אמרת בעצמך…
בכל מקרה כמו ש @mos56 כתב - יש לכאן ולכאן. ברור שאם מחר מתחלף נשיא, מגיע צ׳אבי ומתחילים בפרוייקט בנייה חדש תוך מדיניות רכש נכונה ואפס אגו - אז כן, זה אידאלי. אבל זה לא קורה.
זה נכון מאד, אבל אין שום קשר
אמרת בעצמך…
בכל מקרה כמו ש @mos56 כתב - יש לכאן ולכאן. ברור שאם מחר מתחלף נשיא, מגיע צ׳אבי ומתחילים בפרוייקט בנייה חדש תוך מדיניות רכש נכונה ואפס אגו - אז כן, זה אידאלי. אבל זה לא קורה.
זה נכון מאד, אבל אין שום קשר
זה שהמועדון חולה אנחנו כבר יודעים הרבה מאד זמן. זה שבעת הזו מסי גדול מהמועדון זו עובדה מוגמרת. האם יש קשר בין שני המשפטים? בכל מקרה, השתיקה שלו שהתחילה כרועמת, תהפוך לאילמות אם לא יאמר דבר. וחבל
הפתעה -
ברתומאו לא מתפטר.
עכשיו בואו נראה כמה ה"תחזיקו אותי" של פונט, לאפורטה והשחקנים רציני.
יותר מזה, הוא יקדים את הבחירות למרץ. אבל הנשיא החדש יכנס לתפקידו רק ביולי. שזה התאריך המקורי של הבחירות.
לא יאומן שכל פעם מחדש, התרגילים האלו עובדים לו. בחירת שעיר לעזאזל צק ספין על גלאקטיקוס צק הטלת רפש בשחקנים צק . כל פעם מחדש.
בעד מסי או נגדו, תתחילו להפרד. לדעתי , זה הסוף.
נ.ב אוהדי ריאל שמחים או לא. אבל כל מי שאוהד את הליגה הספרדית אמור להבין שזה מכת מוות. ניימאר רונאלדו ועכשיו מסי. מבחינה תדמתית ושיוקית הליגה הספרדית בצרות צרורות.
ביחס לאופציה הגרועה יותר, של אי הקדמת הבחירות וקיומן בתאריך המקורי - זה עדיף. כניסה בפועל של נשיא וצוות חדשים, כבר ביולי, זה אומר שיש להם מספיק זמן לבחור מאמן ולעשות שינויים בסגל. מה שהיה קורה בצורה פחות משמעותית באפשרות המקורית.
כבר משהו.
זו כבר שאלה של מה מהווה עבורך ערך עליון בתור אוהד של קבוצה - הכדורגל הכי יפה שאפשר להציג או הגעה להישגים בכל מחיר (במקרה של ברצלונה, זכייה בכל התארים). מכיוון שמדובר פה בערכים ותחושות סובייקטיביות, כמובן שכל דעה מקובלת ובטח כשיש המון אפור באמצע בין השחור והלבן. במקרה הזה, אני אישית חושב לפחות שגם אם ננתק את הפן הרגשי, אף קבוצה לא יכולה לוותר על שחקן שעושה על הדשא את הדברים שמסי עושה, גם אם הוא עושה את זה בהליכה וגם אם על הנייר הוא בן 33.
אני רוצה האמת להתמקד בנקודה הזו, כי גם אותה ניתן לפרש במגוון אופנים.
אם הכוונה שמסי כ"מותג" גדול יותר מהמועדון, אני לא בטוח שזה היה שונה משמעותית ב-2012 או 2015. כנ"ל לגבי מראדונה בנאפולי, פלה בסנטוס, הנרי בארסנל ואולי אפילו רונאלדו בריאל. לפעמים זה בלתי נמנע וכל עוד זה לא פוגע בקבוצה, אין טעם לייחס לזה חשיבות.
