ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

קרבחאל, גם בתקופות פחות טובות שלו, הוא אחד הלוחצים הטובים בסגל. אבידה גדולה מאוד בפן הזה.

אכן, אבל מצד שני אחד הלחיצים ביותר אצלנו.
העונה הוא ביכולת סבירה ביותר, לא נזק מהלך כמו בעונות האחרונות, אבל לא עונה מצויינת כפי שחלק כותבים כאן.
אני לא בעדו בעיקר כי אני לא בעד שחקנים שלוקים ביכולת הטכנית.

לא הייתה שום סיבה שדני קרבחאל יפתח במשחק נגד גרנאדה. מפתיע אותי שהוא ידוע כשחקן יותר פציע ועדיין קרלו אנצ’לוטי ממשיך בשלו. למשל הוא שיחק ב-17 משחקים מתוך 20 אבל נעדר בשל פציעה דווקא בדרבי נגד אתלטיקו מדריד ואני לא אגיד שבלעדיו היינו מנצחים אבל הוא היה שומר קרוב יותר את השחקן שלו בניגוד ללוקאס ואסקס שאני כן מחזיק ממנו. חבל מאוד. אני מניח שיהיה כשיר לסופרקופה.

טיבו קורטואה, אדר מיליטאו, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר, ויניסיוס ג’וניור, זה מדד הפציעות שלנו עכשיו כאשר לוקה מודריץ’ וקפה חוזרים\חזרו.

מתחילת העונה אגב השחקנים היחידים מבין הבכירים בסגל שלא נפצעו חמסה-חמסה-חמסה: רודריגו, פדה ואלוורדה ואנטוניו רודיגר שיאן הדקות…19 פציעות היו לנו כבר העונה.

טיטי, לפעמים אני לא מבין אותך

מוזר, כי הייתי מאוד ברור, לא אוהב שחקנים לא טכניים, קרבחאל לא טכני לוקאס מאוד טכני.

לוקאס מאוד טכני? שחקן סביר ותו לא. הדבר היחיד שטוב בשחקן הזה היא הבנת המשחק והמשמעת הטקטית שלו, וגם בזה קרבחאל של העונה עולה עליו.

לוקאס ואסקז טכני מאוד, על זה לא חושב שאמור להיות דיון.

שחקן סביר או לא זה דיון אחר.

מה ראית ממנו שגרם לך לחשוב שהוא שחקן מאוד טכני? לא ראיתי ממנו אף פעם השתלטות יפה על הכדור, איזשהו משהו מיוחד, הוא מקבל כדור, עוצר אותו כמו כל שחקן אחר, ואז או שפורץ לעבר הקו ומגביה, או שנותן מסירה פשוטה. לא זכורה ממנו שום פעולה שגרמה לי לחשוב שטכניקה היא אחת מהיתרונות שלו.

לא, לא כמו כל שחקן אחר, הוא משתלט בקלות על הכדור, עוצר אותו קרוב לרגל גם תחת לחץ ומוסר אותו בקלות לשחקן הנכון, בניגוד לשחקנים כמו קרבחאל ומיליטאו שכל כדור שמגיע אליהם ואני מתחיל להרגיש מיחושים בחזה.
הוא גם עובר שחקנים בקלות באחד על אחד בניגוד לקרבחאל, הבעיה העיקרית של לוקאס זה כשחקן התקפה הוא לא מסיים מספיק טוב, ולכן לא היה מספיק טוב לרמות האלה, כמגן הוא טוב מאוד התקפית.

למרות שדני קרבחאל בעונה טובה אני בהחלט חושב שבהרבה משחקים לוקאס ואסקס יכול לתרום, הוא מהיר יותר, הוא היה קשר בעברו כמובן, הקרוס שלו בסדר, הוא גם עובר שחקנים בדריבל. אני כן חושב שמשהו יכול לקרות כשהכדור מגיע אליו. מדובר כמובן על משחקים ברמת כוננות נמוכה יותר מאשר הדרבי, שהנזק ההגנתי ממנו לא יהיה כזה גרוע. בהחלט טכני, בהחלט עוצר כדור קרוב לרגל. למרות שזו גם אותה הטעייה לרוב זה עובד לו.

טוב, אז אנחנו לא מסכימים. ממש לא טכני מאד.

אל תתחיל איתי שוב

אנקודטה קטנה למיטב זכורני בעונה שלפני שלוקאס הגיע אלינו הוא סחט הכי הרבה עבירות בליגה הספרדית, והוא לא עשה את זה בעזרת מהירות חריגה… אז כן מסכים מאוד הוא שחקן עם יכולת טכנית מעולה ועדיפה על קרבחאל.

