ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

שיהיה ברור. גליץ’ ‘גבוה’ הוא כל דבר שמעל גובה הקרקע. אתה רוצה דוגמאות לפציעות גומרות קריירה שנגרמו מגליץ’ גבוה? בבקשה.
ממליץ לך לא לאכול שום-דבר לפני כן.

הטיעונים שאתה מנסה לטעון, נכנסים לעומק הדיון הכללי על ענישה (גם באזרחות, ולא רק בספורט) - האם היא ניתנת כאמצעי לצמצום כדאיות העבירה, כאקט של איזון וצדק (עשית משהו לא בסדר, אז נתגמל אותך בהתאם), או אולי בכלל כהרתעה.
כרגיל בדיונים מהסוג הזה - צריך גם וגם וגם.

אתה אולי צודק שגליץ’ גבוה באמצע המגרש לא נותן רווח של ממש לשחקן שביצע אותו, אבל אם כל העונש שיקבל הוא הרחקה ממשחק אחד - אז גם אין לו ממש להפסיד מזה. בעיקר אם הוא מבצע את העבירה בדקה האחרונה של המשחק, ואז העבירה יכולה לשמש בקלות כאקט של שחרור עצבים /סגירת חשבונות.
במקרה הזה, בגלל החומרה הפוטנציאלית של הפעולה - הענישה חייבת להיות כזו שהשחקן יחשוב 10 פעמים לפני שנכנס לתיקול כזה, ובסט השיקולים שלו יעדיף להפסיד כדור, או לשלוט בעצמו (אם מדובר בשחקן עם בעיית עצבים), לפני שנכנס למשהו כל-כך מסוכן שלא ברור איך ייגמר.

הכוונה שלי היא שזה לא משהו שקורה כל שני וחמישי. העבירות עליהן אני מדבר קורות כל משחק (מי של אדום ומי של צהוב).
לכן אני חושב שאם כבר צריך להחמיר ענישה על איזשהו תחום, זה על תחום ההוגנות ולא עבירוצ הרגל הגבוהה.

פה אני מסכים לגמרי שמריך להכניס את תזמון העבירה לשיקול. אבל לא על זה החמירו כאן.

בכל מקרה, מקבל את הטענה הזו. אני פשוט חושב שאם כבר החמרת ענישה, יש עבירות רבות שלדעתי היו צריכות להיות קודמות לגליץ׳ כזה בגלל הרווח האישי, התכיפות שלהן, וגיעה בהוגנות המשחק ובמוצר שנקרא כדורגל.

מה אתם רוצים מגב? אחרי שנים של התעללויות בשחקנים הבנאדם התרגל למציאות - על פאולים לא פחות קשים לא ראינו אדומים ובטח שלא השעיות ארוכות במרוצת השנים. זה שמדובר במחדל זה עניין אחר והתרגלנו שעושים “למען יראו וייראו” דווקא לריאל מדריד.

https://twitter.com/MiguelSerranoTV/status/1708854936715362737?t=NsiYgl045EoxNOO7v05y7g&s=19

https://twitter.com/FJRealMadridCF/status/1708869584541888708?t=5i0YdT7l9VO-AHALr3620w&s=19

גם אם מדובר בלמען יראו וייראו יש לזה הצדקה. הרי כולם יראו/ישמעו על שחקן של ריאל ומקווים שזה יביא ל"ייראו".

מעבר להתרעה וכו’ יש גם את העניין הפשוט של- עשיץ טעות ותשלם עליה… נאצ’ו עשה טעות רצינית וצריך לשלם עליה בצורה רצינית. עונש סביר בהחלט לדעתי.
כנל לגבי לבה (סתם כי דימה העלה), שאמר לשופט שהוא עושה סמים. טעות רצינית מאוד והרחקה מוצדקת לחלוטין לכמה וכמה משחקים.

אתם מסוגלים לדמיין מה יקרה בעולם במידה ותומכי ריאל מדריד ינהגו בגזענות כמו האוהדים של ולנסיה לצורך העניין? בכל מסגרת שהיא.

רק כדי לסבר את האוזן, ולנסיה דורשים מויניסיוס ג’וניור לחזור בו מהטענה כי “כל האצטדיון נהג כלפיו בגזענות”. לא הבנתי! איזו בדיחה, דין פרוטה כדין מאה והתיעודים לא משקרים;

https://twitter.com/RMadridInfo/status/1709915175602540609?t=0j8VvHJO92bu_1LDjS6q8Q&s=19

בשורה התחתונה, בין אם מדובר בתאקלים במהלך משחקים, או ונדליזם מחוץ לאצטדיונים וגם בריונות (ראה ערך ילדה בת שמונה שספגה עלבונות קשים מתוקף העובדה שלבשה חולצה של ג’וניור) - תמיד דין מדריד שונה מהדין לשאר. ולא, מדריד הם לא בית"ר ירושלים, קל וחומר אוהדי ריאל מדריד.

