ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

מה קרה לברתומיאו נשאר קצת עודף מהחברת יח"צ?

על הכיוון הכללי כבר הסכמתי איתך.

אבל יש פה חוסר דיוק.
דבר ראשון (ופה הטעות היא שלי) בעת בדיקה של העניין בויקיפדיה אני רואה שזלאטן עלה 59 מיליון יורו + אטו.
דבר שני, אתם שוכחים שהייתם צריכים להביא מישהו במקום, ואז שילמתם 40 על וויה.
אז יצא שכדי להחליף את אטו בשחקן פחות טוב הוצאתם 100 מיליון + אטו.
אבל לא חובה להמשיך בנושא שכן כבר הסכמתי. לגביו, וכן שקוטיניו מנצח את כולם ככל הנראה.

קוטיניו בהחלט מתמודד ראוי לתואר ההעברה הגרועה בהיסטוריה.
אבל אני הולך עם דמבלה. בגלל שהוא אידיוט, חלק מהפציעות באשמתו ובגלל שהוא לא שיחק בזמן שקוטיניו היה כשיר ולא ידעו לנצל אותו כמו שצריך.

אני לא חושב שככה צריך לעשות חשבון. אם מישהו היה מסכים לקנות את הזארד עכשיו ב 50 מיליון, היית מוכר בשמחה , לא? גם אם אחר כך צריך לקנות שחקן ברמתו בעוד 100 מיליון. לא היית אומר שהזארד עלה 150.

וויקיפדיה טועה. פורסם בכל מקום אז שזלאטן עלה 46 מיליון פלוס אטו. יש לי זכרון טוב למספרים, זה היה המחיר.
גארדיאן למשל מקור יותר אמין . Zlatan Ibrahimovic signs five-year deal at Barcelona | Transfer window | The Guardian

מקבל חלקית, אבל אל תשכח שבמקרה הראשון חלק מסכום ההעברה הוא אטו, שחקן בעל שווי כלשהו ולא רק סכום.
אטו היה בזמנו אולי החלוץ הטוב בעולם. המצב שלכם איתו היה בעייתי ואת זה שכחתי בהודעה הראשונה וזו הסיבה העיקרית שאני מושך את הדעה של לשים את ההעברה הזו כהעברה הגרועה ביותר.
אבל אני חושב שיש מקום להתייחס להאם השתפרתם ולמחיר של מי שיגיע במקום.

גם לי יש זכרון טוב למספרים ובגלל זה בהתחלה זכרתי 45. פשוט הנחתי שמה שכתוב בויקיפדיה מנצח את הזכרון שלי מגיל 15. מקבל בכל אופן

אתה מערבב את כל הקריירה של אטו בבארסה עם השנה האחרונה שלו שם.
בתום אותה שנה היה לו ערך שלילי. כלומר בארסה ניסתה להיפטר ממנו בכל הכוח. הוא הוצע לכל הקבוצות הגדולות מחוץ לספרד, וכולן נסוגו בגלל דרישות שכר מוגזמות. לכן אני אומר “נפטרנו מאטו וזלאטן” בסכום מסוים ולא מחשב ערך של אטו.
ולא, אטו לא היה החלוץ הטוב בעולם באותה שנה. אולי בשיאו, אבל לא בסוף דרכו בבארסה. כמו שרונלדיניו לא היה הטוב בעולם בסוף דרכו בבארסה, למרות שכן היה כזה רק שנתיים קודם לכן.

כתבתי כבר כמה פעמים שטעיתי לגבי סוף דרכו של אטו והמתח בחדר ההלבשה שהוא גרר. בגלל זה משכתי את הטענה.

אחר כך ניסיתי להסביר את הטענה עצמה, אבל שוב, הטענה מבוססת על כך שחשבתי שיש לו ערך.

מותר לפרוק קצת? אני כל כך מתוסכל מהזארד. חלק טוענים פה שזה ביש מזל. נכון, נפצע בקרסול ואולי זו פציעה טורדנית. אבל משום מה זה מרגיש לי שיש כאן איזשהו עניין של עצלנות/חוסר מקצועית מצידו של אדן ואולי גם המועדון.