עדיין חושב שאתה מחמיר עם דני מדי הוא לא רק סביר העונה, הוא אשכרה חזר להיות מגן ימני טוב מאוד.

לפעמים צריך לראות פעולות של שחקנים לא טכניים כדי להבין למה שחקן כזה או אחר (במקרה הזה לוקאס) טכני.

כן, הוא מרגיש למלם כזה, לא מזיק לא מועיל, אבל החלק של ה״לא מזיק״ זה בדיוק הטכניקה שלו.

מסכים עם טיטי, ללוקאס יש טכניקה טובה והייתי שמח לראות אותו יותר - לא כי הוא עולה על קרבחל (בעונה מעולה) אלא כי הוא ראוי לחלוק איתו דקות ולפזר עומסים.

אני רק מחכה שהוא יירד מהעץ בנוגע לברהים.

אני מתנחם בזה שהפצועים הקלים יותר יכנסו בקרוב ובהדרגה לרוטציה ולהרכב, יהיו יותר רעננים וכמו שזה נראה, לא נהיה בפיגור במירוץ לאליפות. אולי עד אז נרוויח לרוטציה שחקנים כמו ברהים, והבטחון של רודריגו וחוסלו יעלה, לויני אין בעיה של בטחון עצמי

טכניקה זה יותר מפירסט טאץ׳ ופס. ללוקאס באמת טכניקה טובה (יחסית) לשחקן הגנה אבל הוא לא איזה עילוי, היתרון שלו זה שהוא די מהיר וזריז ועם מוסר עבודה טוב זה מספיק כדי להיות מגן סביר בקבוצה כמו ריאל שבעיקר תוקפת.

אבל, כשחקן כדורגל באוברול לא הייתי שם את ואסקז בטופ 10 טכניים בסגל. יש לו בעיטה של ילדה בגן, דריבל של חן עזרא והקרוסים שלו סבבה כזה (וממה שאני זוכר- די חלשים בעוצמה).

טכניקה זאת נגיעה ראשונה, אתה לא יכול להיות שחקן טכני בלי נגיעה ראשונה טובה, זה הסף, הקו שעובר בין שחקן טכני ללא טכני.
לוקאס טכני מאוד וגם אחד על אחד טוב לכיוון הרגל החזקה, אין לו סיומת ולוקה בקבלת החלטות כשמגיע לרחבה, לכן עדיף שישחק מגן.

רודריגו, קרוס, אלבה, סבאיוס, מודריץ’ וג’וד הם השחקנים היחידים בסגל שאני מוכן לחתום שהם יותר טכניים מלוקאס, זה לא אומר שלוקאס עילוי טכני, ממש לא, זה רק מדגיש את אחת הבעיות העיקריות בסגל שלנו.

אגב, כ’'כ משעמם לנו שיש שרשור ארוך כזה על ואסקז ?

אתה לא יכול להיות טכני בלי נגיעה ראשונה טובה אבל, אתה יכול להיות שחקן עם נגיעה ראשונה ממש טובה וטכניקה בינונית בשאר.

אין ללוקאס שליטה מיוחדת בכדור או דריבל מלבד ההטעיה והחיתוך ימינה שהפסיקו לעבוד ב2017,
לטעון שהוא טכני מויניסיוס או בראהים זה… בוא.

בסוף הוא משחק בעמדה הכי פחות לחיצה במגרש, אולי בתור מגן יש לו אחוזים גבוהים בשמירה על הכדור אבל אני זוכר איזו מכונת איבוד כדורים הוא היה בימים היפים כווינגר.

כן.

אז ויני קמא וטשואמני חזרו להתאמן עם הכדור. יש גם את ארדה גולר שאמור לחזור אחרי הכריסמס, כמו גם קרבחאל שלא נפצע פציעה משמעותית.

שני משחקי ליגה נותרו לנו עם הסגל הקצר. ויאריאל שנראית זוועה העונה, החזירה את מרסלינו לאחרונה והוא המאמן השלישי שלה העונה. אתמול ראיתי אותה מול סוסידאד, והיא אכלה 3 גולים קלים שלא מתאימים לקבוצה בספרד. עם זאת, היא גם תקפה בצורה יפה, ובנס לא הבקיעה. אני חושב שנעבור את המשחק הזה בהצלחה, אבל יכולה להיות הפתעה.
לאחר מכן יש את אלאבס שמשחקת כדורגל העונה, ובעיניי חלק ממש הרוח המרענן שעובר על הליגה. לא משחק קל אבל גם הוא אפשרי.

לאחר פגרת הכריסמס יתקיים משחק מול מאיורקה, ויני לא יהיה כשיר אליו, אבל טשואמני יכול להיות שכן. המשחק שלאחר מכן, הסופר קופה מול אתלטי, אמור להיות משחק החזרה של ויני.