אם הכוונה שהאגו או הנוכחות שלו אכן פוגעים במועדון, אני לא משוכנע שזה בהכרח נובע מהגישה של מסי עצמו, אלא יותר ממאמנים ומהנהלה שלא יודעים איך להתמודד איתו כמו שצריך. רוצה לומר, אני לא חושב שהעובדה שמסי משחק כל דקה אפשרית כשהוא כשיר נובעת מהאגו של עצמו או של הקלוב דה אמיגוס. גם אם ב-2015 לואיס אנריקה סיפסל אותו פעם אחת וגרם לבלאגן, אני לא חושב שזה עדיין יהיה המצב 5 שנים אחרי. אם רונאלדו, שחקן עם אגו כנראה יותר גדול משל מסי, הסכים ב-2017 לנוח כל משחק ליגה שני ברגעי הקלאץ’ של העונה כי זידאן גרם לו להבין שזה לטובתו, זה אפשרי לדעתי גם במקרה שלו.
אני גם ממש לא חושב שהמשחק של מסי פוגע בהתפתחות של אחרים (חוץ מגריזמן כמובן) כדוגמת פאטי וריקי פוץ’, אלא בדיוק להיפך - הם יתפתחו הכי הרבה עם מסי לצידם.
אולי נעשה קצת סדר בבלאגן, ואת כל דיוני ה"מסי גדול מהמועדון - טוב או לא?" נעביר לדיון אחד (נגיד…הדיון של מסי שקבור פה איפושהו), את דיון ההנהלה נשאיר פה, וכל השאר למיקום המתאים של כל השאר?
קצת מתיש לעקוב אחרי הכל, כשזה מבולגן ככה, ומתפספס ככה המון.
מנהלים? מישהו?
מה ביקשנו? מה רצינו? ומה אנחנו מקבלים, בינתיים, אחרי יום שלם של ישיבה “מכריעה”?
חילוף בהנהלה -
כל עוד האיומים של המאיימים יישארו בגדר איומים.
חילוף בצוות המקצועי -
חילוף מסיבי של שחקנים -
אין משהו קונקרטי, עדיין, אבל עם איזה כסף נעשה חריש בסגל?
החלפת מאמן -
אחלה.
מתי הקטע בו אנשים יפסיקו להיות תמימים, ויפסיקו להאמין שברתומאו פשוט יקום ויילך מרצונו החופשי?
חבר’ה מי מגיע בשבת להפגנה
האמת הידים של האופזיציה הפעם די קשורות. הכלי היחיד שיש לה כרגע זה ה"אי אמון" אבל בתנאי הקורונה , שאין משחקים עם קהל ואסור להתקהל, אז מה הסיכוי שיש לה לאסוף חתימות?
דרך אגב , לא תתפלאו שהפחדן אפילו לא ניגש למסיבת עיתונאים אלא הוציא הכל בהודעה לעיתונות
נו, מה אמרתי?
פאאאאק, הלכה עוד עונה ואולי גם מסי.
אין יורש, אין דרך, אין כסף, אין כלום.
אני עדיין אראה את כל המשחקים, אבל זה הולך להיות כואב.
גם אין טר שטגן חצי עונה שיציל משהו.
אין בעיה, שלא יצליחו עם אי האמון, אבל שינסו. משהו.
חוץ מזה, קורונה והכל זה “נחמד”, אבל אם עכשיו לא אפשר להצליח להשיג חתימות של סוסיו אוהדי הצלחות, אז מתי כן?
מסי, פונט, לאפורטה והשאר חשפו את כל הקלפים שלהם. זרקו איומים והבטיחו הבטחות. ברתומאו לא מצמץ, ובינתיים הוא מתגלה כשחקן הפוקר הטוב יותר, ובהרבה. אם הם לא יעשו צעד עכשיו בתגובה, כל איום והבטחה שלהם מכאן והלאה יזכו לזלזול, ובצדק.
ציפיתי מעצמי להיות שמח מהמצב הזה ולחגוג על הבור שבארסה כרתה לעצמה אבל להיפך, אני דיי מודאג מהמצב הזה. אם בארסה גררה את ריאל ושאר הליגה לגדולה, כרגע היא גוררת את כולם אחריה לבינוניות.
