כש*
לא לקחת אליפות במצב הכלכלי הנוכחי של בארסה והעובדה שאין להם ביתיות כל העונה, יהיה הכשלון הכי מפואר שלנו בליגה אי פעם.
מראש לא הייתי אופטימי בגלל יכולות האימון של אנצ’לוטי, ואז הגיעו הפציעות. מבאס. נראה שאנחנו הולכים לעונה של עצבים/שיעמום מול המסך. גם עם ויני התקשנו לפרוץ בונקרים, בלעדיו אנחנו תלויים כמעט לחלוטין בדריבל של רודריגו. בתור קבוצה לא סופר-מאומנת אנחנו תלויים ביכולת אישית כדי לפצח הגנות. המצב לא מעודד במיוחד. ברהים אולי יוכל לעזור קצת אבל לא נראה שקרלו סופר אותו. חבל גם שגולר פצוע.
אגב, מה היה הטמטום הזה להחזיר את ויני למגרש אחרי שהוא התלונן על פגיעה בשריר?
שמע נדב למרות שזה המקצוע שלך וכביכול אתה אמור להבין יותר מהשאר, עדיין מאוד מרשים שהצלחת להבחין בזה גם כשכולם אמרו שזה ככל הנראה כלום. ממש הצלחת לפענח את הפציעה רק ממה שהראו בטלוויזיה. כל הכבוד.
Medical part of Vini Jr.
MEDICAL PART. 08/28/2023
After tests carried out on our player Vini Jr. by the Real Madrid Medical Services, he has been diagnosed with an injury to the right femoral biceps muscle. Pending evolution
מהאתר הרשמי. מישהו מהצוות הרפואי צריך לעוף על טיל…
אני לא ממהר להעיף אף אחד.
סטטיסטיקה זה עסק מצחיק, עונות שלמות אנחנו יכולים להנות מהיעדר פציעות ובבת אחת הסטטיסטיקה תתיישר.
מדובר ככל הנראה באותו צוות רפואי שבזכותו במשך שתי עונות ויניסיוס שיחק בלי סוף בלי להפצע, ושעזר לבנזמה להגיע לעונת חייו בגיל 35 עם כמות דקות של שוער ראשון.
בהחלט צריך לעשות בדק בית, לראות אם משהו השתנה בעצימות/תזונה/הדרגתיות וכו’, אבל לא בהכרח קרתה פה פדיחה מקצועית.
זה בדיוק מהמצבים שהסטטיסטיקה לא מלמדת כלום. היא רומזת לנו איפה צריך להמשיך לחקור וכמובן שצריך להתייחס לממצאים שלה, אבל לא להסיק על פיה אף מסקנה בצורה עיוורת. טוב שלא מעיפים את פינטוס גם על הפציעות הרבות…
אם הבנתי נכון מנדב, הפציעה הזאת נובעת מספרינטים ולא מעייפות של השריר. וויני דפק שם חתיכת ספרינט מתי שזה קרה לו… לא יודע אם יש קשר בין התפקוד של הצוות הרפואי לפציעה הזאת, נחכה שנדב יאמת את זה.
אבל יש קשר לצוות רפואי שנותן לו לחזור עם חבישה על שריר שנמתח/נקרע,כל ילד בכיתה ב׳ יודע שעם מתיחת שריר אסור להתעסק,הרגשת את השריר? שב בצד,כל צעד נוסף מוסיף לך 3 ימי היעדרות.
חשבתי שאתה מדבר באופן כללי על כמות הפציעות בתקופה האחרונה.
בכל אופן, הכל צריך לבדוק, אני רק לא הייתי ממהר לצאת בהאשמות כי בסוף הרבה מהדברים האלה הם הימורים.
לפעמים משתלם לתת לבנזמה לשחק בלי סוף, זה נתן לנו ליגת אלופות. לפעמים הוא ייפצע כל שני וחמישי.
בכל מקרה כמובן שצריך לשאול את השאלות הנכונות כמו איך הוא חזר לשחק.
זה גם יכול לקרות מעייפות, זה פשוט בהכרח יבוא לידי ביטוי בעליית קצב בריצה כי שם קיימת הדרישה הכי גבוהה מהבייספס פמוריס.
