוקל לחזור בעעעע)
עכשיו המשפטים האלו של גיים בלאגה עושים לי תחושה מוזרה של דזה וו " “חשוב לנשיא ברצלונה לגרום לזה להיראות כאילו מסי הוא זה שרוצה לעזוב. זה יקל על הבעיות הכלכליות של המועדון (חובות של 500-700 מיליון יורו) אם יצליחו לחסוך את המשכורת שלו. עדיין אין קופצות בגלל סעיף השחרור של 700 מיליון יורו ומשכורת של 50 מיליון יורו. אבל זה מרגיש כאילו המועדון לא לגמרי זועם על הטוויסט הזה: מסי לא מרוצה והוא זה שאומר למאמן שהוא לא בטוח לגבי עתידו. אני בספק אם ההדלפה הזו מגיעה מכיוונו של מסי. היא מתאימה לאג’נדה של המועדון”.
אולי מסי בעצמו דוחף לזה, אבל אני לא פוסל שלברתומאו היה מאוד “נח” אם מסי יעזוב.
אני קורא את זה בכמה עיתונים. בדו"ח הרשמי של המועדון רשום 217 מיליון יורו, נכון לקיץ הקודם.
אני יודע שאפשר לבשל את הספרים, אבל הדו"ח הרשמי הוא זה שעובר בדיקה קפדנית של רשויות המס בספרד. קשה לי להאמין שהבישול מגיע למימדים כאלה.
יש לך מקור באמת באמת אמין לחובות בסדר הגודל הזה?
עוד משהו שלמדתי מהדו"ח הרשמי ואולי שונה ממה שאנחנו רגילים להאמין. בכל מקום רשום שהמשכורות של הכדורגלנים מהווים כ 70% מההכנסות של המועדון. בפועל המשכורות של כל עובדי המועדון הם כ 70% מההכנסות , כאשר כדורגלנים מהקבוצה הראשונה מרוויחים כ 40% מההכנסות. השאר הולך לספורטאים במחלקות אחרות ועובדי מעדון שונים.
הדוחות, גם באנגלית, נמצאים פה. Annual Reports | FC Barcelona Official Channel
זה הטענה של העיתונאי הזה, לא שלי. אני גם לא חושב שזה העיקר במה שהוא אמר.
המשך למה שבלאגה אמר:
" Messi is furious that his private meeting with Koeman was made public. He is angry that RAC1 plays openly in favor of Bartomeu’s administration. Messi thinks the board is trying to force him out of the club making him out to be the bad guy for not staying to fight"
https://twitter.com/FCBarcelonaFl/status/1296908715614928898
תמיד חשבתי ש RAC1 אמינים, ובלאגה פחות.
הציטוט האחרון הוא בכלל מקלארין, עיתון ארגנטינאי גדול, אבל אני לא יודע עד כמה הוא אמין.
אני גל לא כל כך מבין את עצם העניין.
נניח ומסי עוזב כי הוא לא מוכן להישאר עוד תחת ההנהלה הזאת. איך זה פוגע במוניטין של מסי ומשפר את המוניטין של ההנהלה? בעיניי זה הפוך.
על מה מסי אמור להילחם? הוא כבר לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. ברטומיאו הוא זה שצריך להוכיח שהוא מסוגל להחזיר את המועדון להישגים אחרי קטאסטרופה , ובשביל זה הוא צריך בין היתר את הכוכב הגדול שלו.
הציטוט השני הוא של מקורבים למסי .
אם מסי עוזב השנה, סכום גדול יכנס לברצלונה והמשכורת שלו תחתך. הם רוצים שמסי יראה כ"בחור הרע" כמובן שאין להם את האומץ לעשות את זה בצורה ישרה אז הם מעדיפים לעשות את זה בצורה של הדלפות והתקפות נגד מסי. כבר עכשיו מרסל יורנטה אחד מכתבי החצר הגדולים של ברתומאו (כמובן ממונדו) תוקף ועוקץ את מסי. זה לא במקרה…
גם באותו הזמן מפורסם שיש חברי הנהלה שחושבים שצריך למכור את מסי.
