אני אנסה לענות.
פיקה בן 32 , כבר היה בטופ של הטופ, טס באישור של המאמן וזמין בטלפון.
דמבלה בן 22, עוד לא עשה כלום בקריירה, נסע לאמא ללא אישור, הסתיר פציעה, מאחר כרוני, לא עונה לטלפון ולא יודעים איפה הוא.
זה כמו בצבא - מה שמותר לסמל שמשתחרר בעוד חודשיים, אסור לעשות לטירון שרק הגיע לבסיס.
דמבלה בגילו ובמעמדו לא צריך להסתכל על מה שפיקה עושה, הוא צריך לדאוג לקריירה שלו. והיא נפגעת קשות מהשטויות שהוא עושה. שיסתכל על מסי או על סוארז אם הוא צריך מישהו בתור דוגמא.
ואם כבר הזכרת את פויול, זה לא פייר להשוות אף אחד כמעט עליו. אתה עושה לו עוול. זה כמו להשוות שחקנים בני אנוש למסי.
האם האשמה היא בהכרח של המאמן? או שאולי ההנהלה שמה את השחקנים במעמד גבוה משל המאמן?
בסופו של דבר אם למגד של הגדוד יותר אכפת מהחייל מאשר מהרסר אז לרסר אין שום כוח על החייל, כי במקרה של פיצוץ המגד יעדיף את החייל והרסר ילך הביתה…
אולי זהו המצב בברסה, אולי פיקה (וכמובן ששחקנים נוספים) קיבלו את ההבנה הזו ולכן אין להם בעיה להכנס במאמן ולעשות מה שבזין שלהם כי פיקה יודע שהרבה יותר קל להפטר מוולוורדה מאשר ממנו
א. פיקה בעצמו רוצה להיות קפטן ונשיא עתידי של ברצלונה. פיקה רואה בעצמו סמל של הקבוצה. מסתבר שהוא לא.
ב. לא נכון, אני לא דורש מפיקה שהיה שחקן נשמה כמו פויול , כי זה דבר שאי אפשר ללמוד או ללמד. אבל להיות מקצוען ובעל כבוד למקצוע, זה משהו שלא דרוש אליו להיות כישרון על או משהו יוצא דופן. זה שילוב של משמעת ומוסר עבודה. גם השחקן הכי לא כישרוני בעולם יכול להיות כזה. ברגע שפיקה אומר שטניס הוא הפרויקט הכי חשוב בחייו הוא מוזמן בכבוד רב, ללכת לברתומאו ולבקש להשתחרר מהקבוצה. שפויול הבין שהפציעות מכריעות אותו , הוא עשה את הצעד הזה.
זה נתון למחלוקת, בפרשנות אחת הוא נסע ללא אישור ופרשנות שניה הוא “סיבן” את ואלורדה ולמעשה כפה עליו את האישור לטיסה.
זה שהוא בטופ של הטופ, זה לא רק זכות שלו אלא גם חובה שלו. וזה שיש לו זכויות יתר על שחקנים מסוימים בגלל המעמד שלו זה ברור, אבל הוא מנצל את המעמד שלו לרעה. בעיני הוא עבר גבול. אבל שוב הבעיה יותר גדולה יותר מפיקה. זה משהו הרבה יותר גדול ממנו, זה מתחיל בנשיא מושחת ורקוב ממשיך באנרכיה שיש בצוות המקצועי, ממשיך משם למאמן חלש וחסר עמוד שידרה ומסתיים איך לא בשחקנים. משהו מאוד רקוב בממלכת דנמרק.
לנושא אחר, פרנק דה בור על דה יונג:
“ראיתי את המשחק האחרון של דה יונג בברצלונה ופרנקי שיחק כמעט בתור וינגר , זה לא העמדה שלו , הוא צריך לשחק בתור קשר מרכזי או conrtoller (שכחתי איך מתרגמים את זה לעיברית) אני לא יודע מה ואלורדה רוצה לעשות איתו, בוסקטס מזדקן אבל עדיין מספק את הסחורה במגרש”
ההנהלה לא יכולה לקבוע את הדבר הזה. או שלמאמן יש את זה או שאין לו את זה. לואיס אנריקה היה מאמן חלש, אבל היו לו מניירות של כוכב והוא עשה מפיקה פורפרה עד שהאחרון התיישר והיה הבלם הכי טוב בעולם בשנתיים הראשונות עם אנריקה.
תראה מה פפ עשה לטורה עם הסוכן שלכלכך עליו בתקשורת. מוריניו, פרגוסון, זידאן, אנחנו מכירים המון שמות של מאמנים מההווה/עבר עם הילה של אבק כוכבים סביבם, חלקם היו שחקנים גדולים וחלקם הרוויחו את זה דרך כריזמה, פילוסופיה והישגים.
וואלורדה? הוא פחון שההישג הכי גדול בקרייקה שלו היה לא להרוס למסי שתי אליפויות. את ליגת האלופות הוא הצליח להרוס פעמיים, ואשתקד גם את הגביע.
