הפעם אין לך את מסי צ’אבי ואינייסטה שיעלו מהנוער וישנו את ההיסטוריה. ואם ריקי פוץ’ פאטי ודה יונג יתגלו ככאלו, אז סחטיין.
איפה באמת האופוזיציה? איפה השחקנים? איך ממצב שנראה שהלחץ על ההנהלה נראה שאחרי ההכרזה כולם נהיו אילמים.
מדהים איך אין משמעות לקונספט של " הקבוצה של האוהדים". מה ההבדל בינינו לבין ולנסיה כרגע? ברתומיאו עושה מה שבא לו בלי שום רגולציה. אני מבין שנשארה לו רק עוד עונה אחת, אבל זו עונה בה נאבד את מסי. לברתומיאו לא מגיע לסיים קדנציה מלאה, אלא לצאת בבושת פנים ולתת אקורד סיום הכהונה הכי גרועה בברצלונה איי פעם.
בחיי, אין רגע נחת מפוליטקאים נוראיים וחסרי בושה בשום תחום.
הבעיה שלנו שאנחנו מפתחים ציפיות ואחרי זה מתאכזבים, אפילו אני הביקורתי והפסימי כל הזמן נופל בפח של “הפעם זה היה שונה”, ואני חייב להודות שצדקת. הם לא שמרנים ולא בטיח. פשוט מטומטמים.
חבר, צאבי ואיניסטה לא קשורים לשיקום של אז. רמז זה קשור לזה שגנב ממכם את אטו מתחת לאף עם מסוק ליאכטה.
דיברתי על תום עידן גספארט אם זה לא היה ברור, שנת 2003.
כמו שהרבה קבוצות הוכיחו בעבר ובהווה, אפשר לבנות קבוצה מעולה מבלי שיהיו לך כוכבים היסטוריים בכל עמדה. לברצלונה יש בסיס מצוין. צריך הנהלה חכמה , מאמן שיודע לנצל יתרונות של הסגל, פסיכולוג צמוד לפני המשחקים הגדולים, צוות רפואי טוב שלא נותן לחצי סגל להיות פצוע, ולהיפטר מעודפים מיותרים שזוללים כסף סתם.
זה לא קל, וזה לא יקרה בעונה הקרובה. לפורטה הוכיח בעבר שזה אפשרי, אני מקווה שיעשה את זה שוב.
מתנצל, ב2003 עדיין הייתי ילד למעשה, חשבתי שאתם מדברים על התקופה של פפ.
https://twitter.com/barcacentre/status/1295721574503460865?s=19
https://twitter.com/Benayadachraf/status/1295720820837429255?s=19
האם אבידל כן מפוטר בסופו של דבר?
סימנים כלשהם שכן.
טוב, זה היה מהיר -
https://twitter.com/FCBarcelona/status/1295723692597673986?s=19
אריק אבידל הולך הביתה גם הוא.
המחליף? לא ידוע עדיין.
בישיבה אתמול לחצו על ברתומאו לפטר אותו. מניח שהוא נכנע ללחצים. מפתיע שזה לקח זמן…
חבל שהוא טינף את המוניטין שלו . אני תמיד יכבד אותו על הסיפור ההירואי שלו עם הסרטן והשחקן הגדול שהוא היה.
מהמקורות הצנועים שלי אבידל התפטר למרות הרצון של ברתומאו להשאיר אותו.
כרגע מי שמיועד להיכנס לנעליו הוא ראמון פלאנס שיכין את התוכנית לשנה הבאה ביחד עם קומאן…
יש למישהו פרטים על פלאנס מיועדינו?
התקווה היחידה משם כמו קומן היא , שלאחר הרבה זמן יהיה מאמן שידרוש את השחקנים שהוא מעוניין ולא שמפילים אותם עלו בלי קשר למציאות .
אתה מכיר את המושג “התפוטר”? בערך מה שקרה איתו.
משותף לו ולעוזר מאמן החדש? שתיהם היו מועמדים למכבי חיפה.
ברתומאו מתראיין עכשיו, בגלל הדאגה שלי לבריאות הנפשית שלכם אני לא יביא ציטוטים שלו.
