זוכרים את מונדיאל 1998? אז 20 שנה חלפו מאז ניגריה צלחה את שלב הבתים והעפילה לשמינית הגמר, שם הובסה ע"י דנמרק, אבל זה כלל לא חשוב. בתקשורת הספרדית שעוסקת מן הסתם קצת יותר במסי - דיברו לקראת המשחק היום, ניגריה-ארגנטינה - על ההפתעה הגדולה שחוללה הנבחרת בשלב הבתים ההוא, כשפתחה עם 3:2 נהדר על ספרד, אחד המשחקים הגדולים בתולדותיה. וספרד עוד הובילה פעמיים - משער של היירו בכדור חופשי (21’) ובהמשך מוולה משל ראול(47’), אבל ניגריה לא אמרה נואש. אדפוז’ו השווה בדקה ה-24 בנגיחה אחרי קרן, בדקה ה-73 היא נהתה מטעות שוער של זוביזארטה שכבש שער עצמי ובחלוף חמש דקות הושלמה הסנסצייה עם שער של אולישה בבעיטה אדירה מחוץ לרחבה.
הערב ניגריה מחפשת עוד משחק גדול נגד נבחרת גדולה ותיקו יכול להספיק לה. מוסא הוא ‘הגיבור של ארגנטינה לא רק על המגרש אלא גם מחוצה לו’, נכתב על החלוץ שכבש צמד נגד איסלנד והעיף מדינה שלמה באוויר, והוא גם כבש צמד נגד ארגנטינה במונדיאל הקודם, ואובי מיקל החלים מהפציעה ויהיה בהרכב.
על ארגנטינה נראה שהכל עבר חוץ מאוטובוס. סמפאולי חטף ללא היכר והשיב אש משלו במסיבת העיתונאים כשאמר שכשאתה מפסיד משחק הפכו אותך לפושע. אחרי הבושה גדולה נגד קרואטיה נכתב שהשחקנים איבדו אמון במאמן והיו עוד פרסומים נוספים, כשלפני יומיים מסי גם חוגג יום-הולדת 31 והוא רוצה יותר מכולם לכבוש הערב. ארגנטינה תחזור ל-4-4-2 נורמלי יותר וצפויה ממש מהפיכה בהרכב - די-מאריה, היגואין, באנגה וגם שוער חדש בין הקורות ע"ח קאבז’רו.
בעמדת הראיונות לאחר המשחק נגד ארגנטינה, לצד שמחת הניצחון - מודריץ’ היה יכול להבין לליבו של מסי ו-‘הבטיח’ - “ננצח את איסלנד עבורו”. אז הפעם קרואטיה תשחק בהרכב משני יחסית כשתפגוש את איסלנד - ‘תוכניתB מוכנה’, כתבו ב-AS לקראת המשחק, כשהקפטן ינוח וכן ראקיטיץ’, מנדג’וקיץ’ ואחרים, בעוד פרישיץ’ יהיה השריד הבולט מההרכב הראשון. זו תהיה ההזדמנות של קובא ושל שאר שחקני הסגל להוכיח את עצמם. במונדיאל ההיסטורי שלה לפני 20 שנה - קרואטיה לא הצליחה להשיג מאזן מושלם ונכנעה לארגנטינה במחזור האחרון של שלב הבתים, האם הפעם היא תעשה זו? הסיכויים של איסלנד להמשיך הלאה נראים כשואפים לאפס, רק ניצחון בא בחשבון.
קרבחאל וג’ורדי אלבה הם פלוס עצום לנבחרת הזו, כבר זכינו במונדיאלים וביורו עם ראמוס\ארבלואה בימין ועם קאפדוויליה בצד שמאל שעם כל הכבוד…הנבחרת הגדולה ההיא שעשתה היסטוריה לדעתי עדיין טובה משמעותית בשני הקצוות: דויד ויאה ואיקר קסיאס שרשם טורניר מחורבן ב-2014 אבל או.קיי, אני חושב שדה-חאה עדיין לא מחובר מספיק ולא הולך לו, לא נותן ערך מוסף כמו במדי הקבוצה בעוד על איקר תמיד אפשר היה לסמוך - תשאלו את רובן. ויאה לדעתי הוא גדול שחקני הנבחרת בכל הזמנים. הוא היה עושה שער מכל מצב והטורניר ב-2010 רשום על שמו על אף מעשה האומן של אינייסטה בגמר.
