ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

מסי לא “איים” לעזוב.

והוא גם לא עשה את זה במטרה להחליף את ברתומאו.

הוא פשוט רצה לשחק כדורגל במועדון אחר.

מסכים איתך שהוא לא איים אלא באמת רצה לעזוב אבל הסיבה היא כן ההנהלה וברתומאו והוא אמר את זה במפורש בראיון.
זה לא שנמאס לו מבארסה פתאום אלא נמאס לו מההתנהלות, ולהבנתי מהראיון זו לא ההתנהלות האישית מולו בפרשת העזיבה אלא ההתנהלות היא הגורם לרצות לעזוב.
אז שוב, חבל שהוא פתח את הפה כל-כך מאוחר ובזבז לו חלק לא קטן מהקריירה.

ההנהלה היא הגורם לרצון לעזוב מלכתחילה, ברור. הרי הם הרסו לו שנים של כדורגל. אבל מה שאני אומר זה שהחלפת ההנהלה לא הייתה המניע.

ולכן השאלה למה לא עשה זאת קודם פחות רלוונטית - הוא פשוט מאוד לא רצה לעזוב קודם. זה ההבדל היחיד בין המקרים.

זה לא החלטה שהוא צריך לקחת אלא הנשיא החדש.

בוקר אור ויום ראשון שמח לכולם בלי ברתומאו.

כעת נקווה שיתר הימים של כולנו ימשיכו להיות לחלוטין נטולי ברתומאו.

טוב מכון שסיקה רודריגז קלע בול שהוא סיפר שברתומאו עומד להתפטר וגם עם הסיפור של מסי, אני חושב שאפשר להתיחס אליו בתור עיתונאי אמין:

הוא מעריך שהבחירות יהיו ב 10 ינואר המועמדים שאני מכיר לפחות הם:

1.לאפורטה
2 פונט
3.בנדיטו.
4.גורדי פארה.
5.טוני פריישה (היה פעם הדובר של רוסל. אידיוט אמיתי).
6. אמילי רוסאוד סגן נשיא ברצלונה לשעבר הסתכסך עם ברתומאו והתפטר (להזהר ממנו)

לאפורטה עדיין לא הודיע רישמית אם אני לא טועה אבל הוא יתמודד.

בהנחה ולאפורטה מתמודד, הכי חשוב שכל מתמודדי המחנה השני יישארו במרוץ כדי שהקולות שלהם יתפצלו.

מעניין אותי לדעת את מי תרצו בראש ברצלונה?
מצד אחד לאפורטה, אבי ברצלונה הגדולה.
מצד שני פונט, מנהיג המרד, הליברטדור אם תרצו.

בכנות? לא יודע. אחד משחק על הקלף של הטרי והמתוכנן, והשני על הנוסטלגיה וזה שאנחנו מכירים אותו.

אבל אם אנסה לקבל נטייה לאיזשהו צד, אלך על פונט. לפחות אצלו יש תוכנית, מצע בחירות, כיוון ואפילו בעלי תפקידים, שידועים לכולם כבר חודשים, והוא גם לא מפחד לדבר ולהתראיין לגביהם.

לאפורטה, בינתיים, בעיקר נעלם. אם יכריז על מועמדותו ועל התוכניות שלו - אוכל יותר להביע דעה.

זו שאלה באמת קשה. אי אפשר להכחיש שלללאפורטה יש רקורד של להגיע לקבוצה מפורקת כלכלית ומקצועית, פחות או יותר המצב כרגע, ולשקם אותה. מצד שני, שום דבר לא קורה אותו הדבר פעמיים, והיו גם דברים בעיתיים בניהול של לאפורטה. בין היתר עסקים מפוקפקים בברזיל.

אם זה היה אופציה הייתי אולי רוצה להביא את פונט עם לאפורטה כסגן נשיא - אני מאוד אוהב את הפרויקט של פונט אבל לניסיון ולידע של לאפורטה יש ערך רב. לא נראה לי אבל שזו באמת אופציה.

אני חושב שהשורה התחתונה היא שאם אחד מהם ינצח בבחירות, אהיה סה"כ מרוצה, אבל אני נוטה קצת לפונט.

הפוך. הייתי רוצה לראות את פונט כסגן הנשיא של לאפורטה, עובר חפיפה.

זה יפה שיש לו פרוייקט מדהים על הנייר, אבל אנחנו לא יודעים איך הוא יפעל כשהמציאות תתנגש לו בפרצוף על 170 קמ"ש, לאור כל מה שברתומיאו עשה למועדון.

פונט צריך להתאחד עם לאפורט כסגן שלו, ואז ללכת לבחירות הבאות כאחד שיש לו פרוייקט מבטיח ומספיק נסיון תחת הנשיא הכי טוב שהיה לנו.

בוא נגיד שגם אם זה מה שיקרה אשמח.

כמו שכתב RDT, אני חושב שזה כמעט בלתי אפשרי עבור לאפורטה לשחזר את הקדנציה הראשונה, בטח כאשר עד עכשיו אין לו שום פרויקט או משהו כזה.