אתם כל הזמן מדברים על החלפת ההנהלה אבל לטווח הקצר - בינוני זה עדיין לא יעזור. הבור פשוט עמוק מדי. כל כך הרבה כספים שנזרקו בצורה מזעזעת. דמבלה נמצא יותר במיון מאשר על המגרש, קוטיניו הפך לכדור סטנגה בין בארסה לבאיירן, גריזמן לא בעניינים, כל אלו שחקנים של יותר ממאה מיליון. השלד גם הוא מבוגר והקבוצה עומדת לקבל זעזוע עם העזיבה של מסי שבוודאות תקרה בשנה - שנתיים הקרובות. למרות שההשפעה של רונאלדו בריאל לא היתה כהשפעה של מסי בבארסה, עזיבת הפורטוגלי עדיין כצל מעל המועדון. אני לא יכול לתאר איך בארסה תראה ביום שאחרי מסי. זו תהיה רעידת אדמה בכל עולם הכדורגל. בנוסף לכך פיקה, סוארז ובוסקטס גם הם יגמרו בעונה 2 הקרובות. הבור של בארסה פשוט עמוק מדי.
נכון, אבל אנחנו לא מסתכלים על הטווח הקצר. ובשביל שנוכל להתחיל להשתפר בטווח הארוך - צריך להתחיל ממשהו. המשהו הזה חייב להיות הנהלה אחרת.
אין ספק, מסכים לגמרי.
לא מבין את השיון על האם עזיבה של מסי נכונה או לא.
מסי עונה לפני סיום חוזה לא יכניס הרבה כסף, בטח לא כשיודעים שהוא לא מעוניין להמשיך.
המשכורת שלו לא תחזוך כל כך הרבה ברנה של להביא קראק בכף הזה (איזה קראק תביא ב29 מיליון?).
לגבי הפרויקט, פרויקט צריך להתחיל, עם מסי הפרויקט פשוט יהיה תחרותי לפני שיאו, בלעדיו הוא יהיה פרויקט שמתחיל הכל בליגה השניה.
את מסי עליכם להשאיר בכל מחיר, את גריזמן, סוארז, וקוטיניו עליכם למכור לכל המרבה במחיר, כשגם עזיבה חופשית לחלקם תהיה טובה.
ברצלונה במצב רע אבל לא משהו אבוד, כולה ניקיון אורוות. הצעירים שלכם לצד מסי, טר שטגן, לנדלה, פיטניץ׳, דה יונג, דמבלה כשיחזור וסמדו בהחלט יכולים להיות תחרותיים, אפילו עם עונה או 2 ללא רכש משמעותי.
“כולה ניקוי אורוות”. זה לא כזה קל כמו שזה נשמע. להיפטר משחקנים, בטח שחקנים בכירים עם משכורות עצומות, זה די לא פשוט. אחרת קוטיניו, ראקיטיץ’ ואומטיטי כבר היו בקבוצה אחרת. כמה זמן לקח לנו להיפטר מטוראן? וזה שחקן אחד, ולא בדרג הכי בכיר.
בפעם הקודמת כשהבור היה לא פחות עמוק והכספים נזרקו בצורה מזעזעת לא פחות, לקח בדיוק חצי שנה לבנות קבוצה מעולה. וכמה שנים טובות לצאת מהבור הכלכלי תוך כדי הצלחה ספורטיבית.
יש תקווה.
כמה שילמתם על הזארד, תזכיר לי.
קודם כל יש כבר קבוצה שעובדת על אי אמון , אבל לדעתי הפיספוס היה ההצעת ההאי אמון של בנדיטו לפני שלוש שנים. במקום לעזור לו אז פונט ולאפורטה הבריזו (כנראה פחדו שהקרדיט ינתן לו) גם שנה שעברה הוא רצה להתחיל עם עוד הצעה אבל אז הוא בצדק פרש בגלל העלויות הכספיות (הוא שילם לבדו על הראשון) .
השנה אי אמון זה משימה כמעט בלתי אפשרית בגלל שפשוט אי אפשר לרכז אנשים במקום אחד בגלל הגל השני של הקורונה בברצלונה. אתה צריך להגיע פיזית ולחתום.
מה שלצערנו אומר שברתומאו ישרוד ויבצע הריגה סופית בברצלונה.
זה הקבוצה שעובדת על אי אמון אם מישהו רוצה לעקוב:
https://twitter.com/ElCorBlaugrana/status/1295669925378502659