נתון שמאוד הרשים אותי עד שאשכרה ראיתי את ליברפול משחקת מול בארסה, וכל פעם שמסי הגיע מולו, הוא פשוט התחיל לקחת אחורה וקרא לעזרה של שחקנים אחרים. שחקן גדול, אבל ניפחו אותו מעבר לכל פרופורציה.
וירג’יל הוא אכן הבלם הטוב בעולם, אבל לדבר עליו בראי ההיסטוריה זה פשוט לא רציני, בייחוד כשהוא נמצא בטופ בקושי שנתיים. רונאלדיניו, אחד השחקנים הגדולים שיצא לי לראות, היה בטופ ל3-4 שנים, ואף אחד לא מדבר עליו כאחד הגדולים בהיסטוריה (למרות שמבחינת כישרון לטעמי הוא לגמרי שם).
אגב, הייתי רוצה לפתוח דווקא את הזכיה של אליסון בפרס יאשין. ועוד בפער כל כך גדול של 500 קולות.
אם ואן דייק כל כך טוב, אז על מה אליסון מקבל כל כך הרבה קרדיט, לעומת טר שטגן שהוא אחת מ2
הסיבות שמישהו בכלל מדבר על ברצלונה כעל מתחרה לתואר כלשהו.
אם מסי מחזיק את כל החלק היצירתי של ברצלונה (שערים, בישולים, יצירת מצבים, כל משחק ההתקפה, ועד לעונה שדה יונג הגיע, גם את כל משחק הקישור), טר שטגן מחזיק לבד את כל ההגנה של ברצלונה.
אם אליסון ספג 20 שערים (עם ואן דייק הגדול, והגנת הברזל של ליברפול) מתחילת העונה הקודמת באלופות (12 אשתקד ו8 השנה) אז טר שטגן בקושי עם 13 ספיגות (10 אשתקד ו3 השנה). עם הגנה הרבה יותר גרועה בפער עצום.
ליברפול כקבוצה הייתה טובה מאיתנו בפער די גדול שנה שעברה. ה4-3 הזה מרמה לחלוטין, ועל ה3-0 במשחק הראשון חתום לא פחות ממסי (שסידר לדמבלה הקרצייה מצב ענק ל4-0, ככ חבל) אדון מארק אנדקה דה מפלצתר שטגן, שמנע מליברפול מצבים ככ איכותיים.
גב רשם פה שצריך לעשות הפרדה בין תארים אישיים לתארים קבוצתיים, ואני לחלוטין מסכים איתו. הרעיון של לתת לאלופת אירופה, או לסגנית אלופות העולם (הלוו, 2014, מה הלוז?) אוטומטית את כל הפרסים האינדיבידואלים של השנה זה הורס את כל הרעיון של הפרסים האלה. הרי לכל אחד מהמפעלים האלה יש את פרס שחקן המפעל.
בחיי, ב2014 מסי זכה בפרס שחקן המונדיאל, ב2018 מודריץ’ זכה בו, ובפרס השחקן המצטיין של ליגת האלופות 2019 זכה ואן דייקן, כשאליסון זכה בפרס השוער. בפרס שחקן השנה של הליגה האיטלקית 2019 זכה רונאלדו משום מה. זה פרסים אמיתיים.
כדור הזהב (וגם פרס דה בסט) צריך להינתן לשחקן שהיה הכי טוב בעולם. כנל פרס יאשין. טר שטגן נתן את אחת השנים המפחידות של שוער. באמת, אתם לא מבינים איזה עלובה בארסה של וואלורדה, תראו קצת משחקים (אבל ממש קצת, כי יותר מדי עלול לפגוע לכם בבריאות) ותשליכו את זה על שאר המשחקים, כי אין הבדל. קבוצות מגיעות נגדנו למצבים מטורפים וטר שטגן גורם לחלוצים בספרד לקחת כדורים נוגדי דיכאון.