אני לא חושב שהשיטה תשתנה מקצה לקצה אבל בעוד לאינייסטה היו דקות טובות ואיסקו לא בכדי היה ה-MVP - דויד סילבה טאבו בהרכב ועל כך אפשר לדרוש שינוי. לגבי הדיון הקודם, אם אסנסיו על המגרש אז תיאורטית יש עוד גולר וגם הוא משתתף במשחק הנעת הכדור האינסופי. אז לא ע"ח אחד הקשרים היותר הגנתיים, וטיאגו כן מיותר - אלא ע"ח סילבה, לפחות כמחליף בשלב מוקדם יותר. אגב, כמה שאני די סולד ממה שקרה עם היירו ואני מעריך את לופטגי - גם עם המאמן ‘המקורי’ אני מניח שהיו מתעוררים קשיים.
אני יכול להסכים עם הטענות נגד סילבה, הוא לא מחביביי, אבל בוא: אתה יודע שהוא הבקיע 11 שערים ב17 משחקים בשנתיים של לופטגי? ועוד 10 העונה בסיטי? אסנסיו, כבודו במקומו מונח, הוא עדיין שחקן של הברקה וחצי במשחק ביום טוב.
טורניר נבחרת של חודש הוא לא מנג’ר, נוציא את ההוא נכניס את הזה ונקבל תוצאה בטוחה. במשך שנתיים נבנה מארג חברתי ומקצועי מסויים. לא ישנו אותו עכשיו בשמינית גמר מונדיאל כי תיאורטית אסנסיו בועט יותר לשער (בדגש על התיאורטית, בכלל לא בטוח שזה נכון). סילבה הוא מבכירי השחקנים בסגל, אחד המנהיגים ולמען האמת הוא גם לא משחק רע כל כך.
עוד דבר שצריך לזכור הוא שמונדיאל לא דורסים. קשיים יש לכל זוכה תמיד. כשמסתכלים על כל המועמדות לזכיה אני לא חושב שספרד נראית רע יותר ממישהו. זה לא מבטיח כלום אבל בסך הכל המצב לא רע.
לאורך רוב הטורניר כתבתי שברוב המקרים אם תכניס שחקן א’ על חשבון שחקן ב’ אני לא חושב שנראה שינוי עצום, הרבה תלוי בדינמיקה קבוצתית, אפילו כתבתי את זה על אוזיל שלדעתי נתפס כשעיר לעזאזל בגרמניה, אבל שלב בתים שלם הוא לא משחק אחד. אני מודע לסטט’ של סילבה שהוא מרשית בעידן לופגטי והוא הגיע למונדיאל במעמד שלא הגיע מעולם. אבל עדיין בכדורגל יש עניין תיאורטית. אני עוד זוכר אותו מחמיץ נגד הולנד את ה-2:0 לפני ארבע שנים. לא מאמין שהוא יכול לתת גול בטורניר גדול והייתי שמח לוותר עליו לפרקים.
כשלוקאס ואסקס עלה בהרכב נגד איראן במחזור הקודם מה הייתה דעתך? אותי זה הפתיע, לא התייחסתי לזה שראיתי את השם שלו בהרכבים המשוערים ב-AS ברצינות.
כתבת כאן על הטורנירים של ספרד, דווקא כשלא הגענו לכלום הכדורגל היה הכי יפה - מונדיאל 2002 בשיטה אחרת, מונדיאל 2006. בכל-מקרה, אני חושב שיורו 2008 דווקא היה כדורגל טוב ועוצמתי מצד הנבחרת שהתגברה גם על שלושה מכשולים בעת ובעונה אחת - איטליה, רבע הגמר והפנדלים.
לא מספיד את ספרד לחלוטין אבל אני לא רואה שום דבר שקרוב לעוצמות של אלופה, אנחנו מזייפים ‘בדברים הקטנים’ שהם גדולים ולפני המונדיאל האמנתי בהחלט שזה שלנו.
