ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שעדיף במודל הנוכחי, זה שאחרי כמה שנים יש בחירות ואפשר לשקר לעצמנו שמשהו ישתנה לאחריהן. כאילו לא קיבלנו מספיק מכות, כדי לא להבין שיש מצב טוב שלאפורטה, פונט ובנדיטו יתחלקו בקולות ביניהם, והמועמד של ברתומאו/רוסיי יגרוף את הקופה.

מה זה שווה שיש בחירות, ואפשרות להצבעת אי אמון, ו"מועדון של אוהדים", אם בסוף האוהדים האלו שקובעים, לא עושים כלום? אם הם לא עושים כלום, כבר אפשר להיות תחת ההוא של פסז’.

אם עד לפני כמה שנים, היתי מספר לך שנחטוף 8:2, עונה ללא תארים, ושמסי יעזוב מאיים לעזוב, שבשנה אחת יהיו לנו שלושה מאמנים (והשנה עדיין לא נגמרה…) אבל הנשיא התורן יאחז בקרנות המזבח ויסרב לקחת עליו אחריות, היית בטח חושב שאני שיכור.

מציאות עולה על כל דימיון

אני חייב שלא להסכים. בפרספקטיבה של עשרות שנים נראה שהמודל של קבוצת אוהדים מביא יותר הצלחות בממוצע, לפחות במועדונים גדולים, ובוודאי שההתרסקויות שלו פחות עמוקות ברוב הפעמים, ע"ע דורטמונד/ולנסיה/לאציו/פארמה/לידס…

מאמין שגם אצל בארסה זה יתיישר לאורך זמן. יכול להיות שזה ייקח כמה שנים טובות, אבל זה נכון גם בבעלות פרטית/ציבורית.

שמע…ברור שזה נכתב בעיקר מתסכול, ולא מתוך חשיבה מעמיקה. אני פשוט מיואש, גם אם מבטיחים לי שבמרץ תיבחר ההנהלה הנכונה, מסי יישאר ולא יהיו יותר חולצות משבצות לעולם. כמות הזבל שמתרחשת בשנים האחרונות, ושהגיעה לשיאה בשבוע האחרון, הייתה אמורה להזיז משהו, למישהו. וזה לא קורה.

כולם יודעים לאיים, לדרוש, להגיד שהם היו עושים ככה והם היו עושים אחרת. הכל אחלה. בסופו של דבר, כשזה מגיע לרגע האמת - כולם מתקפלים. במידה ולא ייצא כלום גם מארגון אי-האמון הנוכחי, שפונט החליט שהוא מצטרף אליו או משהו, אפשר להאשים את ברתומאו ושות’ בהרבה מאוד דברים, אבל גם הצד השני צריך לחטוף ביקורת. וואחד ביקורת.

אני לא יודע דאיך משתפים פוסטים מפייסבןק - וחבל.
גם בבארסה-סטורי וגם בבארסה מאניה יש פוסטים עם הסברים ברורים מה הבעיתיות הנוכחית להצליח בהצבעת אי-אמון.

אפשר להגיד הרבה דברים בנושא הזה ולשפוך הרבה זעם על הסוסיוס, אבל באמת שלהצליח עם אי-אמון בשלב הזה זה כמו משימה בלתי אפשרית. לא הייתי יוצא כנגד המועמדים האחרים ויורד עליהם בשלב הזה. זה לא באמת בידיים שלהם כו שהיינו רוצים שזה יהיה.

בגדול, עיקר הדברים הם:

1. צריך לאסוף כ 16,000 חתימות בשביל בכלל להעלות הצעת אי-אמון.
  2. החתימות צריכות להיות ידניות (כלומר להגיע לכל סוסיו ולהחתים אותו ידנית), אין אפשרות לחתימות דיגיטליות.
  3. כרגע אין משחקי בית ואין אפשרות להתקהלות, כך שמאוד מורכב עד לבלתי אפשרי להגיע לכזו כמות חתימות.

