ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

עברנו את כל המשחקים הקשים בליגה לסיבוב הזה ולכן אנחנו צריכים לנצח את כל המשחקים עד שהשניים יחזרו. מה שאותי אישית מטריד זה שההתקדמות שלהם נפגעת. קמא בכל פעם שנכנס לכושר טוב מאבד את המקום שלו מסיבה אחרת ואין לו שום המשכיות, במקרה של ויני אתם כבר מכירים טוב את הסיפור. הם בשלב חשוב בהתפתחות שלהם כשחקנים והדברים האלה תוקעים את ההתקדמות שלהם. זה לא אסון גדול ומסכן להם את הקריירה, אבל לחלוטין מעכב ולא תורם.

אין לקבוצה שלנו משחקים קלים, לא תחת אנצ’לוטי ובטח לא עם השמיכה הקצרה שההנהלה דאגה לתת. אפשר להפסיד נקודות בכל משחק ומשחק.

מבואס מפציעת קמאבינגה, אבל שמח שוניסיוס נפצע…מקווה שנעשה משהו בחלון ינואר,אחרת לא יודע כמה יש סיכוי להוציא משהו מהעונה הזאת.

זה נראה לי כמו הת’רד הנכון בשביל הידיעה הזאת, כי רק אדם פצוע בראש יכול לחשוב על לחדש לו חוזה:

וירוס פיפא מאיים להחריב לנו את העונה הזאת.
אם הידיעה הזאת נכונה, פרז רוצה להחריב לנו שנים קדימה.

את ארדה גולר זוכרים? הקשר הטורקי שעבר לריאל מדריד אחרי שסירב לברצלונה. זוכרים שהוא נפצע במינסיקוס ברגל ימין והיה בשיקום חודשיים? זוכרים שהוא נפצע בארבע ראשי ברגל שמאל והיה אמור לחזור אחרי חודש? הדרמה הטורקית של גולר ממשיכה, וכמו כל טלנובלה טורקית שמכבדת את עצמה יש פה הכל. טוויסטים, אכזבות והפעם: פיטורים מפתיעים. ארדה גולר חודש לאחר הקרע בארבע ראשי ברגל שמאל הפעם קרע את הארבע ראשי ברגל ימין מה שהוביל לפיטוריו של לא אחר מאשר ד"ר ניקו מיחיץ’, ראש המערך הרפואי של ריאל מדריד.

“רגע, מה הכוונה בפציעת ארבע ראשי שוב?”

תזכורת קטנה למי ששכח, שריר הארבע ראשי נמצע בקדמת הירך ומורכב מארבעה שרירים:

Rectus Femoris- **השריר הארוך שאחראי על פעולת יישור הברך. בעל הסבירות הכי גבוהה לקרעים מבין הארבעה.

Vastus Medialis -השריר שנמצא באספקט האמצעי/פנימי של הירך. עוזר בספיגת עומסים בנשיאת משקל על הברך.

Vastus lateralis *-השריר שנמצא באספקט הצידי/חיצוני של הירך. גם הוא עוזר בספיגת עומסים בנשיאת משקל על הברך.
Vastus intermedius - שריר שנמצא מתחת לכל שלושת השרירים האחרים.

כפי שקרה פעם שעברה ברגל שמאל, מדובר הפעם על ה-Rectus femoris ברגל ימין.

“למה זה קרה?”

במידה ולא מעורבת חבלה או טראומה, פציעות מסוג זה לרוב קורות בעומסים חוזרים על השרירים הרלוונטיים כמו כיווץ בזמן מתיחה וכיווץ מהיר ואגרסיבי. פעולות כמו בעיטות, ספרינטים ושינויי כיוון יכולים להביא לפעולות הללו כשאר נעשות לאורך זמן ובעומסים גבוהים. לאחר כל משך זמן החלמה “רגיל” אצל ספורטאים נכנס שלב ה- RTP (Return to Play), בוא הם נכנסים בהדרגה לעומסים מתגברים כדי שיוכשרו לחזרה למגרש למצב של משחק תחרותי בו יש את העומסים הגבוהים ביותר. מסתמן שכפי שקרה בפעם הקודמת, גם הפעם הפציעה של הטורקי קרתה בשלב הזה כשהוא מתחיל להיות יותר באימונים הקבוצתיים, ועל כן חשוף יותר עומסים.

“למה הד"ר אשם?”

במועדונים בסדר גודל הזה רוב אנשי המקצוע לא פועלים ממש לפי שיקול הדעת שלהם. המערך הרפואי מתווה את הדרך, לאחר לא מעט ישיבות צוות עבור כל שחקן וכל פציעה ומקרה. ההנחיות ומעבר בין שלב לשלב בתהליך השיקום עובר דרך ביקורות של הצוות הרפואי שנותנים את האור הירוק שלהם למעבר משלב לשלב.