מסכים שאפשר לשחק כדורגל יותר כיפי, אבל זאת לא המטרה. ואני לא חושב שהסיכויים של ספרד לזכות יעלו אם היא תחרוג מהסגנון. לוקאס ואסנסיו לא שחקנים מספיק טובים כדי שהויתור על קשר מרכזי ישתלם כרגע במשחק נוקאאוט מול יריבה מעל הממוצע.
לגבי לוקאס מול אירן אני חושב שהיה ניסיון טוב להתאים את המשחק ליריבה - אירן לא מהירה ואגרסיבית כמו מרוקו והיה מקום לעוד שחקן מהיר שמצטרף לרחבה כנשק נגד בונקרים. זה לא עבד אבל המחשבה הייתה טובה.
מבין מניין זה בא אבל לא כל-כך אוהב את ההשוואה ויכול להיות שנסכים שלא להסכים. קודם כל אני מצפה מנבחרות גדולות כן להתלהב במונדיאל גם אם היריבה היא נבחרת נחותה מאוד על הנייר, ותבין למה אני כותב.
מעבר לכך: תסתכל למשל על העונה האחרונה, הדרך של ריאל מדריד לגמר הצ’מפיונס, אתה כבר יודע: פאריס-יובה-באיירן. אתה באמת חושב שהפערים בין ריאל לקבוצות העל האלה, ואני איתכם לגבי האיכות הירודה של כדורגל הנבחרות - זהים לפערים בין ספרד ומרוקו או איראן? אז אולי לזרוק ‘3:0 קל’ בשיחות חולין זה קצת שחצני, אבל יש גם ‘1:0ים טובים’, וספרד בינתיים נראית לא טוב, אפשר וצריך לצפות ליותר.
אגב, לעניות דעתי, בשנה שעברה עשינו הצגה גדולה בטורינו ולפני שנתיים היינו טובים נגד נאפולי בברנבאו, נגד באיירן בחוץ - אנחנו לא צריכים לבקש סליחה שלבאיירן הורחק שחקן וניצלנו את זה, והיינו טובים גם נגד אתלטיקו בברנבאו עם מקדמה גדולה, הייתי במשחק הזה ולא ציפיתי בחלומות הכי ורודים ל-3:0.
בתור אוהד כדורגל - ברור שאני מסכים איתך.
אם אני היירו - ממש לא מעניין אותי איך הקבוצה שלי נראית. אני במקומו מנסה לשפר את המצב בהגנה ומקווה שאותם שחקנים שזכו בכל מה שזז יעשו בשבילי את העבודה. אולי קצת נאומי מוטיבציה.
בכלל, יש לך נבחרת איכותית יותר עם שחקנים מנוסים ובעלי מסורת בכדורגל - למה להם לקחת סיכונים מיותרים? הם יודעים שככל שהמאני טיים מתקדם הם פחות מועדים לטעות. עדיף להם לנסות לא לספוג ולקוות שהאיכות מקדימה תעשה את שלה. מה יקרה בפועל? הכל יכול להיות כי זה כדורגל, ומפה כולם יהיו חכמים בדיעבד.
הרדימו אותי הצרפתים האלו…
אנזונזי שחקן שאני מאוד מעריך אבל הוא פשוט מיותר. אפס תרומה התקפית והוא לא יעיל הגנתית במשחק הזה כי דנמרק תוקפת רק במתפרצות. לפי איך שזה נראה במחצית הראשונה, שער לא הולך להיות. צרפת צריכה שינוי. הייתי אומר אמבפה במקום אנזונזי.
וואו איזה טירוף. כל הבלגן, ההדלפות על מכות ומלכים בחדר ההלבשה, ולמרות שכולם כבר הספידו אותה ארגנטינה עולה לשלב הבא.
מסוג המשחקים שצריך איזה שבוע להבין מה קרה שם בדיוק.
2 שאלות, שאשמח כ’‘כ לתשובה שאני מוכן לשלם 10,000 ש’'ח
מישהו מוכן בבקשה להסביר לי למה דיבאלה לא משחק? זה בגלל מסי? הוא כל כך לא רוצה אותו?
בבקשה בלי להכניס את רונאלדו למשוואה, אבל למה מצב של תיקו מסי עמד, לא נכנס לאטרף, לא בא לבנות התקפות, בקושי בלט? זה הורג אותי.
