עידכון יומי :
7000 חתימות מאושרות עד כה, 378 פסולות , קצב מצוין, טיק טו…
עידכון יומי :
7000 חתימות מאושרות עד כה, 378 פסולות , קצב מצוין, טיק טו…
עכשיו נשאר לחכות ליום שני.
https://twitter.com/LaSenyera/status/1312037681531170816y
טוב בשלב הזה אפשר כבר לצאת מנקודת הנחה ולקבוע שהאי אמון יאושר. ברגע שזה יהיה רישמי, הכדור יעבור לברתומאו . ברגע שהאי אמון יעבור יהיה לחץ עצום על חברי הדירקטיון להתפטר.
יכול להיות שהמשחק מול סביליה היה המשחק האחרון של הנחש. הלואי!
הפסדים של 100 מיליון יורו בעונה שעברה.
ייתכן וברטומיאו והבורד יצטרכו לשלם 20 מיליון יורו מכיסם הפרטי.
לדעתי אלה חדשות רעות מאוד.
קודם כל המועדון מפסיד כסף, וברטומיאו יכול לקחת הלוואות עם ריבית גבוהה העיקר לא לשלם מכיסו.
בנוסף, הוא זקוק לזמן בשביל זה, ולכן לא יתפתר כשיסיימו את הספירה. הוא יילחם על התחת שלו ועל הכיס שלו.
גם ההנהלה החדשה תצטרך להתמודד עם הפסדים. כנראה מצפה לנו קיץ פיננסי ב 2021.
אני מקווה שברטומיאו יפותר לפני שיספיק לעשות עוד נזק, או למכןר שחקנים בינואר.
טוב שהידיעה מגיעה עכשיו, לפני האסיפה הגורלית של הסוסיוס.
יש משהו מאוד מוזר, בנדיטו, המועמד לנשיאות. טוען בתוקף שאם ברתומאו עוזב עכשיו החובות עוברים לנשיא ולהנהלה שיחליפו אותו. לעומת זאת, הקבוצה שמריצה את האי אמון טוענת הפוך, מחזיקה בדעה שלך. מעניין מי צודק. ויותר נכון מאוד מדאיג אותי אם בנדיטו צודק. אם הוא צודק, זה אומר שברתומאו במקרה של הדחה, חופשי מדאגות.
אני ולפי ההגיון חושב שבנדיטו טועה. כי זה לא הגיוני, ברתומאו נאחז בקרנות המזבח בגלל שהוא רוצה להתחמק מזה. משהו פה לא הגיוני.
https://twitter.com/samuelmarsden/status/1313076276899569665
https://twitter.com/samuelmarsden/status/1313078957240127490
https://twitter.com/samuelmarsden/status/1313081894024683520
דווקא יכול להיות שיש היגיון במה שבנדיטו אומר.
כשנגמרת קדנציה זה דבר אחד, אם אחרי סוף חוזה נשיא עוזב עם חובות אז שישלים מהכיס שלו. אבל אם לא נותנים לו לסיים חוזה ולהחזיר לקבוצה את הכסף בדרך שהוא תכנן אז גם באיזשהו מקום זה לא אשמתו.
תחשוב אחרת, נניח בא נשיא עם תכנית של השקעה כספית שתחזיר את עצמה בסוף הקדנציה, ואז מחליפים אותו באי אמון, למה שהוא ישלים את הכסף? זה נותן פתח למצב בו נשיאים יפחדו לבקש הלוואות או להשקיע השקעה לטווח ארוך כי הם יסכנו את כיסם הפרטי.
אז מה אתה אומר שנשיא שאשם ורשלן בהתנהלות כספית כושלת יזרוק את האחריות על הנשיא שאין לו קשר להתנהלות שלו?
אין הגיון במה שבנדיטו אומר, בגלל שאם זה היה נכון ברתומאו לא היה נלחם להשאר בתפקיד , הוא מזמן היה עוזב ונותן לנשיא הבא לשלם את המחיר על ההתנהלות שלו
,
והמשפט הזה אני בוחר ממש בכח להתעלם. אתה יודע מה לא. זה כל כך מגוחך , הוא לא יחזיר את החוב עד סוף הקדנציה שלו הוא פשוט רוצה לעזוב אחרי שנת הכספים הנוכחית.
אני יכתוב את זה בצורה יותר פשוטה, הוא לא רוצה לעזוב עכשיו, כי כמו גנב הוא רוצה שהיה לו זמן להעלים ראיות ולשבש חקירה עתידית בקשר לפשעים שלו.
