המצב מסביב משחק לטובתכם. ריאל מדריד מצליחה איכשהו להיות צמודה צמודה לברצלונה הזאת, מודחת כבר שנתיים ברציפות בשמינית הגמר, לא מתכננת אף רכש בקיץ הקרוב, ותולה תקוותיה בזה שיצליחו לשחרר עגלות מתות ובאפשרות ששחקן מסוסיאדד פתאום יוביל אותה אל עבר השקיעה. לעזאזל, אפילו את אוסקר מלגאנס זידאן חושב שלא לשחרר.
אם יש זמן טוב לבצע מהפכות כאלה וללכת לשנת בנייה, זה עכשיו. עם התנהלות נכונה בחלון ההעברות וקצת מזל עוד תצאו מזה עם אליפות.
מצד שני, המצב הכלכלי בעונה הקרובה הוא בגדר סימן שאלה גדול ואני לגמרי יכול להבין טיעון שמבקש לחכות עם המהפכה לימים נהירים יותר כלכלית וכרגע לסחוב עם מה שיש ולצמצמם הפסדים כמה שאפשר.
זה שריאל מדריד גם נפגעת מברצלונה חלשה - ברור. אבל לא בטוח שגם בשנה הבאה מאבק האליפות יוכרע רק 3-4 מחזורים לסיום העונה. בסוף ריאל הנוכחית יותר בריאה מברצלונה ועם פחות נטייה להתפרקות במעמדים חשובים. חוץ מזה שלא נראה שמסי מוכן, או בכלל יכול, להמשיך למשוך את הקבוצה עונה שלמה לבדו עוד פעם.
אנחנו רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - גם להחליף הנהלה+צוות מקצועי+שחקנים במכה, וגם לא להעמיק את הברור הכלכלי ולהצליח תוך שנייה. במציאות זה נדיר מאוד שמצבים כאלו מצליחים, וכל כך מהר. זה למה דיברתי על זה שנחמד שזה מה שצריך לעשות, השאלה מה יקרה כשיתברר שזה לא כזה פשוט.
אם אתה שואל אותי מה עדיף? אז בראייה קרה וכועסת אני רוצה למחוק הכל ולהתחיל מחדש, גם במחיר של לאבד את מסי (אני לא רוצה שהוא יעזוב, אבל אני כן מבין שיש מצב טוב שלא באמת אפשר להתחיל מחדש איתו) וגם במחיר של שנה או שתיים או שלוש של מאבקי העפלה לאלופות. אבל אני יודע שפירמוט כולל לא באמת אפשרי. בטח לא במכה.
האמת היא שהיו זמנים יותר טובים לעשות מהפכות וללכת לשנת בנייה. לחלוטין (ואני מדבר עכשיו אומנם בדיעבד, אבל אלו דברים שעלו כבר לפני כמה שנים) היה עדיף להתחיל עם זה הרבההה יותר מוקדם. פשוט עכשיו אנחנו במצב של חוסר ברירה, עם הגב לקיר, ועם העובדה ששחרור שחקנים מסויימים עכשיו (למשל) יכול להיות שאפילו יפגע כלכלית במועדון לא פחות מאשר השארתם.
לגבי המכירה של מסי אם אני לא טועה זה לא רלבנטי כי יש לו סעיף יציאה כל שנה .
בכל מקרה, גם אם לאפורטה או פונט יגיעו היום למועדון, אין שום מצב שהם יצליחו להבריא אותו ,לא רק בכמה שבועות אלא גם לגבי שנה הבאה והשנה שאחרי. עד כדי כך המצב גרוע. זה מזכיר את המצב שלאפורטה התחיל לעבוד. גם אז השנים הראשונות היו קשות. בקיצור כל מי שאוהב את ברצלונה בגלל תארים מוזמן לחפש קבוצה חדשה.
אה…זה ברור. אני לא בונה על כסף עליו (מעבר לחיסכון המשכורת) גם ככה. מסי לא יימכר לסיטי/פסז’/אינטר/ניואלס בסכום רציני בכל מקרה. ייצא מברצלונה בהסכם “ג’נטלמני”, אה-לה דויד וייה, או כמו אינייסטה/צ’אבי.
האמת שמצבכם היה חמור יותר וההתאוששות היתה מטאורית. חצי השנה הראשונה היתה די זוועה, אבל אז ריצה יפה מאד בליגה שהסתיימה בסגנות אחרי שדווידס הגיע ושיקם את הקישור, ושנה לאחר מכן כבר אליפות (וגם arguably כבר הייתם הקבוצה הטובה בעולם בשלב הזה, עם דיניו ב-beast mode).
