ד"ר כלכלה: על ריאל מדריד והעניינים הפיננסיים - הברנבאו ואדידס

טיילור סוויפט מדפיסה לנו כסף עכשיו בברנבאו.
יש לה עוד הופעה גם מחר.
יהיה לעובדים בברנבאו פחות מ48 שעות להכין את הברנבאו להקרנה של הגמר.

מה שמוזר לי זה שהפרסומים מדברים על 70 אלף צופים, אבל ידוע שלאיצטדיון יש 80 אלף מקומות, ועוד כל האלפים שנכנסו על מתחם הדשא עצמו. והאיצטדיון נראה די מלא.

איך רק 70 אלף?

החלק שמאחורי השער היה סגור בגלל הבמה

מסתבר שהברנבאו החדש הוא חתיכת מפגע רעש באמצע העיר. כל השנים מתלוננים והאמת שזה די משוגע. מצד שני, לא אתגר שפלורנטינו לא יכול לו

כבר יצא לי לראות כמה סרטונים של שכנים נרגנים,זה גדול😂

אתה רוצה להגיד לי שפספסתי הזדמנות היסטורית לסגור שבוע אחד שבו יכולתי לצפות גם בגמר הצ’מפיונס בברנבאו, וגם בהופעה של טיילור סוויפט?? :scream: :scream:

לא יודע כמה אסון גדול זה לפספס הופעה של טיילור סוויפט, אבל בטוח שהגמר בברנבאו יכול להיות חוויה.

צמד ההופעות של טיילור סוויפט הכניס למועדון 9.1 מיליון יורו.

נשמע לי מאוד מופרך. מה גם שאפילו לפי הכתבה עצמה זה נשמע קצת פרשנות מוגזמת:

As defensacentral have reported, Taylor Swift’s concert will produce as much as nine million euros. Florentino Perez’s club reached an agreement with Sixth Street and Legends Hospitality, agreeing that 70 percent of the turnover of events would go to Los Blancos.

The total income from Taylor Swift’s concerts in the Spanish capital is 13 million euros, so if we apply 70 percent, we get 9.1 million euros, the final figure that Real Madrid will welcome.

• הרעיון שאייקון כמו טיילור סוויפט מופיע ו-70% מההכנסות הולכים לאולם ההופעה, כלומר רק 30% לכל השאר (כולל האמן עצמו והצוות שלו) נשמע מגוחך ברמות. אם כבר זה אמור להיות הפוך, ואפילו במספרים יותר קיצוניים.
  • לא ברור לי בדיוק מאיפה הוא מביא את ההכנסת הכוללת לבירת ספרד של 13 מליון יורו, אבל זה בקלות נשמע כמו משפט שיכל במקור להתכוון להכנסת העיר כולה מהתיירות סביב המשחק, ואם זה המצב כמובן ש-70% מזה זה בטח לא רלוונטי.

בקיצור, אין לי איזו ראיה שהמספר הזה של ה-9 מליון לא הגיוני, אבל הוא ממש נשמע גבוה בצורה לא הגיונית ולא ברור מהכתבה שזה מתבסס על משהו סביר.

ה 70-30 זו להבנתי החלוקה בין ריאל מדריד לחברת ההפקות.

זה ג׳בטה (הנחתי 12 מ הכרטיסים)

The profit margins for music concerts can vary significantly based on various factors such as artist fees, production costs, venue rental, marketing, and other expenses. However, I can provide a general breakdown of typical costs and potential margins for a concert held in a stadium with 60,000 attendees and an average ticket price of 200 euros.

Revenue:

• Total Revenue from Ticket Sales: 60,000 attendees * 200 euros = 12,000,000 euros

Costs:

1. Artist Fees:

• Headlining artist fees can range from hundreds of thousands to several million euros.
    • Let’s assume a prominent artist with a fee of 2,000,000 euros.
  2. Production Costs:

• This includes stage setup, lighting, sound systems, special effects, etc.
    • Estimate: 1,000,000 euros.
  3. Venue Rental:

• Renting a large stadium can be costly.
    • Estimate: 500,000 euros.
  4. Marketing and Promotion:

• Costs for advertising, social media campaigns, posters, etc.
    • Estimate: 500,000 euros.
  5. Staffing and Security:

• Includes payment for event staff, security personnel, ushers, etc.
    • Estimate: 300,000 euros.
  6. Miscellaneous Expenses:

• Insurance, permits, hospitality, transportation, etc.
    • Estimate: 200,000 euros.

Total Costs:

• Total Costs: 2,000,000 (artist fees) + 1,000,000 (production) + 500,000 (venue) + 500,000 (marketing) + 300,000 (staffing) + 200,000 (miscellaneous) = 4,500,000 euros

Gross Profit:

• Gross Profit: Total Revenue - Total Costs = 12,000,000 euros - 4,500,000 euros = 7,500,000 euros

Profit Margin:

• Profit Margin: (Gross Profit / Total Revenue) * 100 = (7,500,000 / 12,000,000) * 100 ≈ 62.5%

Therefore, under these assumptions, the profit margin for the concert would be approximately 62.5%. It’s important to note that this is a simplified example, and actual margins can vary based on the specifics of each concert and the efficiency of cost management.