אם בנדיטו היה צודק. הוא מזמן היה עוזב.
למען השם, איזה תוכנית הוא מציג? עכשיו הראיתי לך איך החוב רק תופח משנה לשנה.
לא זה אמור להרתיע חברי הנהלה ממצב שבו הם מסכנים את המועדון מבחינה כלכלית. הצרה שאין בקרה אמיתית ושקיפות במועדון , אז נוכלים כמו רוסיי וברתומאו פורחים במצב הזה…
בפעם האלף שאתה מגיע למצב שאתה מבקש הלואה. זה כבר מצב לא בריא. סמוך עלי , אני היתי במצבים האלו. לבקש הלואה זה לא תוכנית כלכלית רצויה לפעמים זה הכרחי אבל זה לא בריא.
אתה מדבר איתי על צדק ועל אמון בברטומאו כן או לא. לא על זה דיברתי.
ברטומאו רע, גרוע, שקרן. אבל לא על זה דיברתי.
תקרא שוב את מה שרמתי.
לא, הוא ישלים מכיסו בסוף התקופה. אם לא נותנים לו לסיים את התהליך שלו אין זכות לדרוש ממנו להשלים מכיסו.
שוב, זה ההיגיון שעומד בבסיס הטיעון ואני יכול להבין אותו, לא מסכים איתו בהכרח.
מה שכתבתי לא עונה על השאלה האם אתם רוצים שבנדיטו יהיה צודק? אלא האם מה שהוא אומר הגיוני בכלל, אז כן, פה מונח ההיגיון.
יכול מאוד להיות שהמועדון לא פועל ככה כמובן, רק באתי להראות שזה יכול להיות.
שוב, תקרא מה שרשמתי. אתה אומר דברים נכונים שפשוט לא קשורים למה שכתבתי.
שוב, אין קשר.
נהדר. אבל מה עם תכנית כלכלית רב שנתית? כל פתיחת עסק כוללת בתוכה הוצאה כספית חד פעמים גדולה.
קח את המסעדה הכי מצליחה בעולם, אם היית מסתכל יום אחרי קניית המסעדה אז המאזן הכלכלי לא טוב.
זו הטענה שלי.
אבל סליחה, שכחתי שכל דבר מעבר ל״ברטומאו רע״ יוצא מהקשרו, אפילו כשכתבתי זאת בהתחלה.
גם בוא רגע נדבר תכלס, אתה חושב שהחוק בהכרח נכון? בגלל החוק הזה אתם כרגע עושים עסקאות מפוקפקות בשביל כסף רגעי. נכון שמטרת החוק טובה, אבל בפועל אתם כרגע משלמים ביוקר לעתיד בשביל לשפר את הרגע.
נגיד (וזה דוגמה תיאורטית) ראש ממשלה מבצע עבירות פליליות ומודח באי אמון. האם זה שהוא הודח פוטר אותו מלשלם את הדין בבית משפט?
החוק הזה, כמו שכתבתי נועד להרתיע נשיאים מלעשות מהלכים שיסכנו את עתיד המועדון ומנסה להרתיע אותם. כמו שכתבתי בגלל החוסר בשקיפות ובבקרה אז ברתומאו לא מורתע.
אנחנו מבצעים עסקאות מפוקפקות מרגע שרוסל וברתומאו התמנו לתפקיד. מה הקשר לחוק?
בטח שיש זכות. הוא זה שדירדר את המועדון. הוא זה שהתרשל. מה זה קשור למתי הוא עוזב. זה שנה אחרונה שלו.
דרך אגב רוסל וברתומאו השתמשו באותו חוק והעלילו על לאפורטה שהוא השאיר מועדון בחובות (שקר מוחלט) ולאפורטה לא הודח באי אמון…
ואני יחזור על זה שוב, זה שהוא נשאר ונאחז בקרנות המזבח ומשפיל לחלוטין את כבודו, רק מראה שבנדיטו טועה, כל מי שעוקב אחרי ברתומאו מבין וטוב מאוד, שהוא נשאר בגלל שהוא רוצה לאזן באופן שיקרי את התקציב, בשביל שהוא לא יצטרך להגיע על זה לבית משפט. זה אחת הסיבות המעשיות למה צריך לזרוק אותו מהמועדון. כל עוד הוא בתפקיד , עיסקות דוגמת ארתור ונטו סילסן יכולות עוד לקרות.