את רוב האילוצים קבעה ההנהלה הנוכחית (וזו של רוסיי), ככה שיהיה יותר קשה להפיל אותה.
חרא של מנהלים מקצועיים, אבל אנשי עסקים מאוד ממולחים.
לא יודע מי ירצה לעשות איתם עסקים בהמשך, אבל אין ספק שהוא יפסיד את התחתונים שלו בעסקים עם הנחש…

פרסמו את החוזים של שחקני ברצלונה ואני חושב שהם קטסטרופה ואין הצדקה. ראקיטיץ’ לא צריך להרוויח בקירוב לבייל לדוגמא. גם ג’ורדי אלבה מרוויח הרבה-הרבה-הרבה יותר ממרסלו והוא הגיע כמגן שמאלי טוב אבל לא ככוכב גדול. מרסלו קפטן שני וכמעט 15 שנה אצלינו. מי אחראי לפיאסקו הזה אם לא ההנהלה? אגב, אני קצת מרחם על גריזמן כי הוא לא שיחק בעמדתו הטבעית אבל דויד ויאה והנרי היו טובים בכל זאת.
המחשבה להביא לדוגמא את ואן דה ביק נכונה מצד אחד כי הוא כבר מכיר את דה יונג וקומאן כמובן והמחיר לא אמור להיות גבוה ומצד שני יש בעיות כל כך הרבה יותר גדולות לטעמי. אם צריך לבחור מבין קוטיניו או דמבלה אני תמיד אלך על הברזילאי כי הוא כן מקצוען, שחקן שניסה, הוא לא מזלזל בנוכחותו בברצלונה. הוא כביכול גם קצת יותר ורסטילי. אולי הוא כן יוכל לעזור למסי לשחק יותר מקדימה, קוטיניו מתחת למסי וסוארס לדוגמא…

זה שקשה עד בלתי אפשרי להעביר אי אמון עכשיו, ידוע לא רק בדף פייסבוק בישראל. ואם כן - הבעיה חמורה הרבה יותר ממה שחשבנו.
אבל אם אתה מאיים שתעשה משהו אם ברתומאו לא מתפטר, ואתה לא עושה עושה אותו, מצטער…איכזבת. איבדת מהאמינות שלך. אין שום סיבה לקחת ברצינות דברים עתידיים שתבטיח.

לא יודע מה פונט, לאפורטה, בנדיטו או וואטאבר יכולים לעשות, ואני לא מכיר את כל החוקים והפרצות בחוק ויכולות השכנוע וכינוס האנשים במקום אחד שאולי יש להם. אני כן יודע שרק לאיים זה לא הפתרון. מסתבר. ברתומאו כבר הוכיח שזה לא מרגש אותו, ובצדק. כל עוד זה נשאר בגדר מילים בלבד, הוא ישייט לו לבחירות במרץ, ואולי גם לקדנציה נוספת תחת שם אחר.

האמת אם יש שחיתות, או אנשים שמעגלים פינות שם למעלה כדי להרוויח כסף מהצד-בסוף זה יצוף וילכו לכלא אם צריך, עיין ערך רוסל. מה בעצם המניע של ברתומיאו, ואיפה המניע הזה כתוב או מוכח. אם הוא סתם חרבנא בהבנה בכדורגל או שפשוט הגענו לקצה גבול היכולת של קב שחקנים אלוהית שהפכה את המועדון לחברותה מבלי שיש מבוגר אחראי שיכול להפסיק את זה… אם זה העניין שיאכלו מה שבישלו.
מסי כנראה לא מסוגל להוביל מהלך כלכך גדול, אחרי הכל הוא ספורטאי לא פוליטיקאי.
הנה בא ההולנדי, ויקבור עוד עונה של הפרעוש. או שלא. מה שבטוח שהשחקנים שהיו שותפים לפיאסקו משישי, יודעים היטב שהם לא לרמה הגבוהה ביותר באירופה. שיהיה להם בהצלחה עם זה כמניע להמשיך ולשחק.

