מההתחלה הייתה תחושה שזה משהו יותר רציני ושהמועדון לא מספר הכל
זה ת’רד הפציעות על שם ארדה גולר? בכל מקרה, גולר הוא כנראה כבר לא יהיה העונה.
כל עניין הרכישה של גולר זה רק ״מלחמה״ עם ברצלונה. היה ברור שאלמלא ברצלונה שהייתה קרובה לשחקן בריאל אפילו לא היו שומעים עליו
כבר נאמר לפני רכישתו שאין צורך ולא יהיה חיזוק עד שהופיע שהוא בדרך לברצלונה. פתאום היה לנו איזה 30-40 מליון לרכש.
ארדה לא אשם. הוא פשוט לא שחקן לרמות האלה ולקצב הזה כרגע. אפילו בקצב אימונים הוא לא עומד. מפחיד מה יקרה אחרי קבלת פנים מחטאפה ואוסאסונה.
ושלא ימכרו לנו שהוא כישרון ולא נעליים. אנחנו צריכים תותחים להרכב ולא כישרונות ופוטנציאליים לליטוף.
עלוב מה שקרה בריאל השנה. עלוב.
אני רק שואל,
אם אנחנו פה הצופים והאוהדים הרחוקים מרגישים ורואים את זה ככה מה עם האוהדים בלב מדריד?
(התשובה שלי- מרגיש שבקרוב קרוב נראה את המפטחות הלבנות כבר כאן)
אם רצו לעשות דווקא לברצלונה לא יכלו לעשות את זה לפחות על קאנסלו…?
פלורנטינו מכריז במסיבת העיתונאים הבאה: “אין לנו שום צורך ברכש, יש לנו את החלוץ הטוב בעולם!”
[היועצים לוחשים לו באוזנייה: “בוס, בנזמה כבר לא אצלנו…”]
פלורנטינו: “אין שום צורך ברכש, הסגל הזה בדיוק זכה באליפות ובצ’מפיונס!”
[באוזנייה: “בוס, זה היה לפני למעלה משנה כבר…”]
פלורנטינו: “יש לנו את המאמן הטוב בעולם, שזכה ב-3 צ’מפיונס ברציפות!”
[“בוס…”]
פלורנטינו: “יש לנו את שלישיית הקישור האגדית!”
[“בוס, קאסמירו כבר לא איתנו… (לא, כי מודריץ’)”]
פלורנטינו: “הזאר הוא הרכש!”
[“…”]
פלורנטינו: “הייתה שנה כלכלית קשה, הקורונה פגעה קשות בהכנסות של הקבוצה השנה”
[“בוס, הקורונה הסתיימה לפני למעלה משנתיים…”]
פלורנטינו: “השיפוצים בברנבאו והמעבר לאצטדיון הדי-סטפאנו פוגעים קשות בהכנסות של הקבוצה השנה”
[“בוס, חזרנו לברנבאו החדש השנה, מצבנו מעולם לא היה טוב יותר…”]
פלורנטינו: “קשה לנו להתחרות בסכומים המטורפים שהיריבות שלנו זורקות על ימין ועל שמאל”
[“בוס, סך הסכום שברצלונה הוציאה על רכש הקיץ הוא פחות ממה ששילמנו על פראן גארסיה…”]
פלורנטינו: “טוב, בסדר בסדר, אתם צודקים.
אז יש לי חדשות טובות לשם שינוי: בקיץ הקרוב - אמבפה!”
נאצ’ו מורחק ל 3 משחקים ויפסיד גם את הקלאסיקו.
לא ברור לי למה.
ביצע עבירה חמורה, בהחלט, אבל זה בדיוק ההגדרה של אדום.
הרחקות ליותר משחקים אמורות לכלול גם התנהגות בלתי ספורטיבית, מכות, קללות או משהו בסגנון.
שלא תטעו, מדובר באדום חד משמעית. אבל אדום, לא 3.
