@KB9 מי מוסר רק לרוחב?!
וואלה כאב לי לראות את כל השוודיות עצובות.
הגול שהם חטפו מאה אחוז על הראש שלו, יש לציין. אבל הוא נראה טוב ובכלל גרמניה הרבה יותר טובה בלי אוזיל וחדירה. נשאר רק לגרש את מולר ולהחזיר את פודולסקי.
טוני ניפץ היום מיתוסים. גם מאבד כדור קריטי שגרם לשער של שבדיה, וגם כובש דקה 94. אירוניה.
בכלל, מחצית ראשונה זוועתית שלו ומחצית שניה ענקית.
גרמניה עשתה הכל פשוט ונכון. ורנר וקימיץ’ עם כדורי רוחב מדהימים שבנס לא נכנסו לשער. גרמניה של המחצית השנייה זו הגרמניה שאני מכיר.
לבנזמה הוא לא משחרר, והבחור מביא לו מסרק ומראה בזמן שהיריבה מתקיפה, אז אתה רוצה שלקרוס הוא ישחרר?
נתחיל בזה שיתחילו (לופטגי) להרגיע את ראמוס. כשרונאלדו לא נמצא הוא משתלט בבריונות על כל חופשית ופנדל.
מדהים שיש לנו בועטים כמו קרוס, איסקו, מודריץ’ וגם אסנסיו ובייל, ובסוף זה רונאלדו וראמוס.
אבלאבלאבל קרוס מוסר רק לרוחב…
מלך! הדביק גם שני כדורים לראש של מולר וגומז שהחמיצו את המסגרת מחמש מטר. 93% דיוק במסירה. 17 מתוך 17 כדורים ארוכים מדוייקים. לא להאמין שיש אנשים שמסוגלים לזלזל בשחקן הזה.
לא צריך לחכות ל-15 ביולי, יש לנו זוכה למונדיאל. לראשונה בתולדות גביע העולמי - קבוצה תניף את הגביע ולא נבחרת לאומית.
זה גאוני, אברם היה כותב בפורום על גלגוליו הישנים, עדיין בא למפגשי צפייה. נותן קרדיט, לא מאנייק.
מצד אחד גם ספרד ואיטליה המשיכו בידיוק עם אותו הבסיס שהביא אותן להצלחות והן רשמו כישלון חרוץ[בניגוד לצרפתים שגם במונדיאל 2002 כל הנבחרת הייתה בערך בשיא הקריירה], וגרמניה הייתה בדרך הבטוחה לעוף בשלב הבתים. מצד שני, זה נורא טבעי שמאמן סומך על אלה שהביאו אותו להצלחות(וגם ביורו הקודם גרמניה הייתה טובה), משחקי ההכנה לעולם לא יהוו באמת שיקול גדול לשינויים, ומבחינתי לב שעשה את השינויים היום - הרוויח את הקרדיט. אחרי משחק אחד לספסל את מולר היה מוקדם מדי, כעת אם זה יקרה אני לחלוטין בעד, אבל לדעתי זה לא יקרה. צריך לחשוב טוב על ההרכב, וגם גומז לא היה טוב היום. וורנר צריך לשחק לדעתי ממש בשפיץ, הרבה מהזמן הוא ‘בילה’ בשמאל.
מעניין אותי אם אוזיל שיעלה מהספסל באחד המשחקים כן יוכל לעזור, אני לא חושב שיש לו את המנטאליות לעלות בדקה ה-80 ולמסור את הפס הנכון בדקה האחרונה.
בתור בדיחה זה נחמד. בתור משהו רציני זה בדיחה.
על סמך מה אתה מבסס את זה? זה דיי דומה ב level להשוואה בין רונאלדו מסי, רק דרג ב’.
זה בדיוק כמו ההשוואה בין רונאלדו ומסי - אין כאן מקום להשוואה. ואני מניח שהנשק הסודי של גיא הוא זוג עיניים.
ביץ’ פליז, אתה זוכר מי זכתה בגביע ב2010?
דווקא יש - מספרים.
עניין של איזה 200 גולים הבדל. אמנם לא קריטי כמו 93% דיוק במסירות בעיגול האמצע אבל בכל זאת, בקטנה ככה.