הנזק שהוא עושה למועדון בכל יום שהוא בתפקיד זה נזק עצום
ברטומאו לא ראש ממשלה.
אם הייתי עובד גרוע לגיטימי שאשלם על ההפסד הכספי? שברתי מספר צלחות כשהייתי מלצר (לא כזה הרבה), לדעתך אני אמור לשלם עליהן?
אגב לא מדןבר על לשלם את הדין אלא לשלם כסף. דין על עבירות פליליות ברטומאו ישלם אם ימצא אשם. אם ביבי יכניס אותנו לגרעון אתה מצפה ממנו להשלים אותו מכספו? אגב, האם ביבי משלם קצבאות לעצמאים מכספו? כמדומני שלא. אבל תקן אותי אם אני טועה כי איני עצמאי.
לא הבנתי מה ההתנגדות פה למה שאמרתי.
הפוך גוטה הפוך, אותן עסקאות הן בדיוק הסיבה ללמה החוק בעייתי. כרגע ברטומאו החליף את פיאניץ ו10m בתמורה לשחקן ששווה הרבה יותר מכך, במיוחד כדי למנוע עסקאות אגואיסטיות כאלה אני אומר שהחוק רע. שלהשאיר מצב גרוע יותר לשנים הבאות רק בשביל לסדר זמנית את הספרים.
כי גם אותו אחד שהקים את מקדונלדס היה כנראה במינוס בקניית הסניף הראשון. אבל התהליך נמדד בסופו ולא בתחילתו.
רוצה אגב פתרון פשוט? שיסתכלו לא על מצב סטטי אלא על תחזיות ושיתנו פרק זמן מסוים כמובן. הנה לך פתרון.
איפה טענתי אחרת?
אני יכול לתת לך הסבר מדעי ללמה בני אדם צריכים חמצן כדי לחיות. זה שאני אומר משהו נכון לא הופך אותו לרלוונטי!!!
זה מה שכתבת, עכשיו עניתי לך שיכול להיות שזה הגיוני ויש איזשהו בסיס מאחורי מה שהוא אומר. לא אומר שזה מצב צודק ולא אומר שזה מה שאני רוצה שיקרה, רק מציג לך שזה לא משהו כל כך הזוי שגם יש היגיון מאחוריו, אפילו אם יתברר שזה לא נכון.
אם באופן תיאורטי היה חוק במסעדה שלך (ונגיד שהחוק בישראל היה מאפשר את זה) שקובע שעל כל שבירת צלחות העובד צריך לשלם עליהם, אז כן.
אם היית עובד גרוע אז לגטימי לפטר אותך. אבל אם היית עובד שגנב כסף וגרם נזק בצורה פושעת למסעדה שלך. אז כן. מה הבעיה? בעבודה שלי, תפסו עובד שגנב כסף. אתה חושב שזה נגמר רק בפיטורין?
אין חוק כזה , אז מן הסתם לא. אבל במועדון ספורט ברצלונה יש חוק כזה. החיים קשים.
אתה אמרת שהחוק הזה גורם לנו לעשות עיסקאות מפוקפקות. אז אני יודע שעיסקאות מפוקפקות זה שם שני של ברתומאו ורוסל.
לא התהליך לא נמדד רק בסופו אלא מנקודה שהוא התחיל לעבוד עד סופו. אם ההמנהל התרשל בתפקיד שלו אבל עשה עיסקה אחת טובה בסופו . זה לא הופך אותו למנהל טוב.
כתבתי שאני חושב שבנדיטו טועה והסברתי גם למה.
ברתומאו התרשל בצורה פושעת וגרם למועדון להכנס לגירעון (מעבר לחוב המותר). יש חוק שמאפשר לנשיא הבא לתבוע אותו ואת שאר חברי הההנהלה על זה.
זה לא קשור אם הוא גנב כסף לכיס הפרטי שלו (לא טענתי את זה, למרות שאני לא יופתע) זה החוק. ואני מקוה שהוא ישלם עם ריבית. (דרך אגב לא מדובר על כל הגירעון מן הסתם אלא על חלק יחסי)
דרך אגב
בנדיטו לא טוען את מה שאתה כתבת, הוא לא טוען שברתומאו צריך לסיים את הקדנציה בשביל להחזיר את החוב או משהו כזה , הוא מגדולי המתנגדים של ברתומאו, הוא טוען שאם האי אמון יעבור עכשיו, אז תוקם הנהלה זמנית , שלא תוכל לבצע עיסקאות והנשיא הבא יקבל בירושה את החובות של הנהלת ברתומאו. הבעיה שלו זה בעיתוי של האי אמון. לא באי אמון עצמו.
