המונדיאל שלב הבתים :: גרמניה הולכת הביתה!

מישהו יודע אם יש שידור אינטרנטי גם למשחקים שמשודרים בספורט5?

גיא זה שהנבחרת משחקת בשיטה מסוימת לא אומר ששינוי בשחקנים לא יעשה שינוי בדרך.
היכולות של אסנסיו אחרות משל קוקה ולכן הוא יתן דברים שונים.
לטעמי גם לא היה צריך חילוף נקודתי אלא 2 אז בכלל זה יצור הבדל.
בדיוק בגלל זה גם אצל פפ שהוא אולי המאמן הכי מקובע בשיטה שלו המשחק טיפה ישתנה כשמשחקים שחקנים בעלי אופי שונה.
הרי אם מה שאתה אומר נכון אז פשוט כדאי לפתוח עם השחקנים הכי כשרוניים והשיטה תסדר הכל. הרי אם הקבוצה תראה אותו דבר למה צריך גרזנים? בואו נשחק רק עם כוכבים וזה יראה טוב.

אגב האמירה של זה עבד פעם ובגלל זה זה הכי טוב היא לא נכונה. שחקן יכבוש פנדל אם יבעט שמאלנ, זה אומר שאם היה בועט ימינה זה לא היה נכנס? ספרד בנוסף לשיטה מחזיקה בשחקנים הטובים בעולם.
בנוסף כשזה עבד הקישור שלה היה מהיר והניע כדור מהר מאוד, היום האיטיות שלו מרגיזה ופה הבעיה.
גם יש את העניין של קבוצות כבר למדו את השיטה

קוארסמה - השחקן היחיד בהיסטוריה שבועט עם הפאלש יותר טוב מאשר עם הפס או המלא.

גב, הלכת רחוק עם הפילוסופיה, לא יודע איך הגעת למסקנות האלה.
ספרד מחזיקה בכדור למוות. זה מה שהם עושים מגיל 8. עם אסנסיו במקום קוקה מקבלים את אותו סגנון עם tweak קטן שונה, לא נבחרת “מפחידה” - דבר שלא ממש קיים ברמת הנבחרות. אם ראמוס, פיקה, אלבה, בוסקטס, אינייסטה, סילבה ואיסקו הם הלב של הנבחרת היא תשחק ככה גם אם ישלימו אותם שלושה אסנסיואים (שאגב, הוא לא רובן אלא ווינגר שהוא חצי קשר - בדיוק כמו כל ספרדי).

לא אמרתי שזה הכי טוב, אמרתי שבספרד יש פילוסופית כדורגל מאוד מאוד ברורה והסברתי את הלוגיקה מאחוריה. אתה רוצה שהם ישנו אותה. אחלה, ברור לך שזה לא יקרה ואף מאמן בהיסטוריה לא היה בוחר עכשיו בסגנון שונה. וגם לא ביאגו אספס - שחקן בלי ניסיון ברמות הלחץ האלה - כשחקן אגף.

הקישור של ספרד מעולם לא היה מהיר ומעולם לא הניע כדור מהר. הם הגעילו כל הדרך לזכיה בכל אחד מהתארים שלהם, חוץ מבגמר מול איטליה ביורו 2012 - בו הגדילו לעשות ופתחו עם 6 קשרים ובלי חלוץ.

כהערת אגב, בנבחרות קשה מאוד להגיע לרמת התקפה שקרובה למה שאנחנו מכירים מהקבוצות. יש הרבה סיכוי לנבחרות שדובקות בשיטה אחידה מנבחרות/קבוצות הילדים, ובפרט אם השיטה הזאת הגנתית.

וואלה רונאלדו חייב לקחת את פורטוגל לחצי לפחות אם לא לגמר… איזו הגרלה, רק עכשיו עליתי על זה. מה שמסי וארגנטינה קיבלו ב2014 רונאלדו ופורטוגל מקבלים עכשיו.

לכל נבחרת גדולה יש במונדיאל איזה משחק נפל, גם לאלה שזכו. זה קרה לספרד של דל-בוסקה נגד שוויץ ואפילו המשיך, זה קרה גם לאיטליה במשחק נוראי בבתים, ברזיל ‘גנבה’ נגד תורכיה ב-2002…אבל אנחנו נראים יותר מדי גרוע וגמרנו כבר בשלב הבתים את מסכת ‘המשחקים הרעים’. זה היה רע מאוד ומאכזב, גרוע ממה שחשבתי. אנחנו מזייפים, משחקים בכאילו. מיותר לציין שחקן כזה או אחר, רק איסקו ולפרקים אינייסטה - באמת הגיעו, ההגנה בחופשה. אני די קרוב לאבד אמון בנבחרת הזו. זה מרגיש כמעט כמו הדחה. זה מרגיש כמו הפסד, לא מעניין הגול של יאגו, בושה וחרפה. ניצלנו מאורוגוואי אבל הדחה היא עניין של זמן. אין לנו את הטירוף כמו לאחרות והיינו חסרי אונים. ‘לשמינית הגמר בזכות ה-VAR’, כתבו במארקה, ת’אכלס.

תיקו במשחק השני, איראן משווה ל-1:1 בפנדל. ויש דיליי בשידור של רמי וייץ, קודם סאונד ואז תמונה, הרסו לי את הערב. זו גם לא דרמה באמת אלא חלקית.