טוב, אני בטוח שאוהדי ברצלונה במתח, ג’וזף ברתומיאו הנשיא הכל-יכול מתראיין בפעם המיליון בערך העונה אבל הפעם זה הכרחי. דבריו עלולים לעצבן: " יש לנו משבר ספורטיבי ולא מוסדי , אין בעיות במועדון. יש שחקנים שחייבים לעזוב, יש שחקנים שמגיעים ויתרמו לנו עוצמה רבה. ברמה המוסדית, החברתית והכלכלית, אנחנו במצב טוב. הדבר הקהל ביותר היה להתפטר עכשיו".
“המגיפה משפיעה על חיינו וגם על ברצלונה. הדירקטוריון צריך לקבל החלטות, יש לנו תוכנית, יהיו צעדים כלכליים. העונה מתחילה עכשיו ועלינו לקחת אחריות ולהציג תקציב מאוזן ללא הפסדים. זה אתגר חשוב מאוד גם ברמה הספורטיבית. הפסדנו 200 מיליון יורו מאז הקורונה”.
האחריות שלו ושל השחקנים ל-2:8: “לכולנו אחריות שווה. התוצאה השלילית של ליסבון גורמת לכולנו להיות אחראיים. תמיד אמרתי שהייתה החלטה חשובה אחרי ליברפול, לבדוק אם המועדון צריך מהפכה. הימרתי על ארנסטו ואלוורדה והשחקנים האלה”.
“אני תמיד מתייעץ עם כולם (לגבי ואלוורדה), באותה תקופתי החלטתי להאמין שוב בקבוצה ההיא. השינוי והשדרוג שהיה צריך להיעשות – לא נעשה. זו לא הייתה החלטה נכונה, אבל עכשיו זה הזמן לעשות דברים”.
על קומאן: “אם לא יהיו הפתעות, קומאן ייאמן את הקבוצה. בחרנו בו בגלל הניסיון שלו, הפילוסופיה שלו, הוא מכיר את המועדון”.
מדוע הוא לא הגיע בינואר: “דיברנו עם מאמנים שונים. הייתה לו אחריות ומחויבות לגבי הולנד, חודשים ספורים לפני היורו, הוא לא היה יכול להשאיר את הנבחרת ככה. הוא היה הראשון שפנינו אליו. היורו רחוק מאוד, אנחנו לא יודעים מה יהיה. הוא בחר לעזוב ולהתחיל את החלום שלו – לאמן את ברצלונה”.
הכוח של חדר ההלבשה: “לכולם יש, זה נורמלי. השחקנים הם ציר מרכזי. הדור הזה זה בתארים בלי הפסקה, הם היו פנטסטיים, נהנינו מהם מאוד וזו הסיבה שהם ראויים להזדמנות נוספת”.
האחריות שייכת לנשיא, כולנו אחראיים במידה מסוימת אבל אני הראשון שקיבלתי את ההחלטות. אני מדבר עם השחקנים. זה לא נכון שהשחקנים שולטים במה שקורה במועדון, זו אגדה. אני לא רוצה למתוח ביקורת אלא לשבח את השחקנים האלה, הם הפכו את המועדון לטוב בעולם, הם האדריכלים של כל זה. אני לא יודע אם זו הייתה טעות (שיפוץ החוזים)".
מהפכה וחידוש הסגל: “זה יהיה עמוק כפי שנדרש. אנחנו לא עושים פרויקטים רק כדי לעשות, אנחנו רוצים לנצח בכל עונה. נצטרך לקבל החלטות נחוצות. נראה לאורך זמן. אחרי אנפילד היינו צריכים לעשות את זה, למרות שהעונה שעברה שעשינו לא הייתה מוערכת מספיק”.
“יש לנו את הקבוצה הטובה בעולם כבר שנים על אף שהודחנו מליגת האלופות. אנחנו תמיד חושבים איך לבנות קבוצה שתעזור למסי”
פיטורי ואלוורדה: “באותה תקופה הקבוצה הייתה צריכה דחיפה חדשה. הוא עשה עבודה פנטסטית אבל היה עלינו להחליף מאמן”.
על מסי: “הוא רוצה לסיים את הקריירה בברצלונה. יש לו עמוד תווך בסיסי וגדול בפרויקט של קומאן. יש לו חוזה עד 2021, הוא יודע שיש פרויקט חדש, מאמן חדש. אין ספק, עכשיו כולנו מאוכזבים, אבל הדבר החדש יעודד אותנו”.
