הצלחה, כמו כל דבר אחר בחיים, היא יחסית ותלוית נסיבות. בנסיבות הנוכחיות בעיני צ׳אבי הוא הצלחה גדולה.
מאיפה התחלנו?..
פתחנו את העונה עם סגל חסר. זו לא הייתה בקשה או העדפה של המאמן, פשוט שמבחינה תקציבית אלו כל השחקנים שיכולנו לרשום.
וזה לא שחסרים לנו שחקנים שמגיעים ״בחינם״ ובחוזים ראשונים של שחקן מתחיל. למעשה יש לנו כמה מועמדים פנטסטיים לכך, אבל אפילו על הרישום של גאבי היינו צריכים להלחם ולהגיע לבית המשפט בשביל שיאשרו אותו.
אז קודם כל, עם סגל כזה קצר, העונה הזו עבורי היא הצלחה כבירה.
חווינו ירידת מתח של השחקנים אחרי האליפות בעונה שעברה, ההודעה של צ׳אבי החזירה להם רוח לחימה. זה הגיוני, קבוצות גדולות מזו חוות ירידות מתח אחרי הצלחות, אז בטח שלקבוצה הבינונית הזו אין מה להתבייש באחת כזו. העובדה שבחצי השני של העונה ידענו להתרומם ולחזור למקום השני היא עבורי הצלחה.
בתחילת העונה פסז הייתה סוג של הגרלה מפחידה.
לא עברנו אותם, נכון, אבל מישהו האמין שננצח אותם בחוץ ברבע גמר?
שוב. בארסה מנצחת בליגת האלופות בחוץ, ברבע - את פסז. לא ראיתי ניצחון חוץ מהקבוצה הזו באלופות כבר שנים, כולל בזמן שמסי שיחק. איך אפשר להתעלם מזה? מישהו חושב שרומא ההיא שהדיחה אותנו היא קבוצה יותר מפחידה מפסז הנוכחית? בפרופורציות שלי לא.
ושיחקנו יפה.
עם סגל יותר עמוק גם היינו עוברים, אבל לא היו לנו קשרים זמינים עקב הרחקות ופציעות וזה היה המזל שלהם והצרה שלנו. עם כריסטנסן ורוברטו בסגל אני מאמין שהיום היינו בחצי.
וגם מול ריאל שיחקנו טוב…
אמרתי את זה אחרי הלג הראשון בפאריז - הקבוצה הזו מרגשת. היא מתחילה להראות ניצוצות של כדורגל יפה ומלהיב. נכון, אין רציפות והמשכיות אבל יש משהו שהולך ונבנה.
לא רק שאין לי כעסים ללאפורטה, אני חושב שגם בקדנציה הזו הוא עושה עבודה מצויינת מול התנאים ההתחלתיים והכלים העומדים לרשותו.
גם צ׳אבי.
יש לו הרבה לאן להתפתח כמאמן, אבל זה לא אומר שהוא לא מצליח במקום שאחרים לפניו היו כישלון חרוץ.
וכן, חסר לו קלאס. טונות של קלאס. אבל זה דבר קטן בעיני שהוא יכול לשנות כבר מהעונה הבאה. לטעמי זה הדבר הראשון שהוא צריך לשנות, ובכל זאת זה דבר קטן.
והכדורגל לא תמיד היה יפה…
אבל אני מוצא מגמת שיפור ברורה ואני לא מתעלם ממנה.
אופטימי, כרגיל, אני מוצא את עצמי מתרגש כמו שלא התרגשתי הרבה זמן.
ונהנה.
זה כבר שינוי לטובה
ויסקה בארסה