מה התנהגות פחות ספורטיבית מגליץ’ עם רגל גבוהה? זו הרחקה קלאסית ליותר ממשחק אחד ובצדק גמור.
גם אם היה מורחק ל6 משחקים הייתי מקבל את זה בהבנה. עבירה גסה מכוערת וגם ממש מטומטמת.
לקלל שופט או להרביץ לשחקן יריב בלי כדור.
התנהגות לא ספורטיבית בעיני צריכה לפחות כוונה של מעשה מלוכלך, כשאין כוונה זה ספורטיבי, פשוט עבירה.
לצורך העניין, לעצור שחקן יריב כשאתה אחרון - לא ספורטיבי.
לפחות ככה אני רואה את ההבדל בין מהי עבירה ספורטיבית ומהי עבירה לא ספורטיבית. אחרת היא טעות והשניה פגיעה מכוונת בספורטיביות של המשחק.
בעיני עבירה בלתי ספורטיבית היא עבירה מכוונת שבה שחקן פוגע בהוגנות של המשחק. כל מצב אחר הוא ספורטיבי.
בקיצור, גליץ׳ עם רגל גבוהה זה אדום, אבל אדום רגיל לחלוטין שמצדיק הרחקה ממשחק אחד.
מדובר באדום סופר קלאסי, כמו שהמשורר התכוון. למקרים כאלה בדיוק הכרטיס הומצא. לכן לא מבין למה לא נותנים את האדום הקלאסי והחליטו להוסיף עוד 2 משחקים…
חשוב לי להדגיש כמובן שאין פה שום שקילות לטענה שנאצ׳ו לא עשה עבירה גסה או משהו כזה, אדום סופר מוצדק, רק לא מבין את ההסתכלות על האדום הזה כאדום לא שגרתי או לא ספורטיבי.
גם זרק קצת טראש והתחיל חצי-מכות בדרך החוצה.
לגבי אורך ההשעיה - זה פאול שבקלות יכול היה להיגמר בפציעה חמורה. טוב מאד שתהיה הרתעה משמעותית נגד כאלה.
לקלל שופט זה הרבה פחות נורא מהגליץ הזה של נאצ’ו.
במסגרת העבירות ה"רגילות" של המשחק, ולא סתם אלימות כמו לתת בוקס לשחקן בלי כדור (שאז השופט צריך להוציא טלפון ולהזמין משטרה על תקיפה), זו המכוערת, המכוונת והמסוכנת ביותר. סיכון לשבירת רגל. אם אתה חושב שאין כוונת זדון בעבירות מסוג זה אתה סופר תמים.
אולי ה״היכרות״ עם נאצ׳ו גורמת לי לדבר כך, אבל נאצ׳ו לא ניסה לפצוע שחקן במודע. הוא כנראה התלהב יתר על המידה וגלש בצורה מסוכנת. בהחלט צריך להלחם במקרים כאלה ובשביל זה הומצא הכרטיס האדום.
בעיני, העבירות הכי חמורות הן אלה שמטות את תוצאות
המשחק. עבירות כמו עצירת גול עם היד או גליץ׳ כשאתה שחקן אחרון.
קילול השופט הובא כדוגמה למה זה עבירה בלתי ספורטיבית, פשוט כי אין לה קשר לספורט, בצורה הכי ישירה של הנושא. כמוה גם העבירות שהזכרתי. מדובר בניסיון להרוס את המשחק למטרת רווח אישי, בעבירה של נאצ׳ו אין אלמנט כזה.
בעיני עבירה צריכה לקבל החמרה נוספת זה כי יש בה אלמנט של חוסר ספורטיביות
אתה רציני ? אתה שם תוצאת משחק כדורגל מעל שמירה על בריאותו של אדם ?
קודם כל עבירות שמסכנות שחקני יריב ואז השאר, בשאר תעשה סדר איך שנראה לך, אבל זה ישאר ה’‘שאר’'.
