השאלה היא האם זה לא כדור שלג.
הרי אם קבוצה מקבלת קנס על זה שהיא כביכול במינוס, אז המינוס גדל, ואז בשנה הבאה יהיה עוד קנס, וכו’, עד שתהיה השעייה.
הקנס הוא על כך שהמשכורות עברו סף מסוים באותה שנה, לא על הימנוס בבנק.
הם גם מאוד שמאלנים ואוהבים לסלוח אם הקבוצה הפושעת מראה סימנים שהיא משתדלת, שהיא בדרך הנכונה ובמגמת שיפור. מה שבאמת קורה בבארסה, ואולי גם בפאריז.
זה היה בציניות…
וכל מי שיש לו מושג.
אני יכול לפתח תקווה אמיתית (הפעם)
שבעונה הבאה רוב הקושי הכלכלי יהיה סוף סוף מאחורינו?
על פניו, נראה שאנחנו כרגע מתנדנדים על גבול האיזון. בקיץ נגמר החוזה הכי גדול (לבה), מאטס (עוד חוזה גדול) כנראה יעזוב עד הקיץ הבא, ופרנקי בדרך לחידוש וקיצוץ. זה+ תשלום חובות+ חזרה לקאמפ+ עליה בהכנסות = מועדון משוחרר (פחות או יותר) כלכלית?
עייפתי
אלוהים ייקח את ברתומאו ועוזריו.
אני אמנם לא אחד מהם, אבל אל תשכח את כל עסקאות המשכון של לאפורטה כפרעליו
לכאורה המצב הכלכלי שלנו נפגע* מהן לעשרות שנים קדימה, אם אני מבין נכון
*אם כי, נפגע במידה נמוכה משמעותית פחות ביחס למצב הנוכחי, יש לקוות
לא.
יש יותר מדי עירפולים סביב המצב הפיננסי ודיבורים לחוד ומעשים לחוד.
כמו סאגת המושבים ולפני כן סאגת הקרן הגרמנית. לך תדע מה יהיה בעונה הבאה.
הרבה תלוי גם בחזרה לקאמפ, כמה בארסה תגרוף מליגת האלופות, את מי ובכמה נצליח למכור הקיץ, וכו’.
כנגד סיום חוזים יקרים קודמים, יש חידושי חוזים יקרים, ובראשם לאמין, אבל לא רק.
השאלה היא בכלל מה הכוונה בקושי או ברוב.
יש איזה איזון מסויים שאנחנו מצליחים לשחק איתו ששומר אותנו במצב סביר: יש לנו חובות בגובה מאות מיליונים, אבל מצד שני אנחנו אחד המועדונים המכניסים בעולם. בנוסף, היריבות שלנו נמצאות בבעלות פרטית ולכן יכולים תמיד לקבל הזרמה של כסף פרטי.
רכש יוקרתי בודד לא תהיה לנו בעיה לבצע כלכלית, כמעט עשינו את זה הקיץ. הבעיה היא ברישום של שחקנים שמושפע מאיך שהליגה מפרשת את המצב הכלכלי.
יותר מזה, יהיה תלוי בקאמפ נואו ובעזיבה של שחקנים.
@Ender, אם אני זוכר נכון מה שלאפורטה עשה היה לוותר על 25 מיליון יורו בעונה למשך 40 שנה בשביל לקבל 500 מיליון כאן ועכשיו. פר עונה זה די סכומים קטנים.
זה היה 40 מיליון למשך 25 שנה ![]()
רבע מזכויות שידור של הליגה, שהן כ 160 מיליון בשנה.
באתי לכתוב שזה עזר לנו, אבל תכלס הסכם שלוקח לנו חצי מילארד יורו, שזה פסיכי.
מצד שני, השקעה של 500 מיליון ל-25 שנה עם ריבית שנתית יחסית שמרנית של 4 אחוז מביאה ל-1.35 מיליארד. כלומר, הרווח של המשקיעים לא חריג.
בטוח?
כי זה מה שאנחנו צריכים כנראה. חלוץ ב-100 מיליון.
זה יהיה אפשרי בלי בעיות רישום בקיץ הבא?
וזה לדעתך לא ישאיר אותנו ברווח?
לאמין כבר חידש ככל שאני מבין
ובכל מקרה לבה מרוויח הרבה הרבה יותר
הערכה סבירה.
היינו מוכנים לשלם 60 מיליון הקיץ.
בקיץ הבא כנראה תהיה חזרה מלאה לקאמפ נואו.
מאמין גם שתהיה מכירה, שניים או אפילו שלוש של שחקנים במחירים יפים(פרמין, פראן, ראפיניה, קסאדו, פרנקי).
לא יודע אם נקנה דווקא ב-100, אבל אני לא אתפלא אם זה יהיה גבולי ונלך על זה בכל המקרה(שנת בחירות)..
