המזל שאת שלב הבתים באלופות כבר דיי הכרענו ובשלושה משחקי ליגה ששניים מהם בבית מאמין שנצליח להסתדר בלעדיו.
מה שבאמת מבאס זה שנצטרך לראות את מנדי ממשיך להסריח את עמדת המגן השמאלי כשקמאבינגה כנראה יקבל את עמדת הקשר האחורי של צ׳ואמני,אחרי אתמול הייתי בטוח שנראה המשכיות של קמא כמגן.
בלי שום קשר לקמא לראות את מנדי זה דיכאון קליני. מהשחקנים המיותרים ביותר.
טוב אפשר לשנות את השם של הת’רק.
גולר בחוץ לחודש נוסף.
חתול בשק שקיבל שיווק ובאז יותר מבלינגהאם. עוד לא מאוחר לגלגל אותו הלאה
עוד לא ראית דקה ממנו,איך קבעת שהוא חתול בשק? בגלל הפציעות? חבל שלא היית המנהל המקצועי של ברצלונה כשמסי עלה לבוגרים היית חוסך לנו הרבה שנות סבל.
לפי מארקה, אנצ’לוטי בעצם הודה שהוא נקנה פצוע ושהחודש הנוסף עכשיו זה בגלל שמיהרו להחזיר אותו לכושר משחק.
מסי בגיל הזה היה פציע, אבל גם שיחק כדורגל. לא בדיוק אותו מקרה. אבל אם זה מנחם אותך, לא אהרוס.
אם שמת לב אני לא ממורמר מהמצב עם ארדה,הוא מובן לי,כך שאין לי צורך בנחמה,תודה רבה❤️
לא אמרתי שזה אותו מקרה,אבל אני זוכר כמה מסי היה פציע כשהיה בגיל של ארדה,זו לא סיבה לפסול שחקן שעוד לא ראינו ממנו כלום,זה לא הזאר שבא שמן ובגיל 29,הוא ילד בן 18 עם גוף צנום מאוד שלא רגיל לקצב ולעומס של ריאל מדריד,מאמין שהצוות מכין לו תוכנית מותאמת והוא יתחזק ויפסיק להיות כל כך פציע,נקווה שיצדיק את ההמתנה.
הוא קיבל יותר באז מבלינגהאם מכיוון שהוא טורקי, ומכיוון שהם מאוד פטריוטים, יש המון מהם, ואין להם עוד כוכבים בסדר הגודל הזה, הוא מייצר סביבו המון באז אצלם.
אני חושב שגם אם לא ישחק דקה העונה עדיין מדובר ברכש מדהים מבחינתנו, ולו רק מהבחינה הכלכלית. הוא שחקן שיצר רעש עצום בטורקיה וכעת הפופולאריות של המועדון בנסיקה שמה.
אישית אני לא התלהבתי מהקליפים שלו אף פעם, אני חושב שהוא שחקן איטי ואין לו טיפת פיזיות שנחוצה להצליח ברמות האלה. אפילו חששתי שידחפו אותו בכוח להרכב ושהוא יהיה תקוע לנו כמו עצם בגרון. בכל מקרה, גם אם יהיה נפילה, בהתחשב בסכום הצנוע יחסית בו הוא נקנה ובמשמעות של הרכש הזה, אנחנו לא “נפלנו” איתו בכל מקרה.
סבבה, אבל במסי טיפלו בכפפות משי וחלק מהעניין אולי היה הורמון גדילה שהוא לקח עד גיל 17 נדמה לי.
גולר נפצע עכשיו בגלל שמיהרו להחזיר אותו. בדיוק הפוך מטיפול בכפפות משי. זה דומה יותר למקרה של פאטי אצלינו.
פאטי עבר כמה ניתוחים כולל הסרה של חלק מהמיניסקוס אם אני לא טועה,ממש לא אותו מקרה.
