ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

טיק טו… אלף למניייאק

טוב אני כבר החלטתי במי אני תומך וזה לא לאפורטה:

https://twitter.com/barcacentre/status/1313612449581543430

פונט ללא ספק נראה מבטיח, אבל סתם מתוך סקרנות, מה יש לך נגד לאפורטה?

לי? אני מאוד אוהב אותו. אבל הפעם הוא נראה לי אדיש מידי. ובגלל שגם הוא וגם לאפורטה בשבילי כמעט אותו דבר, מה שהוא אמר על ניימאר זה מבחינתי “שובר שיויון”

שלב א’ הוכתר בהצלחה. סופר דופר אקסטרה הצלחה -

https://twitter.com/barcacentre/status/1313785721006718978?s=19

tenor (8)

:partying_face: :partying_face: :partying_face: :partying_face: :partying_face: :partying_face: :partying_face:

הבה נתקדם ונעיף את החלאות הללו סופית.

Bye Bartomeu Bye Bartomeu Bye Bartomeu

מרגיש לי כאילו זכינו עכשיו באליפות, ועוד עשרה ימים יש את גמר הגביע והצ’מפיונס כדי לסגור טרבל.

רק להזכיר לכולם, עכשיו הכדור עובר להנהלה ולברתומאו , לא יתפטר , תתקיים הצבעת אי אמון בין כל חברי הסוסיו. 66.6 אחוז נדרשים.

אין לי ספק שברתומאו לא ירצה לותר על הכח מיוזמתו, יש לו כמה אפשרויות:

א. לעשות מה שאני קורא, התפטרות מזויפת. ואז הסגן שלו מתמנה לתפקיד והוא מושך בחוטים מאחור. אבל האופוזציה לא מתוכנת לוותר וללכת עד הסוף, אם האי אמון עובר, כל חברי ההנהלה חייבים להתפטר.

ב. להישאר עד הסוף ולהסתכן בהשפלה היסטורית.

בשבוע האחרון יש שמועות שברגע שהאי אמון עובר, ההנהלה תתפטר ואז לא תהיה לו ברירה. יש בזה היגיון, כי חברי ההנהלה עצמם לא ירצו לשאת “בבושה” של ברתומאו.

עכשיו ביום יומים הקרובים זה לא זמן לנתח את זה ענינית אלא רק להיות שמחים. אני מאושר. כמו הגעה לגמר ליגת האלופות עכשיו רק נשאר לזכות בגביע…

Bye Bartomeu

https://twitter.com/barcacentre/status/1313786657095790592

רציתי לשמוח, אבל למי שעוד רוצה הדגמה עם מי אנחנו מתעסקים. (אבל היי אנחנו מפונקים משוחדים ומוסתים ע"י בארסה מניה! ויודעים בתור מגזימנים!)

מתוך טיקי תכלס:

" ❗ב-‘לה ואנגרדיה’ פורסמה כתבה שבה נאמר כי השופט שבוחן את קייס ‘בארסה-גייט’, אלחנדרה חיל, מרחיב את חקירת המקרה לאחר שנמצאו ראיות לפשעים.

השופט אומר שיש להמשיך לחקור בסתר כדי למנוע מהנהלת המושחתים לסלק ראיות או לשבש חקירה.

בנוסף, נאמר כי היחידה להלבנת הון ופשעים כלכליים מצאה סימנים של ניהול לא הוגן, חבר מועדון שילם לחברת I3Ventures סכום שגבוה בהרבה ממחיר השוק (פי 6 ממחיר השוק) דבר שיכול לפגוע ב-“מורשת המועדון”.

לכן לא שוללים שברתומאו, יד ימינו חאומה מספרר (האחראי לניהול החוזים עם חברת I3Ventures), ועוד מנהלים כמו קרלוס איבנייס, יזומנו לחקירות על מנת לתת הסברים.

המועדון מצידו כמובן שלח את הדו"ח של חברת PwC שבדק את המקרה, שבו נטען כי לא זוהו שום בעיות שחיתות, שהכל נעשה לטובת האינטרסים של המועדון ושאף אחד מחברי ההנהלה לא נתן הוראה להכפיש את שחקני המועדון או מתמודדים לנשיאות בבחירות הקרובות שמתנגדים להנהלה כמו ויקטור פונט. למרות זאת, בדו"ח של PwC צויין כי חוזים הופרו במרמה כדי לא לעבור את סכום 200 אלף היורו, סכום שהיה מחייב דיווח לסוסיוס (אבל לא נחשב פלילי).