אם כך אז בכלל - האתגר היום שונה מהותית. לאפורטה לקח סיכונים משמעותיים מאד פיננסית, את ההצלחה המטאורית הוא קנה באמצעות גיוס חוב משמעותי. יכול להיות שהוא מסוגל גם להבריא את המועדון כלכלית במצבו הנוכחי, אבל אין לדעת. שווה ניסיון, זה בטוח.
אני לא כלכלן, ולא מתיימר להיות כזה, לא בודק אחד לאחד , אני רק יודע דבר אחד. היינו אז במשבר דומה מבחינה ספורטיבית, שחקנים גדולים חששו להגיע למועדון והמעודוןן היה בחוב מאוד גדול. וכולנו זוכרים איפה היינו בטבלה.
זה הדומה.
אני תמיד מדבר על סרט של הבי בי סי שעשו על השנים הראשונות של לאפורטה. זה חלק ממנו. אם מישהו יודע איפה יש את החלק המלא…
פונט מדבר הכי יפה , אני יודע שהוא איש עסקים מאוד מוצלח, אבל גם ברתומאו הוא איש עסקים מאוד מוצלח. לאפורטה בעיני הנשיא הכי טוב שהיה לברצלונה. ובשלב הזה, אני רוצה ללכת על האופציה המוכרת. לא שאני מתנגד לפונט. כן, אני בעינים עצומות לוקח אותו.
רק שבינתיים לאפורטה מעלים את עצמו כל פעם דווקא כשהוא צריך להיות באור הזרקורים כדי להשפיע. גם אתמול לא השתתף בתוכנית המדוברת ההיא, וגם בהצבעת אי האמון של לפני כמה שנים הוא די התפוגג.
גם פונט התפוגג בהצבעת אי אמון. יותר מזה, שנה שעברה בנדיטו רצה להגיש עוד אחת. אבל בגלל העלות הכספית ואחרי ההשקעה שלו בפעם הראשונה, הוא אמר שהוא לא מסוגל לזה. שתיהם נעלמו.
ההשערה שלי , שההעדרות שלו מהעימות אתמול לא מקרית. מסי מקורב אליו. יכול להיות ש"מסי" זה קלף הבחירות שלו.
סתם השערה.
כל הספקולציות האלה ובסוף רק איש אחד מכריע. מסי. אם ימשיך ללחוץ לא יעזור לברתומאו כלום. מסי הוא הג’וקר והוא לא צריך אפילו לדבר, רק לרמוז שהוא לא נסוג.
האמת זה מאד מעניין ולא חושב שיש לזה תקדים באף מועדון, בטח לא במועדון בסדר גודל כמו בארסה. זה ממש אירוע, מסי הוא הנשיא בפועל.
דעה לא פופולארית כנראה, אבל אולי עדיף לבארסה שמסי יעזוב. זה אמנם עדיין לא שם, אבל מתחיל להזכיר את רונאלדו (לפני שיקפצו - כתבתי שזה עדיין לא שם - אני מכיר את המספרים שלו).
כנראה שהוא ימנע מהקבוצה להיבנות מחדש כמו שהיא באמת צריכה. בהיבט המקצועי, לבנות סביבו זה נכון בטווח קצר אבל לא בטווח הארוך. בהיבט הכלכלי, המשכורות שלו ושל לואיסיטו עליו הוא כנראה שומר הן נטל רציני מאד.
כל הדיבורים על הבחירות מבחינתי הם סתם דיבורים. לא אאמין לכלום עד שברטומיאו מודיע רשמית על התאריך.
כבר למדנו במספיק פרשיות שהוא לא מתפטר לא משנה מה.
יפטר את סטיין ואבידאל ואת חצי דרקטוריון, אבל הוא לא יתפטר.
אני לא יודע מה לחשוב על העזיבה האפשרית של מסי. לו היו בחירות עכשיו, נשיא נורמלי ומאמן נורמלי, אני מאמין שאפשר לבנות סביבו עוד קבוצה שתרוץ 3 שנים. מסי יאבד את המהירות, אבל ראיית המשחק וניהול משחק הוא לא יאבד גם בגיל 37.
אבל אם ברטומיאו נשאר, אני בטוח שמסי לא יחכה לקבוצה החדשה שאולי תתחיל להיבנות בקיץ הבא. הוא יעזוב.
