דובר פה רבות בין היתר לסיבות שברתומאו נאחז בציפורנים בקרנות המזבח. הרי אם היה מדובר במנהל לא מוצלח וכושל אבל איש ישר, זה ברור שהוא היה מזמן לוקח אחריות נכון? אז מה הסיבה שהוא כל כך נלחם ומנסה בשיטות כל כך פתטיות לעצור את האי אמון? (אחרי שתלונה לאותה ועדת שופטים נדחתה , היום הוא שוב מנסה והמועדון מתלונן למשטרה (ברור לכולם שזה לא יעבוד).
אז למה ? בשעות האחרונות יש שמועות ובשלב הזה, אני מדגיש, זה רק שמועות. השמועה אומרת שהמועדון לקח הלוואה של 800 מיליון אירו מגולדן סאקס בלי לקבל אישור מהאסיפה. וזה כמובן לא חוקי ועבירה פלילית. בשלב הזה, זה שמועה שרצה. אבל מה לעשות זה מסביר הרבה דברים.
אני איתך משה בכל מה שקשור לחוסר יושר של ההנהלה.
אבל ממה שכתבת ומהציוץ שהבאת אפשר להבין שאנחנו בחובות של 800 מיליון וההלוואה נועדה למרוח את החוב.
לא.
ההלוואה נלקחה בשביל שיפוץ הקאמפ נואו ושל כל המתחם.
זה גם לא חדש, עד כמה שהבנתי אושר על ידי הסוסיוס ב 2014 בסכום של 600 מיליון, ואני לא כל כך הבנתי אם היה צריך לאשר את ה 800 מיליון מחדש או לא. המו"מ על ה 800 מיליון התחיל ביולי, ודווח בכל כלי התקשורת.
זה גם לא סוד שההנהלה שומרת לעצמה ופתאום התפוצץ:
כל מי שמתעניין יכול לחפש בגוגל barcelona loan goldman sachs ולראות כתבות מיולי שדיווחו על המו"מ הזה.
אני אישית מאוד לא מרוצה מזה.
החשש שחלק מהכסף יילך לכיסוי תחת של ברטומיאו קיים, אבל אני אתן לרשויות ולנשיא שיבוא לחקור את זה. סומך על פונט או לפורטה שלא יוותרו לברטו אחרי שיילך.
הסיבה העיקרית היא שאני לא רוצה שההנהלה שתיכף הולכת, באי אמון או בבחירות, תיקח התחייבות כל כך גדולה.
הסיבה השנייה זה הריבית הגבוהה מדי לטעמי. לפי דיווחים, זה 4%. אני כאדם פרטי יכול להשיג משכנתא ל 30 שנה בריבית נמוכה יותר.
אני לא נגד הלוואות, אבל עכשיו זה לא זמן טוב, גם בגלל שההנהלה תיכף הולכת.
זה לא קשור, המהלך עצמו הוא לא חוקי (אם הוא אכן עשה את זה). ופה החשד למה הוא נאחז בקרנות המזבח… גם אם המהלך הוא נכון וחיבים הלוואה.
אני מניח שהוא רוצה לבצע הלואות מאחורי הגב של האסיפה כי הוא רוצה להסתיר את המצב הכלכלי האמיתי של המועדון מחברי המועדון.
שוב, זה שמועות וספוקלציות. אין שום סיבה הגיונית שתסביר למה הוא נלחם כל כך בצורה נואשת ומעוררת רחמים ובוז ונאחז בציפורנים בתפקיד. אפילו מבחינת הזמן שיש לו לכהונה. כל אדם ישר שאין לו מה להסתיר במצב שלו, פשוט היה לוקח אחריות ומתפטר.
דרך אגב אם אני לא טועה, נשיא של ברצלונה לא מקבל שכר. זה התנדבות. (אולי אני טועה פה, אם מישהו יכול לאשר את זה)
שחור ולבן, אם ברתומאו לקח הלוואה מהבנק ללא אישור מהאסיפה זה עבירה על החוק ועל זה אני מדבר.