יתרה מכך, נפתחה בתיק עוד חקירה לגבי שחיתות בעסקים שנועדו “להעמיק את היחסים המקצועיים, החוזיים והמסחריים”, כמו גם השקעות שונות וגם העברות שחקנים, כדי לבדוק שאף חבר הנהלה לא ניצל אותן לטובתו.

השופט ביקש לתשאל כמה אנשים הקשורים למועדון שידעו על שכירת שירותי קבוצת NS (הקבוצה שאליה שייכת חברת I3Ventures). אחת מהן הייתה קצינת הציות לשעבר, נואליה רומרו, שהושעתה ולאחר מכן פוטרה בפתאומיות והציעה להצהיר מרצונה לגבי שקרים ואי סדרים במהלך הצגת הביקורת של PwC שניקה את מנהלי המועדון."

עוד חדשות טובות.
במקרה שהצבעת האי אמון תכשל (חס ושלום מלח מים), יש עוד אפיק להעיף את ההנהלה. במידה והיא לא תכשל, אשמח לראות את ברתומאו וחבריו הולכים לכלא או משלמים קנסות אחרי שהם עפים.

אם האי אמון לא יעבור, לדעתי, זה סוף הסיפור. אז הוא ימשיך עד סוף הקדנציה.

ישמח אם תפרט מה האופציות שישנם. אני יודע שעוד שבוע בערך אמורה להתכנס ישיבה חשובה. (בלי קשר לאי אמון) של הדירקטיון (שכחתי את הכינוי). זה התחנה הראשונה של הרכבת של סוף הדרך שלו.

טוב לא חשבתם שאני לא יתן פה עוד איזה סיכום נפלא של barca story נכון ?

" “הבריחה מאלקטרז” לא הייתה כזו נועזת. מייקל סקופילד הוא אזרח שומר חוק לעומתו. ואפילו האנס גרובר לא חמק מהסוף כל כך הרבה פעמים.

אף אחד מהם לא מדגדג אפילו את ז’וזפ מריה ברתומאו, אחד שעם כל הכבוד - ואין - נמצא בליגה משלו. ואת חוסר הבושה של האיש יהיה צריך ללמד בבתי ספר לניהול תחת הכותרת: “50 דברים שאסור לעשות”.

ההתנהלות של ברתומאו אחרי אחד הרגעים המבישים בתולדות האירגון שהוא מנהל – והכי מביש בעידן הנוכחי – היא באמת דוגמא מושלמת לאדם שמסרב להודות בכישלונו. כזה שחושב רק על פתח היציאה שלו מהתסבוכת ומבסס על זה את כל החלטותיו. אז הוא מסרב להתראיין, מגיע להצגות השחקנים שהוא כן הצליח להחתים או לאירועי פרידה מאלה שהעזיב ואז חומק מהתקשורת במהירות האור כשמגיעים למסיבות העיתונאים.

בחודש שעבר, רגע לפני גביע גאמפר העצוב ביותר בתולדות בארסה, ברתומאו דווקא החליט שהגיע הזמן לדבר והופיע לראיון די נדיר מאז אירועי ליסבון. וגם את זה, כמיטב המסורת, הוא הצליח לעשות באופן די כושל: רגע לפני משחק, כמה שעות אחרי שכל אוהדי בארסה פחות או יותר רצו לאכול אותו חי בעקבות דיווחים שקומאן לא בונה על ריקי פוץ’.

אבל ברתומאו באמת התראיין וענה על כמה שאלות. אחת מהן, למרבה ההפתעה, הייתה על ההצבעת אי אמון שצברה תאוצה. “20 אלף חתימות? זו כמות גבוהה שהפתיעה אותנו”, אמר נשיא בארסה, “נדבר אחרי שיאשרו את הטפסים”.