אם אחרי רומא, ואנפילד, ומשחקים נוספים פחות קטסטרופליים, הם לא הבינו את זה, וזה לא השפיע על המניע שלהם - לא חושב שבאיירן זה מה שיכריע.

בדיוק, אז הנה לברצלונה יש חלון לעתיד פה, והיא צריכה להבין שעל דברים כאלה כדאי להתפשר. שרוב הסיכויים שהמצורעים רק ימשיכו לאבד מערכם.

לגבי למצוא קבוצה, אם זה נניח בהעברה חופשית, מי לא תרצה את קוטיניו ל2 עונות ב40 מיליון נניח? גם אם הוא שחקן ששווה רק 10 מיליון משכורת, זה עדיין כאילו לקנות שחקן ברמתו ב20 מיליון, רודריגו עלה פי 2 וחצי וזה בלי המשכורת.

כל בן אדם בריאל היום מתחרט שהוא לא נכנע לדרישות של סין ונאפולי בזמנו, הערך של חאנס ובייל לא עלה וסתם שילמנו להם משכורת לעוד עונה

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1296010725169782785?s=19

כצפוי - רמון פלאנס יחליף את אבידל כמנהל הטכני.

מי כן ירצה? רק קבוצות מסין. אף קבוצה אירופית לא תשבור היררכית שכר בשביל קוטיניו, או תשלם לו שכר של גלקטיקו למרות שבפועל מקצועית הוא לא כזה כרגע. יש הבדל בין X מיליון דמי העברה חד פעמיים לX מיליון כשכר בהתחייבות חוזית, למרות שבמתמטיקה זה אותו סכום כסף.

לגבי השאר - בדיעבד אכן היה כדאי לריאל מדריד למכור את חאמס ולהיפטר מבייל. אבל את זה יודעים רק בדיעבד. בזמן אמת צריך לקבל החלטה שהיא ממש לא טרוויאלית האם וכמה אתה מוכן לחתוך הפסד. עם שחקנים מבוגרים שמרוויחים סכומים סבירים זה קל יותר, נניח לרקיטיץ’ יש רק עוד עונה בחוזה ובארסה תוכל “להשלים” את השכר שלו בעונה הקרובה כדי שיעבור לסביליה, וזה אמור להיות גם אינטרס שלו אם בא לו לשחק. אבל גלקטיקוס כמו קוטיניו וגריזמן, עם חוזים ארוכי טווח ושכר עצום - זה סיפור אחר לגמרי.

קוטיניו עדיין כוכב.
כל קבוצת דרג ב תשמח מכישוריו. כל נאפולי ודומותיה.
בדיוק בדקתי, המשכורת של קוטיניו לפי גוגל היא בין 11 ל12 מיליון, אעגל למעלה.
לקוטיניו נשארו 3 עונות לחוזה, זה אומר שעם משכורת של 12 מיליון להביא אותו זו עלות של 36 מיליון, כל קבוצה בה הוא יוכל לשחק בהרכב הפותח תשמח לקבל אותו.
הבעיה מתחילה כשברסה רוצה גם להחזיר חלק מה160 שהיא שילמה עליו, אף קבוצה לא תרצה אותו ל3 שנים כשגם צריכה לקנות אותו ב80 מיליון בנוסף למשכורת הגבוהה.

אם נאפולי מתלבטת לגבי חאמס אז את קוטיניו היא צריכה לחטוף…

כפי שהסבירו כבר ואתה מתעלם, זה לא ה 36 מיליון, זה השכר שקוטיניו יקבל יחסית לשאר השחקנים, זה ייצור בעיה, יצא שקוטיניו מקבל פי 6 מהשחקן השני הכי מרוויח בנאפולי(וזה מבלי לבדוק, אבל אני די בטוח שהניחוש שלי לא רחוק מהמציאות) וכל זה כשלא בטוח כלל שהוא יהיה השחקן הטוב בנאפולי.

