אני חושב שמרסלו ראוי לת’רד משלו והיה כזה בפורום הישן, בהתחלה אמנם זה היה מוזר אבל עכשיו אני חושב שלסרחיו ראמוס יש תחרות ממש קשה וראויה לתואר ‘השחקן המרגש בסגל’. מרסלו לא פעם הוא השואו האמיתי במשחקים של ריאל מדריד והוא מאפיין אותה - זריקת הזין בהגנה והשואו בהתקפה. בדסימה הוא פתח על הספסל ואני זוכר את השער שלו, שהבנו שזהו-זה - ריאל מדריד אלופת אירופה. מייד אחר-כך הוא התחבק עם איקר ארוכות על כר הדשא למרות שהשריקה עדיין לא הגיעה, הם בכו יחד כמו אוהדים, הם בכו יחד כמונו.
בשנה שעברה אתם זוכרים, מרסלו כבש בשלושה משחקי נוק-אאוט - פריס(בברנבאו), טורינו(בקלאסה) ומינכן(שיוויון קריטי מכל הלב). מיכאל יוכין כתב עליו ב-‘וואלה ספורט’ שהוא גדול מרוברטו קרלוס. בעבר זה היה יכול להישמע כמו קוריוז אבל עצם זה שהנושא עולה לדיון בהשוואה מול אחד מגדולי המגנים ששיחקו את המשחק - זה הניצחון האמיתי של מרסלו. רוברטו קרלוס היה טוב יותר הגנתית מן הסתם והוא אחד מפלאי תבל, אבל מי האמין שמרסלו יכול לעשות את השינוי העצום הזה ולהפוך לאחד השחקנים הגדולים של ריאל מדריד ובמרוצת הזמן גם לקפטן השני?
מרסלו פותח את העונה ה-13 שלו במדי ריאל מדריד, הכי וותיק בסגל חוץ מסרחיו ראמוס, והשחקן הזר עם הכי הרבה עונות בריאל מדריד, וגם אם הכל יילך כמו שצריך הוא יעבור את רוברטו קרלוס ויהפוך לשחקן הזר עם הכי הרבה הופעות. כרגע יש לו 456 משחקים, 33 שערים ו-19 תארים. זה מגן זה? שחקן התקפה לכל דבר.
אם היינו עוברים על דיונים בפורום הישן, בעונת השוסטר שבאמת נתן לו את הבמה, שכר הלימוד אחר-כך, הניסיונות הלא מוצלחים כקשר וכן העימותים מול סביליה וחסוס נאבאס, אתם יודעים…
מרסלו באופן מפתיע נותר מחוץ לסגל נבחרת ברזיל והוא נהנה בינתיים מהזמן בולדבבאס. הוא גם מצא זמן להתראיין לערוץ הטלויזיה הרשמי של המועדון. הראיון המלא - באתר שלנו| מעתיק לכאן את הדברים הרלוונטים והמרגשים:
סגנון מרסלו. “צריך לעזור גם למעלה וגם בהגנה, אני מרגיש רגוע מאוד ונהנה לשחק למעלה, שיתוף הפעולה שלי מעולה עם אסנסיו, לוקאס ואסקס, קארים, איסקו, כל מי שמגיע לצד שמאל וכמובן שנהנתי עם כריסטיאנו”. מרסלו מגלה - “אני רואה את כל המשחקים של הקבוצה שוב עם דגש עליי כמובן, רואה את הטעויות שיש כדי ללמוד מהן ולא לבצע אותן שוב”. המגן הוסיף שצריך ללמוד לאלתר ולעדכן כל הזמן כי אחרת לומדים אותו והוא נהיה שקוף, ושהוא מודע לביקורת על משחק ההגנה.
הדסימה. “זה היה קשה להתחיל את המשחק על הספסל, הרגשתי שיש לי קוץ בתחת, ידעתי שאני ככה לא יכול לעזור. אני ואיסקו עלינו מהספסל ונתנו הכל כמו שאר הקבוצה. השער שלי הגיע כששחקני אתלטיקו מאוד עייפים, אבל אני לא יכול להסביר את התחושה שהרגשתי באותו רגע. אין דבר יותר טוב מלזכות עם ריאל מדריד בליגת האלופות ועוד שאני כובש בגמר, זה לא יסולא בפז”. על החגיגה - “אלה רגעים ייחודיים שאני תמיד מספר עליהם לילדיי, אני חיי בריאל מדריד, זה חלק מהחלום, כל שחקן בריאל מדריד יודע שהוא צריך להגיע לגמר ופשוט לנצח”.
הפנדלים בסאן-סירו. “חיבקתי את איסקו כי היה קרוב אליי, עודדנו אחד את השני, ידענו שאסור לנו להיכשל, היינו ממוקדי מטרה וחגגנו בטירוף. חצי מהשחקנים כבר היו גמורים ופצועים, זה גמר מרגש”.
הזכייה ה-12 ועוד. "חגגנו עם המשפחה על כר הדשא וזה היה מדהים. ראמוס הזמין אותי להניף את הגביע יחד איתו וזה מדהים, אני מודה לו. זו תמונה יפה מאוד. ריאל מדריד נותנת לך דברים שאתה לא יכול להסביר. “אני מייצג הרבה דברים. כולם רואים אותך כשחקן ריאל מדריד. זה דבר מדהים, אתה זוכה בתואר עם הקבוצה הכי גדולה בעולם. אבל אני חייב לומר שאני נהנה כאן בכל משחק, בכל אימון. להגיע לסבילס ולראות את כל האוהדים כל-כך מאושרים ולא רוצים לעזוב את המקום גם בשעות הקטנות של הלילה, לדעת ששימחנו אותם, זה רגע ייחודי. זה כבוד לחלוק את הרגע הזה”.
אמביציה. “בכל פעם בתחילת העונה אני מוחק את כל מה שהשגתי, אני רק רוצה להוסיף עוד לארון התארים, כאילו אין לי אף תואר, הרצון לנצח מניע אותי, זו המוטיבצייה”.
הצעות לעזוב. “זה נושא מגוחך, אני שמח מאוד בריאל מדריד שהיא הבית שלי למשך שנים רבות, החוזה שלי ארוך ואני נשאר. זה המועדון הגדול בעולם ואני תמיד רוצה לשחק במועדון הכי טוב שיש. מרגע שהגעתי תמיד הייתה תחרות קשה ואינסוף שמועות אבל הגשמתי חלום”.
סוף הקריירה. “אני עושה את העבודה שלי הכי טוב שאני יכול ומשתדל בכל עונה להיות בשיא ולתת ערך מוסף, אני נהנה לשחק כאן, משאיר את כל-כולי על המגרש. מגיע לכל האוהדים שנשמח אותם. מצד שני אני יודע שקשה להישאר בריאל מדריד עד גיל 40 וכעת כשחקן בוגר אתה דואג הרבה יותר מילד בן 18. אנשים רבים כותבים שטויות ברשתות החברתיות אבל אני לא מתרגש”.
זהו-זה, הבמה שלכם, מקווה שיהיה דיון פורה, ואולי אפילו שיח לא ילדותי על מרסלו<> רוברטו קרלוס והעדפה אישית, ואולי אפילו הרגע הפייבוריט שלכם ממרסלו או הרגע המחונן.