אני טוען שהוא נאחז בקרנות המזבח כי יש לו מה להסתיר, לא מעניין אותי מה באופן פומבי הוא מפרסם כי הוא באופן אישי ודוברי המועדון פעם אחרי פעם נתפסים משקרים ללא בושה, כן גם בדוחות רשמיים שהם מגישים.
כמו שכתבתי קודם, כבר היה לו אישור על סכום נמוך יותר, 600 מיליון, עוד מ 2014.
אני לא יודע אם מותר לו להגדיל ל 800 בלי אישור נוסף.
מהציוץ שהבאת, נראה שמחפשים קונספירציות איפה שאין. כאילו הוא לקח הלוואה בסוד ורק עכשיו זה התגלה.
מההכרות שלנו עם ברטומיאו, הכל אמור להיות כשר, גם אם זה מאוד מסריח.
תשים לב מי “פוצץ” את זה לתקשורת, לא המועדון , אלא לאפורטה בכבודו ובעצמו. המועדון עצמו ניסה להסתיר את זה ואז לאפורטה הגיע ו"הוציא אותו מהארון". ופה מגיע הציוץ שהבאתי, אם זה נכון הם חיבים לקבל אישור מראש של האסיפה. זה השאלה, האם המועדון הוציא לפועל את התוכנית והתחייב לבנק ללא קבלת אישור או לא…
" * Private investment bank Goldman Sachs are currently in talks with Barcelona over €800m loan , Cadena SER have just reported, confirming Joan Laporta’s recent statement."
אתה טיפה מפספס, אם הוא אכן לקח הלואה של 800 מיליון אירו או הגדיל אותה בלי לקבל על זה אישור מהאסיפה. זה עבירה על חוקי המועדון שחור ולבן. זה לא קשור למה שאתה פירסמת.
שחור ולבן. אם זה נכון. השאלה הגדולה, זה למה הוא נאחז בקרנות המזבח ועושה הכל בשביל להתחמק מלקחת אחריות. אין שום הסבר הגיוני לזה. וזה מה שאמור להטריד (לשון המעטה) אותי אותך ואת כל מי שאוהב את המועדון.
באיזה צורה, אני באמת חושש שיגיע הנשיא חדש ויגלה את הבור האמיתי שיש במועדון. ברור לי ולכל מי שעוקב אחרי המועדון , שההנהלה הנוכחית מסתירה הרבה דברים מחברי המועדון. השאלה היא “מה” לא “האם”.
אני לא יודע מה בדיוק החוקים של המועדון. אם ברטומיאו עבר על החוקים, שישלם מכיסו, שיישב בכלא, לי לא אכפת. עוד שורה לרזומה שלו.
מה שרציתי להגיד, שמהציוץ היה נראה שלקחו הלוואה ענקית כדי להסתיר הפסד עצום ועשו את זה בסוד. רציתי להבהיר שההלוואה לא נלקחה בשביל זה, ולא הייתה סודית. זה פחות דרמתי ממה שהיה נראה כשקראתי את הציוץ בפעם הראשונה.
אבל אם עברו על החוקים, שייענשו.
דרך אגב הממשל שם כבר נתן אישור. אני מקווה שפונט והאפוזיציה יערבו את בית המשפט.
עידכון:
הממשל הודיע להנהלה שהיא לא תקבל שום הארכה. מה שאומר שכרגע הראשון לנובמבר ושני זה התאריכים…
הקלאסיקו לא מעניין או חשוב כמו ההצבעה הזו. מדאיג אותי נורא, האחזות הזו בקרנות המזבח שלו, ברתומאו לא בוחל בשום טריק מלוכלך, כולל העסקת עורכי דין ממדריד בשביל לחבל בהצעה… המצב שלנו (של המועדון) חמור ממה שחושבים, לדעתי, אני רק יכול לשער איזה “שלדים” הוא שומר בארון.