אתה צודק, אבל העולם שאנחנו חיים בו הוא עולם מטורף. מונדו דפורטיבו יציגו את ברתומאו בתור זה שעושה סדר בקבוצה.
שטיפת שכל פול טיים.
אני גם יחזור ויזכיר שברתומאו היה הסגן של רוסי, ורוסי כבר זמם לדחוק את מסי החוצה.
מסי גם שוב מתגלה בתור פחדן… יותר משבוע שלם ושום מילה . להזכיר לכולם הוא קפטן.
מסכים. מאמין לו או לא, לפחות פיקה דיבר. חושב שסוארס יצא מטומטם ו/או עיוור בראיון שהוא נתן, או לא, אבל לפחות הוא נתן. מסי שותק. עזבו עזיבה או הישארות, לא צריך שיפיץ את זה בתקשורת. אבל אין התייחסות למשחק מול באיירן. בכלל.
השחקן הכי גדול בהיסטוריה, אבל אולי בדיוק ההיפך מזה כקפטן ומנהיג.
זה העידכון האחרון למי שמבין קטלאנית מוזמן לתרגם. אני לא רוצה להביא את גוגל טרנסלייט כי הוא מביך
https://twitter.com/MocioCensuraFCB/status/1297836050165850112
במארקה סיכמו את זה בתמונה יפה:
קודם כל בלי להיפרד משמות גדולים אי אפשר לעשות מהפכה, אם עוסמאן דמבלה וג’וניור פיפרו יעזבו וכך גם סרג’י רוברטו אז ברצלונה לא תצא באמת לדרך חדשה. אבל העניין הוא קודם כל שהדרך מסריחה כפי שאמרתם, לא מבין למה דברים כאלה דולפים מהמועדון החוצה, סוארס עשה מספיק כדי לקבל את הכבוד הראוי לו.
מעבר לכך אני חושב שמקצועית הוא בסדר גמור ואמר בעצמו שלא אכפת לו להיות שחקן ספסל, הוא עדיין נכס עם כל הכבוד ללאוטרו ואפשר למשל לבטל את הסעיף שמקנה לו הארכת חוזה אוטומטית אם ישחק ב-60% מהמשחקים. הוא יכול לתת עוד עונה. סוארס נראה לי גבר שבגברים, אחד שכן יוותר על כסף ויילך ממקום שלא רוצים אותו.
ראקיטיץ’ שאין לו מקום בקבוצה מהטופ - הוא לא כזה, אומטיטי רוצה להילחם עד היורו האחרון לפי מה שהבנתי (זוכרים את בייל? אז הנה גם לכם יש נציג) ומעניין אם בארסה תוכל לזרוק מאה מיליון יורו רק כדי להיפרד. ומחר נקרא על ניימאר ולאוטרו וכל הולנדי אפשרי. שכחתי שברתומיאו מדי שנה לוקח הלוואות של מיליוני יורו בכל עונה.
לגבי מסי: אני הראשון לבקר אותו על הפרצוף במשחק נגד באיירן - הראש באדמה זה הגיוני אבל אחרי המשחק ולא במחצית. אני חושב שהוא שותק נטו בגלל ברתומיאו ודווקא יכול להבין את זה. ברור שאכפת לו מהמועדון ומהאוהדים.
זה התרגום לפי בארסה מאניה:
״קבוצת COR BLAUGRANA שהחלה באיסוף חתימות להצבעת האי אמון אומרת שיש לה 4,000 סוסיוס ו-7,000 איש שמוכנים לעזור באיסוף חתימות על גבי 50 מקומות ברחבי העיר.
צריך 16 אלף בשביל להצליח, הסיכוי עדיין לא גבוה עם ההגבלות בעיר.
נ.ב, לפני שסנדרו הבן זונה שינה את החוקה, הם היו במרחק של 1,000 חתימות מהצבעת אי אמון.״
זה מה שאני קורא אצלו , לא יודע אם זה אמין או לא אבל ויקטור פונט אומר דבר מאוד נכון:
"“החוב של המועדון גבוה מאד”, מסביר ויקטור פונט שעתיד לרוץ בבחירות הבאות לנשיאות.