גם שאר המועמדים וגם הקבוצה שמריצה את האי אמון לא מסכימה איתו וכמו שכתבתי גם ברתומאו בכבודו ובעצמו, לא מסכים והראיה? הוא נאחז בקרנות המזבח.
ברטומאו גנב כסף לכיסו? אם כן זוהי סיטואציה שונה וכמובן שאתה צודק. אך שוב גם במצב כזה הוא לא ישלם במועד הפיטורים אלא ברגע בו בית המשפט ימצא אותו לאשם. ככה פשוט עובדת מערכת המשפט.
אני הבנתי שמדובר בניהול לא נכון שגרם לברסה להפסיד כסף.
בנקאי שמשקיע לא נכון את הכסף יפוטר, אם הבנקאי שלי גרם לי להפסיד כסף על החלטות לא נכונות בשוגג אז לצערי הכסף אבד.
בכל אופן אני לא בא להתווכח על מה נכון. רק עניתי שיכול להיות היגיון בחוק שכזה. והפעולות האחרונות של ברטומאו בניסיון לסדר את הספרים הם הוכחה לכך שלאיים על נשיא בנוגע למצב סטטי של ספרי חשבונות זו חא פעולה בהכרח נכונה. והנה הפעולות שלו הן הוכחות שהוא כן מוכן לרדת נמוך כדי למצוא פרצה בחוק הזה ולכסות את עצמו שוב על חשבון המועדון.
*הכותב אינו תומך של ברטומאו ואינו חושב שברטומאו נשיא טוב. למקרה ושוב אקבל תשובה על למה הוא רע.
חייב להגיד שזאת הפסקה הכי שגויה שקראתי אי פעם פה בפורום, לפחד ככה מהלוואות זה התנהלות כלכלית לקויה מאוד.
בן, יש הבדל בין הלוואה שלוקחים למטרות מינוף, ואז אין בעיה, להלוואות שלוקחים בשביל לכסות חובות.
במקרה השני, אתה פשוט מגלגל חוב ומתפיח אותו, מה שהופך אותו לקשה יותר לתשלום. במקרה כזה, עדיף לך לייצר תכנית ליציאה ותשלום החוב, ולא לקחת עוד ועוד הלוואות.
אני חושב שזה מה שמשה כיוון אליו.
מעבר לכך, הלוואות שנלקחו ללא תכנית עסקית ברורה כיצד מחזירים אותן, גם אם למטרות מינוף, עלולות להפוך למכה קשה.
בגדול מסכים איתך, לא התכוונתי להכנס לעובי הקורה בנושא אבל הלוואות הן כלי שאם יעשה בו שימוש נכון הוא כלי מצויין ולהפך.
(אוסיף רק שגם הלוואות לסגירת חובות יכולות להתבצע נכון ולהיות לעזר ולא למרצע)
הפסקה של מוש מצטיירת כנסיון להסביר למה הלוואות הן אף פעם לא בריאות.
ואם נרצה לשייך את השטויות שלנו לדיון הכללי, אני מאוד בספק אם ברתומיאו מחליט לבד בזמן ארוחת הערב שלו אילו הלוואות המודעון ייקח ובאילו ריביות. אני מניח שיש מחלקה שלמה של עוד וכלכלנים בברסה שמתעסקים בזה (תקנו אותי אם אני טועה).
יוסי הסביר את זה טוב ממני.
הרבה דירקטורים לשעבר (מתקופת כהונתו של ברתומיאו) אומרים שהוא לוקח את ההחלטות לבד, לא תמיד בעצת הדירקטורים או הגורמים המקצועיים במועדון.
אפשר לראות את זה בצורה ברורה בתפקוד של הניהול הספורטיבי. רכש מחפיר ללא קשר לצרכים של המועדון בהכרח (מישהו אמר גריזמן?).
אין סיבה לחשוב שדווקא מהבחינה הכלכלית הוא יתנהג באופן שונה ואחראי יותר.