זה לרגע הרגיש לי כמו קטע מ׳ממנטו׳

אני לא מאמין בנאחס אבל… איזה פראיירים החברים של רונאלדו.

רק לי היה פלאשבק קטנטן ל"ועכשיו… אספניול משווה ל2-2"?

אירן הייתה כל כך קרובה להעיף את פורטוגל זה היה מטורף.
ספרד קיבלה את הצד הקל של הטורניר, ותכלס אם גם בלגיה תיפול שם זה די יאזן את העניינים.

הקטע הכי הזוי שאחד מהשחקנים של פורטוגל עוד קיבל צהוב אחרי השריקה. זה לא היה משנה בסופו של דבר, אבל כאילו כמה מפגר אתה צריך להיות. כל העולם ואישתו דיברו על זה שצהובים יכולים להכריע את המיקום בבתים…

מאבדים כמה שנים מהחיים כאשר מעודדים את פורטוגל של סנטוס. כבשה שער ולא עשתה הרבה לאחר מכן. אבל פורטוגל הנוכחית יודעת לגרד תוצאות.

ההחטאה של רונאלדו כמעט עלתה להם ביוקר. אני מצפה לפיצוי בשמינית הגמר. ההחטאה הזו, בסופו של דבר, שלחה את פורטוגל לצד הקשה יותר של ההגרלה. חבל מאוד!

היד של סדריק זה פנדל שמשנה טורניר. לא יאומן

ולקח לשופט 5 שעות להחליט שזה היה פנדל.

במחצית הראשונה, היתה נגיעת יד אחרי כדור חופשי של רונאלדו, אבל לא נשרק. השופט היה תחת לחץ עצום.

הפוך, לכל זוכה יש רק משחק אחד טוב. השאר נפל.

ושוב תודה לVAR.

אני לגמרי בעד הVAR , אבל היום זה היה פשוט פארסה אחת גדולה. בלי קשר בכלל לאם ההחלטות היו נכונות או לא.

ריאל מדריד של הנבחרות :wink:

זה בדיוק מה שאני אומר רק לחיוב.
הם עדיין יקבלו את השליטה במרכז אך יהיה להם שחקן עם עוד יכולות מעבר להחזקה בכדור.
שחקן שבמידת הצורך יבעט טוב יותר, ויוכל להוסיף טיפה מהירות ודריבל במהלכים שהוא עושה.
והקצת הזה זה לפעמים מה שחסר בין קישור משעמם ולא דינמי.
גם ככה יותר מידי משחקים נגמרים מטעות או הברקה חד פעמית

רק רציתי לבשר שרונאלדו החמיץ פנדל לנבחרת שלו, והם סיימו ב1-1 - והוא לא הפך לשחקן גרוע שלא עומד בלחץ. הכל בסדר.

אין מה לעשות, כשאתה השחקן הטוב בעולם מצפים ממך ליותר :sunglasses:

עכשיו ברצינות, פורטוגל לא נראתה טוב מול יריבה נחותה ממנה וכשהיא צריכה ליזום היא נראת פחות מאיימת ויותר חדירה בהגנה. לאיראן הייתה הזדמנות לעשות סנסציה.

המון כוכבים לא הגיעו למונדיאל הזה. זה פשוט לא מדד לכלום.

זה שונה כשזה קרה אחרי שנתת 2 מזחקים טובים.
רונאלדו גם היה גרוע בחצי גמר האלופות, זה היה נסבל יותר אחרי התצוגות שהציג לפני

שליטה במרכז, לא בטוח שזה אותו דבר בעיניי שנינו, אבל בכל מקרה היא לא דבר בינארי. עם פחות שחקן יש פחות ממנה ותתמודד פחות טוב עם לחץ. ואם איסקו יירד אחורה כמו שהצעת בהתחלה אז 1) הוא יהיה רחוק מהשער, וזה רע לספרד. 2) הוא פחות טוב, יציב ואחראי במרכז מהאלטרנטיבות. לכל החלטה יש טרייד אוף.

בכל אופן היירו ולופטגי לפניו בוחרים את השחקן ה11 שלהם לפי היריבה: מול פורטוגל פתח קוקה, מול אירן לוקאס ואתמול תיאגו. לא תמיד הבחירה מוכיחה את עצמה אבל ברור ששינוי גדול לא יהיה פה כך שאת הטענות הקיצוניות על הסגנון של ספרד אפשר להוריד מהשולחן.

לדעתי, וגם לדעת היירו, הבעיה העיקרית היא בהגנה - ספרד מאוד פגיעה וסופגת הרבה. אני חושב שקוקה צריך לשחק במשחקי הנוקאאוט כדי לעזור לבוסקטס ואת אסנסיו/לוקאס/אספס צריך לשמור על הספסל לשינוי במקרה הצורך, וזה גם עניין שצריך להתייחס אליו בטורניר כזה (היכולת לשנות משחק). תיאגו סתם בכושר רע ולא ראוי לפתוח. אם נחזור לטורנירים המוצלחים של ספרד, יש לציין שלא רק שהקישור שלה היה איטי ומשעמם יותר - הוא היה בפירוש הגנתי יותר. צ’אבי אלונסו וצ’אבי שיחקו במקום איסקו ותיאגו.

הסעיף השני שספרד צריכה לשפר הוא השיתוף של אלבה וקרבחאל. בדקות הטובות של ספרד מול פורטוגל נאצ’ו ואלבה היו טובים. מאז אלבה דיי מנוטרל וקרבחאל בכלל לא בעניינים.