Barça have sent a letter to the vice president of the Government of Catalonia, Pere Aragonès, in which they ask him to suspend the vote of no confidence. [rac1]
הממשל לא דחה את ההצבעה על אי אמון. יש מצב שברטומיאו עוזב עוד היום.
צריך להיזהר, אם ברתומאו מתפטר לבדו, הוא עושה את אותו תרגיל שרוסל עשה בזמנו. (יתפטר וישים בובה בתור עושה דברו) בשביל להוריד את הלחץ של האי אמון. רק התפטרות של כל ההנהלה כולה והקדמת הבחירות ואז באמת אפשר יהיה לחגוג.
הוא שלח מכתב שהוא דורש לדחות את ההצבעת אי אמון בגלל קורונה, הוא לא מתבייש לנצל ורק שוכח לציין במכתב שבאותו שבוע בערך אמור להיות משחק בית נגד דינמו ואותה ברצלונה “שחוששת” לחיי האנשים שלחה מכתב לאופ"א שהיא מבקשת לאפשר לכמה אלפים לצפות במשחק בקאמפ נואו, כנראה בשביל כסף הוא פתאום מוכן לקחת את הסיכון של הקורונה…
חשבתי להביא תרגום של ברתומאו מהמסיבת עיתונאים אבל אני יחסוך ממכם את עוגמת הנפש. האדיוט נראה לי באמת לא מבין שבינואר מסי יכול לנהל משא ומתן עם קבוצה אחרת ולעזוב בחינם בקיץ , הוא עד כדי כך אטום שהוא חושב שמסי יפרוש בברצלונה…
נשבע שגם אם ראש ארגון הבריאות העולמי, מלך ספרד, ראש ממשלת ספרד, נשיא פיפ"א והאפיפיור ישלחו לברטומאו מכתב רשמי שמאשר את האי אמון הוא עדיין ינסה למצוא תירוץ לדחות את ההצבעה.
ווואו כמה אני הולך לחגוג כשהמנוול הזה והבובות שלו יעזבו… אין מספיק וויסקי בעולם.
מגיע לנו רגע כזה של אושר בשנה המחורבנת הזו.
אני הפסימי שבחבורה, אבל תזכרו משהו אחד, הוא לא סתם מנסה לדחות את ההצבעה סתם. הוא כנראה יודע שהוא הולך להפסיד בה.
תאחזו בזה. שהתחיל כל הסיפור, לא חשבנו שזה יגיע ל16500 הגיע למספר הזה, אחרי זה, לא חשבנו שזה יגיע ל20000 . וזה הגיע למצב שצריך הצבעה על 66 אחוז הסכמה הינו פסימים גם שם. ולאן הגענו, שברתומאו מזיע בלילות כי כנראה הוא מבין שזה הסוף שלו.
לדעתי הוא מנסה לגנוב כמה שבועות בשביל לשבש ראיות לחקירה עתידית נגדו ואז יתפטר. זה הדעה שלי .
אני דווקא לא ממש אופטימי לגבי אי האמון, אם יתקיים. לדעתי כל עוד אין הצבעה אלקטרונית (והקורונה כמובן פה), לא רואה איך משיגים 66% מהקולות.
20,000 בשלב הראשון היה הרבה בזכות טפסים שנשלחו לפניות בחו"ל וחזרו חתומים, בנוסף לעבודת שטח רצינית של האופוזיציה. עבודת שטח שעם המצב הבריאותי בברצלונה כעת, אני בספק אם תוכל לקרות שוב. לא לשכוח שגם יהיו שתי עמדות גג להצבעה, מעט מדי.
משה לדעתי הוא כבר לא יתפטר, עד שיודח או יסיים את תפקידו בקיץ. הלוואי שאתבדה.