הבן אדם עבר ניתוח בקרסול מזמן. מה הכוונה הניתוח לא צלח? למה הלכו על ניתוח יותר סולידי ולא ניתוח יותר הכרחי? האם זה בגלל הכסף ששולם עליו = לכן לא רצו להפסיד אותו להרבה זמן? סבבה, מבין את זה 80% (כי לדעתי זו החלטה שגוייה) אבל מה בנוגע לתהליך ההחלמה? ממה הבן אדם ממשיך להיפצע ועוד בשרירים שלו בגלל הקרסול? זה משהו שאני לא מבין ואני מצפה מאנשי מקצוע להכין לו תכנית שבדיוק מתעסקת בזה.

אני לא מנסה להיות גורו כי אני לא, אבל קורה לפעמים שצוות מקצועי הוא על הפנים, אפילו אם מדובר ברופאים ושלל מעסים ומסאג’יסטים. ועדיין, מרגיש לי שמדובר פה באיזה סוג של רשלנות, במיוחד שהזארד נח כל כך כל כך הרבה. חוזר מפאקינג פציעה ל20 דקות? ממה נפצעים פה בדיוק? כל כך הזוי ומתסכל.

מי שחושב שהבן אדם יעשה קאמבק אצלינו צריך לשקול לחשוב שנית, או להחליף סרט. לא מאמין שזה יקרה. חבל, לא אשמתינו אבל נהרס פה שחקן עולמי…ליבו איתו וליבי איתנו.

רציתי להעלות לפה סרטון אבל אני לא מוצא אותו, בסרטון מראיינים סנטור אמריקאי רפובליקני בתקופת מערכת הבחירות הראשונה של טראמפ שטוען ש"הפשיעה בארהב עלתה בעשרות אחוזים" והמראיין אומר לו " אבל הנה, יש לי את הנתונים של הcia שמראים בבירור שהפשיעה ירדה ויורדת בקצב אחיד כבר עשורים".
התשובה של הסנטור: “אבל האזרחים מרגישים שהפשיעה עלתה וזה מה שחשוב”.

אז כן, מותר לפרוק, ובתור אוהדים זה בערך כל שאנחנו יכולים לעשות. אבל צריך לזכור שכדורגל בכלל ופציעות ספורט בפרט זה כמו קרחון. אנחנו רואים רק עשירית ממה שקורה וכל התוכן מתנהל מתחת לפני השטח ובגלל זה צריך לקחת דברים בפרופורציות.

כמו לגבי הניתוח שעבר, זאת חוכמה בדיעבד, אם הולחט שזאת הדרך שצריך ללכת בה מי אני שלא יודע כלום על פציעות ספורט כדי להחליט שזאת החלטה שגויה, אם הבלגי היה חוזר כשיר ומשחק עד היום אז זה לא היה שגוי? אם היה עושה ניתוח שמשבית אותו לעונה שלמה וחוזר ונפצע שוב אז זאת הייתה החלטה שגויה?

אגב, דברו עם אוהדי צ’לסי קצת, גם אצלם הזאר היה חוזר כל עונה עם 5 קילו מיותרים, מוריד אותם תוך שבועיים ומשחק עונה שלמה. גם אז הוא היה עצלן ולא מקצועי?

לא מסכים שלא ניתן לטעון ברמה התאורטית שההחלטה לנתח לא הייתה טעות. כמו בתביעה ברשלנות רפואית יש לבחון את פרקטיקה הרפואית המקובלת וסבירות הטיפול בזמן ההחלטה לבצע את הטיפול. בכל מקרה ברמה הפרטקית אין יותר מידי מה לעשות עם הטענה שהצוות המקצועי התרשל כיוון שאין לרובנו את הידע לבחון את המקרה.

לגבי הזאר בצ’לסי, תמיד יש דגש גדול יותר כאשר התנהגות מסוימת מובילה לתוצאה שלילית. כשזהאר הגיע 5 קילו יותר בצ’לסי הוא חזר לכושר- בריאל לא. כשגימס הארדן הולך למועדוני חשפנות ונותן 40 נק ערב אחרי- יוסטון מוכנים לספוג את ההתנהגות שלו.