אלאבה לא עבר את מבחן הכשירות, ולא ישחק מחר מול אוססונה.
האופציה המובילה לעמדת הבלם היא מנדי, גם טשואמני בא בחשבון.

בפעם הראשונה העונה שהייתי רוצה שאלאבה יהיה כשיר…

איזה עצוב זה להיות שחקן קסטיליה,בשום סיטואציה אין לך סיכוי לשחק,יעדיפו לשים קשר אחורי שבחיים לא שיחק בעמדה הזו מאשר לתת לך הזדמנות,המאמן מעדיף לעלות בלי קשר אחורי טבעי ובלי בלם טבעי,העיקר לא לשים בלם מקסטיליה,השפלה.

אני זוכר את הציטוט של אנצלוטי אחרי הפציעה של מיליטאו,״נשתמש בבלמים מקסטיליה״,כן בטח.

העונש של נאצ’ו הומתק מ 3 משחקים ל 2.
יהיה זמין לקלאסיקו.

נס שהוא גלש עם ידיים לצדדים ולא עשה תנועה באף תוך כדי.

אוי נו קשקוש בלבוש. גאבי שחקן שהיה צריך לקבל אדום לא פעם ולא פעמיים. נהנינו מזה שמדובר בקלאסיקו ושזו ריאל מדריד שהיא קבוצה גדולה. נאצ’ו עשה פאול מבחיל, לא האמנתי, לא יודע מה קרה, אולי לא הגיע חמצן למוח שלו באותו רגע. אבל הוא שחקן הוגן ולא קקה. פורטו נכלל בסגל של ג’ירונה למזלנו כבר במחזור העוקב. נאצ’ו עם אפס אדומים ישירים בקריירה (לא מחשיב את קסטיליה) ולא הורחק מאז 2019 אז התחשבו ברזומה שלו. הוא עבר עליהום מגעיל לדעתי. אל תדאגו זה יתאזן ויתקזז עם אנטוניו רודיגר שכל העולם יודע שהוא יקבל צהוב נגד סביליה.

אז בעצם דפקו אתכם כי הוא מורחק ל 2 משחקים ולא ל 1?

במקרה הזה אין דרך להתחמק מזה שכל החלטה ותיקון ההחלטה יקבלו פירוש מיוחד, כי המשחק השלישי הוא במקרה קלאסיקו. הפסיקה המקורית לשלושה משחקים גם היא נראתה קצת מוגזמת ומשכה בדיוק עד וכולל הקלאסיקו. מקרי?
דור רשם את כל הנסיבות המקילות, ובכל מקרה זה לא היה משהו מכוון, שעונש ארוך הוא הרתעה מספקת כדי למנוע הישנותו.
בשורה התחתונה לא נצליח לשכנע אחד את השני מה העונש המדויק והראוי ביותר. מצד שני המשחק טרם התרחש והכל סערה בכוס מים. ומי יודע- אולי בסוף הוא לא ישחק או שישחק ויהיה מצטיין עד שיעשה ראמוס (מה שראמוס עשה מול בארסה לאחרונה) ואז לא ממש תקטרו…

כיף לראות שועדת המשמעת כל כך בעדנו שהם עושים כאלה מאמצים כדי שנאצ׳ו יישב על הספסל בקלאסיקו,בחייאת אם זה היה ויניסיוס או בלינגהאם הייתי מבין תטענות,אבל מדובר בשחקן שכנראה גם ככה לא ישחק,שחררו.

למה אתה כל כך בטוח? זה לא שכולם בריאים ונקיים מצהובים

גאבי זוכה להנחות מהשופטים שבוע אחר שבוע. ואם זה היה מצב הפוך כששחקן בברצלונה בסכנת השעייה מהקלאסיקו אני משוכנע שגם כן היו הולכים לקראתו. לדעתי צריך להתחשב בגיליון המצטבר של השחקן. גם אלה שלא מעריכים את נאצ’ו יגידו שלא מדובר בשחקן אלים. הוא שחקן מאוד הוגן. אני חיי עם זה לגמרי בשלום. פוסט כמו בבארסה מאניה שעושים עבודת קודש בשעה הזו עם איסוף תרומות, ציוד, קישור בין אוהדים, הנצחת הנופלים (עצוב) וכדומה, לפיו הלה-ליגה בשירות ריאל מדריד - זה מגוחך ועלוב.

עוד פציעה כואבת ומבאסת מתוספת.
טשואמני שנמצא בתקופה טובה ואיתו ריאל בלתי מנוצחת העונה נפצע ויעדר כ-8 שבועות.
יפסיד בין היתר את ראיו, ולנסיה, ויאריאל וכמובן את כל משחקי הבתים של ליגת האלופות.

קרוס יעבוד שעות נוספות?

לדעתי קאמבינגה ישחק שם. אנצ׳לוטי אמר השבוע שלדעתו זו העמדה שהוא הכי טוב בה.

וואו מכה רצינית
עכשיו אני אצטרך לראות את קרוס יותר מבדרך כלל

הבעיה העיקרית עם קרוס בשנתיים האחרונות זה שהוא כמעט ולא נפצע.