טוני קרוס בדרך-כלל שחקן קר-רוח ואתמול הוא חגג בטירוף, ואפשר להבין אותו. הוא לקח אחריות על השער הראשון, בערך, ורשם מס’ שיא של 144 נגיעות בכדור אתמול, בדרך לתואר ה-MVP שזה עוד כלום לעומת האהבה שקיבל בגרמניה. הוא רמז שכאשר שחקן מוסר 200 מסירות אז טבעי ש-2-3 לא יגיעו לכתובת. ברשתות החברתיות הוא העלה תמונה של הנבחרת בטירוף אחרי השער וכתב ‘אנחנו עדיין בחיים’. הציטוט המעניין של הגרמני נוגע דווקא לאווירה ‘ליד’ הנבחרת - “לא תשלחו אותנו לרחוב כל-כך מהר, אנחנו לא הולכים למות”, אמר השחקן והפנה אצבע מאשימה - “יש הרבה אנשים דווקא בתוך גרמניה שרוצים לראות אותנו נכשלים, לא ניתן להם”. על שער הניצחון - “העבירה הייתה קרובה לשער וחשבנו שצריך לשנות את הקונספט. הרמנו הרבה כדורים לרחבה גם בנייחים וגם במשחק רגיל וזה לא הצליח. השמחה גדולה כי זה שער חשוב עבור הצוות”. במשחקו ה-85 בנבחרת הוא כבש את השער ה-13, והראשון שלו מזה כמעט שנתיים[כבש במוקדמות המונדיאל נגד צ’כיה באוקטובר 2016]. זה השער השלישי שלו בטורניר גדול, כשמי שזוכר יספר לכם שכבש צמד נגד ברזיל במשחק המטורף ההוא ב-7:1.
בגרמניה כמובן עפו על קרוס. ‘טוני, אתה אל כדורגל, עכשיו הכל בידיים שלנו’, כתבו ב-‘בילד’. “איזה משחק! איזו דרמה! איזה סיום! והכל הודות לקרוס. עכשיו הגורל בידיים שלנו, וואו. זה היה קשה במשך דקות ארוכות, אבל הבעיטה החופשית של קרוס הייתה חלומית, ביצוע מושלם מזווית קשה”. אוליבר הארטמן מ"קיקר" כתב לאחר המשחק: "זה לא היה לבעלי לב חלש. קרוס הציל אותנו, הוא הסמל של הנבחרת הזו, בלתי מתפשר, לא מוותר.
אני כבר תקופה ארוכה חושד אך היום נפל לי האסימון, טוני קרוס ומשפחתו משתייכים לאגודה סודית שולטת בעולם, אביו שולט כמעט ב-90% מהעיתונים העולמיים.
הכותרות פשוט הזויות, שחקן הזייה
פולין - קולומביה
‘דו קרב חירום’ הגדירו ב-AS את המשחק המרתק שיינעל את יום המונדיאל הנוכחי, בו יפגשו פולין וקולומביה, שתי המאכזבות והמאוכזבות הגדולות של המחזור הקודם בבית, שנכנעו במשחק הפתיחה. בזמן שיפן וסנגל ישחקו במשחק השני ‘עם אותה הרוח של מונדיאל 2002’ - השתיים הערב יהיו מאוד-מאוד לחוצות. כמובן שכל העולם נושא את עיניו לחאמס רודריגס ורוברט לבאנדובסקי. מס’ 10 של קולומביה לא היה כשיר במאת האחוזים ולכן נאלץ לעלות מהספסל רק אחרי שעה, ומלך שערי המונדיאל הקודם לא הצליח לסייע, גם לא לפלקאו בהופעת הבכורה שלו. ומצד שני, הביקורת על לבאנדובסקי גוברת, לאחר סיום העונה הלא טוב במדי באיירן וכמובן על התרומה הדלה יחסית בטורנירים הגדולים. פולין תקווה למצוא את לבאנדובסקי של המוקדמות. קרלוס סאנצ’ז שהורחק כבר בדקה השלישית במשחק הקודם - ייעדר בשל האדום כמובן. חוסה פקרמן לא הפסיד משחק כמאמן קולומביה מול נבחרת אירופאית מאז הגעתו. פולין שהראתה רכות הגנתית יחד עם טעויות מביכות - בונה על קירשוביאק טוב יותר בקישור ואולי תשחק עם שלושה בלמים. הרכבים משוערים::
אחרי ההצגה של בלגיה אתמול נגד טוניסיה, מחזור המשחקים השני בבית יינעל כשאנגליה תשחק מול פנמה.