ובכן, הגענו לרגע הזה. לא, ברתומאו עוד לא מדבר, אבל היום בצהריים הגיע הרגע המיוחל שלא יותיר לו ברירה: הטפסים החתומים המאושרים עברו את הרף הדרוש לשלב הראשון בהצבעת אי אמון: 16,521. “מחכה לנו גמר ליגת אלופות ביום ההצבעה, אבל כבר יש לנו 16,521 אוהדים באצטדיון”, צייץ הדובר של היוזמה, מארק דוק. כשהספירה הסופית עוד לפני סיומה, זה כבר עלה ל-18,090 והוא הוסיף: “זה כמו שאתה מוביל 0:3 בקלאסיקו במדריד ואתה רוצה 0:4 ו-0:5”.

לפני שלוש שנים, 18 סוסיוס שאותו מארק דוק היה אחד מהם, הגיעו למחות נגד ברתומאו מחוץ לקאמפ נואו. היום הם 18 אלף. בימי מגיפה של פעם במאה, בלי משחקים עם קהל ונגד נשיא שלא בחל באמצעים וניסה להציג מציאות אחרת באמצעים שמזכירים משטרים אפלים. אבל זה לא עזר לו. וכמות החתימות הזו שתתקרב ל-20 אלף (!) בשלב הסופי היא רגע היסטורי והישג מטורף. כזה שאולי אפשר יהיה להבין אותו באמת רק בעוד הרבה שנים – הרבה אחרי כניסתו לתפקיד של נשיא חדש, שיגלה מהם מימדי ההרס של העשור האחרון.

זה כמובן לא המשבר הראשון שברתומאו פוגש בשש שנותיו כנשיא בארסה, אבל הוא הגדול מכולם וזה שמהדק את החבל סביבו הכי הרבה. ואם בעבר ברתומאו היה מנסה להסיט את הדיון באמצעות רכש נוצץ, אז עכשיו אפילו זו לא אופציה. יודעים מה? עזבו ‘נוצץ’. רק רכש. וגם זה בקושי היה. כן, הוחתמו כישרונות צעירים כמו פדרי וטרינקאו, אבל זה היה לפני הנוק אאוט שבארסה חטפה בליגת האלופות. בעצם החיזוק היחיד שהגיע אחרי זה הוא סרג’יניו דסט. זהו.

ברתומאו אמנם קיווה שעוסמן דמבלה יעזוב ויפנה מקום לממפיס דפאיי, אבל זה לא קרה. והיה גם את אריק גארסיה שלמרות שהוא לא שם כזה גדול, הוא שחקן בית. ואם היה חותם אז הנרטיב הזה היה מככב הרבה על שערי העיתונים בימים האלה. אבל זה לא קרה ואם למישהו עוד היה ספק עד כמה גרוע מצבה הכלכלי של בארסה, הוא קיבל את התשובה לאורך המו"מ עם מנצ’סטר סיטי ובמיוחד בסופו: שחקן שדורשים עליו 20 מיליון יורו (בסה"כ), בארסה רוצה אותו מאוד ולא מצליחה להחתים אותו.

זה די מדהים ויש פה גם סגירת מעגל: המנכ"ל של סיטי הוא פראן סוריאנו והמנהל הטכני הוא צ’יקי בגיריסטיין. שניהם אקס בארסאים מימי לאפורטה והיה להם חלק משמעותי במהפך שעבר המועדון ב-2003, אבל הפעם הם לא הקלו את החיים על ברתומאו, שעשה את המוות (ביחד עם סנדרו רוסל) לכל מה שמזוהה עם לאפורטה ויוהאן קרויף. ובצדק. סוריאנו וצ’יקי הם אנשי סיטי. לא בארסה. והם לא חייבים לה כלום. יש שני אנשים שאחראים להרס היחסים בין חלקי הפאזל שהרכיב את בארסה מחדש לפני 17 שנים. קוראים להם רוסל וברתומאו, שאת הדייסה הזו הוא בישל בעצמו. קארמה וזה.

אז מה קורה עכשיו? קודם כל תגיע הספירה הסופית של החתימות המאושרות על ידי הוועדה המיוחדת שמונתה לשם כך, ואז יגיע השלב הבא: ההצבעת אי אמון עצמה. בימים הקרובים תהיה ישיבת הנהלה בבארסה שבה ברתומאו וחבריו יחליטו אם הם מוכנים לקחת אחריות על מעשיהם ולהתפטר. אם כן, ייערכו בחירות תוך שלושה חודשים לכל המאוחר כשבינתיים תהיה לבארסה הנהלת מעבר. וכן, סיטואציה כזו עלולה לסבך את בארסה במה שנוגע לחלון ההעברות של ינואר כי הנהלה זמנית לא אמורה לבצע רכש (למרות שארדה טוראן הוחתם כך ב-2015).

