כשידברו על המשחק, יגידו קודם כל ‘מסי לא הופיע’(איים על השער, זה נכון, אבל לא יצר מספיק מצבים לחבריו כמצופה ממנו ולא כבש כמובן) ורק אחר-כך יגידו שארגנטינה לא כבשה, והפעם דווקא הגיעה הברקה של קון. מסי שחקן על ובהתחשב בזה יש לו סטט’ די לא טובה בפנדלים, אני חושב שיש לו פחות מ-80% מהנקודה הלבנה. אני מניח שהוא יפצה את ארגנטינה ויכבוש במשחקים הבאים אבל זה נראה רע, לא גדל שם שום שחקן גדול באף עמדה חוץ מחלוצים מאז 2010 בערך.
המשחק הבא של ארגנטינה הוא נגד קרואטיה, נבחרת שעל הנייר יש לה את אחת מחוליות הקישור הכי טובה במונדיאל, ולקרואטיה יספיק תיקו כדי כנראה להימנע ממפגש עם צרפת. לא אהבתי את המשחק של קרואטיה אתמול, 2:0 דרדלה כזה, שמח עבור הפנדל של מודריץ’ אבל הוא היה איטי ושקוף.
נבחרת צרפת היא סוגיה בפני עצמה, אולי דווקא משום שלדשאן יש כל-כך הרבה אפשרויות - משהו לא מסתדר. יש להם קצת פוזה, כל אחד רוצה את הכדור לרגל ולא נע לשטח, אף-אחד לא מנהל משחק באמצע. פוגבה משחק בהליכה כאילו הוא כריסטיאנו. הוא לא, והוא לא יהיה, וקשר חייב לרוץ בלי הפסקה. בסוף הכריע את המשחק איכשהו, אבל ככה זה לא יצליח.
כשמסתכלים על הבית של ברזיל מסתמן קרב מעניין על המקום השני, אולי אפילו קרב משולש, הכל פתוח. ובהצלחה לקיילור שהיה גדול במונדיאל הקודם וסיים את העונה הזו היטב - Pura Vida. מרסלו יהיה הקפטן, מרגש. מספיק לראות את ההבדלים ולהבין למה ברזיל הנבחרת שהכי התקדמה בארבע השנים האלה. ההרכב במשחק הפתיחה ב-2014| ההרכב המשוער היום וכן התחושה היא שברזיל גם אם תתקשה - אתה מצפה לשואו, לעקבים, למשחק מהיר ועוד…
אחרונה-חביבה, גרמניה: כשאני רואה את טוני קרוס דופק ספרינט באימון אני מתרגש, הלו, כולה מתכוננים למשחק הפתיחה במונדיאל. בריאל זה קורה מינימום ברבע גמר הצ’מפיונס. מצפה מנבחרת גרמניה להתאים את עצמה ללו"ז: היא תשחק יותר טוב מאשר במשחקי ההכנה אבל לא מאמין שנראה עדיין כוננות שיא. כמו שבספרד ‘בוכים’ על החלוץ - ‘איפה ויאה’ - כל אוהד גרמני היה רוצה את קלוסה בחוד גם בגילו[כמובן שעל מולר בעבר היה אפשר לסמוך, וזו גם שאלה], ובצב השני מרתק לראות את נוייר, איך הוא, האם הוא יכול לדפוק גם היום הצלה פסיכית בעת הצורך? רויס היה צריך להיות שחקן הרכב בנבחרת עוד ממזמן אבל הפציעות, אולי הפציעות. הוא ישחק כנראה על-חשבון אוזיל וצריך לזכור שעם כל הביקורת לגביו - הוא בדרך-כלל מקבל את ההחלטה הנכונה ומוסר בתזמון ובדיוק מושלם. יהיה מעניין לראות את גרמניה. מה שבטוח שבהשוואה לפני 4 שנים - בעמדת המגן הימני היא לא מאלתרת.
לגבי מקסיקו - רפא מארקס כבר בא בימים מה שנקרא, גוואדראדו עבר הסבה לעמדה אחורי בבטיס. מרתק לראות את קרלוס ולה, וצ’יצ’ריטו נותן גולים מתוך שינה עדיין, חיית רחבה שלא מוערכת מספיק.