האם ידוע מתי האזר יחזור?
אחרי הפגרה.
חדשות רעות: הזאר יחמיץ את הסופרקופה נגד ולנסיה ועלול להעדר עד סוף ינואר\תחילת פברואר. מה קורה עם אדן הזאר? - שאלה טובה. עד כמה היעדרותו קריטית ראינו בשלושת המשחקים האחרונים לפני היציאה לפגרה כאשר ריאל, שיחד איתו כבשה 20 שערים בשישה משחקים - כבשה רק פעם אחת בלבד. האוהדים ציפו בכיליון עיניים שהקשר הבלגי יחזור מפציעה ושהמזל הנאחס יישבר אך זה עוד לא קורה. להיפך: הזאר לא ישחק נגד ולנסיה בסופרקופה הספרדי בתחילת חודש ינואר, התאריך שסומן כדד ליין.
לפי רשת “ABC” זה אפילו גרוע יותר. במועדון מקווים שהזאר, שרשם העונה רק 13 הופעות בלבד - יוכל לחזור לפני סוף ינואר ושהפציעה לא תיגרר אפילו עד פברואר. השחקן עדיין לא מתאמן עם כדור ומסתפק בחדר כושר בלבד. במועדון לא ייקחו ולו סיכון קטן ביותר, בטח כשהתואר הזה לא נמצא בראש סדר העדיפויות בעוד בפברואר מגיעים המשחקים הקריטיים. הדרבי נגד אתלטיקו מדריד בסנטאיגו ברנבאו ובהמשך המשחק הראשון נגד מנצ’סטר סיטי בשמינית גמר ליגת האלופות. בהמשך, כמובן, יגיע הקלאסיקו
חדשות טובות:
לוקאס ואסקס (ומרסלו, אם זה מעניין מישהו) חזרו להתאמן ויהיו כשירים לקראת המשחק בשבת מול חטאפה. בכך מצבת הפצועים עומדת על שניים בלבד - אסנסיו והזארד.
בנזמה ובייל אובחנו עם פציעות ולא ישחקו בסופר קופה.
לפחות יוביץ’ יקבל הזדמנות סוף סוף.
אז כנראה שהדיון בת’רד המקביל נפתר… הבעיה היא שזה לא יהיה יוביץ’ לצד בנזמה אלא מערך אחר.
מעריך שנשחק 4-4-2 עם יוביץ’+רודריגו מקדימה שאיסקו ישחק כ-10.
יהיה מעניין מאוד לראות איך יוביץ’ יתפקד כשהפעם יגיע כשחקן הרכב (אלא אם כן זידאן יפתיע) כשכל העיניים עליו.
7 שבועות חלפו מאז הזאר נפצע והוא עדיין לא חזר להתאמן על הדשא, אפילו בלי כדור. בקצב ההחלמה הזה הוא יחמיץ גם את הדרבי עוד שבועיים.
באמת חתיכת חוסר מזל והתחושה היא שבמועדון מסתירים משהו. במארקה נכתב שיש אפשרות שבמועדון כבר ישמרו עליו בצמר גפן עד למשחק נגד מנצ’סטר סיטי ב-26 בפברואר, אבל אי אפשר אחרי שלושה חודשים בלי כדורגל לפתע ‘להתפוצץ’. הוא יהיה חייב לקבל דקות פה ושם וגם להשלים איזה משחק מלא. הוא מאוד-מאוד משמעותי (מכדרר, יוצר מצבים, הוא אמר בעצמו בראיון שתרגמתי ‘הייתי מאיץ, עובר שחקנים, ציפו ממני רק לכדרר ולכבוש אבל העדפתי למסור’), גם אם הוא לא נותן מספיק גולים. תמיד יש באמצע, אף אחד לא אמר שהוא יכבוש 20 למרות שהייתי אופטימי, אבל בטח לא ציפינו לגול אחד.