השחקנים יודעים את זה ויש סיבה טובה שהם לא סופרים אותו. ההנהלה יכולה להגיד מה שהיא רוצה, השחקנים לא מאמינים בפרוייקט הספורטיבי הנוכחי ובלי מאמן שיצליח לסחוף אותם אחריו לא נראה שינוי.
ההנהלה יכולה לתת למאמן גב לספסל את פיקה או שחקנים לא מקצועיים בעיניו. בפועל פיקה הוא פשוט דמות חזקה מהמאמן ולא בהכרח באשמת המאמן.
אם זידאן ינסה לכנס משחקי כוחות מול מישהו חזק ממנו זה או דווקא יגמר טוב.
תבדוק את המאמן שלה היום ומי אימן אותה לפניו. ותבדוק מה היה שם לפניו. ובכל זאת, כמו התחקיר שהבאתי לפני כמה שבועות על המצב של הלה מאסיה ובכלל לא טרחת לקרוא. כי יותר כיף לעקוץ. הנזק הגדול הוא בגילאים היותר נמוכים. שלא לדבר שבגלל פפ סגורה האדיוט ברצלונה ב בכלל משחקת בליגה השלישית ולא מצליחה לעלות ליגה. אבל זה כסף קטן.
בכל מקרה, יש שיפור קטן במצב, קליברט וויקטור ואלדס הגיעו. ונתתי להם קרדיט פה.
@mos56 - בכלל לא התכוונתי לעקוץ ומתנצל אם ככה זה השתמע… ניסיתי להתבדח וכנראה שזה לא עבד. להיפך, אני שואל אותך כמי שמכיר את הפרטים טוב ממני ולכן השאלה היתה רצינית - מי אלו הכשרונות שמככבים? הרי לטענתכם נעקר כל כשרון מבטיח כבר תקופה ובגילאים צעירים מאד. לא משנה מי המאמן, הוא צריך שיהיה לו עם מה לעבוד.
לא נעקרו כל הכישרונות, אבל הרבה מאוד כישרונות עוזבים. אתה הרי מכיר את קובו נכון? סתם דוגמה. או אריק גארסיה בסיטי.
ריקי פוץ הוא ללא ספק הכישרון הגדול ביותר. הוא היה רגל וחצי בדורטמונד (נראה לי, אולי אני מתבלבל בקבוצה) פימיינטה בגלל שהוא איש טוב ומאמן מעולה, הצליח בקושי לשכנע אותו. אבל בהרגל ברתומאו לקח את הקרדיט מהמאמן.
גם פאטי היה בדרך החוצה ובסוף שוכנע להישאר.
אבל כמו שאמרתי הנזק הגדול ביותר נגרם לתשתית של הלה מאסיה. ובקבוצות של הגליאים הקטנים יותר. אני ינסה למצוא את הקישור לתחקיר.
עד שפאמיניה הגיע, השילוב של מנהל מקצועי פפ סגורה ומאמן חסר המושג גרארד לופס. נוצר מצב שבו כל ברצלונה ב ברובה הורכבה ברובה משחקני רכש שלא בפרופיל המסורתי, של ברצלונה. היו משחקים שבקבוצה הבוגרת שיחקו יותר בוגרי לה מאסיה מאשר ברצלונה ב. ואתה יודע הרי כמה אני מקטר בדרך כלל על הבוגרת נכון?
מהרגע שפאמיניה החליף את לופס ופפ סגורה עזב. יש שינוי, הופסקה רכבת הזרים, וברצלונה ב משחקת או לפחות מנסה לשחק בסגנון הקרויפסטי . וכמו שכתבתי, ההגעה של ואלדס וקליברט זה משהו שמבשר טובות.
אני ינסה למצוא את התחקיר המפורסם על הלה מאסיה.
משום מה אני לא מוצא פה את התחקיר הרציני, אבל זה ההתחלה:
צאבי טורס לפני כמה שבועו עשה תחקיר יותר רציני, אני לא מוצא אותו בפורום משום מה.
דבר שקצת קשה לי איתו בימים אלו הוא התפקוד של דה-יונג וארתור.
שניהם שחקנים מעולים שיודעים לשמור על הכדור, או להוציא אותו מהקבוצה היריבה באלגנטיות וקלילות. במובן הזה אני ממש מאושר ונהנה לצפות בהם משחקים. וכמה שיותר, יותר טוב
הבעיה היא ששניהם לא פנטאזיסטים.
למרות שהם שחקנים מאוד מעניינים, אין להם הברקות התקפיות שלוקחות את הכדור מעבר לקו ההגנה הראשון. אמנם הם לא מוסרים אחורה מיד כשהכדור מגיע אליהם, אבל בפן-ההתקפי הם לא שדרוג כזה טוב. משהו תקוע שם, והשאלה היא אם יש איך לשחרר את זה?
בכנות, אני מתגעגע לקאוטיניו (גם לא רציתי שילך בקיץ, למרות הבעיתיות בעמדה שלו). בעיקר כי הוא כן היה ״קוסם״ או פאנטזיסט או איך שתרצו לקרוא לזה. כרגע אין לנו קשר שיודע לעשות את העבודה הזו, ואין טעם לבכות על זה שהייתי רוצה לראות קישור של דה-יונג, ארתור וקאטיניו משחק יחד. לצערי זה כבר לא יקרה. אבל מה כן?