אם מסתכלים על לאפורטה במישור הספורטיבי בלבד, ללא המישור הכלכלי, צריך לזכור את מי שהיה יד ימינו ולמעשה סוג של קיבל את ההחלטות המקצועיות בזמן כהונתו, יוהאן קרויף.
אני לא בטוח כמה הוא יצליח בלעדיו. במישור הכלכלי כמובן לאפורטה הוכיח את עצמו לחלוטין.

בגלל כל זה אני רוצה שפונט יהיה זה שיזכה. דם חדש, רעיונות טובים ומפה יש רק לקוות שגם ההוצאה לפועל תהיה טובה (אופציה לאיחוד ביניהם כמעט ירדה מהפרק, לכן לא התייחסתי לאפשרות הזאת).

תאריך הבחירות זה 19 או ה20 לדצמבר או 9 10 ינואר.

אני אישית, קרוע בין פונט ללאפורטה. פונט הוא אחד הגיבורים של האי אמון הנוכחי, מדבר את כל הדברים הנכונים, אבל אני לא מכיר אותו מספיק לעומק.

לאפורטה, אני לא צריך להסביר יותר מידי, וכמו שכתבתי הוא כבר יש לו ניסיון בחילוץ קבוצה ממשבר. צד שני, הוא בחר להעלם יותר מידי פעמים. מסע הבחירות הקודם שלו היה רע. ובעיקר נראה שהוא לא מתאמץ יותר מידי הפעם.

אני מקווה שלאפורטה ופונט יפגשו וירוצו ביחד. הפיתרון הכי טוב

https://twitter.com/LaSenyera/status/1321466435269545984

מארקה על הנשיא זמני.

כלכלן בכיר שמזמן הזהיר את ברטומיאו על משכורות גבוהות מדי.

אם ריאל לא הייתה כובשת אתמול בדקה ה-93 זה ממש היה דאבל עבור ברצלונה הא? אני חושב שבעוד כמה שנים עוד ייצא ספר בספרדית על ההזיה הזו שנקראת ברתומאו, הנשיא הגרוע בכל הזמנים. מעניין אותי לשאול אתכם איפה הכל התחיל, אני חושב שבשנים האחרונות השם הזה הפך להיות מוכר לכל אוהד כדורגל, אפילו לבנות שהן לא אוהדות מקרוב.
לטעמי משבר מסוים התחיל פחות או יותר עם עזיבת ניימאר, לא היו מוכנים לפצצה הזו, היו סעיפים מוזרים בחוזה\מענקים\לא מצאתי את המילה המתאימה והחלה ההשתוללות בקשר לרכש. עד אז ראיתי בבארסה פייבוריטית ברורה לזכייה בצ’מפיונס (יחד איתנו) כשיש לה מפלצות קדימה. זו הייתה העונה בה גם החלו ההשפלות באירופה, לפניכן זו בעיקר אתלטיקו מדריד שעשתה לבארסה את המוות.
אני חושב לגבי הצעירים שלא בכל יום גדל דור כמו מה שהיה בלה-מאסיה, זה פעם ב-50 שנה, מעבר לכך שאת טבילת האש צ’אבי ופויול עשו כשבארסה לא הייתה קבוצה זוהרת כמו אז, וזה יותר נוח. זה שילוב של הזנחה יחד עם זה שהיו שחקנים פשוט פחות טובים. לא חושב שהייתה איזו החמצה מדהימה באמת.

אני מבין שזו תחושת הקלה ולדעתי לא באמת צריך להיות גאון הדור כדי להחזיר את בארסה למסלול. הדרך של בארסה להפוך ליונייטד או מילאן של אז הייתה רחוקה גם עם ‘הנוכל’ על הקווים אבל לטעמי יש עוד זמן עד לחזרה לטופ של הטופ בלי קשר אם מסי יישאר אלוהי. יש חובות כבדים אני מניח ויהיה קושי לשדרג את הסגל כנדרש בשנה הבאה, הסגל בעייתי וצ’אבי אם יגיע הוא לא קוסם. זידאן קיבל את ריאל במצב טוב ממה שצ’אבי עתיד לקבל את בארסה לדעתי.

כמה ציוני דרך: תהנה.

2010 - רוסל נבחר ופעולה ראשונה שלו היא להעיף את קרויף מתואר נשיא הכבוד.

פעולה שנייה שלו זה למכור לפפ את צ’יגרינסקי בניגוד מוחלט להחלטה המקצועית שלו.

פעולה שלישית היא להיכנס לפאניקה מאיומים של זלאטן ולמכור אותו ב24 מליון למילאן.

2011 - פפ לא מסוגל לסבול את הנשיא והכלבלב שלו ומודיע על עזיבה בסוף העונה.

בינתיים אבידל מתמודד עם גידול. זכור את זה.

2012 - טיטו מבקש בלם ומקבל את אלכס סונג.