האנגלים מגיעים שלווים ושמחים אחרי הניצחון המאוחר על טוניסיה בזכות צמד של הארי קיין כמובן. שני נצחונות רצופים בפתיחת שלב הבתים, דבר שאנגליה לא השיגה מאז 2006(1:0 על פרגוואי ו-2:0 על טרינידד וטובגו) - והשיגה פעמיים בסה"כ בהיסטוריה - הישג זה נראה קרוב מאיי-פעם בהתחשב ביריבה. אנגליה קודם כל תרצה לכבוש את השער הראשון ואז תחפש לנפח את יחס השערים לקראת מחזור הסיום נגד בלגיה, למרות שהבית מצטלב עם הבית של קולומביה\פולין ואין לדעת מה יקרה. באנגליה כעסו על כך שההרכב הראשון במשחק הקודם דלף לתקשורת מאוד מהר והמאמן סאות’גייט שסובל מנקע בכתף תקף - ‘אתם צריכים להחליט אם אתם בעדינו או לא’. ייתכן וראשפורד יפתח בהרכב ע"ח סטרלינג שהרקורד שלו בנבחרת הוא שני שערים בלבד ב-33 משחקים. דלה עלי יהיה בספק עד לרגע האחרון. המאמן סאותג’ייט מסכם - “אנחנו לא פחות טובים מאף אחד. כמובן שאנחנו רוצים להשתפר”.
פנמה חלמה על סנסצייה נגד בלגיה אבל החלום החזיק מעמד רק מחצית אחת. בעשרה משחקיה נגד נבחרות מאירופה היא לא הצליחה לנצח, יש לה 5 תוצאות תיקו ו-5 הפסדים. כמובן שהנבחרת, שמגיעה בסגל מלא, יודעת שאין לה מה להפסיד. המאמן דריו גומס אמר שהנבחרת תשחק טקטי אבל הוא יודע שהכישרון של האנגלים יכול להכריע את המשחק. “זה משחק קשה מאוד עבורינו”, סיכם. לא צפויים שינויים ב-11.
עד עכשיו סיפק בית ז’ 13 שערים בשלושה משחקים, הרקורד הכי טוב במונדיאל, ואנחנו נצפה שהמספרים האלה יימשכו. במחזור הבא תשחק אנגליה נגד בלגיה כמובן…
הרכבים משוערים::
שתי הערות שלי:
ומה עם כל המסביב? זה שחקן שכמה שהוא יכול להוסיף הוא גם מזיק ופוגע. רונאלדו, אם משווים, זה שחקן שמוסיף בכמויות אחרות כמו שתמיד אמרנו- הנזק משתלם איתו.
לא אהבתי את הפרצוף תחת של כריסטיאנו אחרי הגול שלנו נגד אלמריה כשהוא החמיץ את הפנדל ואז לא חגג, היו לו משחקים שהוא לא ראה בעיניים ובעט גם מ-40 מטר והיה מרגיז. ועד היום כנראה שהוא ‘מחק’ את בייל בגלל המשחק במאסטייה כשבייל העיז לא למסור לו. אבל שני דברים לדיון:
משתלם או לא זה עניין סובייקטיבי, יש רבים וטובים שיגידו לך שזה לא משתלם גם עם רונאלדו.
מה שלא סובייקטיבי זה שניימאר טוב בכדורגל ולהשוות את המעמד שלו לקוטיניו או הזארד זה לעשות לו עוול גדול. עדיף שניימאר יתנהג כמו מסי, עדיף שכל כוכב יהיה מסי, אבל בואו נשים דברים בפרופורציות ונפריד עיקר מטפל: הוא שחקן על שלא היה יכול להתנהג ככה על המגרש אלמלא היה שחקן על.
דור, שני המשפטים הם הגזמה פרועה.
ערכתי את ההודעה, אני באמת חושב שריאל מדריד של היום יכולה לוותר על ניימאר, ואני מודה לנסיגה בשלד של הקבוצה ולהזדקנות הכוכבים. אשאל אחרת: ברור שניימאר יעלה כפול מהאזרד ואפילו מעבר, אנחנו מסכימים על כך? לא היית מעדיף(הרי הכל תיאורטי, ברור שאני לא מקבל החלטות) שני כוכבים להתקפה מאשר ניימאר אחד? מעבר לזה, אני חושב שכל כוכב אחר שהיה מגיע במקום כריסטיאנו באותו קיץ מרגש ב-2009(אחח, ה-SMS אחרי הבגרות בכימיה) - לא היה מביא אותנו לאותם הישגים. בלי כריסטיאנו לא היינו נותנים פייט לברצלונה.