אני לא רואה מספיק את ריקי בשביל לדעת אם הוא יכול להשתלב בעמדת האינייסטה, וזה גם ככה לא יקרה השנה. מה עושים עם קישור כל כך לא תוקפני?
מה הצנון יכול לעשות עם כזה קישור?
האמת עם דה יונג שיכול לשחק לצד בוסקטס במעין כרם 4231, היה יכול להיות מעניין לשלב שם את קוטיניו. ב433 קוטיניו לא השתלב, אך שימו מאחוריו 2 קשרים אחוריים ויכול להיות שזה היה עובד.
יש מספר קשרי 10 בכדורגל העולמי שכולם סובלים מאיזושהי חוסר התאמה לכדורגל המודרני. אבל זה שיהיו מאחוריך 2 מהקשרים האחרונים הטובים בעולם, אם לא הכי, זה קלף שאי אפשר לתת להרבה אחרים.
יש בזה משהו. אז אם ככה למה לא לנסות מערך דומה עכשיו כשמסי משחק כ10 ואז יש לך באגפים גם את דמבלה וגם את פאטי/גריזמן.
ובהגנה כדי שלא יהיה חור במרכז לעשות חילוף בין מסי לפאטי/גריזמן כדי שמסי לא ירדוף אחרי הקשרים במרכז.
קוטיניו היה אצלנו קיצוני נטו ולא קשר.
כשהגיע, הייתי בטוח שהוא היורש של אינייסטה, ואמנם לא הייתי מרוצה מהמחיר, הייתי מרוצה מהבחירה בו.
אבל וולוורדה לא חושב כמוני, בשבילו הוא קיצוני ושם הוא נכשל.
אם היה נשאר, היה משחק את הדקות של פאטי ופאטי היה נשאר בג’ובניל A.
אז מה עדיף?
אני לא מנסה לומר שיש לנו מאמן שאשכרה יודע מה לעשות עם השחקנים בקבוצה.
אבל אילו היה אחד כזה, אז הוא היה יכול להשתמש בקאוטיניו כקשר ביחד עם דה-יונג וארתור וזה היה עלול להיות מוצלח.
אבל בכל מקרה קאוטיניו בבאיירן, הצנון איתנו וזה סתם דיבורים.
בקישור חסר לנו דמיון ודחיפה קדימה. האיכות של הקשרים שלנו כבר לא נראית לי בעיה. אז יש פה משהו שצריך לפתור, ואני תוהה רק איך.
אני לא רואה צורך בפנטזיסטה בקישור.
כתבתי פעם את הדעה שלי בהרחבה. בגדול אני חושב שהכוח המניע כרגע הוא שחקני התקפה, והקישור צריך להגן , לא לאבד את הכדור ולמסור אותו קדימה. גול, מסירה חותכת או דריבל זה בונוס.
אם אתה רוצה פנטזיסטה, אתה לא צריך ללכת רחוק. מסי במקום אחד הקשרים, כאשר 2 קיצונים וחלוץ לפניו. וולוורדה כבר ניסה את זה במחצית השניה מול גרנאדה וזה לא צלח, אבל מסי עוד לא בכושר מלא.
מצב כזה משאיר אתכם פרוצים ברמות של לחטוף חמישיות מקבוצות כמו סיטי או ליברפול… מי יעשה הגנה? מסי? דה יונג ובוסקטס לא לא יחזיקו לבד נגד כל קישור רציני ומעלה
הם יחזיקו.
כשיש לבארסה 4 שחקני התקפה רציניים, שאחד מהם מסי, הקשרים של היריבה מוזמנים לעלות למעלה ולחטוף.
שניים מבין בוסקטס-ארתור-דה יונג-וידאל יכולים להגן היטב גם מול קישור טוב, כשאין עליהם לחץ של לתקוף. מה גם שגריזמן וסוארז למשל לוחצים ומשתתפים בהגנה.
זאת צורת משחק לגיטימית, לא התאבדות. אבל צריכים לעשות התאמות ליריבה וגם זה תלוי בתוצאה ובכושר השחקנים. כמו שזה נראה כרגע, ליברפול או סיטי ידרסו אותנו בכל מקרה.
כרגע עם 3 קשרים אתם נראים לא טוב (בלשון המעטה) הגנתית, אני לא מבין איך אתה רוצה להוריד קשר ולהכניס שחקן התקפה ושתראו יותר טוב.
היתרון הכי גדול במסי לדעתי זה שממנו אתה מקבל גם חלוץ (הטוב בעולם) וגם קשר 10 (הטוב בעולם) מאותה עמדה התקפית, מה שנותן יתרון מספרי בקישור ואת האפשרות לשחק עם 3 קשרים “מחזיקי כדור קרופיסטים” כמו שאתם אוהבים.
עם 2 קשרים בלבד (ואני בצדק מוציא את מסי מכל פעולה הגנתית בקישור) סוארס יכול להתרוצץ ולהציק לבלמים כמה שהוא רוצה, משחק לחץ לא יהיה לכם.