הפעולה היא ספרינט, אבל הסיבות שהוא יפצע מאותו ספרינט הן רבות. סוג הריצה, הדרישות הקוגניטיבית באותה ריצה, גיל, פציעות קודמות, גנטיקה ועוד. תמיד יצאתי מנקודת הנחה שויני ממש מכין את עצמו לפני ובמהלך העונה ממש טוב, ועדיין, למרות הכל, ועם טחינת דקות מתמשכת shit happens.
התכוונתי לעובדה שנתנו לו להמשיך לשחק כאילו יש לנו אינפלציה של שחקני התקפה…
האמת, למי לא היה ברור שזה יגיע?
דני עם פציעת שריר ולא ישחק מול ברלין, ייעדר 10 ימים ויחמיץ גם את אתליטו.
מאז פתיחת העונה המצוינת במונחים שלו, היה ברור שזה רק עניין של זמן במיוחד כשידוע לנו מי עומד על הקווים. אני מקווה שזו לא סנונית שמבשרת על בוא האביב.
קרבחאל כבר כמה שנים לא יכול לשחק יותר מפעמיים בשבוע.
כל עוד שיחקנו רק פעם אחת בשבוע הכל היה מצוין. ברגע שהוא שיחק בנבחרת 180 דקות תוך 3 ימים, ואז פתח במשחק הבא בריאל היה ברור שהפציעה תגיע.
אנצ’לוטי עוד לא למד איך להשתמש בקרבחאל נכון, וכנראה כבר אף פעם לא ילמד.
וכדאי שקרבחאל יפרוש מהנבחרת אם הוא רוצה להאריך את הקריירה שלו. הגוף שלו לא עומד בעומסים כאלה.
כדאי למי- לשחקן/לקבוצה/לאוהדים? שחקנים לא מרבים לוותר על ייצוג המדינה שלהם, למרות שזה יכול לפגוע בקריירה המועדונית שלהם. מעטים הם קרוס (וכאן יש סימן שאלה של כמה הוא מתאים לנבחרת בשנים האחרונות), ולדעתי יש טעם לפגם כי את עיקר פרנסתם הם עושים במועדון, ולכן חייבת להיות איזושהי הגינות שלהם בהתייחסות לסרגל המאמצים העונתי, לרבות מאמני נבחרת שיכולים לווסת את השתתפות השחקנים היותר ותיקים למעט יחידים בדורם (מסי, רונאלדו, זלאטן)
אין שום סיבה שדני קרבחאל יפרוש מהנבחרת, בטח אחרי שהוא סבל מחרא של פציעות כל כך הרבה - מחוץ ליורו 2016, לא זומן במונדיאל 2014 (מקצועית) וכן הלאה, גם ביורו 2021 הוא לא היה יכול לשחק. במצב עניינים נורמלי הוא עם קרוב ל-90 הופעות, חואנפראן הפציע לפרק זמן קצר, לא היה שחקן ברמה שלו בדור הספרדי. לרוב יש שיקולים בריאיים בנבחרת וזה לא כמו בקרואטיה, קרבחאל לא ישחק בכל פגרת נבחרות 180 דקות ויש שיפור יחסי במצבו הגופני. אבל כן זה היה צפוי, אם זו לא הייתה יריבה חזקה על הנייר כמו ריאל סוסיאדד אז אני מניח שהוא כן היה מקבל מנוחה. פספסנו.
ויניסיוס בסגל לדרבי,על פי אנצ׳לוטי יש גם סיכוי שיפתח.
מאוד מקווה שזה לא מוקדם מדי.
https://x.com/madridxtra/status/1706647093706707379?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ
עוד חודש בחוץ.
העונה הזו רק נהיית מגעילה יותר מיום ליום.
מחכה לדיווח על זה שלא יהיה רכש בינואר למרות הכל.
ברור שלא יהיה רכש בינואר, מישהו חשב שכן?
האם אנחנו קרובים לעדכון שם הת’רד?
עד כמה ריאל של השנים האחרונות הצליחה לקלקל אותי,
שאני רק שומע את המילה ‘הרכש’ - והמוח שלי משלים אוטומטית ל-‘הרכש הוא הזאר’?
איך שחקן שחוזר מפציעה ארוכה נפצע שוב?! מה עושים שם באימונים?!
בקשר לרכש יש סיכוי שנביא אחד לפני ינואר לאור הפציעות?
נראה לי שאני קצת פוסט טראומתי אחרי בייל והאזר, אבל אני מתפלל שהרגליים של גולר לא עשויות מחמאה כמו שמסתמן.