אם ברתומאו וחברי ההנהלה יחליטו להמשיך להיאחז בקרנות המזבח, ממשיכים לשלב השני: תוך 10 עד 20 ימים מסוף ספירת החתימות, תתקיים הצבעת אי אמון, זאת בהנחה שיתקבל אישור לכך בימי קורונה. בהצבעה כזו שבה ישתתפו הסוסיוס, יש שני פתקים – ‘כן’ להצבעת אי אמון (כלומר להדיח את ההנהלה) ו’לא’. צריך יותר משני שליש מהקולות כדי להדיח את ברתומאו, כלומר 66% + סוסיו אחד אם ממש לדייק. כמו כן, צריך שלפחות 10% מהסוסיוס ישתתפו באותה הצבעה. אם לא יושג רוב של שני שליש, ברתומאו צפוי לסיים את הכהונה שלו כרגיל והבחירות ייערכו רק במרץ או באפריל.

לטובת עתידה של בארסה הדבר הכי טוב הוא כמובן התפטרות של ברתומאו וחברי ההנהלה אחרי הישיבה בשבוע הבא 🤞🏻. זה יעזור לזרז תהליכים ולהקדים כמה שיותר את הבחירות.

אבל כבר הבנו שאת ברתומאו מעניין רק עתידו של ברתומאו."

יש להם משהו חדש עכשיו - המצב הבריאותי לא מאפשר לקיים אסיפה של הצבעת האי אמון.
תאמינו או לא.
ולטענתם, זה ש 20 אלף הצביעו בעד האי אמון, מתגמד לעומת 90 אלף שלא הצביעו.

רק תיקון קטן , זה לא האסיפה של האי אמון, זה אסיפת של חברי ההנהלה (או שאיך שקוראים להם) אסיפה סטנדרטית שאמורה להתרחש בכל שנה. באסיפה הזו היינו מקבלים תשובה אם היה לחץ על ברתומאו להתפטר. אני שואל את עצמי, אם זה הסיבה האמיתית לדחיה…

ההצבעה של האי אמון אמורה להתרחש בין 10 ל 20 ימי עסקים אחרי שהועדה שבדקה את ההצבעות של האי אמון תפרסם באופן סופי את המספרים של ההצבעות.

את זה ברתומאו לא יכול לדחות או למנוע.

(השאלה איך זה יתבצע אם פיזי או הצבעה מהבית זה נושא אחר)

אה, זה לא תיקון קטן, זה תיקון גדול.
אני חששתי שהם מתרצים את הדחיה של הצבעת האי אמון.

בנוסף למה שמשה כתב, מארגני אי האמון מסרו גם שכבר שוחחו עם הרשויות ועם משרד הבריאות וקיבלו אישורים להעמדת עמדות להצבעה בכל רחבי ברצלונה בתנאים מאוד מחמירים (מרחק בין אדם לאדם, יציאה וכניסה נפרדות, עמדות חיטוי וכו’).

מה שטוב בברתומאו זה שהוא צפוי מראש. היה ידוע שהוא לא יתפטר וידוע שהוא ינסה לעשות כל טריק הכי שפל ומלוכלך בשביל לעצור את ההצבעה.

הוא התלונן על זיופים ומעשים פלילים בהצבעה!

עוד הפסד שלו לרשימה:

Barça’s board attempted to stop the vote of no confidence by arguing that the complaint to the Civil Guard (law enforcement agency in Spain) must be clarified. The Bureau has not accepted it. The board lost the vote by 3 to 2 #MocioFCB (via

@SiqueRodriguez

התביעה נדחתה לפי הציוץ.
https://twitter.com/FCBarcelonaFl/status/1314239891077771266

אני יודע שאני ממש מקדים את המאוחר, אבל אני קצת חושש שלאפורטה (שטכנית לא הודיע רשמית שירוץ אפילו אם האי אמון יצליח) ופונט יעשו קניבליזציה זה לזה והתוצאה תהיה שמועמד שלישי מטעם הכנופיה של ברתומאו ורוסיי ינצח.

איזה אושר לראות את זה

image