סתם לדוגמא, בעונת 22/23(שבה זכינו באליפות) תקרת השכר הייתה כמעט זהה. 650-680.
באותה עונה, בזכות אותה תקרת שכר, עשית רכש שהיה מאוד משמעותי(קונדה, ראפיניה, לבה).
כמו שכתבתי למעלה, כן יש פער שנוצר עם הזמן אותו הצלחנו לכסות באופן מדהים עם ‘‘רכש זול’’ מבית - באלדה, מרטין, אריק, קובא, גאבי, קסאדו, ימאל.
מסכים ששחקנים בסוף חוזה לא משפיעים משמעותית פה (פרט לאמבפה שבוודאי משפיע על התוצאה הסופית). מה שכן משפיע במידה מסויימת הוא העובדה שברצלונה היא מועדון שצריך להתפשר במשכורת כדי להגיע אליו כבר כמה שנים טובות (בגלל המצב הפיננסי כמובן). לא מעט שחקנים מוכנים לפשרה הזו. קונדה זו דוגמה בולטת יפה וגם רפיניה (עם מועדונים אנגלים אמנם, אבל אפשר לנחש שאם היו מגיעים לריאל זה היה בשכר גבוה יותר).
נכון, ולכן ברצלונה לא יכולה להביא את כל השחקנים, אלא רק את אלה שמסכימים להתפשר במשכורת כדי להגיע אליה, ולכן מצופה שריאל מדריד תהיה בעלת סגל טוב יותר שיתורגם ליותר אליפויות.
מסכים לגבי רוב הסייגים שעלו פה (וגם עם כאלה שלא עלו פה, כמו מרחב מדגם קטן).
זה עדיין דבר הזוי תקרת שכר של x ו-2x בין שתי קבוצות שלכאורה נאבקות ראש בראש על משהו.
ומצד שני מביאה וורלד קלאסים כמו לבה במחיר די נמוך.
לגבי התקרה אתה כמובן צודק. זה במידה רבה נגזר מהדרקוניות של המדיניות של הפיירפליי בספרד, ומהמצב ההזוי לא פחות עם המשכורות של בארסה בתקופת ברטומאו המאוחרת.
אם אני שם בצד חוזים כפולים שאנחנו לא מודעים אליהם, אז ממה שאני מכיר, לדעתי מעט מאוד שחקנים באירופה מרוויחים כמו לבנדובסקי בבארסה.
דבר נוסף, לדבר על תקרות, פייר פליי וכו’ זה בלתי אפשרי בלי לחשוב סכומי העברות. אלו דברים בלתי נפרדים.
מועדונים מחשבים עלות שנתית של שחקן, ולא עושים את ההפרדה הזאת של דמי העברה ושכר. זה בא ביחד.
כנ’'ל למענק חתימה שזה אותו דבר כמו לשלם סכום העברה במקרה של שחקן חופשי.
אני מסכים, אני לא חושב שזו אסטרטגייה ייחודית שלו. זו כן אסטרטגייה יחסית יחודית בקרב קבוצות העילית בכל הקשור לרכש שחקני על, והרי כשמסתכלים על ההשוואות האלו זה מה שמשנה בעיקר.
לריאל יש בסגל את אמבפה, רודיגר ואלאבה, שלושה שחקנים שכשהגיעו נחשבו מהטובים בעולם בתפקידם, והגיעו “בחינם”. זה די חריג, כמה קבוצות על יש שיש להם שלושה שחקנים בכירים שהגיעו בחינם? לדבר הזה יש השלכה עצומה על השכר (ועל בונוס החתימה, שאני תוהה אם הוא כלול בחישובים הללו).
לא טענתי שזו אסטרטגייה יותר טובה, אני טוען שזה משפיע על השוואות השכר בצורה שמעוותת את המהות של ההשוואות הללו. חוץ מזה, שבארסה היא מקרה חריג מסוג אחר לגמרי, קבוצה בלי כסף שמאוד נשענת על שחקני בית מאוד מוצלחים וכרגע נמצאת באיזה פיק של לא מעט שחקני בית איכותיים ששווים המון כסף (וזה לא תמיד היה ככה, אפילו לא בשנים האחרונות).