האמת שניגריה יצאו פראיירים, היו להם 2-3 מצבים טובים מאוד לסיים והם פשוט יצאו לוזרים. מצד שני, עם כמה שארגנטינה נבחרת מגעילה להקיא ממנה, ועם כמה שאני אוהב רומנטיקות בכדורגל, הלב הספורטיבי שלי קיבל החלטה לקראת הדקה ה-80 ללכת עם ארגנטינה, במיוחד עם מסי ולעלות שלב. לא ייאמן איזה נבחרת מסריחה זאת.
בנוגע לסירחון שלה, נכון, אבל לפחות המשחקים שלה מעניינים ומרגשים (לאו דווקא בזכותה)
הלוואי וידיחו את צרפת (חלום- פורטוגל ברבע, ברזיל בחצי והביתה), הסירחון האמיתי של הטורניר. הסגל אולי הטוב ביותר ברוסיה ונתנה שלושה משחקים שהם פיהוק אחד גדול.
אני זוכר שהיה משחק ידידות של ארגנטינה נגד ברזיל, משחק שבו הם שיחקו בפעם הראשונה ביחד (לפני זה נגד אורגואיי שניהם פתחו בפעם הראשונה ביחד אבל דיבאלה מהר מאוד קיבל אדום) שניהם דרכו אחד על השני, זה היה נראה ששניהם מפריעים אחד לשני כי שניהם אותו סגנון פחות או יותר ונמצאים באותם אזורים, אחרי זה דיבאלה אמר בראיון שהוא לא יכול לשחק עם מסי.
לדעתי זה רק מבחינה מקצועית וזה שמסי לא רוצה אותו זה חרטא של התקשורת.
לגבי השאלה השנייה זאת שאלת מיליון דולר לא 10 אלף. גם אני אף פעם לא הבנתי את האדישות של מסי, שמעתי יש לו אספרגר אולי בגלל זה אנא ערף…
מסי הצליח בשבעה מתוך תשעת (!!!) הדריבלים שלו אתמול, מול איסלנד (כשהוא היה “גרוע”) הוא הצליח בשמונה מתוך שנים עשר ומול קרואטיה בחמישה מתוך שישה. אלו מספרים חריגים גם ביחס אל עצמו, הממוצע של מסי בליגה הספרדית הוא 5.1 דריבלים כשהבא מאחוריו “מככב” עם 2.8 דריבלים למשחק. לבאנגה אגב (שהיה צריך להיות שחקן קבוע בנבחרת לטעמי) יש ממוצע של 2.7 דריבלים בליגה.
דריבל זו הפעולה הכי מעייפת במשחק: הרבה יותר מריצה של “שחקן נשמה” שפשוט מלווה שחקן התקפה יצירתי מהקבוצה היריבה. מסירות עומק גאוניות אמנם אינן מעייפות כמו דריבלים (עוד נתון בו הוא מוביל על שאר בני האנוש בליגה), אבל הן דורשות הרבה חמצן במח.
נוסף על כך לארגנטינה עם הסגל הזה אין שום סיכוי לייצר משחק לחץ חכם: @Niro ישמח לתת לכולם כאן הרצאה בחמישה חלקים וחמישים שקופיות על הדמיון הרב בין די מאריה לבין תרנגולת כרותת ראש.
אם אתה חושב שזה תירוץ אז תסתכל על השחקן המשלים של לאו מסי בסקטור הפרטי - לואיס סוארס:
יש אנשים שחושבים שהוא חלוץ של פעם בדור, יש אנשים שחושבים שהוא מחמיצן, ויש אנשים כמוני שחושבים שאין סתירה. סוארס לוחץ כמו משוגע (ובאורגוואי הם דווקא עושים את זה יחסית לא רע), זה גורם לו לפספס ברשלנות ארבעה מצבים קורצים מתוך חמישה אליהם חלוץ נורמלי בכלל לא מגיע מלכתחילה.
מסי מאוד רוצה את הגביע הזה, אבל זה לא יעזור לאף אחד אם הוא יבזבז את האוויר שלו על רדיפה אחר שחקנים בינוניים.
זה כתב הגנה יפה אבל תסכים איתי שבברצלונה יש משחקים שמהדקה הראשונה אתה רואה שמסי בא בגוד מוד (משחקים לדוגמא בשליפה; גמרים של גביע המלך האחרונים, העונה צ׳לסי בבית בצמפיונס, ה4-0 על מילאן לפני כמה שנים ויש עוד מלאאא), גם בנבחרת במשחק שקבע את העליה נגד אקוודור הוא נראה משהו כזה.