ואני כותב זאת עוד מהתקופה שלו בליברפול, וכתבתי כשעבר לברצלונה והתווכחו איתי, קוטיניו לא שחקן של רמות השכר האלה או העברה של 146 מיליון פאונד(אגב 144 כבר שולמו וחסרים רק 4 מיליון פאונד להשלים את כל הסכום, חסרים רק 15 משחקים בברצלונה).

קוטיניו לא שווה 146, אבל הוא בהחלט שווה יותר מ36 מיליון כולל המשכורת!
היררכית שכר זה טוב ויפה, אבל שחקנים מבינים ששחקן שמגיע בהעברה חופשית חוסך לקבוצתו הרבה כסף. אתה רוצה לקבל יותר? תשכנע את הקבוצה המוכרת למכור אותך במחיר נמוך יותר.
אגב, דריס מרטנס, כוכב ברמתו של קוטיניו מרוויח היום 8.8 מיליון, לא הבדל כזה עצום מה11.2 של קוטיניו.

שאלה, מה יותר משתלם לקבוצה? להביא את קוטיניו ב50 מיליון (סכום שהוא כן שווה לדעתי לפחות) ולשלם לו 5 מיליון לשנה ואז בעצם הוא יעלה סך הכל 65 מיליון? או להביא אותו בחינם ולתת לו 12 (האמת יוצר קרוב ל11)?

ואם תגידו שעדיף ב50 אז בטוח שברסה יסכימו לטרייד בו נאפולי משלמת לברסה 36 מיליון וברסה ממשיכה לשלם לו משכורת, הרי זה כסף שיכנס עכשיו, משהו שברסה כבר הראתה שהיא צריכה. הנה נפטרה הבעיה, קוטיניו ישחק בנאפולי במשכורת 0.

או שאולי תבינו שהסיבה שקוטיניו לא עוזב היא לא רק המשכורת אלא כנראה דרישה נוספת של ברסה

תסביר את זה לקוליבאלי ולסוכן שלו, אני בספק אם תצליח לשכנע אותם שהקלומניק הזה ירוויח פי כמה מהחיה הרעה שאוכלת כל דבר שמתקרב לשער של נאפולי.

לפי AS, קוטיניו מרוויח יותר מלבנדובסקי.
https://en.as.com/en/2019/08/16/football/1565982520_168107.html

איך אפשר להסביר ללבנדובסקי, נוייר, קימיש, אלאבה, מולר, גנאברי, ששחקן זר שאפילו לא שחקן הרכב מרוויח יותר מהם? איך תסביר את זה למולר שהעביר את כל הקריירה שם?
ההיררכיה זאת בעיה, וקוטיניו שובר כל היררכיה מחוץ לבארסה. רק אנחנו הפראיירים שמוכנים לשלם סכומים כאלה, והוא לא בשלישיה המובילה אצלינו אפילו.

זה מעניין לשחקנים את הסבתא. וקוטיניו מרוויח 15 מיליון יורו בשנה עם חוזה לשלוש שנים נוספות, כמעט כפול ממרטנס.

מעבר לכך חבל על הדיון התיאורתי - אין שום תקדים למה שאתה מתאר. שחקנים עם כרטיס ביד מצ׳ופרים בעיקר במענק חתימה (הוצאה חד פעמית שלא יוצאת מתקציב הpayroll), אולי קצת בשכר אבל לא בפערים כאלה לעומת שחקנים אחרים.

הפוסט הזה של שי מבארסה מאניה, מסביר את הקשיים בהוצאה לפועל של הצבעת אי אמון נגד ברתומאו. ואם כל מה שנאמר, אם רצף האירועים הזה לא יצליח להוביל להצבעת אי אמון, אני לא יודע מה כן.

הפיספוס לא עכשיו, עכשיו באמת שזה על הסף הבלתי אפשרי, הפיספוס והמחדל של הסוסיו היה שבנדיטו הציע הצעת אי אמון והם ישבו בבית.