אהמ אנצ’לוטי.
אני ממש זוכר שלפני איזה שבועיים נתקלתי בנתון שמציג את ריאל עם שכר ממוצע של 11 מליון לשחקן, והקבוצה במקום השני (לא זוכר מי) הייתה עם אזור 8. מה שאתה מציג כאן הוא אחוז ביחס להכנסות וסכום כולל, שזו השוואה אחרת לגמרי ופחות רלוונטית לנקודה שניסיתי להעביר.
לא לא.
העמודים הכחולים הם הוצאות שכר אבסולוטיות. כתוב בצד שמאל.
הקווים הצהובים הם הוצאות ביחס להכנסות, כמו שכתוב בצד ימין.
PSG עם הוצאות שכר הרבה יותר גדולות מריאל, וזה ככה כבר כמה שנים.
הוצאות שכר של בארסה קטנות לעאט לאט עם השנים של לפורטה.
תראה לי מקום אחד שלא משתמש במונחים salary/wages.
נשמע לך הגיוני שבארסה משלמת 600-700 מיליון יורו רק בשכר שחקנים?
זה אומר שהממוצע בכל הסגל הוא יותר מ-20 מיליון יורו לשחקן. יש לנו אולי 2 כאלה.
מצאתי את ההגדרה באתר של דלואיט.
Wage costs include wages, salaries, signing-on fees, bonuses, termination payments, social security contributions and other employee benefit expenses for all employees (including players, technical and administrative employees).
אם תפתח את הספוילר בסוף הדף של Basis of preparation, אתה תראה את זה.
זה לא רק שכר, אבל לא כולל פחת. אני לא יודע מה המונח הנכון למה שזה, “עלות שכר”? “הוצאות שכר”?
אני עדיין לא מבין איך זה מגיע למספר הזה ככה(אולי זה כולל דחיות שכר), אבל אני לא מתווכח עם ההגדרה המפורשת שהבאת.
גם השכר של פסז’ שם עצום, וזה בלי הרכישה של קווארצחליה.
262 מיליון זה מה שאנחנו מתיחסים אליו כשכר השחקנים והמאמנים ביום יום. נשמע לי הגיוני, ממוצע של 10M לשחקן.
אחר כך יש בונוסים, וכל השאר שציינו בדלואיט. מגיע כבר ל 317 מיליון.
לא ברור לי מי אלה שמרוויחים 85 מיליון. רופאים, מסג’יסטים, קיטמנים, נראה לי לא קרוב אפילו. כנראה אלה שחקנים ממחלקות אחרות - כדורסל, כדוריד, וכו’. זה מסתדר פחות או יותר עם טבלה אחרת של חלוקת שכר לפי ספורט.
על זה צריך להוסיף 70M לעובדי המועדון. יש איזה 700-800 כאלה.
אתמול בבוקר בבארסה טענו שהקאמפ מוכן, והמשחק ביום ראשון נגד סוסיידד יכול להתקיים בקאמפ עם 27 אלף צופים.
אחה"צ ביקרה באיצטדיון משלחת של העירייה , בדקה את מנגנוני הבטיחות ולא אישרה את האיצטדיון. ב MD רשמו כמה וכמה פאקים שהם מצאו.
לא משנה מי צודק, אבל ההודעות האופטימיות של לפורטה והחונטה לפני שקיבלו אישור זה משהו שחוזר על עצמו וזה כבר מעצבן.
אז איפה יתקיים המשחק? גם כן לא ברור.
באתר הרשמי הוציאו הודעה שהמשחק יתקיים במונז’ואיק.
אבל לפי כמה אתרים, מתקיים באותו היום פסטיבל כלשהו, וכל הכניסות להר היהודים יהיו סגורות.
יהיה מצחיק אם ההודעה הרשמית של בארסה בסוף תהיה שקר.
זה כנראה אומר שכל שלב הבתים יהיה במונז’ואיק. אובדן הכנסות גדול.
הייתה כתבה ב MD שטנה שבהנהלה מעדיפים את מונז’ואיק עם 50אלף מהקאמפ עם אישור ל 27 אלף. יעברו רק כשיקבלו אישור ליותר מזה.