שוב אזכיר, הבעיה היא לרוב לא הכסף עצמו אלא הרישום של השחקן החדש וזה מתבצע לפי עלות שנתית.
יש יותר מדי משתנים, אין לי את הנתונים, וגם לבארסה אין.
יש משתנים שידועים לבארסה, אבל לא אומרים לנו. כמו למשל כמה לאמין ירוויח, האם זה עולה עם השנים, וכו’.
יש נתונים שגם בארסה לא יודעת. לאיזה שלב בליגת האלופות יגיעו, מי יימכר ובאיזה סכום, תפוסה בקאמפ ומתי, וכו’.
בגדול מסכים עם אריאל.
אני חושב שזה לא לגמרי נכון.
בארסה מועדון גדול שאין לו בעיית תזרים. אם נרצה להביא 100 מיליון ולשים אותם על שחקן לא תהיה לנו שום בעיה.
יכל להיות שיש לנו את הכסף או שנוכל לקבל הלוואה נוחה מגוף בנקאי גדול, אבל לשלם את הקניה לקבוצה המוכרת אנחנו נשלם בלי שום חשש.
עם זאת, מבחינת חוקי FFP מהלך כזה צפוי לעבור ביקורת והוא עלול לא להיות מאושר ע״פ יחס הכנסות / שכר וביחס למכירות / אי-מכירות של שחקנים שנבצע או לא נבצע.
יצא לי קצת מסורבל, אבל בשורה התחתונה - זה שהמועדון יכול לארגן את הכסף לרכישה לא אומר שהנהלת הליגה תאשר את הרכישה. זה גם חלק מעניין הרישום ולא מדובר פה רק על מרווח בתקרת השכר.
זה בעצם ההסבר המורחב למה שרשמתי, לא?
כתבה מעניינת ב MD על מו"מ עם ספוטיפיי.
בארסה רוצה לעשות את אותו הטריק שעשו עם נייקי - הרבה לפני תום החוזה הנוכחי, לחתום על חוזה ארוך יותר בסכום גבוה יותר.
כרגע ספוטיפיי משלמת 60M לשנה על הלוגו על החולצה, עד 2026. יש לספוטיפיי אופציה להעריך עד 2030 תמורת 70M. ככל הנראה הם יממשו אותה כי בארסה חזרה לעניינים, החולצות נמכרות בקצב, לאמין ימאל הוא מגה קראק עולמי ויש הרבה חשיפה.
ב MD אומרים שבדומה לניקי, גם בארסה וגם ספוטיפיי רוצים להמשיך לתקופה ארוכה, ושהחוזה הקודם כבר לא משקף את הסכומים היום. אז יש על מה לדבר.
ב MD אומרים שבארסה מעדיפה את ספוטיפיי כי היא חברה עם כסף וללא סקנדלים מביכים מסביב. כנראה לא מעודכנים שספוטיפיי מנצלת את המונופול שלה בתחום הזרמת מוזיקה כדי לכופף יוצרים ולשלם להם פחות.
ספוטיפיי תשלם 20M נוספים על זכויות השם של הקאמפ נואו, כשבארסה תחזור לשם, אבל זאת עיסקה עצמאית ולא מדברים על זה.
מילא ריאל, שיש לה הכנסה מאוד גבוהה ביחס לכלל אירופה, אבל אני לא מצליח להבין למה, אחרי שדיווחו שכבר החזרנו את רוב החובות מימי ברתומאו, הם מאוזנים בפייר פליי ויכולים לעשות רכש במאות מיליונים ואנחנו לא. ההכנסה של אתלטיקו היא חצי מזו של ברצלונה.
החוזים של טר-שטגן ושל פראנקי הם חוזים פרוסים מימי ברתומיאו.
אותו כנ״ל גם לנגלה (שאם אני מבין נכון כבר עזב אותנו? לא מצליח לעקוב, יש לי מלא על הראש).
הם לא ״חובות״ כמו אלו ששילמנו למסי, אלבה ובוסקטס (יש עוד מישהו שפיספסתי) בזמן שהם בכלל לא שיחקו כאן, אבל הם עדיין ירושה ברתומיאואית.
רוצה לומר, שנשארנו עם שני סוגי ירושות:
- חוב = חובות לשחקנים שסיימו חוזה אבל לא קיבלו את כל מה שמגיע להם.
- חוזים יקרים שנפרסו עם דחיית שכר מימי הקורונה.
לנגלה עזב, והחוזה של מאטס כבר חודש ולכאורה סביר יותר עכשיו (גם אם עדיין גבוה)
נשאר פרנקי (שאמור לחדש בקרוב)
זה עדיין לא מסביר את המצב
מי אמר דבר כזה???
לדעתי עדיין לא התחלת לשלם את רוב החוב.