על ארתור: “לא הייתי רוצה להתמקד בו כי הוא שייך למועדון אחר כבר. הוא טעה כשהחליט שלא לחזור מהחופשה. אפשר לבקר אותו. השחקנים אחראיים על מה שהם עושים”.
לא אמרתי שקל, אמרתי שגם אם תמכרו במחיר הפסד, עם השחקנים שצריכים להשאר בנוסף לצעירים תוכלו לרוץ חזק על כל התארים.
כשיהיה מאמן עם דרך, ושחקנים נמרצים שמאמינים בדרך אתם תראו את כולם רמה או 2 מעל.
אגב, המצורעים שלכם כמה רמות מעל המצורעים שלנו, את בייל אף קבוצה לא רוצה בחינם, את גריזמן פשוט לא תמכרו ב100 מיליון. קוטיניו שווה הרבה יותר מחאמס גם כן.
ריאל לא מצליחה להפטר מהמצורעים שלה, ברסה פשוט צריכה להתפשר על סכום המכירה, יחי ההבדל הקטן.
הבעיה העיקרית היא החוזים, לא פשרה על סכום המכירה. צריך למצוא קבוצה שתסכים להשוות את התנאים אחרת הם לא יסכימו לעזוב (תמיד יש יוצאי דופן פה ושם).
ובלי להיפטר מהחוזים הכבדים גם קשה להביא רכש טוב כי יש תקרת שכר, ברתומאו אמר את זה בעצמו הערב.
אגב לחאמס ובייל כבר היו קונים לפני שנה, דווקא אז ריאל התעקשה על סכומי העברה (בייל לסין וחאמס לנאפולי).
Players who are untransferable, according to President Bartomeu: Messi, Ter Stegen, Lenglet, Semedo, De Jong, Griezmann and Dembélé.
Bartomeu: “Trincao and Pedri will not leave. They have come to stay.”
גם פאטי ופוץ’ הוכרזו כ untransferable.
אני לא מבין מה גריזמן עושה ברשימה הזאת, ומדוע בכלל ברטומיאו מחליט על דברים כאלה ולא המאמן.
כמו שגיא כתב מעליי, תהיה לנו בעיה להיפטר מחוזים שמנים של שחקנים מבוגרים, אם לא ירצו לרדת בשכר. גם למועדונים אחרים היה קורונה, לא רק לנו. ברטומיאו אמר שההכנסות ירדו ב 200 מיליון יורו, שזה כ 20% מהתקציב.
פונט גם לא ירים את הכפפה, הכל תלוי בהצבעת אי האמון הקיימת של “קור בלאוגראנה”. מוכן שלאפורטה יקח חלק בפרוייקט שלו.
בקיצור, יש לנו עוד שנה לא משנה מה, גם עזיבה של מסי לא מרעידה לברתומיאו את הכסא. מודה, אני מאוכזב מהמועדון והאוהדים. אני מבין שיש קורונה, אני מבין שזה יהיה קשה לאסוף חתימות, אבל הסוסיוס ישנו על האף יותר מידי זמן.
בהרבה הליכים פוליטיים אפשר לצאת מאוכזבים, אפשר לא להסכים, אפשר לטעון לחצאי אמיתות ושקרים שלמים, אבל בסוף הרוב קובע, והמצביעים (בין אם הם תומכים במצב, ובין אם הם אדישים מכדי להצביע) הם האשמים.
גבירותיי ורבותיי אני גאה להכריז שהרוב סתומים או לכל הפחות אדישים.
רכש אישי שלו. בקיצור אגו. כתבתי, שבכל הכבוד לגריזמן ובלי ציניות הוא מהבודדים שאפשר לעשות עליו כסף. מבחינתי בשבילו ובשביל הקבוצה . אינטרס של שתי הצדדים.
איך אמרת במקום אחר? כבר עדיף שיקנה אותנו איזה שייח קטארי (או מאיחוד האמירויות, אולי נרוויח מזה משהו כישראלים).
“מועדון אוהדים” עאלק.
יכול להיות יותר גרוע, תסתכל מה קורה בולנסיה. אבל מסכים. כל המודל הזה הפך לבדיחה במיוחד אחרי שרוסל שינה את החוקים לטובתו.
גם בריאל , פלורנטינו הפך את עצמו לדיקטטור, רק שהוא דיקטטור טוב, המודל הזה , של מועדון שנשלט ע"י אוהדים זה שקר אחד גדול. יח"צ נטו.