ברתומיאו מודיע שחוזה חדש מחכה שאבידל יחחום עליו כשיחלים. זכור את זה.

2013 - אבידל לא מקבל חוזה חדש ומועף מברצלונה.

בינתיים צמד העבריינים מעלים מיסים בפרשת ניימאר.

בנוסף הם מחתימים את חרטאטא מרטינו. לאימון ברצלונה.

2014 - רוסל מתפטר בגלל כל עסקי הפשע שלו. חשבנו שניצלנו. לא ממש.

ברתומיאו מתמנה להיות נשיא ברצלונה.

פעולה ראשונה שלו היא לנסות להשאיר את מרטינו, בחוסר הצלחה.

פעולה שנייה - דוגלאס במקום אסנסיו.

2015 - ברתומיאו בלחץ מלייק של מסי לצ’לסי ומקדים את הבחירות.

ברתומיאו מחתים את ארדה ווידאל בזמן הנהלת מעבר עד לבחירות.

כדי להבין את זה, זו עבירה על חוקת המועדון. לא קרה מעולם.

2016 - אנדרה גומש. בבקשה בוא לא נדבר על זה.

2017 - וואלורדה.

רק אחרי כל זה הגיע הקטע של ניימאר.

התגובה הייתה פאוליניו.

ואז 140 מליון על דמבלה.

ואז 160 מליון על קוטיניו.

2018 - השאיר את וואלורדה למרות רומא.

לא פיטר את רוברט שהלביש את ארתור בחולצת בארסה בזמן מו"מ.

זה חשוב כי זה הכפיל את המחיר אחרי הזעם המוצדק של גרמייו.

2019 - השאיר את וואלורדה למרות ליברפול.

ויתר על דה ליכט בגלל כמה מליונים בודדים.

ויתר על קובו בגלל כמה מליונים בודדים.

135 מליון על גריזמן.

שיקר למסי שיתן לו לעזוב בסןף העונה בחינם.

2020 - ברייתוויט…

מכר את ארתור בהפסד כספי בשביל פיאניץ’.

שיקר למסי שיתן לו לעזוב בסוף העונה בחינם.

בארסה גייט. הוא חשוד שם בפלילים.

לא התפטר למרות באיירן.

לא כיבד חוזה כתוב מול מסי. שלא לדבר על ההבטחות.

20,000 חתימות נגדו באי-אמון (הכי הרבה אי פעם) למרות הקורונה.

הנה קצת מקורות חייו של ברתומיאו והמנטור שלו. השתדלתי להתייחס לאיזה 20-30%. אין לי את כל הלילה. כפי שאתה יכול לראות מהרגע הראשון הייתה שם התנהלות מחפירה, חוסר מקצועיות, עבריינות ועבירות על החוק, רכש מזעזע, בחירת מאמנים הזויה. אז לשאתלך כבר מהשנים הראשונות הבנו שהדג מסריח.

אני חושב שמתישהוא אנחנו נצטרך לדבר על העתיד ופחות להתעסק בברתומאו.

אני בפורום הישן הבאתי כתב אישום נגד רוסל וברתומאו של אחד בשם לוקאס רשנדה. אוהד ותיק מברזיל של ברצלונה.

כל מי שקרא את ה"כתב אישום" הזה הבטן שלו מתהפכת מכעס ושינאה. וזה היה עד הבחירות האחרונות… מאז עוד נוספו סעיפים. לצערי הפורום הישן נפל והאתר שלו גם. חבל שאני לא יכול להביא את זה שוב.

את הפשעים של הההנהלה הנוכחית והנזק העצום שנגרם למועדון מהתנהלות שלהם אי אפשר יהיה למזער או לשכוח.
חבורה של פושעים. אני מאחל לברתומאו רק רע לו ולמנטור האיום והנורא שלו , רוסל.

דבר נוסף , כתבתי את זה בעבר, הנשיא הבא לא רק צריך אלא חייב להטיל סנקציות כבדות מאוד על מונדו דפורטיבו. אי אפשר לתת להם לצאת מזה נקיים. הם שותפים לפשע. סנטי נולה בעיני הוא עבריין. בעיני הוא גרוע מברתומאו.

שבארסה מניה היו טובים:

https://www.barcamania.co.il/ואלה-האישומים/

קריאת חובה.

הבושה, קרויף מחזיר את כרטיס המועדון אחרי שרוסל רמז שהוא תאב בצע.

איפושהו אחרי ענייני ניימאר ותחילת ואלוורדה, ארנסטו רצה את איניגו מרטינז. קצת זיהוי מוקדם של מצב ההגנה שלנו.
אם אני לא טועה, גם המחיר היה בסדר גמור (באיזור ה-30).

מה הוא קיבל באותה עונה? קוטיניו, אחרי מרדף של חצי שנה שבו ליברפול התערבו בינם לבין עצמם עד כמה אפשר להעלות את המחיר לשחקן שלא מתאים לברצלונה. וניצחו.

archive.org

תמיד אפשר לחזור לארכיוני ארכיונים.