היה לי ויכוח עם אלכס לפני כמה ימים. הוא כתב שהזארד ב100 מיליון שנה לפני תום החוזה זאת קניה מעולה. אז כמה שווה מסי שנה לפני שהוא משתחרר בחינם?
אתה צודק, בקטע עם ברתומאו, הצרה שלי שכל פעם מחדש אני מפתח תקוות ותמיד מתאכזב.
ואני יגיד דבר מאוד קשה, אם הסוסיו בברצלונה יושבים בצד גם הפעם. אני חוזר בי, הם לא רק מטומטמים אלא גם אפסים. אפסים מאופסים.
מדהים מה צריך לקרות בשביל לגרום להם לקום מהכורסאות שלהם?
נ.ב רוסי הוא הרבה דברים, גנב מושחת רמאי , פושע, אבל דבר אחד הוא לא וזה טיפש. ידע טוב מאוד מה הוא עושה שהוא הגביל את ההרשמה לסוסיו והפך את הרוב לסוסיו הוא בברצלונה. כנראה מכיר טוב מאוד מי הטיפוסים וכמה קל להפוך אותם לכנועים… אין לי ספק שאם הסוסיו היו גם מחוץ לקטלוניה מזמן ברתומאו או רוסל לא היו בשלטון.
כבר נשפך המון דיו וירטואלי על התרומה vs נטל של רונאלדו בשנה-שנתיים האחרונות שלו בריאל ואין טעם להיכנס לזה שוב, בטח לא בפורום של ברצלונה, אבל הדמיון בין השניים מסתכם רק בעובדה שמשחק ההתקפה של הקבוצות התבסס עליהם וששניהם עשו הסבה לעמדה אחרת על המגרש (וזה גם אולי ההבדל המרכזי ביניהם - אחד רק התקרב לרחבה ולתיבת ה-5 של השוער בזמן שהשני משחק כמו קשר לכל דבר). רונאלדו לדעתי נראה חיובי ורענן יותר ביובה, אבל אי אפשר להתכחש לרגרסיה שהייתה אצלו בתקופה הזו שגרמה לכדורגל שלנו להיות משעמם וקשה לצפייה ברוב הזמן, עם כל הכבוד לדחיקות מכריעות מול אתלטיקו/באיירן או למספרת אקראית של פעם ב-10 שנים.
מסי אולי כבר בן 33, אבל הוא לא הראה אפילו קמצוץ של ירידה ביכולת האישית שהביאה אותו עד הלום. לכולם היה ברור ב-2018 שכבר אי אפשר לצפות מרונאלדו להתחיל התקפה מהחצי ולסיים אותה לבדו עם כדור ברשת (סטייל השער מול ויאריאל בחוץ בעונת הבכורה שלו אצלנו), מסי לפני שבוע הבקיע שער כזה מול נאפולי ואף אחד לא היה מופתע.
יגידו מה שיגידו על ה"חוסר מנהיגות" כביכול של מסי, לברצלונה יש מיליון בעיות מקצועיות/ניהוליות/מנטליות/וואטאבר, מסי לא אשם באף אחת מהן. בעצם, הוא אשם בזה שלמרות שרוב הבעיות קיימות בקבוצה ובהנהלה הרקובה כבר לפחות 3-4 שנים, בארסה עדיין הייתה מכונת תארים בתקופה הזו בזכותו. ככה היה קל לברתומיאו ושותפיו להסתיר את כל החולי שיש בקבוצה במסווה של קבוצה מצליחה.
אני נוטה להאמין שמסי כבר עבר את נקודת האל-חזור בקריירה שלו ושאין סיכוי שהוא יסכים לעזוב לקבוצה גדולה אחרת, אבל לצייר זאת כאילו מדובר בצעד שיחזק את ברצלונה מקצועית ויעזור “לקדם צעירים ולחסוך כסף” נחשב בעייני לאחיזת עיניים. אגיד את זה הכי בפשטות, אנחנו צופים בכדורגל בעיקר כי אנחנו רוצים להנות ממנו - ומסי (לפחות לטעמי) עדיין השחקן הכי מהנה לצפייה שיש בכדורגל.
מאוד מתחבר לזה. גם אם יש על מה לבקר את מסי ולדעתי יש, אסור לשכוח את זה. או לנסות ל"שכוח" את זה. ובטח שצריך להזהר מהספינים של ההנהלה שבקרוב יתחילו לשפוך רפש על מסי (בשת"פ של התקשורת הקטלאנית).
אני גם חושב שגם מה ש whykds לגטימי לחלוטין, אני בעצמי מאוד חלוק עם עצמי מי צודק פה.