אגב, חדשות טובות מצד פדה ואלוורדה, יורחק רק ממשחק אחד, היום נקבעה ההחלטה. השופט כתב בדו"ח שאמנם היה מצב ודאי לכיבוש אבל שלל אפשרות למשחק מסוכן, זו לא הייתה עבירה גסה למרות שתי הרגליים. יחזור אחרי סביליה.
מרקו אסנסיו חוגג יום הולדת 24 עם מתנה גדולה - חזר לגעת בכדור בולדבבאס. הקשר שסבל מפציעה קשה נגד ארסנל בקיץ, נותח ב-7 באוגוסט בהצלחה. ב"AS" החזירו אותנו שלב אחר שלב לתהליך ההחלמה הקשה. ההתחלה הייתה קשה, גם מנטאלית. הוא סבל מכאבים עזים, סחרחורות מהתרופות, רגעי משבר. הוא עבד שמונה שעות ביום במתחם האימונים, החלק המונוטוני היה משעמם - פיזיותרפיה, בריכות שחיה. הרבה מאמץ ומעט התקדמות, עם מטרות ביניים קצרות, שבוע אחר שבוע. והנה בשבוע בו הוא חוגג יום הולדת - הגיעה התקדמות. הוא שוב מרגיש שחקן כדורגל. זידאן כמובן לא ייקח סיכונים לגביו, אבל אסנסיו חולם על סיום גדול של העונה - לעזור לריאל ברגעי ההכרעה, בתקווה שהבונוס יהיה להיכלל בסגל נבחרת ספרד ליורו 2020.
אז מה אתם אומרים, יחזור לפני הזאר? הוא כל כך איכזב בעונה שעברה, אפילו לא היכולת, אלא הגישה (מוכן לסלוח לו על פליטת הפה וראיון “לרתום את העגלה ולסחוב את המכונית”), שער ליגה בודד, אבל אני מתגעגע.
אני פשוט מסרב לוותר עליו. נכון - הוא כבר בן 24 ועבר פציעה קשה, ברור שהוא כבר לא יהיה הוורלד-קלאס שקיווינו שיהיה אחרי השערים מול באיירן ויובה ב2017, אבל אם הוא יצליח לחזור טוב מהפציעה ולקבל ביטחון אנחנו נרוויח שחקן רוטציה טוב מאוד (בתקווה שבשנה הבאה הזאר יהיה כשיר ובימין יהיה לנו וורלד-קלאס אחר).
אין לנו היום בסגל הרבה שחקנים שטובים ממנו בלייצר מכלום ולתת מספרים גם כשלא הולך (ובתכלס אסנסיו יחסית טוב בהכל: בעיטות מרחוק עם טכניקה מצוינת כולל חופשיות, דריבל, סיומת ב1 על 1 ועל קצה הרחבה, הרמות, ראיית משחק). לראייה השערים שלו מול אייאקס בשני המפגשים, אפילו בעונת בלהות אישית.
הייתי ביציע במשחק החזרה הפושר של זידאן מול סלטה ויגו במרץ; אסנסיו היה בסדר ואז נתן דריבל אדיר, עבר 2 שחקנים והכניס עומק לבנזמה שבישל בקלות לאיסקו. כל נגיעה שלו אחרי זה כבר הייתה עם ביטחון, מובן שהוא מאוד מושפע מהפן הפסיכולוגי. גם המשחק שלו מול ארסנל בו נפצע בקדם העונה (כן, רק קדם עונה) היה ממש טוב.
בקיצור אני מעדיף שהוא ישב על התקן של לוקאס במקום לוקאס, מקווה שגם לו אין בעיה עם זה.
העונה האחרונה האיומה שלו קצת סותרת את התזה או יותר נכון פוגעת בעניין של ‘נותן מספרים’, שער ניצחון נגד אייקס זה נחמד והוא כבש גם בגומלין אבל בסה"כ שער ליגה בודד והוא שיחק מספיק עם כל הכבוד לפציעה. יש אמירה יותר ברורה מזה או זריקת ביטחון אדירה כשבמועדון לא הביאו אף קראק שיחליף את רונאלדו והוא התחיל כבאנקר ב-11?