מצד שני יש משחקים כמו גמר המונדיאל ב2014 ו3 המשחקים האחרונים של ארגנטינה שמשהו בו כבוי ולא עובד. לא בא לקבל כדורים ובקושי מנסה להכניס אותם פנימה במקום האטרף שרואים במשחקים שהוא בזון.
אפשר להאשים את מי שמסביבו אבל גם נגד אקוודור הם היו ואפילו גרועים מהם ועדיין הוא נראה אחרת (וגם זה היה משחק עם לחץ בקנה מידה מטורף).
בבארסה מאניה רשמו אתמול ׳משחק טוב מאוד של הקפטן ליאו מסי׳ אז ככל הנראה לא ראינו אותו משחק.
מסי היה טוב יותר מ2 המשחקים הראשונים, אבל מכאן ועד טוב מאוד המצב רחוק.
מאוד מקווה שהוא ושאר הנבחרת יתעוררו בשמינית או שכנו שליאור אומר, שימשיכו גרוע אבל ינצחו, אף אחד לא יזכור בסוף את הדרך.
הגדולה של לאו מסי לטעמי זה למרות שהוא לא פעיל ורדום על המגרש 80% מהמשחק, הוא בכל זאת עושה לפחות 2-3 פעולות שמנצחות משחק, כל משחק. הוא לא שחקן רגיל שצריך להתאמץ 90 דקות ולהתחרפן כדי למצוא את הרשת. רק לחשוב מה היה קורה אם הוא היה שחקן פעיל יותר…
אתמול מסי היה גרוע אבל הייתי מאשים בזה לא פחות את הקבוצה. מסי שחקן קבוצתי עם יכולת אישית, הוא תלוי בדאבל פסים המהירים, בזה שהשחקנים לידו מרחיקים את שחקני היריבה, בזה שהוא יכול לשחרר מסירה שחותכת את כל ההגנה אחרי שהוא קיבץ את כולם סביבו עם איזשהו דריבל. הבעיה היתה שהנבחרת הארגנטינית לא משחקת טוב, ואפילו למסי הדברים הללו לא עובדים. לכן החסרון שלו, שהוא לא פעיל יחסית לשחקנים אחרים, הדהד הרבה יותר.
מסי בן אדם וכמו לכל בן אדם יש לו ימים טובים וימים רעים.
אם יש שחקן שאתה לא רוצה שיבזבז גרם של אנרגיה ברדיפות מיותרות זה הוא. האנרגיה שלו היא המשאב הכי יקר בכדורגל ואתה רוצה לנצל אותה במקומות ובזמנים הכי קריטיים.
מעבר לזה, כל שחקן מגיב אחרת לרגעים קשים במהלך המשחק. יש שחקנים שנכנסים לטירוף ויש אחרים שמסתגרים. אני ממש לא בטוח מה עדיף לקבוצה. אני יכול רק להעיד על עצמי שאם במשחק רע של הקבוצה היה איזה “מטריף” שצועק על כולם ומנסה להרים בכוח הייתי כנראה ממש שונא אותו. למסי הייתי מחפש למסור גם אם הוא היה חופר בור במגרש ומתחבא בו.
לא יודע, האמת שאני לא מסכים איתך. משכנע ככל שזה יישמע, אני מדבר על סיטואציה שמאוד הפריעה לי בעין, דקה 75-80, המשחק ב1-1, ארגנטינה לא עולה שלב, היא לא משחקת כדורגל (לא תגיד קצת מסירות קצת הרמות- היא לא משחקת כדורגל) ואני רואה שחקן כמו די מאריה רץ, מנסה, פה ושם מתאבד על כדורים, גם קצת היגואיין, מסצ’רנו עם דם על הראש ואת מסי עומד, בלי לקחת יוזמה, בלי לבוא לקבל כדור, להתחיל מהלך, לעזור לחברים לקבוצה- כלום.
מה חכם בזה?
כמו שרשמתי ^^ - רדיפות מיותרות בוודאות לא עונה למצב שאתה ב1-1 דקה 80+ והקבוצה שלך תקועה.