כמות השערים הכללית של מסי לא מאוד קשורה, אבל 24 שערים עם הראש לשחקן פותח בהתקפה במשך 13 שנה זה לא הרבה. זה בערך כמות שרונאלדו עושה בשלוש שנים.
האמת שהחלטתי בדיוק לחפש. לפני שנתיים כשרונאלדו היה בגיל של מסי היום הוא כבש בקריירה 78 שערים עם הראש, וזה קרה בערך בעונה פחות ממסי. אז אם מסי נוגח ברמה עולמית, מה רונאלדו? מה עם שאר הנוגחים הבאמת טובים?
ומה זה משנה מה היה קורה אם מסי היה נכנס יותר לרחבה, אז הוא אולי היה שחקן פחות גדול כי הוא היה כובש הרבה פחות בכללי, יש סיבה למה מסי לא נכנס יותר מידי, היא כי הוא שחקן שמעדיפים אותו בחלק מסוים של המגרש ומוכנים לוותר על גיוון והפתעה בשביל לקבל אותו שם.
עזוב נעשה את זה פשוט, מה אתה מנסה להוכיח? בלי משמעויות שכנראה אנחנו לא מסכימים על פירושן.
אתה מנסה להוכיח שמסי יודע לנגוח? אם כן לא טענתי שמדובר בילד בכתה א שמפחד מהכדור, ואני מסכים איתך.
אתה מנסה להוכיח שמסי נוגח ברמה עולמית? פה סלח לי אבל גם אני וגם 24 הגולים של מסי לא מסכימים.
עכשיו קלאסיקו, יש קרן לברסה, מי לדעתך ישמור על מסי? אל מי לדעתך תכוון הקרן בכלל? אני מאמין שהתשובות הן בערך טוני קרוס ופיקה. שזה די אומר הכל.
בוא נרד מהויכוח על מהו שחקן שלם, זה כבר עניין של סמנטיקה כאשר מבחינתי מדובר בשחקן אשר טוב בהכל ומבחינתך בשחקן כמה שיותר טוב. אתה מסביר לי למה זה נכון לקריטריון שלך ואני מסכים אבל הקריטריון שלי פשוט שונה. אז נרד מזה.
טוב אז נתחיל שמדובר בתלות בעמדה וברמת המשחק אליה השחקן מכוון. כלומר יכול להיות שחקן שלם בליגה הישראלית לדוגמה אשר יהיה כלומניק בספרדית.
אז ככה, דוד אלאבה הוא מגן שלם כן, שלם הרבה יותר ממרסלו כי הוא באמת טוב בכל חלקי המגרש. אבל עדיין אני מרכיב את מרסלו בלי להתבלבל כי לדעתי סך התכונות שלו גבוה יותר.
סרג’י הוא כלבויניק והוא דוגמה טובה למה אני מתכוון שלהיות שחקן שלם זה לא תמיד טוב. סרג’י שחקן יחסית שלם אבל לא מספיק טוב לברסה. הוא יהיה שחקן שלם בכל מקום אחר שהוא לא הרמות הגבוהות ביותר.
אבל גם פה, נרד מעניין השלם, כי מדובר בויכוח על סמנטיקה שלא יגמר, אלא אם תקבל את ההגדרה שלי למושג.
אולי אני טועה והמצאתי הגדרה, אבל ככה אני תמיד הבנתי אותה.
בכל מקרה אבל איך שלא נסובב את זה בין אם מסי לא שלם או שלם (תלוי הגדרת המושג שלם), משחק הראש שלו לא ברמה הגבוהה ביותר. ועל זה בכיף אמשיך להתווכח.