אף אחד במועדון לא מתכוון למכור אותו או משהו כזה אלא אם כן תהיה הצעה שאי אפשר לסרב לה. אני יותר הלכתי לכיוון של האם מישהו חושב שזה נורמלי לבנות עליו כשחקן הרכב\מתחרה על ההרכב לצד ימין לקראת העונה הבאה ואולי אפילו מוקדם יותר, בטח בהתחשב בנסיבות כמו שחקן הגולף שלנו או כמו אלתורים אחרים. אני חושב שיש לו קצת מכל דבר והוא כן גרם לי להאמין שהוא מסוגל להבקיע ממעט מצבים. אולי כמו במקרה של אוזיל לדוגמא - עונת הבכורה הנפלאה שלו הייתה לרעתו, הוא יצר ציפיות מוגזמות כי שער נגד יובה ובאיירן (גם אם המשחקים היו גמורים) נתפס כמרשים יותר משניים נגד אוססונה. ואחרי שתי הפצצות בקאמפ נואו…אפילו פלורנטינו מחא כאפיים
הבעיה של אסנסיו היתה נטו מנטלית. אי אפשר להכחיש את הכדורגל שיש לו ברגליים. הריאיון שבו הוא אמר ‘למה פונים דווקא אליי יש עוד שחקנים בקבוצה’ מעיד על חלק מהבעיה שלו. כשהוא רצה, יכל לרוץ מגרש שלם עד לשער, יכל לבעוט ולהקפיץ מול השוער בקלות. בעונה שעברה היה לו גם משחק בנבחרת ספרד שבו הוא כבש שניים ובישל שלושה. כנראה ששם הוא מרגיש פחות את הלחץ.
כשהיה צעיר יותר והציפיות ממנו היו נמוכות, הוא הפציץ, תרתי משמע. כשהציפיות ממנו עלו, הוא נסגר. במקום דריבלים ובעיטות הוא בעיקר מסר כדורים אחורה. הוא לא ידע להתמודד עם הלחץ, התקשורת, וכל מה שכרוך בלהיות שחקן של ריאל מדריד כמו שהוא ידע להתמודד עם המגנים שעמדו מולו.
בעיה מנטלית אפשר לפתור, וגם אפשר שלא.
נקווה שאת המחסום הפסיכולוגי שלו כן יצליחו לפתור.
לא שהיה לכם ספק: אדן הזאר יחמיץ את הדרבי. הקשר הסתפק באימונים קלים עם הכדור ולא היה יכול להשתתף באימון הרגיל של חבריו וב-AS היו נחרצים מאוד. היעד של הבלגי שבקושי שיחק העונה - להגיע כשיר לשבוע הקריטי של העונה - כשריאל תארח את סיטי בשמינית גמר הצ’מפיונס ומייד לאחר מכן את בארסה בקלאסיקו. ברור לכם שהקבוצה תשמור עליו בצמר גפן; פצוע כרוני אחר, גארת’ בייל , ייעדר כמעט בוודאות ממשחק הגביע נגד סראגוסה (ברביעי, לא לשכוח). הדרבי בשבת? אל תבנו על זה…
מי ישגר עכשיו כדורי חוץ לרחבה ברגעי משבר?
זה כ"כ פתטי… מישהו זוכר מתי יצא מזה משהו, איפשהו?
איך הוא ישחק גולף עכשיו?
בייל לא ניסה שום טריק של בנזמה. במועדון ניסו את הטריק של בנזמה על בייל. גם אולי יחזירו אותו לכןשר וגם שישכח מהגולף לתקופה הקרובה. יש לי הרגשה שקסמירו קיבל את הג’וב החדש.
אופציה אחרת היא שהוא נפצע כששיחק גולף. זה אפשרי. כן. מדובר בבייל אחרי הכל.
יש עדכונים לגבי האזר?