ברוקלין התכוונת :stuck_out_tongue_winking_eye:
לגביי האזר, אכן כואב עליו כי הוא שחקן אדיר, אבל אני חושב קודם כל על הקבוצה ולכן אשמח אם ניפטר ממנו גם בשליש מחיר ובוא לא נשכח את המשכורת השמנה שהוא מחזיר.

דרך אגב, למישהו יש מושג האם הביטוח מכסה חלק מהמשכורת שלו?

רגע לפני המלחמת עולם דווח שרפאל וראן נדבק בקורונה.
אין מילים כבר, זו פשוט לא העונה שלנו

עד הקלאסיקו יהיו בטח עוד איזה 3 שחקנים שנדבקו…

נשאלת השאלה אם להמשיך במערך 5 שחקני הגנה במצב שכזה.
אני חושב שעדיין עלינו להשאיר את המערך. נאצ׳ו ומיליטאו זו הגנה שמלחיצה אותי מאוד. בטח כשואסקז בימין. עוד שחקן הגנה בהחלט נחוץ לנו כאן.
בנוסף, המהירות של מנדי בהחלט נחוצה לנו מול סלאח, ואשמח שהוא יהיה פחות בהתקפה ויותר שם מאחורה.

אופציה נוספת היא לחזור ל433.
לסמוך על מיליטאו ונאצ׳ו עם מנדי. קאסמירו יצטרך לכסות הרבה חורים, ולתת לויניסיוס צאנס להפתיע את האין הגנה של ליברפול.

מה שאני הייתי עושה זה פותח עם 5 בהגנה ולפי התקדמות המשחק מכניס את ויניסיוס אל מול הגנה עייפה יותר.

מה מצבו של וולוורדה? כשיר?

לא יודע מה אתכם,אני מאתמול בלילה מדמיין מה מאנה הולך לעשות ללוקאס ואסקז ונהיה לי שחור בעיניים.
אנחנו חייבים על אגף ימין שחקן הרבה יותר מהיר,פיזי,אתלטי או במילים אחרות פדה ואלוורדה,מן הסתם הוא לא יכול לשחק מגן ימני טהור כמו לוקאס אבל במערך 3 בלמים זה לא ירגיש לו שונה מידי מהתפקוד שלו ב 4-4-2 על אגף ימין,את זה הוא עשה הרבה בעבר.

בנוגע להתקפה-רק לא אסנסיו,חייבים שחקן מהיר שהולך לעומק ויהווה איזשהו איום בהתקפות מעבר,אני אישית מעדיף את רודריגו אבל אני גם ריאלי.
ההרכב שלי:

טיבו.
מנדי,נאצ׳ו,מיליטאו.
מרסלו,קרוס,קאסמירו,מודריץ׳,פדה.
ויניסיוס,בנזמה.

רק אותי הבשורה הזאת משמחת?

אני לא רואה משהו אחר שמוריד אותו לספסל אם זה לא מנוחה.
אני חושב שהוא פשוט לא יציב מספיק בעונות האחרונות.
אני בונה על צ’אנס למיליטאו לבוא ולשפוך את הכל על הדשא כדי להאבק על מקום, בשביל לעצור את ליברפול.
נאצ’ו על הכיפאק בחודשים האחרונים, לדעתי הבלם הכי יציב שלנו כרגע בסגל.

בארץ כל שחקן בליגה ג’ חוסן כבר לפני חודשיים, ואילו בקבוצות הגדולות והעשירות בעולם אף שחקן עוד לא יכול להתחסן. אנחנו חיים בזמנים הזויים…

היית מעדיף שעשירי העולם יתחסנו במקום שחקנים בליגה ג’?

איך הגעת למסקנה הזאת מההודעה שלי? רק ציינתי כמה זה הזוי. איפה אנחנו ואיפה הם.

אמרת שזה הזוי לך שככה דברים מתנהלים. זו מילה עם קונטקסט שלילי בעיקרון.

לטעמי, לקבוצות הללו יש אימפקט כל כך משמעותי שעולה עד כדי אינטרס ציבורי. לא חושב שהיו מתנגדים רבים להחלטה כללית מטעם אופ״א לחסן את כל הקבוצות שמשתתפות במפעלים האירופים וצריכות לטוס בין מדינות למשל.