זו כניסה שיכולה לגמור קריירה לשחקן. יש משהו פחות ספורטיבי מזה? אם היו עושים דבר כזה לויני היינו מתלבטים בין כלא לתליה.
לא.
אני חושב שהבעיה הכי גדולה בענישה בכדורגל היא עבירות ששחקנים ירצו להמשיך לבצע.
גלישה עם רגל גבוה שמקבלת אדום ישיר ולא מעניקה שום רווח אישי לשחקן היא בעיה פחות חמורה בנושא הזה.
בהחלט צריך להמשיך להלחם בעבירות של רגל גבוהה, אני חושב שאדום ישיר מטפל בתופעה בצורה טובה ואין הרבה מקרים כאלה. מזמין אתכם לשלוף לי מי השחקן האחרון שאתם זוכרים שגמר קריירה מגליץ’ של רגל גבוהה. אני בתמורה יכול להראות לכם שכמעט כל משחק נפגע ממשחק בלתי ספורטיבי, עצירת מתפרצות וכו’.
זו הסיבה שאני חושב שהמלחמה האמיתית של הכדורגל צריכה להיות פגיעה בהוגנות של המשחק.
מה ההגדרה שלך לספורטיבי?
אני חושב שפגיעה בהוגנות של המשחק במודע זוהי עבירה פחות ספורטיבית מגליץ’ שגוי שנעשה בטעות (כלומר, לא הגליץ’ הינו טעות אלא החומרה שלו).
לא הבנתי. פורטו בחוץ כמה שבועות אבל לא גמר קריירה, אז לנאצ’ו מגיע עונש של הרחקה ממשחק אחד בלבד?
אתה מדבר על עבירות לא ספורטיביות לעומת עבירות ספורטיביות. מה כל כך ספורטיבי בגליץ’ הזה בדקה 90 כשהמשחק גמור? איך זה שיקול בכלל?
אם אלאבה ומיליטאו היו כשרים, ונאצ’ו ממילא לא היה משחק במשחק הבא, עדיין היית דורש הרחקה ממשחק אחד?
כן, אני לא חושב שזו עבירה של השעיה ממספר רב של משחקים. נאצ׳ו לא התכוון לפצוע. זו עבירה מסוכנת ששווה אדום, לדעתי השעיה למספר רב יותר של משחקים צריכה לבוא מעבירה לא ספורטיבית
גם לבנדובסקי לא התכוון להעליב את השופט כשנגע באף והורחק ל 3 משחקים. אפילו לא פצע אף אחד.
האם כתבת גם אז ערימה של הודעות על כך שלא מגיע לו עונש כזה?
האמת שחושב שכן.
בכל מקרה, גם אם לא זה הגיוני כי אני כמובן שאתעסק יותר בריאל ושחקניה ולא בברצלונה ושחקניה. זה לא כי תמכתי בהשעיה של לבנדובסקי.
אפילו כתבתי לא פעם שלא הגיוני שרק מילים לשופט מקבלות צהוב בניגוד לכל העבירות שתוקעות את המשחק (כמו שעשו לויני כל שנה שעברה. אני מאוד עקבי בטענות שלי).
דרך אגב, אפילו כתבתי נגד מה שמיליטאו עשה ללבנדובסקי כל אותו קלאסיקו שנה שעברה שזה מסריח בדיוק כמו שעושים לויני ושחבל שהשופט לא מתערב כי זה בדיוק מה שפוגע במשחק.
אני בעיקר רוצה שיוציאו כרטיסים על פגיעה במשחק.
פגיעה בהוגנות - כרטיס.
סיכון שחקן יריב - כרטיס.
אני לא כתבתי פה שלנאצ’ו לא הגיע אדום, רק שלא ברור לי למה עבירה כזו שהיא בדיוק תחת ההגדרה של אדום ישיר מקבלת אדום מיוחד.