"הוא הרבה יותר גבוה ממה שהמועדון מסביר. זה משהו שאנחנו לא מבינים. למה המועדון לא שקוף במיוחד כשהוא בנוי בצורה המיוחדת שלו.
זו לא חברה שנסחרת ומהצד השני חברי ההנהלה הם לא הבעלים שלה.
אין בעלים יחיד. צריכה להיות שקיפות גדולה יותר.
כמעט בלתי אפשרי להבין מה החוב האמיתי. אנו לא יודעים גם מה גובה ההתחייבות לפרוייקט אספאיי (שידרוג של כל המתקנים).
אנו גם לא יודעים כמה הלוואות לקח המועדון נניח מעסקאות עם ספונסרים מהם המועדון ביקש מקדמה על התשלומים.
כשאתה מחבר את הכל ביחד החוב עומד לדעתנו על 700 מיליון אירו.
חוב ששם את המועדון במצב מאד רגיש, במיוחד במצב החדש אליו נקלענו.
המועדון מרוויח המון כסף אבל לא מרוויח מספיק בכדי לכסות על ההוצאות והחוב.
אם מסתכלים על פרוייקט אספאיי ועל החזון של לבנות קבוצה חדשה במצב הכלכלי הנוכחי אפשר לומר בוודאות שישנן סיבות לדאגה"
הוא איש עסקים מאוד מצליח כך שאני סומך עליו שהוא יודע על מה שהוא מדבר
כן, אבל הוא רץ בבחירות ויש לו אינטרס ישיר להשחיר את העובדות, כי:
- ככה הוא יכול לתקוף את מי שיעמוד מולו מטעם ההנהלה של ברטומיאו\רוסיי.
- אם ייבחר, הוא יכול להפיל את הכשלונות שלו על ההנהלה הקודמת, כמו שרוסיי עשה ללפורטה (רק שהלך רחוק מדי ובית המשפט קבע הפוך).
הוא פוליטיקאי, וברטומיאו פוליטיקאי. ברטומיאו מושחת ושקרן, זה לא עושה את פונט נקי ודובר אמת תמידי.
שיביא הוכחות למה שהוא אומר. ההלוואות שהוא מדבר עליהן חייבות להיות רשומות בדו"ח הרשמי, והן אכן רשומות שם.
התחייבויות עתידיות אינן רשומות כי הן לא הוצאות עדיין, ואין לדעת במה מדובר. בינתיים ההנהלה השקיעה 80 מיליון בפרויקט אספאי, והכסף לווה מהבנק.
אני יכול להגיד לך שמהסתכלות בדו"ח בארסה מקבלת הלוואות בריבית של 2.5-3% לתקופה של כמה שנים. זה נראה לי גבוה, אבל אני לא מומחה. בוא נגיד שזה מדאיג אותי יותר מהמילים שפונט זורק באוויר, כי הבנקים לא פראיירים ובודקים היטב מה המצב של הלווה.
אין לי מילים, כמה תיעוב יש לי כלפי ברתומאו. ימח שמו וזיכרו.
ישיבה דחופה של ההנהלה, הסיכוי היחיד שהם יאזרו אומץ ויכפו על הגנב להתפטר
כמה פעמים שמענו את זה, אפילו רק בשבוע וחצי האחרונים?
כן, רק המוות ישחרר אותנו ממנו…
איך @Shusaku אמר? ברתומאו ניצח.
והנה עוד סימן לכמה שההנהלה הזה נבלה, טרפה ואסון בקנה מידה תנ"כי - אני מסכים עם טל. אחרית הימים.
אם להיות רצינים. בברצלונה אומרים שהם יקחו את מסי לבית משפט. אני לא משפטן אבל למסי יש קייס. שהחוזה נחתם זה היה לפני הקורונה והתיחס לסוף העונה. הקורונה האריכה את סוף העונה. זה הגיוני.
בסוף הם גם ינהלו מאבק משפטי מביש בשחקן הגדול ביותר בכל הזמנים וגם יפסידו בו.
אין שום תהום שהם לא יצליחו לדרדר אותנו אליו. שום תחתית…