המטרה היא לא לחשוב שהכדורגל האמיתי דומה למנג’ר, ועדיין. דיון הטקטיקה הוא אחד מהחשובים בפורום ובהחלט ניתן למצוא קשר גם למצב הנוכחי של הקבוצה. נדיר לראות את ריאל מדריד מחליפה טקטיקה באמצע העונה. לושמבורגו סיפסל את פיגו בישורת האחרונה ב-2004/05 וזנח את ה-4:4:2 העייף לטובת מערך עם שלושה חלוצים והתקפה מהירה יותר; הת’רד מלווה אותנו מהמערך המגושם של ריאל מדריד ההגנתית של קאפלו - > המערך הלא-סימטרי של שוסטר שפתח את הליגה אז בסערה - > ה-4:4:2 של פלגריני שוב - > מוריניו בנה קבוצה חדשה עם די-מאריה ואוזיל ו-4:2:3:1 מרגש - > עד שבעונת הדסימה חזרנו שוב לשלישיית ההתקפה, הלא-היא ה-B-B-C.
מהיום הראשון בו זידאן מונה למאמן הוא הכריז ‘ה-B-B-C הם טאבו’, והיה ברור שרק רוטציות קיצוניות או פציעות, שאכן התרחשו בלי הפסקה - ימנעו את שיתוף הפעולה והקורבנות היו בעיקר חאמס ואיסקו. ואז, בחודש אפריל בעונה שעברה זה קרה. שוב פציעה של גארת’ בייל, והפעם במינכן, וריאל מדריד עברה למערך היהלום עם איסקו מתחת לכריסטיאנו ובנזמה(כשבמקביל זידאן מעלה את ההרכב השני בחלק ממשחקי הליגה). היה בלתי-אפשרי להתעלם מכושרו של הקוסם הספרדי ואנחנו זוכרים את ריאל מדריד מתגברת על באיירן אחרי צמד משחקים קשים, הולמת באתלטיקו וסוגרת עניין כבר במשחק הראשון בחצי הגמר וכמובן מפרקת את יובה לחתיכות במחצית שנייה גדולה בגמר בוומבלי כשגארת’ בייל רק עולה מהספסל וזוכה לפירורים. העניין המשיך גם בתחילת העונה הזו, עד שמשהו קרה…[הספסל נחלש, למשל?].
אפשר לומר את זה בקול רם: ה-B-B-C עד היום לא הביאו אף אליפות, מיעטו לנצח משחקים גדולים - וזכורים לטובה בעיקר ברביעיה המדהימה במינכן בעונת הדסימה. את הכדורגל הטוב ביותר שלה ב-2014/15 שיחקה ריאל עם חאמס ואיסקו ובמערך של ארבעה קשרים. אבל מעבר לכך שהם לא תורמים להגנה - תש כוחם של ה-B-B-C, וכאן אני מכניס כמובן את דעתי האישית. השלישייה הזו מעולם לא הייתה גדולה כמו ה-M-S-N אבל כן היה שיתוף פעולה והם כבשו גולים בצרורות ובקלות. אבל בייל העלה במסת השריר מה שפגע במהירות שלו, כריסטיאנו רונאלדו כבר לא שחקן יוצר אלא רק רגל מסיימת ובנזמה נע בין אדישות לטמטום.
לאחר ההפסד נגד ויאריאל במדריגל ב-2015/16, עוד בעיטה בדלי של ריאל מדריד של בניטס, אזרתי אומץ. כתבתי בבירור שאיבדתי אמון ב-B-B-C וריאל מדריד צריכה להמשיך הלאה. זו אולי השלישייה ההתקפית האוברייטדית ביותר בכדורגל העולמי.
וכעת, אחרי עשרה מחזורי ליגה, בפער עצום מהמקום הראשון, האם אפשר לומר שריאל מדריד צריכה ליצור את עצמה מחדש? בשיטה הנוכחית התלות שלנו במגנים עצומה. קרבחאל איננו בינתיים, מרסלו שישנו נראה קטסטרופה והקישור לא דוחף מספיק קדימה חוץ מאיסקו, יחד עם שני חלוצים די מוגבלים בתנועה שלהם. מגוון האפשרויות לשינוי הוא מצומצם כרגע, ועדיין. גם בגלל כושר רעוע של השחקנים, הקבוצה לא מצליחה לחסל התקפות מתפרצות ומאבדת המון כדורים. לא מאמין שאני אומר את זה: אני מתגעגע לשלישייה מקדימה, לפחות במשחקי הליגה. אפשר להריץ את אסנסיו, נקווה לבייל שהוא כן גולר במקצועו, אפילו בורחה מאיורל. אני הייתי משנה מערך.
ובקצרה:: ברמת המערך הייתי עובר ל-4-3:3| מבחינת השחקנים: ראמוס ומודריץ’ כבר לא ילדים, הליגה נראית אבודה והייתי מריץ עוד את ואייחו וסאביוס, ותיאו ע"ח מרסלו. גם קובא כשיחזור לעניינים יוכל לתרום הרבה, שילוב של עוצמות ומהירות וגם דריבל משובח וראיית משחק. ריאל מדריד צריכה את אסנסיו טוב יותר להמשך העונה.