מתוך ראיון של אמילי רוסואווד לוואלה ספורט. (היה סגן נשיא של ברתומאו עד לפני כמה חודשים)
"“בהנהלה החדשה היינו חמישה חברי דירקטוריון אאוטסיידרים, והשאר היו אנשי שלומם של ברתומאו ורוסיי”, מספר רוסאוד, “אני זוכר שהקשבנו לשיחות בפגישות ההנהלה והבנו שיש שם יותר אנשים של רוסיי מדמויות שיודעות מה עושה דירקטוריון של מועדון כדורגל. היה שם אדריכל אחד ורופא אחד, והם היו שם בגלל ענייני אמון ולא בגלל התרומה האמיתית שהם יכולים לתת למועדון. בכלל, הדירקטוריון של בארסה הוא רק לכאורה מקבל ההחלטות במועדון. בסופו של דבר הגענו לישיבות רק כדי לשמוע על החלטות שכבר נלקחו. מקבלי ההחלטות בבארסה הם המנכ"ל, המנהל המקצועי, המאמן ומעל כולם, במיוחד במקרה של ברתומאו, זה הנשיא. הוא היה הסגן לענייני ספורט בתקופת רוסיי ומאז לא היה צריך להתייעץ עם חברי הדירקטוריון**. עם מי הוא כן התייעץ? אומרים שבעיקר עם רוסיי”.**
" “אני מאמין שאם אתה רוצה להגיע מהר למקום מסוים, לך לבד. אם אתה רוצה לייצר משהו בעל ערך, משהו שיעבוד, תקיף את עצמך באנשים מתאימים. מועדון כמו ברצלונה יכול לגייס את האנשים המובילים בתחומם מכל מקום בעולם. אבל ברתומאו לא רצה אנשים מתאימים, אלא את המקורבים אליו. המנכ"ל למד איתו בבית הספר והיה חבר של רוסיי, היועץ המשפטי היה חלק מאותה חבורה. הוא לא בטח בנו ולא התייחס להצעות שלנו בדירקטוריון. כשמונצ’י עמד לעזוב את תפקידו בסביליה כמנהל מקצועי ב-2017, הצענו אותו כמועמד אפשרי לתפקיד. הנה בן אדם עם הצלחה מוכחת, שגידל עשרות שחקנים שתרמו לקבוצה וגם הכניסו לסביליה הרבה מאוד כסף. אבל הוא רצה את פפ סגורה, או את רוברטו פרננדס, ואחר כך את אבידל. כולם חסרי ניסיון ולא מתאימים לתפקיד. אבידל הגיע כי הוא שחקן עבר, וכי הוא מצרפת ויש לנו את דמבלה. עכשיו גם הוא פוטר. וכל זה תוך כדי שהמועדון מוציא על שחקנים מאות מיליונים ואת התוצאות על הדשא ראינו”.
משחק בינוני מול סביליה בשביל להשכיח את שני המשחקים הראשונים: צ’ק
ברתומיאו משחרר שחקנים בחינם למרות שהיו הצעות קודמות בכסף: צ’ק
לא מצליחים להנחית שחקנים חוץ מדסט: צ’ק
רק מקווה שהיא אמון יעבור, ויש מצב שזו תהיה פגרת הנבחרות המעניינת ביותר איי פעם.
בנוגע להלוואות, דין קבוצות בסדר גודל של בארסה היא לא אותו דין של אדם פרטי. הקבוצות הגדולות מגלגלות צבירת חובות והלוואות כמעט מאז ומעולם. העובדה שבארסה לוקחת הלוואה לא מדאיגה כמו העובדה שהחוב הכללי גדל משמעותית יותר לעומת כמות ההכנסות, למרות העובדה שברצלונה ממשיכה להכניס יותר ויותר כסף כל שנה. אני לא בטוח אם גם כשזה נוגע לקבוצות קיימת בועה כלשהי עתידה להתפוצץ (תשאלו את לידס, aig ועוד).
הדו"ח (לא מלא) באתר הרשמי
בין היתר, מתוך חוב של 488 מיליון, 109 זאת הלוואה לפיתוח אספאי בארסה.
יש שם עוד כמה דברים מעניינים.
מעבר להלוואות צריך לזכור שבארסה חילקה את התשלום על כמעט כל שחקן שהיא החתימה בשנים האחרונות. אנחנו עושה חייבים לליברפול כסף על קוטיניו וכאלה. פעם אחרונה שראיתי דיווח על זה היינו בחובות של 100 מליון בערך לקבוצות אחרות על שחקנים שקנינו מהן.
קחו את דסט לדוגמה. שילמנו עכשיו 5 מליון, וההנהלה הבאה תשלם שנה הבאה עוד 20 מליון.