מעבר למספר הרב של הפציעות הקיימות בריאל מדריד (9 נכון לעכשיו) עם לא מעט זחרת פציעות או הארכת משך הפציעות מעבר לצפוי (כפי שקרה עם אלאבה ובנזמה אשתקד), נראה שהמקרה של ארדה גולר היה הקש האחרון. לפי התקשורת מסתמן שהבעייה הייתה הרצון להאיץ את החזרה של גולר כדי להתחיל לשלב אותו עם הקבוצה הראשונה, כשלא ברור כל כך הצורך המקצועי בו כשגם לאחר הפציעות המרובות בריאל מדריד מדובר הקישור הוא עדיין החלק הרווי ביותר אצל הספרדים. לאור הבעיות הנ"ל ריאל מדריד נפרדה מד"ר מיחיץ’, וארדה גולר בינתיים ימשיך להתכונן לקראת פרק האיחוד המרגש שצפוי לו עם הקבוצה הראשונה של ריאל מדריד.

תודה על המידע. אני אדבר בשם רוב אוהדי ריאל כאן וארמוז ככה בעדינות שהפציעות של קמא וויני הרבה יותר מעניינות אותנו. :wink::wink:

מה יכול להיות תאריך חזרה ריאלי בפציעה שלו?

קשה להגיד כי אני לא חשוף לרמת המוגבלות והקרע. בגדול חזרה לחיים רגילים וללא כאבים יכול לקרות תוך 4 שבועות בגדול, אבל הסיפור פה הוא היכולת שלו להתמודד עם עומסים של כדורגל מקצועני. יש פה הרבה הסתכלות של day to day ולראות אם הוא מצליח להתמודד עם עומסים הדרגתיים.

אני חושב שזה יקרה הפעם תוך חודש וחצי או חודשיים, אבל שוב מאוד תלוי באיך הוא יגיב לעומסים.

בוקר טוב,רודריגו חזר פצוע מפגרת הנבחרות,יעבור היום בדיקות.
חוליית ההתקפה המתעדכנת:חוסלו ובראהים (אם מחשיבים את בראהים בהתקפה ולא בקישור).

יש עומק.

בקצב הזה לא תהייה לאנצ’לוטי ברירה, הוא יאלץ לתת דקות לאחד מהצעירים המוכשרים מהאקדמיה…

לא נראה לי שאתה מבין את הנפשות הפועלות.

גם חוסלו ובראהים זה חלוץ אחד יותר מדי.

Challenge accepted

לונין
מנדי,אלאבה,רודיגר,קרבחאל.
קרוס,מודריץ,פדה.
בלינגהאם.
בראהים,חוסלו.

חילופים:
דקה 70 לוקאס במקום בראהים.
דקה 80 נאצ׳ו במקום מנדי,סבאיוס במקום קרוס.
דקה 85,ניקו פאס והשני יעלו במקום מודריץ וחוסלו לקבל הזדמנות אמיתית בבוגרים.

קל.

ואלוורדה גם עייף בטירוף, אין סרט שהוא מסיים 90 דקות, יהיו איתו סופר זהירים.

לפי הדיווחים האחרונים רודריגו לא פצוע ויהיה כשיר ללאס פלמאס.

צריך לזכור שגם רודריגו וגם וואלורדה נטחנו בדרום אמריקה ועברו טיסות טראנס אטלנטיות.
מודריץ נטחן כרגיל פעמיים 90 דקות, מה שכבר לא קורה בקבוצה ובספק אם הגוף מסוגל להכיל עוד 90 דקות.
הייתי פותח עם ניקו פז או סבאיוס אם כשיר ונותן לאחד מהנל להתחיל בספסל. יש עוד ליגת אלופות השבוע ואין שחקני רוטציה כשירים.

והנה הערכות ראשוניות לשבועיים בחוץ לקרבחאל.
היה שקוף למדי ואיבדנו שחקן הרכב חשוב נוסף. בניגוד למקרים אחרים ההפרש בין היכולת בעמדה הזו של שחקן ההרכב למחליף (ואסקז) גדולה מאוד.

לקראת משחק לא פשוט מול בטיס, רודריגו, ואלורדה, קרוס ורודיגר ימשיכו להיטחן ורוטציות לא ממש באות בחשבון כרגע.

דפוס קבוע עם הקבוצות של אנצלוטי, בסןף נסיים עם האוויר בחוץ.

עדכון: עכשיו מדברים על חודש בחוץ.

רשמי. שריר הסוליה. מושבת עד אמצע ינואר אני מניח.
לוקאס איום ונורא, עדיף כבר ולוורדה למרות שגם קשר 50/50 נורמלי אין לנו, די נדפקנו( מנדי לא שיחק פעם מגן ימני? עדיף על כלום)

ריאל מדריד ב’ זה קיצור לבית חולים.

אני אישית מת על לוקאס, מעדיף אותו על קרבחאל בכל יום וכל שעה, מאמין שהקבוצה תשחק יותר טוב עכשיו.

רובנו נסכים שקרבחאל התחיל מעולה את העונה הזו. אולי זה לטובה, כי הוא ינוח עכשיו…

איך אנצ’לוטי והצוות הרפואי עוד לא הבינו שקרבחאל לא יכול לפתוח בשלושה משחקים תוך שבוע?!
כל פעם מחדש. הפציעה הכי צפויה מראש. יש לנו העונה הרבה פציעות של ביש מזל, זאת לא אחת מהן.
אנצ’לוטי אולי יודע לנהל חדר הלבשה, אבל אין לו מושג איך לנהל סגל, לחלק כוחות ולמנוע תשישות ופציעות.
זאת אחת הסיבות למה הקבוצות שלו בדרך כלל נופלות בחצי השני של העונה ויש לו מעט אליפויות.