חבל שלא השתמשו באותה אסטרטגיה שנקטו במקרים קודמים. לתת לו ללכת לאנגליה כדי לראות עד כמה הוא פציע.
עובד מצוין במקרה של האלאנד, הפורסט גאמפ הזה שפשוט כובש בכל דקה שרואה דשא.
פאטי:
תפירת מניסקוס שנכשלה שיצרה מספר קרעים.
הוצאת חלק מהמניסקוס עם הקרעים ( לא ניתוח מורכב מבחינת שיקום).
קרע בהמסטרינגס באיזור בעייתי, רצו שינותח אבל הוא סירב.
ארדה גולר:
קרע מניסקוס, נותח וחתכו לו חלק מהמניסקוס
קרע ארבע ראשי רגל ימין
קרע ארבע ראשי רגל שמאל.
אם הייתי צריך לבחור למי הרקע הזה דומה, הייתי מצביע יותר לכיוון של פדרי שנאבק לא מעט בפציעות ארבע ראשי. ההבדל הוא שפדרי נטחן משמעותית מארדה גולר.
לא מבין את הלחץ להכשיר אותו.
ארדה בינתיים הופך לא רק לפציע כמו פאטי או פדרי, אלא אף יותר. ההבדל היחיד בין גולר לשניים האחרים הוא שהעתיד של המועדון לא מונח לו על הכתפיים ובמקרה הגרוע ביותר הוא עוד שחקן צעיר שנקנה בסכום זניח יחסית ונכשל. ביג פאקינג דיל.
כל ניתוח במיניסקוס כולל הסרה של חלק מהמיניסקוס?
יש לרוב שני סוגי ניתוחים שזה נוגע למיניסקוס:
-
תפירה- בקרעים עם אספקת דם טובה נוטים לעשות את זה בצעירים כדי למנוע מצב שגורמים להם על המיניסקוס ובהדרגה מביאים למצב בו יצטרכו החלפת ברך. החיסרון: שיקום ארוך (4-6 חודשים לחזרה לכדורגל), וגם סיכויי ההצלחה לא תמיד טובים (פאטי).
-
מניסקטומי- לוקחים את החלק הנגוע משייפים או צורבים אותו. יקדם עם השנים החלפת ברך, כי בסוף רקמת המיניסקוס היא חיונית. היתרון: שיקום זריז. לרוב חודש חודש ומשהו חוזרים למגרש. לא מעט מטופלים הולכים כרגיל אחרי ניתוח כזה.
נדב, סוג הפציעות שגולר חווה עד עכשיו ואופן הטיפול בהן עלולים להשפיע על היכולת שלו בעתיד? למשל במקרים של אסנסיו או חסה הם חזרו שחקנים שונים מהשחקנים של לפני הפציעה.
השאלה היא באיזה לחץ החזרה שלו קוראת ואיך בונים את החזרה. אין שום סיבה בעולם שזה יקרה בסיטואציה של גולר (צעיר, מקום נמוך בהיררכיה, סוגי הפציעות וכ’ו). השאלה איך ינהלו את זה.
סיטואציה בה זה יוכל להשפיע אם יש לו את מה שיש לפדרי ( degloving, כתבתי על זה, אם כי אין ממש אינדיקציה לזה).
תודה על התשובות כרגיל. אני הייתי בטוח שגם אם יפסיק להיפצע כבר לא נשאר לרגליים שלו יותר מדיי מה להציע, מעודד שזה לא בהכרח המצב. עכשיו רק נשאר נשאר רק לקוות שהוא יפסיק להיפצע, שיהפוך לשחקן מהיר, יפתח מסת שריר ואולי גם יגבה בכמה סנטימטרים ואז אולי נרוויח שחקן.
https://x.com/madridxtra/status/1723340393960350157?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ
לפי מה שאני מבין זו אותה פציעה בכתף,ייעדר שבועיים.
זה אומר מודריץ’ וקרוס בהרכב היום, איזה כיף.