אוקיי, זה כבר הרבה יותר הגיוני. אבל אז צריך להבין שה-70% לא מופעל בשום פנים ואופן על ה-13 מליון יורו (בהנחה וזו אכן ההכנסה הכוללת מהכרטיסים) אלא על סכום נמוך מכך משמעותית.

בקיצור, אני לא מאמין שריאל הרוויחה מ-2 האירועים הללול 9 מליון יורו, הכתבה הזו שהבאת רק מחזקת את העמדה הזו.

אינלי מושג, הבאתי את המספרים שרצו בתקשורת. אותם המספרים פורסמו בעוד כמה מקומות.

מעבר לכך אני לא יודע איך מספרים עובדים, כמה העלות של ההופעה הזאת, כמה עלה כרטיס לממוצע, כמה הלך למס וכן הלאה.

בהופעות הקודמות שהיו בברנבאו דווח על הכנסה קטנה יותר, אם כי גם היה מדובר בהפקות קטנות יותר.

בדיוק קראתי לפני כמה ימים את הכתבה הבאה בwsj. Who Is Making Money on Your Concert Tickets? It’s Not Just Taylor Swift - https://www.wsj.com/business/media/concert-ticket-money-2326873d

בקצרה בעזרת האינפוגרפיקה-

דגש על כך שמעבר לרווח החלקי על הכרטיסים, הווניו מרוויח בעיקר על מכירת אוכל ושתייה, ואפילו על מכירת מרצ’נדייס (10 דולר על כל 50 שנמכרים).
לפי הכתבה, הווניו בהחלט הגורם הרווחי ביותר בעסק, יותר מהאמן. במונחים שדיברתם עליהם, מעט יותר מ52% מסה"כ ההכנסות מההופעה מגיעות לברנבאו.

פרטים על החוזה של מבאפה ממקור שאני תופס כאמין.
בגדול (הכל ברוטו):
מענק חתימה 100 מיליון.
שכר בסיס 30 מיליון לשנה פלוס בונוסים.
80% מזכויות השם שמוערכים ב 70 מיליון לשנה.
עוד פרטים מעניינים בפנים.

סחט אותנו עם ה80% הזה. אבל לא נורא, אנחנו נדחף את ויני וג’וד להיות הפנים של המועדון והם גם פרות חולבות שעושות יופי של קופה. גם אמבפה יעשה לנו את ה20-25 מיליון בעונה ויכסה חלק נכבד מהעלות שלו. בסך הכל עם הברנבאו החדש אנחנו יכולים להרשות את זה לעצמינו, גם אם מזניחים את האספקט המקצועי. ההייפ שהוא יתן לנו יהיה שווה הרבה יותר מה40 מיליון יורו לעונה בערך שהוא יעלה לנו. אין לי ספק בזה. הוא דחף את פסז לשמיים.

זה אומר שלמעשה זה כאילו הוא נקנה באופן רגיל. מענק חתימה של 100 מיליון זה יעני כמו תשלום העברה, ושכר טופ טיר. יוצא 15 מיליון שנתי בספרד, אני לא חושב שזה משמעותית יותר גבוה ממה שאלאבה מרוויח.

העניין פה זה בעיקר הזכויות, אבל גם מה שריאל מחזיקה כאן שווה לא מעט.

איך נרשם העניין שאין דמי העברה רשמיים בספרים? על בסיס מה מפחיתים את משך החוזה?

למיטב ידיעתי הוא לא עולה לנו שקל בספרים מכיוון שלא שולמו עליו דמי העברה, ובונוסים לא נכללים. אבל עדיף שדימה יאשר את זה.

בכל מקרה הספרים שלנו נמצאים במצב מעולה וזה לא משנה יותר מדיי. ההכנסות בשמיים ועם הזכיה בליגה, בליגת האלופות והברנבאו החדש הכל מעולה.

אני לא יודע כיצד נרשמים דמי חתימה או עמלות או בונוס נאמנות.
ההיגיון אומר שהם נרשמים כהוצאה באותה עונה/עונות שהם משולמים בפועל. כלומר אם מבאפה מקבל הכל במכה במעמד החתימה, יש למועדון הוצאה מיידית של 100 מיליון, אבל מבאפה כנכס בספרים עדיין רשום כ 0.
זה רק ההיגיון שלי, אני לא יודע בוודאות.

הכל נכלל.
אין דבר כזה שלא.

מענק החתימה סביר להניח מחולק לאורך שנות החוזה(כמו דמי העברה), כמו גם התשלום עצמו אבל זה כבר משתנה ותלוי בין השחקן למועדון.

עזוב מה שסביר להניח, יש הרבה דברים לא סבירים בכדורגל הספרדי. השאלה האם כך זה באמת עובד, כי זכור לי שמה שנחשב בספרים זה רק דמי ההעברה בלי הבונוסים.

הייתי מתחיל לחפש כדי לבדוק אבל בכל מקרה גם אם זה נכלל, ה100 מיליון האלה לא משנים כלום למועדון, המצב שלנו בכל מקרה מעולה וזה לא רלוונטי. בטח שלוקחים את ההכנסות האסטרונומיות של העונה הזאת. המועדון יכול להרשות לעצמו את ההעברה.